2022-10-09 502 浏览
又係試新店,今次叫咗3杯飲品👇🏽富士山下$32一睇就知比個味吸引咗,其實係芋頭冰沙,飲到芋頭味的,但就唔似係全天氣個種芋味,試過就算😸草莓牛奶$30幾有草莓個種果酸味,感覺比起富士山下好飲啲。阿薩姆奶茶+桂花珍珠$24唔係好味到阿薩姆個種奶茶香味,反而覺得啲桂花影響了整體的口感,因為桂花和珍珠是分開放入杯茶度,即唔係珍珠入面有桂花,所以飲奶茶是和桂花一齊食,感覺變得鞋口🙃第一次見到有桂花珍珠,所以試吓,唔試真係唔知會係咁。
又係試新店,今次叫咗3杯飲品👇🏽
富士山下$32
草莓牛奶$30
幾有草莓個種果酸味,感覺比起富士山下好飲啲。
阿薩姆奶茶+桂花珍珠$24
第一次見到有桂花珍珠,所以試吓,唔試真係唔知會係咁。
2022-10-04
2022-07-16 273 浏览
同事無啦啦請飲野用app order 超快送到叫左8-9杯自己選左杯大甲芋頭鮮奶(固定甜)初初飲的時候還好但愈飲就愈甜🙈🙈芋頭打到好碎同事叫烏龍奶茶(無糖)直得一贊係佢的飲品真係做到無糖不過就完全無茶味鐵觀音拿鐵先甜後淡
同事無啦啦請飲野
用app order 超快送到
叫左8-9杯

自己選左杯
大甲芋頭鮮奶(固定甜)
初初飲的時候還好
但愈飲就愈甜🙈🙈
芋頭打到好碎

同事叫
烏龍奶茶(無糖)
直得一贊係佢的飲品真係做到無糖
不過就完全無茶味

鐵觀音拿鐵
先甜後淡
2022-07-14
2022-04-26 234 浏览
今日同男朋友經過諗住買杯返屋企試下飲, 咁我就叫左杯草莓牛奶,男友就叫左杯瘋芒畢露。落order 嘅時候問個店員可唔可以少甜,店員話兩杯嘅甜度都係固定,咁算啦唔緊要,佢地對杯野飲有要求都岩嘅。點知個店員係沖調個兩杯嘅時候不停望身後面嘅貓紙,又係咁倒糖漿落個杯度,個陣已經心諗伏味濃🫠🫠返到屋企之後試飲左兩杯野一啖,兩杯都甜到發苦,即刻掉左🤮🤮🤮。如果飲晒應該即刻會有糖尿病,black listed 🤧🤧

2022-04-23
等候时间
10 分钟 (外卖自取)
$64 (其他)
2022-02-20 218 浏览
#石門 #丸茶手作 #桂花珍珠 正👍 #桂花珍珠鐵觀音奶茶 $25 奶茶好一般,#鐵觀音奶茶 我叫咗熬嘅,#微糖 ,真係好澀同好苦,好難飲😕 味道: 6/10味精: 0/10價錢: 7/10環境: NA/10服務: 8/10👣丸·茶手作紅磡明安街4號寶石戲院大廈地下I3號舖#vinainwhompoa #vinadrink #bubbletea #bobatea #tikuanyinmillteawithosmanthusPearls #tikuanyinmilktea #osmanthuspearls #foodporn #foodie #hkfoodie #f4follow #f4f #likesforlike #l4l #l4likes
#石門 #丸茶手作 #桂花珍珠 正👍

服務: 8/10

👣丸·茶手作
紅磡明安街4號寶石戲院大廈地下I3號舖

2021-11-19 185 浏览
做完野係要慰勞下自己,第一次飲丸茶手作,除左一般既珍珠奶茶,佢仲有芋奶,芋圓波波,沙冰,奶茶,咖啡,不過最吸引我注意係佢既桂花珍珠。 一般既珍珠都係黑糖, 唔係黑糖既通常都係冇咩味,不過既然佢地自己都POUND OF 自己既桂花珍珠, 即管試下你。 叫左個鐵觀音奶茶加珍珠,少甜少冰。茶底唔算好濃,但都未去淡到冇味,正正常常。一食粒珍琳,好香既桂花味, 又真係食到桂花!都驚喜。珍珠既份量都唔少 好滿足!下次要試下其他味😚😚
做完野係要慰勞下自己,
第一次飲丸茶手作,
不過最吸引我注意係佢既桂花珍珠。

