2024-08-18 135 浏览
係屯門又搵到間街坊價既日式串燒店,咁岩係屋企附近,入到去勁有居酒屋feel🥰佢地主打串燒同啤酒🍻所以我都叫左啲試下❤️🍢串燒拼盤 $88 (飲品加$48升級生啤)有六款串燒,包括雞三角軟骨,雞膝軟骨,雞尾,雞頸肉,雞腎及雞皮😍雞三角軟骨同雞膝軟骨好爽口同軟熟😚雞尾同雞頸肉肉質鮮嫩😆雞腎口感軟綿,燒完鮮美十足。雞皮外脆內嫩,仲有微微既焦香,幾正🥰🍺飲品:生力清啤酒味甘香,清新順喉🫢🍚照燒汁豬頸肉飯 $88肉質好滑好軟熟,一啲都唔鞋🫶🏻🍢日本厚切牛舌心串 $38好彈牙,好有口感,肉質好緊緻🫶🏻🍆蒜燒茄子 $48味道好濃,仲好多蒜,入口即溶,係有燒既香味😎串囍 (屯門)📍屯門青山公路 - 青山灣段351號彩華花園A座地下10號舖

佢地主打串燒同啤酒🍻所以我都叫左啲試下❤️

🍢串燒拼盤 $88 (飲品加$48升級生啤)
雞三角軟骨同雞膝軟骨好爽口同軟熟😚
雞尾同雞頸肉肉質鮮嫩😆

🍺飲品:生力清啤
酒味甘香,清新順喉🫢

🍚照燒汁豬頸肉飯 $88
肉質好滑好軟熟,一啲都唔鞋🫶🏻

🍢日本厚切牛舌心串 $38
好彈牙,好有口感,肉質好緊緻🫶🏻

🍆蒜燒茄子 $48
味道好濃,仲好多蒜,入口即溶,係有燒既香味😎

串囍 (屯門)
✅串囍 好耐冇返屯門揾嘢食 今次就去咗置樂呢邊揾好西😎自從唔係返學就冇行過呢邊 發現都開咗好多新餐廳今次就試咗呢間居酒屋!聽個名就知專食串燒😎 平日夜晚去到都唔少人啊!🔆串燒拼盤  $88呢到有晚市套餐 有拉麵 飯類同串燒我第一眼就睇中咗呢個串燒拼盤!其實可以話係全雞拼盤😆拼盤有6款唔同嘅雞串燒有雞三角軟骨 雞膝軟骨 雞尾 雞頸肉 雞腎 雞皮呢到嘅雞串燒比較有特色 例如雞軟骨都分咗兩串唔同種類食落會大粒啲同爽口啲!我自己當然就推介雞皮串燒到啱啱好 有雞嘅油脂味出嚟 又燒到外面脆脆地好香口!鐘意雞嘅朋友唔好錯過😝🔹轉生啤  +$48套餐跟咗普通餐飲 (可以揀汽水或者果汁)我哋就加錢轉咗生啤 生啤種類都有好幾款㗎!👍🏻食串燒當然要啤啤佢🤭🔆鰹魚湯底廣島蠔烏冬  $88另外叫咗係主餐牌嘅鰹魚湯廣島蠔烏冬!鰹魚湯好濃 仲有大量嘅海帶同埋腐皮!烏冬係稻庭烏冬 所以好煙韌!👍🏻👍🏻廣島蠔有4隻 配埋鰹魚湯原來都好夾㗎!可能都係海鮮嘅緣故🤣🤣🤣千其唔好睇少一碗烏冬嘅份量 兩個人share食每人都有好大碗😀🔆燒鱔串  $48燒鱔串雖然得一條 但係佢都好肥美用咗少少鰻魚汁去燒 食落會有甜甜哋😝燒到啱啱好
✅串囍
好耐冇返屯門揾嘢食 今次就去咗置樂呢邊揾好西😎
自從唔係返學就冇行過呢邊 發現都開咗好多新餐廳
今次就試咗呢間居酒屋!
聽個名就知專食串燒😎 平日夜晚去到都唔少人啊!

