⊹🏮 𝐼𝑚𝑎 𝐶𝑜𝑓𝑓𝑒𝑒 伊間珈琲 °゚・ ᴛᴏ ᴋᴡᴀ ᴡᴀɴ //是佐敦Good Day的姊妹店另一間Bookmark了土瓜灣必到的店啟岸小巷真的抵造到全日式的的格最新的咖啡店也是座落這裡平日下午來悠閒感 🆙 但假期應該比較難 畢竟位置不多粟米巴斯克第一次食 淡淡的粟米味 又有少少咸咸哋有點像罐裝粟米湯的味道 有趣!也點了可可茶 味道偏酸 //🌽 𝕊𝕙𝕠𝕨 𝕞𝕖 𝕪𝕠𝕦𝕣 𝔹𝕒𝕤𝕢𝕦𝕖 粟米巴斯克蛋糕 $𝟝𝟘☕️ ℂ𝕠𝕝𝕕 𝔹𝕣𝕖𝕨 $𝟞𝟘🍫 ℂ𝕠𝕔𝕒𝕠 𝕋𝕖𝕒 $𝟞𝟘📍土瓜灣馬頭圍道63號啟岸地下15號舖゚・*:.。. .。.:*・゚・:,。゚・:,。・:,。゚・:,。・*:.。. .。.:*➪#kafehoppinginhk2022➪#kafehopping_tokwawan

是佐敦Good Day的姊妹店
另一間Bookmark了土瓜灣必到的店

啟岸小巷真的抵造到全日式的的格
最新的咖啡店也是座落這裡

平日下午來悠閒感 🆙
但假期應該比較難 畢竟位置不多

粟米巴斯克第一次食
淡淡的粟米味 又有少少咸咸哋
有點像罐裝粟米湯的味道 有趣!

也點了可可茶 味道偏酸

☕️ ℂ𝕠𝕝𝕕 𝔹𝕣𝕖𝕨 $𝟞𝟘
🍫 ℂ𝕠𝕔𝕒𝕠 𝕋𝕖𝕒 $𝟞𝟘

📍土瓜灣馬頭圍道63號啟岸地下15號舖

➪#kafehoppinginhk2022
➪#kafehopping_tokwawan
2022-08-12
📍土瓜灣 𝚃𝚘 𝙺𝚠𝚊 𝚆𝚊𝚗❝黎食甜品實冇錯🍰😎每日menu都唔同❤️‼️開心果曲奇 • 粟米 Basque • 柚子 Basque❞觀望左一排既cafe😍伊間 @imacoffee.hk 係 @goodday.hk 姊妹店 我一直都比佢既甜品吸引 超多款 日日既甜品品項都唔同❤️可以留意佢地ig story或者dm佢地問下有咩款😚不過佢地咁多款一定有岩口味既! 會再訪✌🏻💚開心果忌廉芝士曲奇 $50好大塊要share!🙈初頭食中間creamcheese開心果味都濃 仲有粒粒開心果碎😚但食多幾啖就會係creamcheese味同曲奇牛油香更重😳曲奇超香脆👍🏻🌽粟米巴斯克 $50Show me your basque!😆係粟米忌廉濃湯味 粟米同奶香都重 超creamy!🍊高知縣柚子巴斯克 $50清新既一款 好清香柚子味 仲有少少柚子皮顆粒😎🍫India 70% Chocolate Set $75係"新出,menu未有”既招徠🤣老闆娘提醒左我地會係味蕾大衝擊🤯果然如此! 右面係用水沖既朱古力(無奶)超濃郁可可味 帶超強烈fruity酸味(少少那喉)🫢左面係果香可可茶 用黎中和強烈既感覺 店員教我
📍土瓜灣 𝚃𝚘 𝙺𝚠𝚊 𝚆𝚊𝚗