一般既珍珠都係黑糖, 唔係黑糖既通常都係冇咩味,

叫左個鐵觀音奶茶加珍珠,少甜少冰。
茶底唔算好濃,但都未去淡到冇味,正正常常。

2021-11-09 96 浏览
見佢有桂花珍珠所以黎試 點知要乜冇乜嗌少甜又話甜度固定 好啦諗住有心黎到照試啦落完單整好先話淨係收現金 八達通(要揀黎收就唔該你店面痴翻張紙提下人plz)咁你杯野都整好左 咪cash囉 cash 又唔收散銀豪子又唔係廿幾蚊都豪子 都係俾左$0.5啫 有時都係咁岩冇一兩蚊銀行先焗用豪子 乜都唔俾用唔收 咁 貴公司想點啫?買 貴公司一杯野像搞到好似同你乞咁好彩店員好有禮貌 唔係會仲嬲btw 最後杯甜度固定既飲品 又多渣又甜到糖尿 連鎖店做到啲policy 仲mean過細鋪 好嘢👍以後丸茶門市一律blacklist
見佢有桂花珍珠所以黎試 點知要乜冇乜
嗌少甜又話甜度固定
好啦諗住有心黎到照試啦
落完單整好先話淨係收現金 八達通
(要揀黎收就唔該你店面痴翻張紙提下人plz)

咁你杯野都整好左 咪cash囉

btw 最後杯甜度固定既飲品 又多渣又甜到糖尿

連鎖店做到啲policy 仲mean過細鋪 好嘢👍
以後丸茶門市一律blacklist

2020-07-20 943 浏览
呢間店有好多唔同嘅手作珍珠,一睇就覺得吸引, 所以就order 左杯我日常必飲既黑糖珍珠撞奶,我去每一間都一定係叫呢杯黎比較口味而呢間餐廳的黑糖珍珠撞奶,黑糖的味道10分濃郁,每一啖飲咗好多滿滿的黑糖味,整體而言我都可以俾佢嘅分數為6分至7分而另一杯則是凍香芋奶茶+桂花珍珠桂花珍珠呢個味道10分罕見,而且我個人比較鍾意花香味,所以就叫了桂花珍珠來試, 一飲落去珍珠的口感10分大牙,伴隨着的是淡淡的桂花香。 與香芋奶茶的配搭唔算很有違和感, 所以可以一試!CP 值😋😋😋😋

而另一杯則是凍香芋奶茶+桂花珍珠
CP 值😋😋😋😋
2020-05-17 407 浏览
這間奶茶店最出名的就是他家的手作珍珠。除了平時也能見到的黑芝麻/黑糖珍珠,還有一些特別的品種:櫻花🌸/桂花/芒果等。·桂花珍珠之前試過,十分驚喜!很喜歡淡淡桂花香配上奶茶的茶香。非常推薦桂花珍珠最近櫻花季,很多店舖都推出與櫻花相關的事物。丸茶手作也推出新產品:櫻花珍珠都忍唔住試下新品。但櫻花珍珠令我失望,味道有點奇怪奶茶依然好味,但配上這個珍珠確實不好喝。看來店家要創新,都要考慮是否能被大眾接受啊。·最後還是推薦大家可以試下桂花珍珠
這間奶茶店最出名的就是他家的手作珍珠。

櫻花珍珠奶茶

最後還是推薦大家可以試下桂花珍珠
2020-03-30 530 浏览
丸作手茶叫做係幾出名嘅一間珍珠奶茶店,記得好似好耐之前喺尖沙咀飲過一次,飲珍珠奶茶唔鍾意加糖嘅我就覺得麻麻地,喺紅磡冇乜選擇之下最後都揀咗呢間丸作手茶,確實係冇乜特別,冇乜茶味、冇乜奶味,珍珠冇乜特別,最特別係揀珍珠嘅時候有其他味道揀,除咗最多人揀嘅黑糖,仲有白玉等等其他嘅味道,不過我個人比較保守都係揀返黑糖。
2020-03-19 323 浏览
心血來潮想飲珍珠奶茶經過咗丸作手茶,見到佢啲珍珠好似好特別咁,就一於試一試佢我同友人飲咗皇室紅茶拿鐵同鐵觀音拿鐵 佢唔係淨係sell珍珠,個茶底都絕不馬虎個茶底有啲唔知點解會飲到啲咖啡嘅味,同出邊嘅茶底好似好唔同咁第一次同友人試咗普通嘅黑糖珍珠要知道間鋪嘅嘢飲好唔好飲,就要飲佢最經典嘅飲品,果然不出所料,好煙韌都好重黑糖味所以我哋第二次就試咗芝麻味嘅珍珠估唔到同珍珠嘅口感係一模一樣原本仲驚佢會變咗蒟蒻嘅口感,黑芝麻味仲要好重,仲食到一粒粒嘅芝麻碎價錢就偏高,因為佢杯野都幾細杯如果杯野有得大杯啲就好啦
心血來潮想飲珍珠奶茶
經過咗丸作手茶,見到佢啲珍珠好似好特別咁,就一於試一試佢