🔆串燒拼盤  $88
呢到有晚市套餐 有拉麵 飯類同串燒
我第一眼就睇中咗呢個串燒拼盤!其實可以話係全雞拼盤😆
拼盤有6款唔同嘅雞串燒
有雞三角軟骨 雞膝軟骨 雞尾 雞頸肉 雞腎 雞皮
呢到嘅雞串燒比較有特色 例如雞軟骨都分咗兩串唔同種類
食落會大粒啲同爽口啲!
我自己當然就推介雞皮串
燒到啱啱好 有雞嘅油脂味出嚟 又燒到外面脆脆地好香口!
鐘意雞嘅朋友唔好錯過😝

🔹轉生啤  +$48
套餐跟咗普通餐飲 (可以揀汽水或者果汁)
我哋就加錢轉咗生啤 生啤種類都有好幾款㗎!👍🏻
食串燒當然要啤啤佢🤭

🔆鰹魚湯底廣島蠔烏冬  $88
另外叫咗係主餐牌嘅鰹魚湯廣島蠔烏冬!
鰹魚湯好濃 仲有大量嘅海帶同埋腐皮!
烏冬係稻庭烏冬 所以好煙韌!👍🏻👍🏻
廣島蠔有4隻 配埋鰹魚湯原來都好夾㗎!
可能都係海鮮嘅緣故🤣🤣🤣

🔆燒鱔串  $48
燒鱔串雖然得一條 但係佢都好肥美
用咗少少鰻魚汁去燒 食落會有甜甜哋😝
燒到啱啱好 可以保留到鱔入面嘅juicy😆👍🏻

🔆味淋魚乾  $38
食居酒屋當然要食味淋魚乾送啤酒!
做餐前小食都好唔錯啊!

🔆日本蛋蟹肉大啡菇  $28
呢個大啡菇係上枱嘅時候好有驚喜啊
大啡菇底下佈滿沙律菜 中間就有蟹肉同流心蛋
而且仲好貼心咁俾埋刀,叉去食呢個大啡菇!
成個食嘅口感好豐富! 有蛋汁有蟹肉仲有好juicy嘅大啡菇
一啲都唔會燒到過乾😎

🔆波子汽水  $20

味道: 8/10
賣相: 7.8/10

地址: 屯門青山公路 - 青山灣段351號彩華花園A座地下10號舖
2024-08-11 94 浏览
串囍 |屯門街坊必訪串燒小店位於屯門彩華花園的串囍日式串燒小店。店舖以濃厚的日式風格為設計特色,不少街坊叫杯酒,食下串燒睇下奧運,成個氛圍唔錯!燒生蠔$72品嘗美食方面,我們點選了多款招牌菜式。首先是燒生蠔,新鮮肥美的生蠔配以店家特製的秘製醬汁,蠔味十足日本牛肋條$38燒牛肋條經過燒製,外焦里嫩,每一口濃郁牛味去得串燒小店當然要叫小食,雞膝軟骨串,燒日本秋葵都非常唔錯選擇!日本蛋蟹肉大啡菇$20以新鮮大啡菇為主角,搭配蟹肉和沙律醬,滋味鮮美唐揚魷魚鬚$88魷魚鬚外層酥脆,每一口都鮮味十足,令人口齒留香鰹魚湯底廣島蠔烏冬$88看得見鮮味,湯頭奶白且鮮甜濃郁,配上肥美的廣島蠔,每一口都慰藉人心
串囍 |屯門街坊必訪串燒小店

