這次來到日本餐廳林立的𝐅𝐨𝐜𝐨,作為樓上舖的居酒屋🏮沒想到除了氣氛一流之外,食物質素更是超水準!重點是價錢好值!在中環來說的性價比完全超乎想像😆——— ✤ 𝐀𝟒和牛海膽卷|$𝟏𝟗𝟖奢華食材的這款𝐬𝐮𝐬𝐡𝐢實在出色!外圍圍住的是粉嫩雪花紋理的𝐀𝟒和牛卷,口感細膩沒有半點筋,入口瞬間融化~壽司飯上面是金黃色綿密豐腴的海膽,搭配鮮甜爆漿的三文魚籽,份量雖少但𝟏𝟎𝟎%滿足🈵️✤ 令海之幸卷|$𝟏𝟐𝟖飯桶人士必叫!通常來居酒屋最怕其實是吃不飽🤣這個份量很可以👍🏻海量的拖羅蓉毫不吝嗇的鋪滿整個卷物,卷物內同樣包裹了油甘魚等的雜錦魚生粒🐟大件夾抵食,必叫!✤ 日本生蠔|$𝟖𝟖滑溜生蠔搭配小許蘿蔔蓉和香蔥~✤ 椒鹽左口魚邊|$𝟓𝟖難得一見的左口魚邊必須要試試看~𝐛𝐭𝐰炸得酥脆內裏嫩滑口感相當豐富🥹𝐛𝐭𝐰記得要趁熱吃呢🔥放久了或許會有點略為太過油膩~✤ 蟹甲羅燒|$𝟗𝟖蟹蓋裡全是滿滿絲絲的蟹肉以及蟹膏攪拌並加以料理酒調味的甲羅燒🦀️搭配酥脆的𝐭𝐨𝐚𝐬𝐭以及鮮味的我三文魚籽✤ 厚燒牛舌芯|$𝟔𝟖✤ 雞肝|$𝟑𝟐✤ 黑豚厚切腩肉串|$𝟑𝟖四大舊的牛舌芯外脆內軟,𝐣𝐮𝐢𝐜𝐲無比;雞肝口感綿密味道濃厚,沒有絲毫腥味
———
✤ 𝐀𝟒和牛海膽卷|$𝟏𝟗𝟖

✤ 令海之幸卷|$𝟏𝟐𝟖

✤ 日本生蠔|$𝟖𝟖
滑溜生蠔搭配小許蘿蔔蓉和香蔥~

✤ 椒鹽左口魚邊|$𝟓𝟖

✤ 蟹甲羅燒|$𝟗𝟖

✤ 厚燒牛舌芯|$𝟔𝟖
✤ 雞肝|$𝟑𝟐
✤ 黑豚厚切腩肉串|$𝟑𝟖
四大舊的牛舌芯外脆內軟,𝐣𝐮𝐢𝐜𝐲無比;雞肝口感綿密味道濃厚,沒有絲毫腥味;烤過的腩肉串肥膩感全去🐷
  • 令海之幸太卷
  • 蟹甲羅燒
  • 椒鹽左口魚邊
  • A4海膽和牛卷
2023-09-01 36 浏览
這間位於中環樓上的日式居酒屋,鄰近蘭桂芳,旺中帶靜,是放工相約三五知己把酒談心的好地方。餐廳每月會推出不同的優惠推介,回饋食客,月月有驚喜。🌿赤貝刺身 $38適逢8月推出 $38/客,超抵食,赤貝新鮮甜美,爽口彈牙,私心推介。🌿令迷你三式丼 $188一次過享受海膽、吞拿魚蓉、三文魚籽三重滋味,賣相吸引,每款都滿滿超豐富,晶瑩剔透的三文魚子,鮮甜無比的海膽、脂香豐郁的拖羅蓉,啖啖滿足滋味。🌿蒜片牛舌粒 $148驚見如牛柳粒般厚肉的牛舌粒,中間保持粉嫩,超爽口彈牙的口感,令人暢快。🌿日本雞皮$38脂香豐腴的雞皮,甘香撲鼻。🌿鹽燒白鰻 $88白鱔肉質肥美肉厚,彈牙有口感。🌿依左目薄切$268味道清甜而彈牙的肉質,魚脂較少,配上酸汁,清爽怡人。🌿白粟米$58新鮮生吃的白粟米,清甜多汁。