🍊高知縣柚子巴斯克 $50
清新既一款 好清香柚子味 仲有少少柚子皮顆粒😎

柚子巴斯克

🍫India 70% Chocolate Set $75
喉)🫢左面係果香可可茶 用黎中和強烈既感覺 店員教我地飲一啖左邊飲一啖右邊🤓不過我地覺得濃到要間唔中飲水💦🤣

India 70% Chocolate Set

💬我一定會再訪(係夾岩時間既緣份🥺)好想試埋開心果cheesecake甘薯basque同其他甜品😎

꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃—— ꧂꧂
📍伊間珈琲
土瓜灣馬頭圍道63號啟岸地下15號舖

🗺𝘐𝘯 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘢𝘮𝘦 𝘭𝘰𝘤𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯…
#joys_土瓜灣

🔖𝘔𝘰𝘳𝘦 𝘴𝘪𝘮𝘪𝘭𝘢𝘳 𝘤𝘶𝘪𝘴𝘪𝘯𝘦 /𝘧𝘰𝘰𝘥…
#joys_甜品
粟米巴斯克
柚子巴斯克
2022-08-05 126 浏览
呢間cafe位於新落成嘅住宅區😝Cafe裝修係懷舊日式嘅風格,簡約得來又型格!樓上嘅住戶真係有口福✨開心果忌芝士曲奇曲奇嚟到嘅時候熱辣辣!餐廳好有誠意咁樣將曲奇加熱!開心果味好濃郁而且入邊軟林林!出邊都幾脆卜卜!雖然曲奇都要50幾蚊但係呢間Cafe坐得咁舒服、又冇入座嘅限時加上又唔使排隊同人迫,所以要性價比都高!✨芝麻巴斯克蛋糕芝麻味好少機會食到,而且芝麻味都俾想像中濃郁!巴斯克蛋糕出乎意料外地滑身同埋口感偏向moss cake !✨海鹽咖啡海鹽味唔算濃郁,不過咖啡味都幾重
樓上嘅住戶真係有口福

✨開心果忌芝士曲奇

✨芝麻巴斯克蛋糕

✨海鹽咖啡

海鹽味唔算濃郁,不過咖啡味都幾重
❦ 宇治抹茶鮮奶 $46職員非常親切有禮😍 抹茶飲口順滑香濃而且甜度不高👌🏻 不過茶控表示如果再濃啲會更加好😆 個人認為呢個價錢可以有更好既質素喇😌Love their friendly staff so much😚 Uji Matcha latte was smooth and not too sweet🍵 while personally, I preferred it could be more richer and of better quality of this price😛評分: 7/10🌟❦ 5x抹茶流沙曲奇 $45本身超期待呢個5x抹茶既流沙曲奇🍪 點知食咗第一啖就超失望🤧 因為佢食落比較油膩 同埋質地偏硬🫣 抹茶味亦都必缺🥵個人認為佢軟心啲會更好🤣 最重要實係茶味要濃好多喇🍃I was pretty disappointed that it wasn’t rich enough🥹 It’s pretty oily and hard😵‍💫, and the texture of the cookie was not soft and smooth too🫠 評分: 2
❦ 宇治抹茶鮮奶 $46
評分: 7/10🌟

❦ 5x抹茶流沙曲奇 $45
評分: 2/10🌟
————————————————————————————
伊間珈琲 (土瓜灣)

