2023-07-22 229 浏览
第一次買係九龍灣店, 而家元朗yoho都有, 係西鐵上蓋, 極之方便😍今次買左夏天先推出嘅期間限定開心果吉士酥皮冰心, 外皮酥脆, 內層鬆軟, 裡面逼爆滿滿開心果吉士, 仲有麻糬, 口感極之豐富, 超有驚喜💚💚💚另外仲買左抹茶麻糬Bagel🥯一定要焗熱先食, 唔可以懶😂😂好好好鬆軟, 麻糬好煙韌, 加埋抹茶嘅回甘,甘甜而不油膩, 飲返杯自家花茶🫖Happy Holiday🥳🥳除左抹茶, 我仲想買特濃咖啡Baileys小吐司🤎不過已經賣哂, 唯有下次🥹

今次買左夏天先推出嘅期間限定開心果吉士酥皮冰心,

除左抹茶, 我仲想買特濃咖啡Baileys小吐司🤎
不過已經賣哂, 唯有下次🥹
2023-06-16 489 浏览
係yoho食完lunch唸住去享樂睇下有咩包就見到呢個期間限定布丁撻😎大家平日晏晝時間可以去晏晝可以去睇吓有冇😆$20一個, $40兩個連埋一個盒🎁🔸德式布丁撻🍮$20布丁撻好大件同足料,皮係曲奇皮,曲奇控表示滿足🍪皮好厚同時都鬆脆,牛油味偏重🧈中間饀料蛋味好香同濃而且好滑🥚就咁食嘅話蛋味就濃啲但皮就冇咁脆😚焗完咗皮就好脆同牛油味香啲但蛋味就弱啲🙌🏻呢個就要睇個人喜好了😉價錢係少貴但可以一試🤭

🔸德式布丁撻🍮$20
2023-06-14 344 浏览
最近我到訪了元朗yohomall的享樂烘焙,試了他們的湯種伯爵麻糬奶茶貝果、焙茶合桃鬆餅和原味鬆餅➡️湯種伯爵麻糬奶茶貝果這款貝果外皮鬆脆,內裡柔軟,口感細緻,並且帶有微微的麻糬口感。貝果夾心是由伯爵茶和奶茶混合而成,味道濃郁卻不過甜,非常搭配整體的口感。整體而言,這款貝果絕對是享樂烘焙的招牌之一。➡️焙茶合桃鬆餅鬆餅的口感蓬鬆柔軟,有著淡淡的焙茶香氣,搭配上香脆的合桃碎,讓人感覺非常有層次。這款鬆餅的甜度適中,味道十分濃郁,非常適合喜歡焙茶和堅果口味的人士。➡️原味鬆餅相較之下較為簡單,但也絕對不可小覷。鬆餅口感柔軟,帶有淡淡的奶香味,搭配上蜂蜜或楓糖漿,味道更加豐富。如果你喜歡簡單卻美味的早餐,這款鬆餅絕對是不錯的選擇。總的來說,享樂烘焙的湯種伯爵麻糬奶茶貝果、焙茶合桃鬆餅和原味鬆餅都是非常值得一試的美食。如果你在元朗yohomall附近,不妨到享樂烘焙試試他們的麵包和糕點,相信你也會像我一樣愛上他們的美食。

➡️湯種伯爵麻糬奶茶貝果

➡️焙茶合桃鬆餅

➡️原味鬆餅

2023-06-12
2023-05-02 604 浏览
新 品 の 德 式 布 丁 撻 💛 時來運轉了!我竟然吃到了享樂的新產品先不說勁耐先出一次元朗當日14:15左右到, 碰巧遇上佢嘅出爐時間仲要排到我嘅時候仲有得買( 前面一人掃四個,我排在後面看都提心吊膽)幸好我都買到了限量的德式布丁撻𓂅 德式布丁撻 / 元朗分店限定 (ᴴᴷᴰ 20)曲奇撻皮控一定會喜歡撻皮挺厚身但又保留到脆口的口感裡層是十分滑嫰的布丁蛋漿蛋味香濃又不會過甜,是挺不錯的!
新 品 の 德 式 布 丁 撻 💛

時來運轉了!我竟然吃到了享樂的新產品
先不說勁耐先出一次元朗
當日14:15左右到, 碰巧遇上佢嘅出爐時間
仲要排到我嘅時候仲有得買
( 前面一人掃四個,我排在後面看都提心吊膽)
幸好我都買到了限量的德式布丁撻