🌿赤貝刺身 $38

🌿令迷你三式丼 $188

🌿蒜片牛舌粒 $148

🌿日本雞皮$38
脂香豐腴的雞皮,甘香撲鼻。

🌿鹽燒白鰻 $88
白鱔肉質肥美肉厚,彈牙有口感。

🌿依左目薄切$268
味道清甜而彈牙的肉質,魚脂較少,配上酸汁,清爽怡人。

🌿白粟米$58
新鮮生吃的白粟米,清甜多汁。
前排同朋友嚟咗中環呢間 @decreebyt 食個lunch~ 佢地午餐嘅選擇都好多同幾抵食,有午市套餐同串燒套餐,我地分別都有叫,另外散叫咗幾樣嘢食~🍭深海池魚薄切($298)佢地每日都有廚師推介,我地就點咗當中嘅深海池魚薄切,就咁食已經覺得好新鮮,肥美香甜,夾埋香蔥蒜泥食更提鮮🤤🍭拖羅海膽魚子丼($198)呢個係午市套餐其中一款~ 套餐包沙津、麵豉湯、漬物同飲品~ 拖羅海膽魚子丼都好足料,好多拖羅蓉同海膽!啖啖都食到!🍭野菜稻庭烏冬($148)串燒套餐就點咗呢款~ 呢個就包多2款串燒,我地揀咗雞腎同厚燒舌芯,兩款都好好食!雞腎好大粒,調味剛好唔會好鹹!野菜烏冬就清清地~ 配菜有冬菇、紅蘿蔔、菜同金菇等~🍭蟹甲羅燒($98)甲羅燒份量都幾多,我地食晒啲多士都仲有剩!有香濃的蟹膏香~🍭椒鹽左口魚邊($58)幾特別嘅菜式,左口魚邊外面有層炸皮包住,富椒鹽,油香更出~

🍭深海池魚薄切($298)

🍭拖羅海膽魚子丼($198)

🍭野菜稻庭烏冬($148)

🍭蟹甲羅燒($98)
甲羅燒份量都幾多,我地食晒啲多士都仲有剩!有香濃的蟹膏香~

🍭椒鹽左口魚邊($58)
幾特別嘅菜式,左口魚邊外面有層炸皮包住,富椒鹽,油香更出~

說真的,日本政府的舉動我沒有在怕,反正每天的生活少不免會接觸各式各樣核福射,倒不如好好的活著,今朝有酒今朝醉吧~-半山閣麟街的令。酒場,-絕對是這期大熱推薦,餐廳午市選擇都很豐富,從各式刺身丼飯,到即製熱葷及串燒都有的供應懶人Preset十分推薦串燒自選套餐一個價錢已經包括了沙律、湯品、主食及串燒超喜歡海膽帆立貝丼!海膽色澤靚靚的,食落甘香,帆立貝入口也很鮮甜。即燒的大蔥雞肉串,牛舌芯,前者燒得雞肉多汁,大蔥鮮甜,後者外焦香而啖啖肉,超棒的。-想吃得精緻一點,十分推薦午市御膳,令•季節魚生丼和拖羅蓉•海膽•魚子丼-令•季節魚生丼一看賣相已經讓人口水直流,油甘魚、金線鯛、白身魚都十分厚切,牡丹蝦夠鮮甜cream,加上肥美拖羅油香滿滿好好吃~基本盤拖羅蓉•海膽•魚子丼也十分有誠意拖羅蓉入口軟綿,海膽豐腴,魚子粒粒都精瑩剔透,超喜歡的說。--想吃多一點,不妨散叫即燒串燒,烤白鱔真的完勝啊!外皮香脆肉爽彈-蟹甲羅燒蟹肉也香香的,-免治雞肉串配月見,外焦香內有脆脆軟骨,加上濃香蛋香好好吃~-想解膩十分推薦芫荽雞肉沙律,似清淡吃落又有芫荽的重口味,配搭雞肉很惹味!甜品要特別讚一讚蘋果雪芭,有啖啖蘋

說真的,日本政府的舉動我沒有在怕,
反正每天的生活少不免會接觸各式各樣核福射,
倒不如好好的活著,今朝有酒今朝醉吧~
半山閣麟街的令。酒場,

絕對是這期大熱推薦,
餐廳午市選擇都很豐富,
從各式刺身丼飯,到即製熱葷及串燒都有的供應
懶人Preset十分推薦串燒自選套餐
一個價錢已經包括了沙律、湯品、主食及串燒