𓍼 #foodietiffhk
𓍼 #foodietiffcafe
𓍼 #foodietiff土瓜灣

#hongkong #hkcafe #cafehopping #hkcafehopping #hongkongfood #hkfoodie #hkfoodblogger #伊間咖啡 #香港美食 #美食攝影 #土瓜灣美食 #土瓜灣美食 #香港好去處 #다방 #홍콩 #홍콩맛집 #홍콩일상생활
5x抹茶流沙曲奇
5x抹茶流沙曲奇
宇治抹茶鮮奶
宇治抹茶鮮奶
黎到啟岸巷子打卡,當然要食埋野啦~一直都好想去伊間珈琲食佢嘅巴斯克蛋糕🧀🍰日本產100%玄米茶巴斯克 $50口感好creamy好滑😋外層唔會太乾👍🏻芝士味夠濃🧀食到玄米粒粒🍵不過茶味唔算好出~🍪海鹽杏仁拖肥朱古力曲奇$40曲奇會焗熱先上菜♨️焗熱左就有外層脆身內在軟心嘅口感🤩再加上拖肥少少嘅煙韌,口感一流👍🏻朱古力味好濃郁🍫海鹽鹹鹹哋就可以中和甜膩感,媽媽覺得甜左少少,但我覺得好好味💯🍵宇治抹茶latte $46由於我唔鍾意飲咖啡☕️我叫左抹茶latte,入口好順滑😋茶味足夠又唔會濃到澀,甜度適中👍🏻即使食左兩個甜點,都解到渴~最令我印象深刻係每個職員都好親切有禮❤️唔係表面果種禮貌,係有溫度出自真心果種🫶🏻我絕對會再幫襯~*・゜゚・*:.。.☻.。.:*・☆・*:.。. ☻.。.:*・゜゚・*😋#kellydiscovery_food 🫶🏻#kd_food_tokwawan🫶🏻#kd_food_土瓜灣

🍰日本產100%玄米茶巴斯克 $50

🍪海鹽杏仁拖肥朱古力曲奇$40

🍵宇治抹茶latte $46

😋#kellydiscovery_food
🫶🏻#kd_food_tokwawan
🫶🏻#kd_food_土瓜灣

• 海鹽杏仁拖肥朱古力曲奇
開張前睇住IG已經想嚟 望住menu樣樣想叫 啡好飲!果然係Good Day姊妹店🍰玄米茶巴斯克💰HKD50(Rating:7.9/10)冇私心想試南瓜/甘薯但都幾特別 喜歡當中微粒玄米咬感😍軟心唔會太生 純粹我非玄米控先冇話超鍾意!🧀️開心果軟芝士蛋糕💰HKD50(Rating:8.5/10)必 食!質感有啲似雪糕😳好滑 唔膩 cake本身開心果味唔算好濃但面頭有開心果碎所以加埋就很OK 餅底鬆化帶鹹牛油香 更帶出開心果nutty 總之好食😚🍪高知縣柚子曲奇💰HKD40(Rating:8/10)柚子本人!唔係柚子蜜啲死甜 中間果蓉加埋烤得剛好嘅曲奇 唔過甜 開胃 就是樸實美味🍵5X抹茶流沙曲奇💰HKD45(Rating:5/10)呢個反而唔係我杯茶 流沙部分似曲奇未熟咁 同dough味道質感均分不開 濃抹亦係重青味欠回甘 非pleasant的濃 重點超重麵粉味 偏油 可skip🥪雞肉蛋沙律三文治💰HKD66(Rating:7.5/10)好靚 建議要加蛋沙律(或直接揀蛋款)否則配搭上會有點兒乾 幾好食但唔係話好特別 需要鹹食先叫!☕️AMERICANO[凍]💰HKD38(Rating:9/

🍰玄米茶巴斯克💰HKD50(Rating:7.9/10)

開心果軟芝士蛋糕

🍪高知縣柚子曲奇💰HKD40(Rating:8/10)
高知縣柚子曲奇

🍵5X抹茶流沙曲奇💰HKD45(Rating:5/10)
5X抹茶流沙曲奇

雞肉日式蛋沙律三文治

☕️AMERICANO[凍]💰HKD38(Rating:9/10)
好好飲!係我飲過最鍾意嘅一杯 好nutty又唔會太澀 濃度剛好 個杯厚厚的 入口特別冰涼 想再飲呢度啲啡