燒生蠔$72

日本牛肋條$38
燒牛肋條經過燒製,外焦里嫩,每一口濃郁牛味

日本蛋蟹肉大啡菇$20
以新鮮大啡菇為主角,搭配蟹肉和沙律醬,滋味鮮美

唐揚魷魚鬚$88
魷魚鬚外層酥脆,每一口都鮮味十足,令人口齒留香

鰹魚湯底廣島蠔烏冬$88
2024-08-10 86 浏览
近期奧運好多節目睇,一於同朋友出去食吓串燒飲下啤酒,今次揀左串囍提供多款香濃美味的串燒菜色,非常適合聚會品嘗。🌟串燒#雞腎串#雞頸肉串#日本牛舌心串#燒羊架雞頸肉串肉質鮮嫩多汁,經過巧手調製的醬汁更是令人難忘。日本牛舌心串也是店內的招牌,嫩滑爽口的牛舌搭配獨家醬料,味道層次豐富。現燒羊架份量十足,外皮焦香酥脆,內裡軟嫩多汁,絕對是肉食控的最愛。🌟#長崎白湯海鮮拉麵 + #醬燒新鮮鰻魚飯濃郁的湯頭加上各式新鮮海鮮,足料豐富,特別係海老,好大隻。麵質豐富彈牙,水準穩定。醬燒新鮮鰻魚飯,油亮鰻魚配上香Q米飯,幾好食。店內同時供應#新力青啤及#新力黑啤,讓您可以盡興而飲,度過一個美好的串燒之夜。不論是精緻串燒還是暖心拉麵,值得一訪!

🌟串燒
#雞腎串
#雞頸肉串
#日本牛舌心串
#燒羊架

🌟#長崎白湯海鮮拉麵 + #醬燒新鮮鰻魚飯

醬燒新鮮鰻魚飯,油亮鰻魚配上香Q米飯,幾好食。

不論是精緻串燒還是暖心拉麵,值得一訪!
  • 啤酒
2024-08-05 64 浏览
朋友生日聚會,係openrice訂位後即刻收到老闆whatsapp聯絡查詢是否有朋友生日,話幫我地預備蛋糕。原本餐廳優惠只係一星期內生日先會有,點知老闆好有心話就算唔係都offer比我地。雖然係小店,環境好乾淨,食物好味,員工有禮貌,當日仲一齊睇奧運,氣氛好好👍朋友都讚好

2024-07-29
庆祝纪念
生日
  • 燒牛舌
🎀屯門。新開張舒服環境食串燒🍢大電視睇波一流👍🎀🪄店名* #串囍🔮地址* 屯門青山公路 - 青山灣段351號彩華花園A座地下10號舖🔮🗾分店地區🗾 沒有分店💰價錢$370 已加一 (2人)➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🎵餐廳環境🎵又係我地頭拉 之前去食野果陣甘岩見到呢間串燒店新開張🤤放假即刻拉埋男朋友一齊去試下!同以往串燒店感覺唔一樣 佢地舖頭系好乾淨整潔 完全唔會聞到任何油煙味 又或者會覺得好焗~而且最正系餐廳設三個大屏幕播放電視 岩曬想同朋友過黎睇波chill下🤗🍽️食物質素🍽️串燒種類超多 同埋估唔到小店形式都提供平時好少見既特別部位~除左單點之外 更有提供串燒,飯,拉麵套餐 仲有唔同日本酒及生啤~所有串燒都係即叫即燒 時間上可能要等耐少少 不過味道唔錯😍如果想自己買海鮮過黎加工都可以架!串燒拼盤$88呢款拼盤有齊曬雞類別既6款串燒 除翻都係$13一串 相當划算~不過如果餐廳可以提供更多套餐就超正拉👍👀評分💖💖💖💖💖🪄雞三角軟骨呢款部位肉質較緊緻結實 脂肪較低 咬落軟骨脆卜卜 幾得意~👀評分💖💖💖💖💖🪄雞膝軟骨口感外脆內爽 補充下骨膠原最岩🤣👀評分💖💖💖💖💖🪄雞尾第一次食雞尾串燒 原來系
🎀屯門。新開張舒服環境食串燒🍢大電視睇波一流👍🎀

🪄店名* #串囍
🗾分店地區🗾 沒有分店
💰價錢$370 已加一 (2人)
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🎵餐廳環境🎵

🍽️食物質素🍽️
如果想自己買海鮮過黎加工都可以架!