即燒的大蔥雞肉串,牛舌芯,

前者燒得雞肉多汁,大蔥鮮甜,後者外焦香而啖啖肉,超棒的。

想吃得精緻一點,十分推薦午市御膳,
令•季節魚生丼和拖羅蓉•海膽•魚子丼

令•季節魚生丼一看賣相已經讓人口水直流,

油甘魚、金線鯛、白身魚都十分厚切,

牡丹蝦夠鮮甜cream,

加上肥美拖羅油香滿滿好好吃~

基本盤拖羅蓉•海膽•魚子丼也十分有誠意

拖羅蓉入口軟綿,海膽豐腴,魚子粒粒都精瑩剔透,超喜歡的說。

想吃多一點,不妨散叫即燒串燒,
烤白鱔真的完勝啊!外皮香脆肉爽彈

蟹甲羅燒蟹肉也香香的,

免治雞肉串配月見,外焦香內有脆脆軟骨,

加上濃香蛋香好好吃~
想解膩十分推薦芫荽雞肉沙律,

似清淡吃落又有芫荽的重口味,配搭雞肉很惹味!

甜品要特別讚一讚蘋果雪芭,

有啖啖蘋果的酸香清甜,好特別!
2023-08-26 33 浏览
超邪惡火炙左口魚邊丼 呢個飯食到想encore!平時食壽司都係得一片,呢個飯嘅火炙左口魚邊係鋪滿晒成個碗,超滿足🥰 飯粒撈埋生蛋黃,滑捋捋,食落去成個口都係左口魚嘅油香!一個人食會有啲膩,同朋友share就啱啱好~月見免治墨魚棒 啖啖彈牙墨魚肉,好似食緊巨型墨魚滑咁,加埋生蛋黃同醬油,都幾好食嘅,難怪係餐廳嘅特色菜。焦糖脆皮菠蘿🍍外表燒得金黃又薄脆,菠蘿新鮮,呢個配搭唔會出事。令迷你三式丼選擇困難症嘅朋友,一見到就話想食呢樣,有齊三文魚籽、海膽同吞拿魚蓉三款,細細兜好別緻,啱晒啲想食兩啖飯嘅人。😂另外仲嗌咗日本生蠔、燒雞全翼、芫荽豚肉卷、鹽燒白鰻、青椒仔等等小食,除咗上面推介嘅我覺得日本生蠔同炸雞最值得叫,唐揚炸雞,一大碟只係$58,好抵食!PS. 呢度服務好好,會不斷加水,同埋主動提有咩是日菜式~
超邪惡火炙左口魚邊丼

月見免治墨魚棒

焦糖脆皮菠蘿🍍
外表燒得金黃又薄脆,菠蘿新鮮,呢個配搭唔會出事。

令迷你三式丼

PS. 呢度服務好好,會不斷加水,同埋主動提有咩是日菜式~
中環向來都係香港美食嘅門面擔當,而且雲集多間酒吧餐廳,放工或者假日想同朋友一聚絕對係大把選擇🥴 就好似今晚黎到閣麟街美食中心𝘍𝘖𝘊𝘖 23樓嘅呢間新派和食餐廳「令酒場」,上到樓舒舒服服坐低揀嘢食唔洗喺條街同人逼😚 如果人數較少仲有小包廂夠晒𝘊𝘩𝘪𝘭𝘭😎《 令海之幸太卷 》 $128  4.5 / 5 頭盤已經令人十分驚豔🤩一件件飯卷面頭嘅拖羅蓉同魚籽擺盤都好精美,而且飯卷非常紮實好方便食!卷物包住三文魚、赤身同油甘魚,魚油甘香又新鮮,口感好豐富! 😋《 厚燒牛舌芯 》 $68  4 / 5厚燒牛舌芯外焦香內裡多汁💦咬落仲煙煙韌韌,落啲檸檬汁開胃得黎更加中和油份! 👍🏻《 鹽燒白鰻 》 $88  5 / 5 🌟🌟🌟🌟🌟白鰻肉質爽滑,魚皮香口有嚼勁,全靠師傅對火候嘅掌握熟練,用簡單嘅鹽燒製法已經好好味!🔥 《 燒鳥內臟 》4.5 / 5一次過將🐔內臟食勻哂😆七里香($38),獨特嘅羶香令人愛不釋手😋雞腎、雞肝、雞心串(各$32)每款都獨當一面,個人特別欣賞雞腎,索索聲勁爽口😆 呢個拼盤餸酒冇得彈! 《 法式鵝肝 》 $98  4 / 5極邪惡嘅鵝肝多士😈炙燒鵝肝配酥脆多士呢個經典組合點都唔

