2018-01-25
今日放工收到男朋友msg話突然想食串燒😈於是我哋就去咗朋友介紹嘅*串燒食堂*!見到出邊d相已經覺得好吸引流哂口水😝入到去坐低之後店員好細心即刻遞咗杯熱茶俾我哋👍🏻落單時間好掙扎😂 因為好多野揀又樣樣都想食!選擇困難症發作之下最後揀左6款食物,1)鰻魚飯鰻魚飯算係好抵食,$68大大條鰻魚 而且好入味!!平時出街食鰻魚飯都最少要$70以上又未必有咁大條鰻魚!2)韓式泡菜芝士牛肉湯麵本來都唔打算叫湯麵不過又想試下佢得唔得,結果比我想像中好!芝士配泡菜再加埋個湯麵簡直係絕配!3)厚燒牛舌,汁燒牛柳串滿分💯,燒得好香好入味 食落又唔韌!$36食到咁高質素既牛真係好抵!4)明太子雞翼+鹽燒雞翼雞翼控每次食串燒係一定要叫燒雞翼所以今次分別叫左兩款雞翼試下!一送到黎已經好香,燒到雞翼D油漏哂出黎再配埋燒既香味味道真係好香!!而且雞翼皮都燒到好香脆。只能說唔係雞翼控既人都要試試佢!包你一試難忘!!5)鹽燒雞腎一黎到我已經覺得好驚喜,因為每次去食串燒叫雞腎好多時燒完已經好細粒,但串燒食堂既雞腎就有別於一般既串燒店,佢D雞腎燒完出黎仲大大粒起碼食得到個口感!燒得好香!!!!!!!6)燒韮菜燒韮菜又係食串燒指
於是我哋就去咗朋友介紹嘅*串燒食堂*!
見到出邊d相已經覺得好吸引流哂口水😝
入到去坐低之後店員好細心即刻遞咗杯熱茶俾我哋👍🏻
落單時間好掙扎😂 因為好多野揀又樣樣都想食!
選擇困難症發作之下最後揀左6款食物,
1)鰻魚飯
鰻魚飯算係好抵食,$68大大條鰻魚 而且好入味!!
平時出街食鰻魚飯都最少要$70以上又未必有咁大條鰻魚!
日式蒲燒鰻魚飯
本來都唔打算叫湯麵
不過又想試下佢得唔得,結果比我想像中好!
芝士配泡菜再加埋個湯麵簡直係絕配!
韓式泡菜芝士牛肉湯麵
3)厚燒牛舌,汁燒牛柳串
滿分💯,燒得好香好入味 食落又唔韌!
$36食到咁高質素既牛真係好抵!
汁燒牛柳串
4)明太子雞翼+鹽燒雞翼
雞翼控每次食串燒係一定要叫燒雞翼
所以今次分別叫左兩款雞翼試下!
一送到黎已經好香,燒到雞翼D油漏哂出黎再配埋燒既香味
味道真係好香!!而且雞翼皮都燒到好香脆。
只能說唔係雞翼控既人都要試試佢!包你一試難忘!!
明太子雞翼
鹽燒雞翼
5)鹽燒雞腎
起碼食得到個口感!燒得好香!!!!!!!
鹽燒雞腎
6)燒韮菜
燒韮菜又係食串燒指定要食既野,今次都唔例外!
其實d串燒燒出黎都已經好香,不過呢個韮菜就稍微有少少唔夠熱!
我相信如果再熱番D一定會更加好食!
燒韮菜
最後想講既係估唔到又平又抵食,分量好足夠,兩個人食到咁飽都係$300左右!
環境又坐得舒服!同朋友一邊食一邊飲下啤酒,呢間會係好好既選擇!!!
下次串燒癮起一定會再黎呢間食!推介