串燒拼盤$88

🪄雞三角軟骨
呢款部位肉質較緊緻結實 脂肪較低 咬落軟骨脆卜卜 幾得意~

🪄雞膝軟骨
口感外脆內爽 補充下骨膠原最岩🤣

🪄雞尾
第一次食雞尾串燒 原來系軟淋淋既口感 但唔會肥膩 幾特別

🪄 雞頸肉
呢款我都系第一次食 口感緊緻結實 燒完之後松脆香口 送酒一流~

🪄 雞腎
每次必叫!咬落鹹鹹香香 又唔會太硬 十分不錯~

🪄 雞皮
超邪惡既串燒 真係好香脆 完全唔肥膩🤣

🪄 唐揚魷魚鬚 加配+$48
套餐優惠架就可以加~外皮夠薄身 魷魚都好足料夠彈性 份量感滿滿

🪄 日本牛肋肉串$38
必食推介✨牛味極濃郁 肉質厚實彈牙 十分美味~

🪄 日本厚燒牛舌心串$38
必食推介✨牛舌質感勁厚 軟硬適中 牛味一樣超濃郁 每次串燒一定唔少得牛舌🙈

🪄 燒韭菜$18
食啲菜好似無甘邪惡🤣有少少辣 幾新鮮

🪄 日本蛋蟹肉大啡菇$28
呢款好特別!平時都係就甘燒大啡菇 但係今次竟然加日本蛋及蟹肉 蛋汁一切開就流曬出黎 蟹肉與菇鮮甜未超正!

👀評分💖💖💖💖
🪄 Parma ham廣島蠔串$15
都係第一次新式串燒 平時都係食芝士燒蠔 呢款系用parma ham包住 一口就可以吃用 個人認為如果包煙肉或普通火腿會更出色~

🪄 味淋魚乾$38
自己整唔到既味道 幾有咬口 送酒一流~

🪄可樂(套餐+0) & 雪碧$15
汽水價錢正常~

(5個💖為最高)

✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️

• 日本厚燒牛舌心串
  • 日本牛肋肉串
  • 串燒拼盤
2024-08-02 58 浏览
又到星期五,又係出街食飯既時候,朋友介紹呢間屯門串燒鋪,就同朋友泥開餐啦!一入門口就有店員招待,唔洗兩頭望,餐廳有部好大既電視,第一下就諗起 ,如果係到睇巴黎澳運就好啦!叫左一份套餐 叉燒拉麵 飲coke zero 免加一好抵食👍🏻👍🏻1. **雞腎串**: - 口感彈牙,有濃厚既雞肉味。火候控制得好好👍🏻冇焦糊既味。2. **黑松露炸薯條**: - 薯條香脆可口,搭配黑松露醬,朋友傾計必點小食之一3. **蒜燒茄子**: - 茄子質地軟爛,帶有蒜香,鮮甜味同蒜蓉配合得好好,每次食串燒都好鐘意食4. **炭燒豬頸肉**: - 豬頸肉夠厚身,有炭燒有微微焦香,燒得岩岩好,唔會太乾身5. **日本厚切牛舌心串**: 厚切牛舌心真係厚!表面有輕微焦香,入面肉質仍然嫩滑多汁!6. **日本蛋蟹肉大啡菇**: - 生蛋+蟹肉+大啡菇的組合相當有特色,蟹肉的鮮甜配新鮮蛋黃加上大啡菇的香味,整體口感應該豐富濃郁。7. **雞三角軟骨**好爽口,又唔會好油,調味岩岩好今餐同朋友食都好滿足,下次可以再帶多幾個朋友泥食,可以點多d 串燒,再同大家分享

叫左一份套餐 叉燒拉麵 飲coke zero 免加一
好抵食👍🏻👍🏻

1. **雞腎串**:

2. **黑松露炸薯條**:
- 薯條香脆可口,搭配黑松露醬,朋友傾計必點小食之一

3. **蒜燒茄子**:

4. **炭燒豬頸肉**:
- 豬頸肉夠厚身,有炭燒有微微焦香,燒得岩岩好,唔會太乾身

5. **日本厚切牛舌心串**:
厚切牛舌心真係厚!表面有輕微焦香,入面肉質仍然嫩滑多汁!