《 令海之幸太卷 》 $128  4.5 / 5
燒牛舌芯

《 厚燒牛舌芯 》 $68  4 / 5

《 鹽燒白鰻 》 $88  5 / 5 🌟🌟🌟🌟🌟

《 燒鳥內臟 》4.5 / 5
法式鵝肝

《 法式鵝肝 》 $98  4 / 5
極邪惡嘅鵝肝多士😈炙燒鵝肝配酥脆多士呢個經典組合點都唔失望!一入口鵝油瞬間充斥口腔,滿足感爆棚! 多士用上較薄身嘅,所以更加脆口👍🏻

《 海膽冷稻庭烏冬 》 $128  5/ 5 🌟🌟🌟🌟🌟
全晚嘅壓軸𝘔𝘝𝘗登場!擺盤相當精緻😍 白雪雪嘅稻庭烏冬上面舖上金黃色海膽十分搶眼😎
海膽冷稻庭烏冬
旁邊仲有粒好“的色”嘅鵪鶉蛋🐣味道方面,烏冬加埋蛋撈勻後口感滑劣劣,海膽既鮮甜回😯 味道好有層次!

《 𝘏𝘪𝘨𝘩 𝘉𝘢𝘭𝘭系列》 $88  4 / 5
飲品嗌咗巨峰口味同白桃口味嘅𝘏𝘪𝘨𝘩 𝘉𝘢𝘭𝘭, 果汁嘅甜味中和咗𝘞𝘩𝘪𝘴𝘬𝘦𝘺嘅辛喉,入口比較溫和尤其適合女仔~

總括黎講用餐體驗滿意,以服務、食物質素同價錢黎講係區內算性價比高,環境亦係好適合聚餐,同朋友食飯又多個好選擇😋👏🏻
———————————————
燒牛舌芯
法式鵝肝
海膽冷稻庭烏冬
2023-08-24 37 浏览
喺大館對面Foco呢度嘅令酒場,每個月都有唔同限時優惠,呢期就係$38活赤貝!🥹而其他居酒屋菜式高質素得黎亦帶點fusion嘅味道,幾有新鮮感😳8月限定$38活赤貝刺身衝住呢個優惠而黎🤩赤貝刺身爽彈甜美,咁嘅價錢絕對食得過,手快有手慢冇😉三文魚籽海膽和牛卷 $198絕對係呢度嘅招牌之一,賣相相當吸引,一啖過!海膽嘅鮮甜加埋和牛嘅油脂香已經冇得輸☺️迷你三色丼 $188分別有吞拿魚蓉、海膽、以及三文魚籽丼飯,一次過滿足左三個願望,其中三文魚籽十分脆卜卜😳椒鹽左口魚邊 $58少見嘅fusion菜但又好食嘅小食,炸到酥脆咸香惹味又充滿魚油香,送酒絕配蟹甲羅燒 $98🦀蟹肉蟹膏多到爆棚,配多士食一流,推👍🏻

8月限定$38活赤貝刺身

三文魚籽海膽和牛卷 $198

迷你三色丼 $188

椒鹽左口魚邊 $58

蟹甲羅燒 $98🦀
蟹肉蟹膏多到爆棚,配多士食一流,推👍🏻
📍令酒場 🔍中環閣麟街46-48號Foco23樓-----表姐來香港,帶了她去逛大館,之後順道來大館附近的這間居酒屋吃個晚餐。這間居酒屋有靠窗的2人檯,傍晚來到環境不錯,可以看到少許中環景色,加上燈光幽暗浪漫,非常適合拍照。🦪日本生蠔($88)生蠔肥美大隻,擺盤精緻,入口金屬味不重,帶微微海水味,蠔味頗濃,口感帶點爽又同時不失creamy。令迷你三式丼($188)三個迷你丼,單看已是令人賞心悅目,海膽鮮甜,吞拿魚茸粉嫩,飛魚籽粒粒晶凝通透,食落魚油味濃厚。令海之幸太卷($128)呢個價錢有8大卷,性價比不錯,卷上有大量滑溜吞拿魚茸,卷內則有原粒魚刺身,味道鮮美,加上爽脆沙律菜,清新之選。椒鹽左口魚邊($58)酥酥香香,魚油豐腴,佐酒一流。叫了一杯香甜紅茶梅酒($88),正好配搭這個魚邊。蟹甲羅燒 $98蟹肉量澎湃,絲絲蟹肉加上粒粒飛魚籽,簡簡單單,足料且沒有過多調味,吃的是海產原本的自然鹹鮮。
📍令酒場
🔍中環閣麟街46-48號Foco23樓
-----