外賣咗開心果磅蛋糕同糖漬甘栗蛋糕 前者較淡 後者好食 唔係粉粉的muffin 蛋香較濃 紮實 真madeline!
糖漬甘栗蛋糕

座位唔多但位置舒適 店員超nice 想儲滿張印仔卡😬

糖漬甘栗蛋糕
  • Americano
近日工作繁忙,難得假期約到BFF一齊出去chill😚 今次選擇了位於土瓜灣啟岸的✨伊間珈琲✨ 店內小小,只有一排矮吧枱及兩張二人枱。裝潢以木系傢具配上柔和燈光,最搶眼莫過於店內的黃銅日月,復古有格調。每枱均貼心提醒是時候放低手機/電腦,好好享受這裡的咖啡❤️ ✨ 𝙲𝚑𝚒𝚌𝚔𝚎𝚗 𝚂𝚊𝚗𝚍𝚠𝚒𝚌𝚑𝚎𝚜 $58材料豐富,蔬菜爽脆,雞肉配上醬汁,味道恰到好處,不會清寡。✨ 𝙳𝚒𝚛𝚝𝚢 $44店員會貼心提你趁熱飲❤️ 今次的咖啡跟牛奶分層不是很分明,但飲落咖啡香醇濃郁,好喝👍🏻✨ 𝙶𝙳 𝙴𝚐𝚐 𝚂𝚊𝚕𝚊𝚍 𝙼𝚒𝚗𝚒 𝚂𝚊𝚗𝚍𝚘 𝚠𝚒𝚝𝚑 𝚂𝚖𝚘𝚔𝚎𝚍 𝚂𝚊𝚕𝚖𝚘𝚗 $36這個夾包,份量不多,但配上他們自家製的蛋沙律,加埋鹹香的煙三文魚,味道不錯。✨開心果忌廉芝士曲奇 $50開心果味不太突出,忌廉芝士位置好食些,整體食落稍乾口。✨ 𝙶𝚒𝚗𝚐𝚎𝚛 𝙷𝚘𝚓𝚒𝚌𝚑𝚊 𝙻𝚊𝚝𝚝𝚎 $50焙茶味本身濃郁帶甘苦,幸好薑味突出,帶出甜味,幾好飲。✨小山圓抹茶巴斯克蛋糕 $50抹茶味濃✨ 中間的流心很滑溜,我倆一致地覺很不錯。曲奇即刻比下去了😆😆與BFF不知不覺地坐了近2小時,這裡坐得舒適,咖啡及食物質素也不賴。去

