2022-11-29
阿仔今日學校放假,我就特登攞日假陪佢周圍行下街,玩下咁😆。行到5點幾開始有啲肚餓,見到一直好想試好耐嘅懶人燒烤‘’串Grill‘’啱啱開門😍,我當然唔放過呢個機會啦😋。一坐低,店員🙎♀️除咗為我地細心解釋點用嗰烤爐外,仲介紹埋枱面上有燒烤醬、魚露,同埋辣椒粉、味椒鹽、孜然粉、海鹽等調味料可用🥰。之後就送上一份唔同種類有齊豬牛雞嘅烤串🍡,俾我地可以燒住嘢先,再慢慢諗下揀啲咩再食。(餐廳有另外一張表寫明咗每款食物大約要燒幾耐,超貼心❤。)頭round嘅豬🐖牛🐂雞🐓望落非常新鮮🤗,唔洗講嘢,即刻燒啦😂。自動迴旋嘅燒烤爐真係懶人恩物,咩都唔洗郁,只需要在食物6️⃣7️⃣成熟時塗上燒烤汁就搞掂。(註:第一round燒的時間要耐少少,等嗰爐熱咗,就可以跟返寫俾你嘅時間嚟燒😚。)食物質素非常之好,完全無投訴😊,可以安心叫第二round了😂。第2️⃣round都係以食肉主打,M6和牛牛柳和紐西蘭牛西冷都好重牛味🐂,冇筋,非常好味😋。點知牛舌仲正🤩,厚牛舌切成粒,粒粒肉嫩彈牙,我同阿仔都唔知食咗幾多串😋。豬大腸又係另一推薦,豬大腸本身夠新鮮,又無任何腥臭異味,燒完之後更加香脆可口🥰。阿仔食完又食😋,我就唔敢食太多😅
豬大腸又係另一推薦,豬大腸本身夠新鮮,又無任何腥臭異味,燒完之後更加香脆可口🥰。阿仔食完又食😋,我就唔敢食太多😅.....另外,雞皮和多春魚都非常之好食🥰。
之後我地又叫下啲腸仔,丸類,蕃薯,冬菇等試下,講真,真係樣樣都唔錯❤️。
最後我地以燒菠蘿🍍同埋燒車厘茄🍒作結尾,爆汁嘅車厘茄再加上多汁嘅菠蘿為這餐劃下了完美的句號💯。
總括而言,自助燒烤簡直係懶人嘅恩物,唔洗點郁就可以食到燒烤串,另外由於係平日(星期一至四),加上我地又係7點半🕢前離坐,所以價錢只係208加1️⃣,大約$230就可以任飲任食兩個鐘,我真係覺得好抵😎。