🦪日本生蠔($88)

令迷你三式丼($188)

令海之幸太卷($128)

椒鹽左口魚邊($58)

蟹甲羅燒 $98
👍🏻海膽冷稻庭烏冬 $128 海膽鮮甜creamy,配搭爽脆三文魚子同海藻,稻庭烏冬浸住鰹魚汁,煙韌彈牙味道比較清新,淡淡鰹魚味,涼涼地啱晒夏天食,食完串燒食呢個反而幾開胃唔會太膩😌-👍🏻火炙左口魚邊丼 $148鍾意食火炙左口魚邊嘅朋友呢個要一戰🔥!左口魚邊火炙焦香,入口即化爆晒油脂,油香重但冇腥味份量都幾多,左口魚邊鋪滿飯面,混埋溫泉蛋汁,食食下都幾滯但好滿足🤪-👍🏻蟹甲羅燒 $98 蟹肉混入蟹膏同蛋黃燒香,入口濃濃蟹膏鮮甜同蛋黃creamy感,配搭脆卜卜嘅多士,呢個搶住嚟食🤤-👍🏻黑豚厚切腩肉串 $38 & 鹽燒白鰻 $88黑豚腩味道有少少燒肉感覺,肥瘦分明肥肉部份爽彈爆油,瘦肉部份咬落有少許肉汁,焦香重肉味濃白鰻魚皮焦脆,冇骨肉質新鮮彈牙,灑上七味粉微微辣,魚味非常濃郁另外枱上有柚子鹽、紫蘇鹽、竹炭鹽可以配搭串燒食-👍🏻免治雞肉串 $58 & 燒月見免治墨魚棒 $68 雞肉棒混入雞軟骨,軟綿之中又有少少爽脆口感墨魚棒爽口彈牙鮮味濃郁,食到粒粒墨魚肉,兩者個人更推薦墨魚棒😙-👍🏻芝心吉列免治雞 $88 即叫即炸熱辣辣,吉列外層酥脆炸粉又唔會太厚免治雞肉混入少量雞軟骨,咬落有爽脆感,
👍🏻海膽冷稻庭烏冬 $128
👍🏻火炙左口魚邊丼 $148
鍾意食火炙左口魚邊嘅朋友呢個要一戰🔥!
左口魚邊火炙焦香,入口即化爆晒油脂,油香重但冇腥味
👍🏻蟹甲羅燒 $98
👍🏻黑豚厚切腩肉串 $38 & 鹽燒白鰻 $88
黑豚腩味道有少少燒肉感覺,肥瘦分明
肥肉部份爽彈爆油,瘦肉部份咬落有少許肉汁,焦香重肉味濃
另外枱上有柚子鹽、紫蘇鹽、竹炭鹽可以配搭串燒食
👍🏻免治雞肉串 $58 & 燒月見免治墨魚棒 $68
雞肉棒混入雞軟骨,軟綿之中又有少少爽脆口感
👍🏻芝心吉列免治雞 $88
即叫即炸熱辣辣,吉列外層酥脆炸粉又唔會太厚
免治雞肉混入少量雞軟骨,咬落有爽脆感,加上中間半溶芝士,充滿鹹香
味道:8/10
性價比:8/10
📍Decree Izakaya by T 令酒場 @decree_izakayabyt
中環閣麟街46-48號Foco23樓
作為Decree by T既姊妹店,令酒場提供逾80款日式美食,包括串燒、煮物等,環境唔算大但食物樣樣掂!𖦹 焦糖脆皮菠蘿 $48係我食過最好味既燒菠蘿!!!!!!菠蘿鮮甜多汁,完全無渣,面頭有層脆卜卜既焦糖,食落清新開胃解膩,做飯後甜品一流,必嗌!!!!!𖦹 海膽冷稻庭烏冬 $128極適合夏天食既烏冬,超多三文魚籽加上鮮甜既海膽,很refreshing,烏冬撈埋鵪鶉蛋滑溜到不得了。𖦹 火炙左口魚邊丼 $148非常出色!經火炙帶焦香既左口魚邊鋪滿飯面,入口即化,油脂超香,大滿足!𖦹 令海之幸卷 $128粉嫩既吞拿魚蓉面頭有黑魚子,中間卷上青瓜條, 口感清爽,非常鮮味。𖦹 蟹甲羅燒 $98蟹蓋上有蟹肉同三文魚籽,可以配上多士同吃, 一絲絲既蟹肉好鮮甜,美中不足既係多士較硬,脆返啲就好。𖦹 燒白鱔 $88白鱔外皮香脆 , 魚肉富嚼勁。𖦹 芫茜日本豚肉卷豚肉卷包滿芫荽,芫茜控必食。𖦹 日本免治雞肉串雞肉混入雞軟骨碎增加口感,蘸上生蛋汁食相當滑溜、彈牙。𖦹 厚燒牛舌芯 $68牛舌芯偏厚,口感不俗。