每枱均貼心提醒是時候放低手機/電腦,好好享受這裡的咖啡❤️

✨ 𝙲𝚑𝚒𝚌𝚔𝚎𝚗 𝚂𝚊𝚗𝚍𝚠𝚒𝚌𝚑𝚎𝚜 $58
材料豐富,蔬菜爽脆,雞肉配上醬汁,味道恰到好處,不會清寡。

✨ 𝙳𝚒𝚛𝚝𝚢 $44

✨開心果忌廉芝士曲奇 $50
開心果味不太突出,忌廉芝士位置好食些,整體食落稍乾口。

✨ 𝙶𝚒𝚗𝚐𝚎𝚛 𝙷𝚘𝚓𝚒𝚌𝚑𝚊 𝙻𝚊𝚝𝚝𝚎 $50
焙茶味本身濃郁帶甘苦,幸好薑味突出,帶出甜味,幾好飲。

✨小山圓抹茶巴斯克蛋糕 $50

與BFF不知不覺地坐了近2小時,這裡坐得舒適,咖啡及食物質素也不賴。去土瓜灣時不妨一試☺️
2022-07-17
午餐
  • 小山圓抹茶巴斯克蛋糕
2022-07-19 103 浏览
-{土瓜灣cafe☕️}唔夠一個月就二訪伊間☺️試左一款曲奇同蛋糕😙再encore個三文治😌🤤 開心果軟芝士蛋糕 🤤 ($50)第一啖就係件好出色嘅蛋糕🥳🤩軟心好似醬咁濃郁🤓餅底都好脆身😎開心果回甘嘅味已經好夠🥹👖褲評: 9/10🤤海鹽杏仁拖肥曲奇🤤 ($40)拖肥應該係曲奇本身 但味道似朱古力多啲🙌而中心嘅餡料個海鹽醬同杏仁粒都好多🥳好邪惡🥰👖褲評: 8/10🤤Uji Matcha latte🤤 ($46)飲落偏淡☹️唔知失手定點 食完開心果蛋糕仲淡🥲👖褲評: 5/10🤤Uji Hojicha latte add ginger🤤 ($50)平時唔鍾意飲薑汁都接受到😙主要係用薑汁代替奶 薑味唔會話好突出都幾特別😌👖褲評: 7/10都係甜品出色😚希望有機會清menu😭😭😭性價比: 8/10服務: 8/10環境: 8.8/10🚩 伊間珈琲 🚩地址: 土瓜灣馬頭圍道63號啟岸地下15號舖 #fuudjai #fuudjai西餐 #fuudjai土瓜灣 #fuudjai紅磡 #fuudjai甜品
{土瓜灣cafe☕️}

🤤 開心果軟芝士蛋糕 🤤 ($50)

👖褲評: 9/10

🤤海鹽杏仁拖肥曲奇🤤 ($40)

👖褲評: 8/10

🤤Uji Matcha latte🤤 ($46)
飲落偏淡☹️唔知失手定點 食完開心果蛋糕仲淡🥲

地址: 土瓜灣馬頭圍道63號啟岸地下15號舖

海鹽杏仁拖肥曲奇
海鹽杏仁拖肥曲奇
2022-07-10 79 浏览
-{土瓜灣cafe☕️}今次黎到啟岸嘅cafe 係goodday嘅姊妹店😉🤤伊間吞拿魚+蛋沙律🤤 ($60)蛋沙律要加6蚊 感覺蛋沙律嘅配搭比較討好😎包係多士咁烘左好脆口👍😙整體好fresh~👖褲評: 7.5/10🤤日本產100%玄米巴斯克蛋糕🤤 ($50)啲啲流心嘅狀態 玄米夾芝士嘅味道好融洽☺️好多玄米粒多左重口感😜好高質🤩👖褲評: 8.5/10🤤5X抹茶曲奇🤤 ($45)一食係脆邊加沙沙地嘅質感 好濃嘅抹茶但未至於5重 3重嘅話適合啲😛👖褲評: 8/10🤤Uji Hojicha latte🤤 ($46)飲落較濃茶味 不少奶味少啲 真係好濃郁😂👖褲評: 7.5/10甜品特別出色😚😚😚好想試曬曲奇同巴斯克🤣當日有落雨唔洗排隊🙌性價比: 8/10服務: 8/10環境: 8.8/10🚩 伊間珈琲 🚩地址: 土瓜灣馬頭圍道63號啟岸地下15號舖 #fuudjai #fuudjai西餐 #fuudjai土瓜灣 #fuudjai紅磡 #fuudjai甜品
{土瓜灣cafe☕️}
今次黎到啟岸嘅cafe 係goodday嘅姊妹店😉

🤤伊間吞拿魚+蛋沙律🤤 ($60)

👖褲評: 7.5/10

🤤日本產100%玄米巴斯克蛋糕🤤 ($50)

👖褲評: 8.5/10

🤤5X抹茶曲奇🤤 ($45)

👖褲評: 8/10

🤤Uji Hojicha latte🤤 ($46)
飲落較濃茶味 不少奶味少啲 真係好濃郁😂

Uji Hojicha latte
日本產100%玄米巴斯克蛋糕
Uji Hojicha latte
  • 5X抹茶曲奇
本身比較少黎土瓜灣,係朋友介紹下原來係啟岸開左條日本街,今次就黎試左伊間珈琲。伊間日文解「現在」,意指希望大家頃刻可以放低煩惱,活在當下。首先環境唔算大,但會俾你一個好舒適的感覺,而呢度的咖啡係House Blended,而其中一款最吸引係Cucumber Latte,一開始會覺得只係攪啅頭,但飲落去真係有驚喜,一開始會有青瓜清新的味道,之後餘韻會有番咖啡的香味,而兩種味係Balance。之後再試左佢地的三文治,包括Tuna and Chicken,兩種口味都好Fresh,另外建議一定要加蛋沙律,味道層次會豐富好多。如果假日想搵個舒適地方 Chitchat,伊間珈琲係其中一個好選擇,下次要試埋佢自家的Muffin 同埋 Cookies!