6. **日本蛋蟹肉大啡菇**:

7. **雞三角軟骨**
好爽口,又唔會好油,調味岩岩好

屯門比我搵到間隱世日式串燒店🍢性價比超級高,款式又多,最啱收工同朋友黎飲翻杯傾下偈🍻生啤串燒套餐($188)兩杯生啤➕6串18蚊串燒,勁抵食,雞軟骨串燒同平時食開既唔同,軟骨同雞肉旮旯住串,口感更脆!🤩雞皮炸過脆卜卜,一d都唔覺得油膩👍日本厚切牛舌心串($38)一定要試!牛舌心超軟,而且唔會全熟,火候控制得啱啱好✨燒西班牙豬頸肉串($28)有驚喜!係厚切豬頸肉,唔會燒得好燶,竟然會食到嫩滑口感既豬頸肉😍日本牛肋肉串🍖($38)真係大大串🫨良心製作❤️外面好香口裡面好juicy(最緊要係都急頂飽),兩個人share一串啱啱好燒生蠔🦪($38)蒜蓉好味🤤生蠔大隻,攞d蒜點其他串燒,簡直係昇華🙌長崎白湯海嘯拉麵🍜($88)拉麵➕飲品🧃串燒店最驚食唔飽,嗌碗拉麵就冇呢個煩惱啦😍海鮮拉麵入面有蝦、蠔、硯,d海鮮好新鮮啊!估唔到拉麵入面既蠔都係肥嘟嘟㗎!

生啤串燒套餐($188)

日本厚切牛舌心串($38)
一定要試!牛舌心超軟,而且唔會全熟,火候控制得啱啱好✨

燒西班牙豬頸肉串($28)

日本牛肋肉串🍖($38)

燒生蠔🦪($38)
蒜蓉好味🤤生蠔大隻,攞d蒜點其他串燒,簡直係昇華🙌

長崎白湯海嘯拉麵🍜($88)
拉麵➕飲品🧃
2024-07-30 111 浏览
🍜油揚稻庭烏冬 $48麵條呈扁長形,幼滑細膩,輕輕一吸就從舌尖滑到喉嚨裡,爽口無比。🥩燒羊架 $48舖上孜然粉一齊燒,完全唔會有羊羶味🐮日本牛肋肉串$38牛肋條肉質鮮嫩多汁,入口即化。牛肋肉的烤製技巧恰到好處,肉質保持了柔軟度🍡日本厚切牛舌心串 $38牛舌被烤至恰到好處,外表呈現誘人的焦香,內裡卻仍然保持著肉質的軟嫩。咬下去,肉質柔軟,帶有一絲牛肉的鮮甜氣息🍙明太子燒飯團 $38用上大量明太子醬舖滿在飯團上燒製 ,脆脆飯焦好味道🍆蒜燒茄子 $48茄子上加上辣粉及大量蒜蓉一齊燒,入曬味好淋好好味。🦪燒珍寶蠔 $38珍寶蠔燒至恰到好處,蠔肉鮮嫩多汁🐟味淋魚乾$38以味醂醃製後烘乾的魚乾,油脂清香,是居酒屋必食的前菜之一
🍜油揚稻庭烏冬 $48