𖦹 焦糖脆皮菠蘿 $48

𖦹 海膽冷稻庭烏冬 $128

𖦹 火炙左口魚邊丼 $148

𖦹 令海之幸卷 $128

𖦹 蟹甲羅燒 $98

𖦹 燒白鱔 $88

白鱔外皮香脆 , 魚肉富嚼勁。

𖦹 芫茜日本豚肉卷

豚肉卷包滿芫荽,芫茜控必食。

𖦹 日本免治雞肉串

雞肉混入雞軟骨碎增加口感,蘸上生蛋汁食

相當滑溜、彈牙。

𖦹 厚燒牛舌芯 $68

牛舌芯偏厚,口感不俗。
2023-08-10
  • 海膽冷稻庭烏冬
  • 焦糖脆皮菠蘿
  • 令海之幸卷
呢間 令酒場係 Decree by T 嘅姊妹店,前者係主打親民價嘅居酒屋,後者係新派omakase😘今次我地難得去中環,首先book左令酒場先☺️環境幾舒服,我地好早去所以未有咁多人💖有個廚師吧枱可以見到師傅烹調,最有趣係有個投影播住日本街頭好過癮🤣食物質素都絕對拍得住日本餐廳😝絕無欺場!唔係圖片只供參考🤣服務亦相當到位😉非常推介各位放完工想搵個地方輕鬆飲酒食嘢🥰螢光魷魚漬 ($48)好好味❤️🥹魷魚漬本身調味恰到好處唔會過咸,唔會搶左魷魚嘅鮮味!飽滿又多膏,口感爽脆,表面仲放左啲薑蓉好貼心~$48仲要有6隻!必點!自選刺身組合:三文魚刺身(三切)($60)赤蝦刺身(一份三隻)($88)赤貝($38/隻)賣相簡直無得輸,師傅除左刀功好,擺位都好用心!三文魚超厚切又肥美💖赤蝦新鮮彈牙,除走左蝦腸,連蝦頭蝦膏食一流!赤貝做緊大特價,$38/隻,一定要叫,一份切左做三件,師傅處理得好爽脆!刺身雖然定價唔進取,但質素奇高!💋💋又係必點令海之幸卷 ($128)性價比好高🥳除左有8件卷物仲有新鮮柚子醋沙律菜!卷物住吞拿魚粒青瓜,再有吞拿魚蓉(完全無筋)&黑魚籽舖面😍口感好豐富!一班朋友share岩哂

螢光魷魚漬 ($48)

自選刺身組合:
三文魚刺身(三切)($60)
赤蝦刺身(一份三隻)($88)
赤貝($38/隻)

令海之幸卷 ($128)
性價比好高🥳除左有8件卷物仲有新鮮柚子醋沙律菜!卷物住吞拿魚粒青瓜,再有吞拿魚蓉(完全無筋)&黑魚籽舖面😍口感好豐富!一班朋友share岩哂!正!

蟹甲羅燒($98)
甲羅燒塔😱❤️啲蟹肉堆到好高🥹配4塊脆多士,爆多蟹肉!但私心覺得有埋蟹膏就仲正🥳

海膽冷稻庭烏冬 ($128)
痴線靚到😱😱只係$128?呢個價錢仲要有新鮮海膽&爽脆三文魚籽&日本嫰滑彈牙稻庭烏冬😫❤️好正!但私心覺得個冷麵汁底再濃少少會更好味🥳

椒鹽左口魚邊($58)
又係超抵食☺️炸得好香脆!味道有啲似避風塘口味!送酒唔錯!