2022-06-26
  • 青瓜拿鐵
2022-06-25 60 浏览
紅磡近期愈來愈多咖啡店,但你會想再去多幾次的一定是這間。甜點種類很多,有鬆餅、曲奇、蛋糕,每款甜點都是自家製,賣完就冇。鹹點有輕食的麵包類。第一次去時,飲了杯啡再食件開心果芝士蛋糕,心情就大好了起來。蛋糕不是太甜,味道很平衡。第二次去時,試了自製吞拿魚三文治,麵包內充滿滿的吞拿魚,令人真的開心起來。咖啡是自家配豆,易入口,也很平衡,咖啡配上蛋糕,可減輕甜點的肥膩感,取得平衡。值得推介大家去試它的甜點,但因太多選擇,去過一次又會去下一次。

開心果芝士蛋糕
吞拿魚三文治
開心果芝士蛋糕
吞拿魚三文治
2022-06-19 88 浏览
煙三文魚三文治 雞肉三文治應該是伊間嘅必食選擇,因為Cafe食物選擇唔多,得三文治和其他幾款甜品!三文治材料都足料,而且上枱時會切開都幾厚,我哋兩位女仕可以每人Share半邊!Cucumber Latte超級鐘意飲青瓜咖啡,難得咁偏門嘅咖啡都有,一定要飲喇!味道清新,啖啖都有淡淡青瓜味!UJI Matcha Soda抹茶味尚算濃厚,不過唔知係咪加咗Soda口感,覺得抹茶味唔夠出!📍伊間珈琲 @imacoffee.hk土瓜灣馬頭圍道63號啟岸地下15號舖
煙三文魚三文治 雞肉三文治

📍伊間珈琲 @imacoffee.hk
2022-06-13
2022-06-04 104 浏览
環境 日式咖啡廳舒服安靜既還希望客人放下電話原來想食出名既巴撕蛋糕但今次就無啦叫左3樣野黑朱古力花生醬曲奇第一下食到濃滑花生醬但就食不到黑朱古力既甘味食多兩啖就會覺得乾🙊cucumber latte簡單黎講就 青瓜➕latte🤣如果單獨飲就普通左D如果配cookie/cake就十分好👍🏻栗子muffin有被驚喜既感覺muffin夠鬆又有蛋糕香👍🏻內有栗子碎栗子不是死甜係自然栗子既甘香普通既muff既都會飽肚感呢個就相對無咁乾,飽既感覺👍🏻結: 栗子muffin係值得一試👏🏻cucumber latte只可以當配置店員都有禮,願意同客人溝通及聽取意見希望可以做得更大#栗子muffin#cucumberlatte#黑朱古力花生醬曲奇#伊間珈啡
環境 日式咖啡廳