𓂅 德式布丁撻 / 元朗分店限定 (ᴴᴷᴰ 20)
曲奇撻皮控一定會喜歡
撻皮挺厚身但又保留到脆口的口感
裡層是十分滑嫰的布丁蛋漿
蛋味香濃又不會過甜,是挺不錯的!
2023-04-30 432 浏览
呢間享樂烘焙 成日聽啲朋友講話新蒲崗排晒長龍 未夠六點已經差唔多賣晒 咁岩喺元朗行過見到佢有分店 好多人都排緊隊 我都唔執輸,即刻入去買番啲早餐 咁我嗰日買咗幾個Bagel比屋企人🥯 而我自己就買咗伯爵茶麻薯Bagel 因為我唔係即刻食 放到第二朝先當早餐食 食之前我放咗入微波爐叮30秒 叮完之後,佢同啱啱出爐嘅時候差唔多 都係淋淋地濕濕地💦唔會話好似出邊嗰啲咁樣又硬又乾 佢叮完之後有浸淡淡的茶香味🫖☕️又有少少焦糖香 食落口好軟身得來又夠濕潤 而且中間個麻薯係有調味嘅 甜甜地 配個茶香味嘅Bagel 啱啱好 唔會過甜

因為我唔係即刻食 放到第二朝先當早餐食
唔會話好似出邊嗰啲咁樣又硬又乾

2023-04-24
外卖自取
$30 (早餐)
2023-04-08 835 浏览
享樂烘焙超有人氣的烘焙店,新蒲崗分店開咗之後間中都會嚟潮吓聖買bagel食🥯個人最愛抹茶/焙茶系列bagel鍾意佢地茶味香濃🍵今次見到有幾款新口味,包括鐵觀音茶愛民芒果🥭糖不甩貝果🍩一於試吓新嘢🥯糖不甩貝果 $24Black Seaame & peanut butter /w Mochi Bagel中間餡料豐富,用上台灣花生醬香味更濃厚配上黑芝麻味麵糰味道唔太甜建議叮熱食,大約叮30秒熱辣辣外脆內軟,麻糬口感更煙韌☺️🥯鐵觀音茶愛民芒果外皮一如既往嘅煙韌 內裡係係鐵觀音奶酥香濃鐵觀音茶味而且好濕潤奶酥中間夾住台灣愛文芒果乾酸酸地幾fresh
享樂烘焙

超有人氣的烘焙店,新蒲崗分店開咗之後
間中都會嚟潮吓聖買bagel食🥯
個人最愛抹茶/焙茶系列bagel
鍾意佢地茶味香濃🍵

🥯糖不甩貝果 $24
中間餡料豐富,用上台灣花生醬香味更濃厚
配上黑芝麻味麵糰味道唔太甜
建議叮熱食,大約叮30秒熱辣辣
外脆內軟,麻糬口感更煙韌☺️

🥯鐵觀音茶愛民芒果
外皮一如既往嘅煙韌
內裡係係鐵觀音奶酥
香濃鐵觀音茶味而且好濕潤
奶酥中間夾住台灣愛文芒果乾酸酸地幾fresh
2023-03-28 621 浏览
享樂烘焙,個主打就係綠茶菠蘿包。個啲茶香好濃,而且包皮好鬆軟,入口即化。佢地嘅綠茶麻糬麵包底香脆,加埋綠茶麻糬同埋紅豆,好好味。如果你鍾意日式麵包嘅話,就試下佢地嘅明太子牛角包啦,個牛角包夠脆身,配埋明太子醬汁,好味又唔會太膩。如果你唔鍾意咸嘅嘢,就試下佢地嘅焙茶蛋糕啦,個蛋糕好軟綿,茶香好濃郁,一口一啖就慢慢地感受到茶香同甜味嘅平衡。總括黎講,享樂烘焙嘅麵包同蛋糕都好好味,特別係綠茶味嘅綠茶菠蘿包同焙茶蛋糕,絕對值得一試。價錢方面亦都算合理,而且位置都好方便如果你想買啲特別嘅麵包會係一個唔錯嘅選擇