清酒煮蠔($128)
有6件蠔配蔬菜,湯唔會太濃酒味唔使擔心!食完生冷野油炸野,飲啲暖湯清清地唔錯🥰

手打免治墨魚棒 ($68)
足量彈牙墨魚肉!兩人share都ok☺️配月見汁!

整體黎講!用餐體驗好滿意🥰坐得舒服!好岩一班朋友/情侶靜靜傾偈食日本菜🥳
吃過幾間的廚師發板,這家的裝飾品,服務態度和菜色都很不錯。連碟子,湯杯都是精心挑選,有些更加是愛馬仕的,吃起來不但令食物更添一份風味,打卡也是一絕。食物方面,壽司是好吃的,其他菜式擺盤也很精緻,重點服務態度也很好。如果提前跟他們說慶祝生日會在最後的甜品加上字句,最後會送你一張漂亮的即影即有再加松露朱古力,味道也不馬虎,還蠻推薦的。
吃過幾間的廚師發板,這家的裝飾品,服務態度和菜色都很不錯。

中環真係好多隱世嘅特色居酒屋💛啱哂想食日本野但又唔想下下食omakase嘅你🫶🏻呢晚就嚟咗位於中環FOCO嘅居酒屋,食得好滿足😋🌟三文魚籽海膽和牛卷 $198雖然價錢唔平但真心好好味!!🥹一大片燒和牛包住壽司飯,和牛片厚薄適中,仲會見到和牛紋理🤤燒到半熟,入口油香在口中爆發,肉味香濃!上面放上金黃色既海膽,新鮮無腥味,入口仲好creamy😋最頂放上魚子醬同粒粒三文魚籽,一咬爆汁好鮮甜💦成個配搭冇得輸🥰😆🌟蟹甲羅燒🦀️ $98蟹蓋上面有滿滿既蟹肉同三文魚籽,份量超多的!另外配上四塊脆多士連蟹肉一齊食,蟹肉一絲絲好鮮甜😆食完多士都仲有好多蟹肉剩🥰🌟海膽冷稻庭烏冬 $128呢個冷烏冬都係餐廳招牌✨烏冬偏扁身,食落凍冰冰好爽🥰不過就未夠煙韌😗配上creamy既海膽、三文魚籽同海草一齊食,口感滿滿😋🌟芝心吉列免治雞 $88熱辣辣新鮮炸起🔥吉列外皮好薄好酥脆,中間既芝士流曬出黎超邪惡😈免治雞肉打得好滑,食落肉質軟腍👍🏻🌟椒鹽左口魚邊 $58第一次食左口魚邊,真心推介!😍左口魚邊油脂豐富,外皮炸得好香脆,一咬魚油在口腔爆發💦😍成口都係魚油香!配上椒鹽好惹味🤤🌟鹽燒白鰻 $88白鰻一直都係串燒必叫~魚皮

