2024-07-06
喺尖沙咀朋友🕵🏻♀️話要食地道嘢咁喺呢條街見到呢間車仔麵店就決定入去食個 early dinner 🤣老闆娘非常年青,基本上全部食物都幾好味,香港人小店值得支持💪$45「三款配菜+麵底 或 四款配菜(追加配菜每款+8元)」🤣一碗揀咗:日本蘭王溏心蛋(一隻)、咖喱魚蛋、豬皮、白蘿蔔、蠔油花菇、芫荽山🌿、貢丸;薯粉,咖喱汁:嚟到嘅時候芫荽山🌿真係有好多芫荽🌿🤣,日本🇯🇵蘭王煮得夠溏心👍,咖喱魚蛋好有香港感覺🤣,薯粉滑脫脫😋另一碗揀咗:日本蘭王溏心蛋(一隻)、秘製牛腩、韭菜餃、京蔥羊肉餃、雞翼(2隻)、金錢肚、墨魚丸、韭菜;出前一丁(+$4),清湯🤣:全部餸都幾好味😋,特別好味係 京蔥羊肉餃🥟好香羊肉味、雞翼煮得夠腍、韭菜好新鮮😋,而出前一丁就梗係好食啦🤣跟餐加 $10「腐乳通菜」:通菜新鮮爽脆,沾鹹鹹哋嘅腐乳醬,簡單好味🤣跟餐加 $10「蠔油菜心」:白灼菜心,簡簡單單🤣$48 「清湯韮菜餃(5隻)」:大大隻,脹卜卜,好多韭菜同埋豬肉喺裏邊😋$42「椒鹽八爪魚咀」:八爪魚咀🐙粒粒都幾大粒,唔係靠厚嘅脆漿包到好大粒,而係真係幾大粒,用薄薄嘅脆漿包住然後炸,椒鹽得好香口😋跟餐 $8「大紅袍烏龍茶
跟餐加 $10「蠔油菜心」:白灼菜心,簡簡單單🤣
跟餐 $8「大紅袍烏龍茶」:凍冰冰🤣