2023-02-28 862 浏览
享樂烘焙長期都要排隊❗️因為兩位創辦人宗旨為所有產品使用 #全天然牛油 ,絕不使用植物/人造牛油/豬油❗用心製作,自然好味。🥯係最出名 #抹茶麻糬貝果 #日本焙茶貝果 最好味!不過今唔介紹呢啲熱門,介紹下啲少人分享嘅。肉桂卷 & 墨西哥奶酥 $12@1 $22@2🍞肉桂卷 肉桂味重,但偏甜🍞墨西哥奶酥皮脆奶香味濃,內餡係椰絲(少少似雞尾包餡)🥯新產品 🦐櫻花蝦洋蔥貝果$20 有芝士同櫻花蝦洋蔥🧅仲有少少黑椒,好酥香!#好似係2月限定產品,不過唔可惜喜歡櫻花蝦嘅話食櫻花蝦司康 #scone 仲好味❗️另外,麻糬波波$12@3都好味。

肉桂卷 & 墨西哥奶酥 $12@1 $22@2
🍞肉桂卷
肉桂味重,但偏甜

🍞墨西哥奶酥
皮脆奶香味濃,內餡係椰絲(少少似雞尾包餡)

🥯新產品 🦐櫻花蝦洋蔥貝果$20
有芝士同櫻花蝦洋蔥🧅仲有少少黑椒,好酥香!
另外,麻糬波波$12@3都好味。
食過好多類別的麵包,自己最鍾意嘅系列係明太子麵包。包括有明太子軟包同明太子法包🥖兩者都係滿滿的明太子,特別明太子法包係會爆出黎😙每次食都會覺得好幸福但同時好肥😝

上次食完開心果麻糬bagel都係有少少唔忿氣買唔到開心果乳酪布里歐,真係去咗三次先買到,仲要今次係~18:00到買到超開心(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)開心果乳酪布里歐 ($24) 係佢呢排嘅主打,包體口感鬆軟,用焗爐翻熱咗之後會有微焦脆感, 表面嘅開心果乳酪同中間嘅奶酥餡會融化~食落去開心果乳酪嘅開心果味超~濃郁,同埋因為佢係乳酪底,會令到成個包冇咁膩,但係個奶酥餡就唔算好出,不過因為布里歐本身係比較似酥皮類(?)嘅麵包,所以拎上手同食落去都比較油🫢 自己比較鍾意佢開心果嘅bagel(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎) 反而今次第一次試佢哋嘅scone ($16/1; $28/2)有驚喜🤤今次揀咗一粒伯爵茶scone,一粒抹茶scone,自己覺得兩隻scone都有中上水平,伯爵茶scone嘅佛手柑香味超出,呢個大推~抹茶scone就唔會太甜,食落去主要係抹茶嘅苦澀,不過可能因為食完伯爵茶scone,蓋過咗佢嘅味,所以比較鍾意伯爵茶scone😛

2023-02-17 302 浏览
☙ 享樂烘焙 𝗟𝗬 𝗕𝗮𝗸𝗲𝗿𝘆 ❧ 包控絕不陌生的享樂🥯終於試到新品(新咗一段時間)的開心果布里歐,雖然本來唔係超喜愛開心果,但都被呢粒包震驚了🥹仲要係試食價$24超抵,下次經過會再買! ࿐ 開心果乳酪布里歐 $𝟮𝟰💫 ✧ 味道.ᐟ‪‪‪.ᐟ‪‪‪ 面頭蓋上厚厚的開心果乳酪,配上少少開心果碎,內餡夾住開心果奶酥,口感非常豐富,細滑的𝗰𝗿𝗲𝗮𝗺、脆口的果碎加埋沙沙的奶酥,整體開心果味突出!雖然乳酪份量多,但食完亦不覺甜膩😽 ✧ 包體.ᐟ‪‪‪.ᐟ‪‪‪ 包體鬆軟,拉扯度一般,唔屬於有口感的包類🙈 見到大家的切面都非常美麗,但唔知點解我一切就包連奶酥散開,呢個亦係唯一可以改善的位置呢🫠
☙ 享樂烘焙 𝗟𝗬 𝗕𝗮𝗸𝗲𝗿𝘆 ❧
 ࿐
開心果乳酪布里歐 $𝟮𝟰💫