🥩燒羊架 $48
舖上孜然粉一齊燒,完全唔會有羊羶味

🐮日本牛肋肉串$38

🍡日本厚切牛舌心串 $38

🍙明太子燒飯團 $38
用上大量明太子醬舖滿在飯團上燒製 ,脆脆飯焦好味道
🍆蒜燒茄子 $48
茄子上加上辣粉及大量蒜蓉一齊燒,入曬味好淋好好味。

🦪燒珍寶蠔 $38
珍寶蠔燒至恰到好處,蠔肉鮮嫩多汁
🐟味淋魚乾$38
以味醂醃製後烘乾的魚乾,油脂清香,是居酒屋必食的前菜之一

• 本厚切牛舌心串
  • 日本牛肋肉串
  • 燒生蠔
2024-07-25 51 浏览
繼續捐窿捐罅搵野食:估唔唔到呢間係屯門既小店可以做出好似去左日本居酒屋食串燒既感覺,最衰病病地如果唔係一定叫埋啤酒一邊食一邊飲。兩個人叫左:🔹串燒拼盤(雞三角軟骨、雞膝軟骨、雞尾串、雞頸肉,雞腎串,雞皮串)🔹燒鱔串🔹燒生蠔🔹日本蛋蟹肉大啡菇🔹雞肉棒🔹燒茄子🔹橙汁 🔹蘋果汁有選擇困難症既我揀左串燒拼盤,雞皮燒到脆卜卜好香口,第一次食雞三角軟骨食落去好脆口,口感幾得意、雞尾串有小小油脂又無臊味,整得好好食;另外三樣就正常發揮。跟住有大大隻既燒生蠔🦪,食落無腥味同好重海水味🌊日本蛋蟹肉大啡菇有原隻日本蛋蛋黃,真係好鬼正🌝跟住令我覺得最有驚喜既係以下三道:✅燒鱔肉既火喉真係拿捏得好好,完全唔會燶又唔太乾身,加埋個醬真係好夾,魚肉勁彈牙爽口❤️✅自家製雞肉棒既出色之處係肉同軟骨同粉既比例配合得好好,食落口好juicy,加埋個蛋黃醬汁真係冇得輸,呢個雞肉棒好食過我之前日本食果啲❤️✅燒茄子一般都係茄蒜茸同埋蔥;佢地就比較特別咁加左脆蒜同埋木魚絲,食落口感豐富左,係好特別既配搭,仲有小小辣味,好啱飲啤酒果陣食 ❤️因為有選擇困難症唔知叫咩食好,多謝老細推介佢地既必食藥式比我地,又見我地係叫蔬菜類推仲左個燒

兩個人叫左:
🔹燒鱔串
🔹燒生蠔
🔹日本蛋蟹肉大啡菇
🔹雞肉棒
🔹燒茄子
🔹橙汁
🔹蘋果汁

跟住有大大隻既燒生蠔🦪,食落無腥味同好重海水味🌊
日本蛋蟹肉大啡菇有原隻日本蛋蛋黃,真係好鬼正🌝

跟住令我覺得最有驚喜既係以下三道:

因為有選擇困難症唔知叫咩食好,多謝老細推介佢地既必食藥式比我地,又見我地係叫蔬菜類推仲左個燒茄子🍆真係好好食😋

營業時間⏰
✨️逢星期一休息
✨️星期二至日16:00-02:00

#屯門 #串囍 #隱世小店 #隱世 #串燒 #居酒屋 #必食 #大西北 #屯門美食 #instafood #instareels #reels #eatlifeplay #hkgirl #foodie #hkfoodie #instafoodie