🌟三文魚籽海膽和牛卷 $198

🌟蟹甲羅燒🦀️ $98

🌟海膽冷稻庭烏冬 $128

🌟芝心吉列免治雞 $88

🌟椒鹽左口魚邊 $58

🌟鹽燒白鰻 $88
白鰻一直都係串燒必叫~魚皮燒得脆卜卜,肉質新鮮爽口👍🏻

🌟唐揚炸雞 $58
性價比一流既炸雞!😆好大碟,份量多,每件大大舊😝雖然肉質唔算好滑好Juicy但起碼無雪味~配上蛋黃醬真係食唔停口🙈
2023-08-04 28 浏览
位置🍎🍎🍎🍎🍎:呢間餐廳地理位置方便,環境光猛舒服。食物🍎🍎🍎🍎🍎:正宗有特色。價錢🍎🍎🍎🍎🍎:價錢合理,CP值高!芫荽豚肉卷,芫荽中和左豚肉既油脂,非常好味。露筍豚肉卷,露筍好新鮮,同豚肉都好夾。雞皮,用火燒,燒到香脆,食到停五到口。雞全翼,肉質夠新鮮,鹹鹹香香好好食,配日式醬油竟然好夾。椒鹽左口魚邊,椒鹽帶出魚肉鮮味,非常MATCH!黑豚腩肉串,豚肉既肉味比較濃,而且有咬口。雞肉串,雞肉夠漲卜蔔,加上些七味粉微微帶辣更加好吃,好嫩滑。汁煮和牛面肉非常好味。坊間的日本料理比較少有👍🏻可以試下。
位置🍎🍎🍎🍎🍎:呢間餐廳地理位置方便,環境光猛舒服。
食物🍎🍎🍎🍎🍎:正宗有特色。
價錢🍎🍎🍎🍎🍎:價錢合理,CP值高!
芫荽豚肉卷,芫荽中和左豚肉既油脂,非常好味。
露筍豚肉卷,露筍好新鮮,同豚肉都好夾。
雞皮,用火燒,燒到香脆,食到停五到口。
雞全翼,肉質夠新鮮,鹹鹹香香好好食,配日式醬油竟然好夾。
椒鹽左口魚邊,椒鹽帶出魚肉鮮味,非常MATCH!
黑豚腩肉串,豚肉既肉味比較濃,而且有咬口。
汁煮和牛面肉非常好味。坊間的日本料理比較少有👍🏻可以試下。
📍中環 𝙲𝚎𝚗𝚝𝚛𝚊𝚕❝性價比高 • 樣樣掂 の 居酒屋!🏮🎌上班族lunch之選💰🙌🏻壽司丼飯夠新鮮🍣❞呢間居酒屋本身冇留意 但食完有驚喜幾滿意wor‼️😳雖然環境唔係行fancy路線 但樣樣都睇得又食得🤭✌🏻夠好食既我就推介👍🏻最重要性價比高! Dinner岩晒三五知己/一班朋友黎食🥳🍺Lunch Menu更抵 係中環上班族有福啦🥹❤️▪️三文魚籽海膽和牛卷 $198 (4.5/5)比佢既賣相吸引左!✨滿滿既海膽同三文魚籽 包住香濃油香既炙燒和牛☺️呢個combo冇得輸🙌🏻海膽算新鮮冇異味 成舊食軟腍腍又香口!🤤▪️令海之幸太卷 $128 (4.5/5)一上碟比佢嚇親 份量多又大舊🤭卷中間係拖羅同青瓜 上面擺滿吞拿魚蓉仲有魚子醬🤤材料新鮮 好食!👍🏻▪️椒鹽左口魚邊 $98 (4.5/5)呢個好邪惡…🤯我本身都好左口魚邊 炙燒過既更愛 油脂爆發又充滿魚油香!🥹❤️配上椒鹽更惹味 不過食多會膩 一定要share🤭個人覺得再配一口白飯balance番更正😆▪️蟹甲羅燒 $58 (4/5)好多蟹肉!不過蟹膏唔多(私心覺得甲羅燒蟹膏先係主角?!)😳配脆麵包唔錯!✌🏻▪️蒜片牛舌心 $148 (4.5/5)當
📍中環 𝙲𝚎𝚗𝚝𝚛𝚊𝚕
❝性價比高 • 樣樣掂 の 居酒屋!🏮🎌
上班族lunch之選💰🙌🏻壽司丼飯夠新鮮🍣❞

三文魚籽海膽和牛卷

▪️三文魚籽海膽和牛卷 $198 (4.5/5)

令海之幸太卷

▪️令海之幸太卷 $128 (4.5/5)

椒鹽左口魚邊

▪️椒鹽左口魚邊 $98 (4.5/5)

蟹甲羅燒

▪️蟹甲羅燒 $58 (4/5)

蒜片牛舌心

▪️蒜片牛舌心 $148 (4.5/5)
當日special menu既item! (Menu冇)⭐️6大舊牛舌心爽口彈牙👅中間仲係好粉嫩軟腍 配上蒜片香口惹味!🧄

三文魚親子丼
串燒

▪️三文魚親子丼 $168 (𝘭𝘶𝘯𝘤𝘩 𝘴𝘦𝘵) (4/5)
發現呢度lunch set原來幾抵食‼️所以都叫左個試下 推介比中環上班族!🤤✌🏻set包丼飯+2款串燒 仲有湯+前菜+飲品✨

三文魚親子丼好足料😍6大片肥美三文魚同三文魚籽 飯量唔多 (男仔可能未必夠😆)2款串燒🍢揀左大蔥雞肉串 + 芫荽豚肉卷 都幾足料高質!🤤

꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃—— ꧂꧂
📍令酒場
中環閣麟街46-48號Foco23樓

🗺𝘐𝘯 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘢𝘮𝘦 𝘭𝘰𝘤𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯…
#joys_中環

🔖𝘔𝘰𝘳𝘦 𝘴𝘪𝘮𝘪𝘭𝘢𝘳 𝘤𝘶𝘪𝘴𝘪𝘯𝘦 /𝘧𝘰𝘰𝘥…
#joys_日本菜
三文魚籽海膽和牛卷