✧ 味道.ᐟ‪‪‪.ᐟ‪‪‪

✧ 包體.ᐟ‪‪‪.ᐟ‪‪‪
2023-01-30
2023-02-09 290 浏览
享樂烘焙係我近年好鐘意嘅餅店!最近嘅禮盒都係喺呢度買架,每年都會有唔同口味嘅虐產品。之前試過芋頭酥同帝皇酥都好正,今年見到有長輩最愛嘅綠豆,即刻又買左!金沙流心綠豆酥 ($208)呢個包裝真係好得, 長輩都大讚好靚!因為冇防腐劑,買完後要放入雪櫃。食之前拎返出黎焗返熱食就得架喇!焗完後餅皮好酥脆,金黃色好靚。一咬開係超級流心嘅蛋黃。配搭埋綠豆蓉真係好正呀!食落微甜又帶點咸香味,非常出色絕對滿足到個胃同個口🥰
享樂烘焙係我近年好鐘意嘅餅店!
最近嘅禮盒都係喺呢度買架,每年都會有唔同口味嘅虐產品。

金沙流心綠豆酥 ($208)
呢個包裝真係好得, 長輩都大讚好靚!
因為冇防腐劑,買完後要放入雪櫃。
食之前拎返出黎焗返熱食就得架喇!
焗完後餅皮好酥脆,金黃色好靚。
一咬開係超級流心嘅蛋黃。
配搭埋綠豆蓉真係好正呀!
食落微甜又帶點咸香味,非常出色
絕對滿足到個胃同個口🥰

2023-02-01 320 浏览
初頭享樂開喺YOHO果陣 門口已經有d人會排隊我嗰陣就諗,究竟係幾好食先要排隊等入鋪終於有一次經過嘅時候係唔使排隊就可以入所以就果斷入咗去,之前見好多人推薦明太子法包、bagel所以今次見到佢哋就即刻放上個盤到先🤣明太子法包個份量真係好澎湃,每一啖都有明太子咁,真係諗起都好想食!唔記得第一次食咩味嘅bagel但係陸陸續續試過,最鍾意嘅都係芝士味除咗bagel之外,佢哋嘅司康都好好食,同坊間嘅有啲分別,唔係一咬就散哂果種。同bagel一樣,最愛都係芝士味 仲有咖啡朱古力味!基本上佢哋舖頭入面冇咩嘢係伏~所以之後我都成為咗隊伍嘅一份子🤣🤣🤣
初頭享樂開喺YOHO果陣 門口已經有d人會排隊
我嗰陣就諗,究竟係幾好食先要排隊等入鋪
終於有一次經過嘅時候係唔使排隊就可以入
所以就果斷入咗去,之前見好多人推薦明太子法包、bagel
所以今次見到佢哋就即刻放上個盤到先🤣
唔記得第一次食咩味嘅bagel
但係陸陸續續試過,最鍾意嘅都係芝士味
同bagel一樣,最愛都係芝士味 仲有咖啡朱古力味!
基本上佢哋舖頭入面冇咩嘢係伏~
所以之後我都成為咗隊伍嘅一份子🤣🤣🤣
2022-12-21 391 浏览
相信好多人都熟識 💛享樂烘焙 佢哋除咗有唔同口味嘅Bagel 🥯 仲有其他款式嘅麵包 款款都好吸引🤤日本宇治抹茶密瓜包 $18單係外形都夠哂可愛💚麵包好軟熟 入面係抹茶奶酥抹茶味香濃 鍾意抹茶口味嘅一定唔可以錯過💚伯爵麻薯貝果🥯 $20茶味香濃🤎 中間仲有黑糖味嘅麻糬煙煙韌韌 口感非常豐富😋黑芝麻麻糬包 $18入面除咗有黑芝麻醬 仲有麻糬喺入面煙煙韌韌好有咬口🖤💛 享樂烘焙📌元朗元龍街9號形點I1樓1097號舖📌九龍灣常悅道21號The Eastmark地下3號舖📌新蒲崗大有街3號萬迪廣埸地下E舖
相信好多人都熟識 💛享樂烘焙

📌元朗元龍街9號形點I1樓1097號舖
📌九龍灣常悅道21號The Eastmark地下3號舖
📌新蒲崗大有街3號萬迪廣埸地下E舖
2022-12-12 415 浏览
似a-1 既麵包..食落既材料都偏甜,作為日常既麵包絕不健康,應多考慮食客既健康營養而不是做一些不合流既麵包。做不到令人滿意既口感。如果每日食一個不如食糖水😂😂
如果每日食一個不如食糖水😂😂