我同友人飲咗皇室紅茶拿鐵同鐵觀音拿鐵
佢唔係淨係sell珍珠,個茶底都絕不馬虎

第一次同友人試咗普通嘅黑糖珍珠
所以我哋第二次就試咗芝麻味嘅珍珠
估唔到同珍珠嘅口感係一模一樣

價錢就偏高,因為佢杯野都幾細杯
如果杯野有得大杯啲就好啦
2019-12-15 376 浏览
#中意嘅請分享請點讚🍻----------#黃店 💛支持反送中+85罷工太子分店:85罷工+3-5/8對店員講香港加油有免費野飲,不過太子分店好快就結業😭-黎緊想繼續介紹黃店,但人手有限,有黃店推介可以inbox我,要大大力推薦比更多人去懲罰佢!!!----------🍵鐵觀音奶茶$21 +桂花珍珠$6鐵觀音奶茶有微微鐵觀音香味,而且唔會太甜,如果鐵觀音味濃d就更好。佢哋主打唔同嘅手工珍珠,有桂花珍珠/鳳梨珍珠/黑芝麻珍珠/櫻花珍珠/紫薯珍珠,今次試左桂花珍珠,好香桂花味,仲有桂花絲,飲落好清新,口感煙韌,比平時黑珍珠更好味。----------🔎丸·茶手作紅磡明安街4號寶石戲院大廈地下I3號舖🚩紅磡德民街29號德民大廈地下G4號舖🚩太子西洋菜街258-260號長寧大廈地下C及D號舖🚩旺角通菜街121號地下3號舖🚩何文田勝利道12號地下1B號舖🚩葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓2009號舖
#中意嘅請分享請點讚🍻
🚩葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓2009號舖
鐵觀音奶茶
鐵觀音奶茶
2019-12-06 189 浏览
奧爾加同朋友行街街路過茶丸,見到有挑戰活動,一時手癢一玩,點知中左獎,得到免費飲品一杯,朋友都嚇到傻左,誰人能及我最好手風,亂玩都中獎!唔知係咪開心,連杯野都特別好飲!

唔知係咪開心,連杯野都特別好飲!
用餐优惠
試食活動
2019-03-19 549 浏览
食過晚飯,本身諗住買清玉,但見到丸茶手作,就停左係到買左杯瘋芒畢露,冇人排隊好快就有得飲,等左5分鐘左右首先我唔中意個蓋既設計,吸都吸唔實,要用膠紙痴住芝士還好,可以接受但下面芒果先係最大問題,一啲都唔似新鮮芒果,似糖水多啲,仲要成$30

好快就有得飲,等左5分鐘左右
首先我唔中意個蓋既設計,吸都吸唔實,要用膠紙痴住
芝士還好,可以接受
2019-02-14 377 浏览
晚飯過後突然很想渴久違了的珍珠奶茶🙈🙈,便到了附近逛逛,看有什麼選擇。找到平時在尖沙咀有渴過的丸茶手作,他們家主打手作珍珠,之前嘗試過黑芝麻珍珠,有香濃的芝麻味,挺不錯今次珍珠的選擇有: 紫薯,黑糖,桂花,芒果,櫻花,黑芝麻,可隨便配搭不同的飲料,任君選擇!這次我挑選了- 鐵觀音奶茶中杯($17)配紫薯珍珠($6),少甜少冰。一渴下去便嘗到鐵觀音的茶香,味道清新不太甜,建議叫少甜這樣比較能想到茶的香味。紫薯珍珠也是不太甜,很煙韌,彈牙,口感不錯!期待他們再推出其他不同的手作珍珠!

期待他們再推出其他不同的手作珍珠!

2019-02-13
2018-12-13 388 浏览
居住紅磡的我當然要品體開了一段時間的店鋪-丸茶手作名乎不其實的台式珍珠奶茶店order了黑糖珍珠奶茶 收取30大元以上的價錢圖中的掛杯黑糖不見了 另外購買後諗住溝好了不漂亮沒有掛杯便算了一飲沒有茶味 沒有黑糖味 沒有甜味 沒有奶味 珍珠還是生的 硬的 相當嚴重 為何如此呢?對於一間普通奶茶店看代如果是平價都算 這間開了幾間分店 賣灑廣告宣傳 話幾好飲 但是難飲到爆炸 正常不會再來 也會推薦給朋友不要再來了味道賣相衞生服務抵食推介
居住紅磡的我當然要品體開了一段時間的店鋪-丸茶手作
名乎不其實的台式珍珠奶茶店