@cheershere_
  • 自家製雞肉棒
  • 燒鱔串
  • 燒茄子
2024-07-23 75 浏览
最近上網成日見到有人介紹呢間餐廳,不過就真係住得離屯門好遠。好彩有朋友今個月生日,而又係住屯門附近,咁就一於落入去搵佢食餐飯加試吓呢間餐廳啦。朋友5:30就放工,我去到接佢嘅時候啱啱好六點,行到過餐廳嘅時候只係六點幾,但係去到間餐廳已經有兩台客啦。咁啱去到仲係happy hour,咁就一於叫杯啤酒飲吓啦,估唔到呢度嘅黑啤只係$58就有一杯,真係好啱一大班朋友一路飲啤酒一路傾偈呀。聽講呢度嘅雞串燒拼盤係最出名,而且仲有嘢飲送,仲可以用優惠價加嘢食,咁就一於試吓啦。我覺得呢度最值得食嘅就係呢個雞頸肉,因為比較特別,而且食落雞肉好嫩。呢個雞味都好值得讚賞,出面好似唔係好多地方食到,但係食落好好食。朋友太肚餓,叫咗個叉燒拉麵煮烏冬。一上枱已經見到好吸引,而且好香,我試咗一啖又真係好好食。估唔到呢度除咗串燒好食之外,連烏冬都整得咁好。另外我覺得抵食嘅就係呢個牛肋肉,佢嘅價錢好平,但係食落牛味好夠,燒嘅時間亦都啱啱好。呢間餐廳又平又好食,而且環境好日本feel,唔怪得咁多客啦,下次有機會都一定會再嚟食呀。

估唔到呢度除咗串燒好食之外,連烏冬都整得咁好。

2024-07-23 56 浏览
男友收工比較夜,有時等埋佢食飯都已經夜晚10點幾,返到去元天屯更加唔知食咩好,原來屯門新開咗一間日式串燒店,仲開到半夜兩點,啱晒我哋呢啲夜鬼,所以今晚揸車去試吓😁生啤串燒套餐 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️串燒套餐勁抵,$188包括兩杯生啤連6串自選$18串燒!串燒我地揀咗雞三角軟骨、雞膝軟骨、雞皮、雞腎、炸橘雞翼同韭菜~ 我最鍾意炸橘雞翼,表皮炸到勁香脆,但入面仍然keep到肉汁好juicy🤤 其次就係燒雞皮,如果你無食過,我推薦你一定要試,嗰種又脆又軟嘅口感真係無得彈👍🏻日本岩手雞心串 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️雞心係男朋友最鍾意食嘅雞內臟,如果餐牌有佢一定會嗌!呢度嘅雞心唔會有內臟腥味,食落口有雞心應有嘅少少煙韌感覺,而且燒得火候剛剛好!自家製免治雞肉棒 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️淨係擺盤已經覺得好靚,打卡一流👍🏻 自家製雞肉串就咁食已經好好食,點埋生雞蛋增添一種滑溜感,我覺得算係呢間串燒店絕對signature嘅菜式!日本厚切牛吞心串 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️牛舌心即係成條牛舌最嫩嘅部位,我入口好軟熟,一啲都唔會有咬唔開嘅感覺!一串有3片又厚又大嘅牛舌心,鍾意食牛舌嘅一定會覺得好滿足😁燒鱔串 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️燒鱔燒得啱啱好,魚皮燒到好脆,但係魚肉仍

生啤串燒套餐 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

日本岩手雞心串 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

自家製免治雞肉棒 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

日本厚切牛吞心串 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

燒鱔串 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
燒鱔燒得啱啱好,魚皮燒到好脆,但係魚肉仍keep到滑身,一串兩大件好厚肉,有時好怕燒鱔個醬汁會太甜,呢度嘅醬汁調味啱啱好,大推介必食!

叉燒拉麵 ⭐️⭐️⭐️⭐️
呢個可以話係宵夜嘅comfort food,夜媽媽食碗拉麵暖吓胃真係好爽!拉麵份量好大,配菜有叉燒、海帶、筍、粟米等等,湯底唔油膩,夜晚食都唔會覺得好heavy!