內有栗子碎
栗子不是死甜
係自然栗子既甘香
普通既muff既都會飽肚感
呢個就相對無咁乾,飽既感覺👍🏻

結: 栗子muffin係值得一試👏🏻
cucumber latte只可以當配置
店員都有禮,願意同客人溝通及聽取意見
希望可以做得更大

#栗子muffin
#cucumberlatte
#黑朱古力花生醬曲奇
#伊間珈啡
2022-05-05 180 浏览
同193打對台,開正係啟岸巷子,隔離兩個舖位,店子細細,但食物出眾。下午茶時段也要等30分鐘,還耐過193cafe,店內只有9個位,堂食要等下了。雖然店方建議放下手機,但各人還是機不離手。食物方面:吞拿魚蛋沙律三文治:味道豐富,麵包牛油味香濃,價錢來說比隔壁的更平青瓜咖啡梳打:清新的口感,味道不太甜,配甜品剛好Flat white:不過不失,拉花完整,味道因加了double而更濃抹茶巴斯克蛋糕:這個不得了,食落口感以日本機場買的Royce生朱古力,入口即溶而且不太甜,減低了膩感抹茶鬆餅:比巴斯克甜,質感鬆軟,抹茶味相對較淡
青瓜咖啡梳打:清新的口感,味道不太甜,配甜品剛好
抹茶鬆餅:比巴斯克甜,質感鬆軟,抹茶味相對較淡
2022-05-02
下午茶
2022-05-05 114 浏览
好耐無去土瓜灣,因為太唔就腳. 屯馬線開通,真係唔同晒. 呢區有幾間 cafe 都人氣高,對我黎講,打卡唔係重中之重,因為我攝影技術唔係特別好. 飲飲食食同舒適度先係重點.睇咗幾間,呢間係其實一間想試. 本身比較偏嗜單品咖啡,但特色咖啡都會想試, cucmber latte 出面比較少有,想試. 另外見呢到既曲奇評價唔錯,都想試吓.平日上午黎唔算多人,但都6成位有人. 如果係weekend, 估都會幾多人等.鋪位唔大,10個位. Bar 6個位,唔算好闊落,但又未係手踭撞手踭. 入面仲有2張2人枱. 光線舒適既,木紋牆/木系為主. 牆上有金屬掛飾. Bar 枱同入面都剛好有位,我揀咗坐入面枱,舒服啲.坐低前先order 野. Order 前又再問吓店員有咩推介既三文治同曲奇,店員推介蛋沙律三文治,提我其實可以雙拼. 而曲奇佢地推介開心果忌廉芝士曲奇. 咁我就 order 咗3樣:- Cucumber Latte- Smoked salmon + Egg salad sandwiches- Pistachio cream cheese cookieOrder

- Cucumber Latte

Order 完店員都提醒三文治要等10-15分鐘. 坐低見到枱面溫馨提示大家可以放低平板手機,好好enjoy一下. 😊
Cucumber Latte 先到,聞一聞有少少青瓜香味. 飲第一啖,青瓜味幾出,唔係草青味,唔錯. 奶味同咖啡味相對淡,但整體係配合同味道唔錯. 咖啡溫度亦ok, 影幾張相再飲都唔會太凍.
Cucumber  Latte

唔駛10分鐘,三文治同曲奇都送黎.
Smoked salmon + egg salad sandwiches
呢到既三文治唔係熱既,不過個麵包係微脆. Smoked salmon + egg salad 其實好夾 (純粹個人口味). egg salad 唔錯,蛋/醬/黑椒味都出到. 整體黎講,份三文治好食,但未至於一食難忘.
Smoked  salmon  +  egg  salad  sandwiches

Pistachio cream cheese cookie
Order 時店員有再溫馨提示有開心果,問我食唔食得(加分🤣). 曲奇有焗熱番,中間cream cheese 部分溶溶地,我好鍾意. 食落第一口係食到開心果既香味,跟住就感覺到 cream cheese 既滑同豐厚 (要大啖啲,一口咬到個邊同中間,咁先好食). 曲奇幾有驚喜,份量好足夠. 食晒一個,都會膩膩地. 女仔食1/3 或半個其實都夠.
Pistachio  cream  cheese  cookie

食到咁上下再飲 Cucumber latter, 凍咗啲青味會明顯咗.

鋪入面既客人聲浪唔大,慢飲慢食咗成個鐘,感覺幾舒服. 總括嚟講,Cucumber Latte 同曲奇係值得黎試既. 呢間值得再黎試佢地其他曲奇/ muffins.
Cucumber  Latte
  • 開心果忌廉芝士曲奇