自家製免治雞肉棒
雞三角軟骨、炸橘雞翼
雞膝軟骨
叉燒拉麵
2024-07-22 51 浏览
今日朝早揸咗車返工,夜晚預咗同屋企人食飯,諗緊車一家人食飯,有個同事住屯門,佢介紹呢間串燒店,仲話附近有大量車位方便泊車,最後決定我同事介紹既呢間串囍食野,好幸運隨隨便便就搵到個錶泊位。呢間餐廳係類似日本嘅居酒屋咁樣,喺地舖度,一望入去已經見到好日本feel。而且佢仲有吧枱,好啱放工嚟飲杯酒,之後等朋友一齊嚟食飯。一入到去職員都好有禮貌,雖然我哋冇book枱,但佢都安排到一個好好嘅位置俾我哋。因為朋友唔飲酒,咁就叫咗杯蘋果汁飲住先,佢話蘋果汁好好飲,絕對唔係啲普通嘅大陸蘋果汁。而我同另外兩個朋友就因為有happy hour所以叫咗啤酒飲,佢嘅啤酒都好平,唔同款都係$58杯。佢有好多唔同嘅套餐,我哋就一人叫咗一個套餐,而且仲可以用優惠價加小食。我就加咗呢個池魚,估唔到只係$10但係就有咁多,起碼有超過十幾條魚。而且呢種雜物係好啱送酒。另外我哋仲嗌咗個唐揚魷魚鬚,又係好啱送酒。不過朋友就話佢嘅串燒係雞肉最好食,咁我哋都嗌咗個雞翼同埋雞扒黎試。我覺得個燒雞翼真係好好食,燒既時間整得啱啱好,而且雞肉好嫩滑,唔怪得朋友咁介紹啦。呢間嘢又平又好食,就算唔順路都會再想黎食呀。

呢間嘢又平又好食,就算唔順路都會再想黎食呀。
2024-07-18 42 浏览
早上星期有個朋友專程入來屯門搵我去左一間好抵食串燒到食Dinner🤣價錢唔算貴😗款式算多🫠有質素小店👍值得推介✌🏾串燒拼盤有雞三角軟骨、雞藤軟骨、雞尾串、雞脛、雞腎、雞皮串😗炸得好香脆可口🫠味道濃郁🥰長崎白湯海鮮拉麵湯頭是以豬骨高湯為基底,長時間熬煮而成,湯頭呈現白色濃稠的質地😙口感豐厚濃郁🥰麵條柔軟有勁🤪能很好地吸附湯汁🙂‍↔️醬燒新鮮鰻魚飯口感通常非常柔軟和嫩滑😏鰻魚的肉質非常細緻,與醬汁結合,使口感更加惹味🙂‍↕️唐揚魷魚鬚炸得好酥脆😏味道好濃郁兼美味可口😋食到好滋味🤤秘製蒜蓉燒茄子口感柔軟滑嫩😐茄子經過烹調後,會釋放出濃郁的茄子香氣和蒜蓉的香味🤪香氣四溢🍆店舖細細間😏好適合一路食一路閒聊🙂‍↕️店員會詢問我們意見😏而且好耐心介紹食物內容✌🏾態度親民🙂‍↔️

醬燒新鮮鰻魚飯

醬燒鰻魚飯
店揚魷魚鬚
蒜蓉燒茄子
2024-07-17 47 浏览
一落機都係揀返食日本嘢🥳, 今晚揀咗朋友屋企附近嘅日式串燒店, 雖然係串燒店但係佢哋都有海鮮加工下次我都買過嚟試吓先😍見佢哋有稻庭烏冬🍜即刻叫返碗先, 估唔到裏面仲有生蠔而且又新鮮又好味(仲好大隻🥰) 烏冬湯底望落去好清但係味道好濃郁, 而且一啲都唔膩😋🙌🏻串燒系列都非常出色㗎尤其是燒雞皮脆卜卜,大人小朋友都會好鍾意❤️唔想食咁多澱粉質佢哋都有雞皮餃子🥟外皮濺到好香口裏面又多肉汁,好正啊🤩

烏冬湯底望落去好清但係味道好濃郁, 而且一啲都唔膩😋🙌🏻