2023-02-17 820 浏览
今晚趕住出去,所以唯有勁快食個快餐然後出去🫢🫢🫢🫢位於村屋群中既佳捷,唔算好起眼🙈🙈🙈🙈🙈應該都係做街坊街里生意既😉😉😉😉😉😉😉😉😉😉餐廳內裡只有幾張枱櫈,門外都有幾張餐椅比客人坐下hea下咁☺️☺️☺️☺️☺️店中既餐廳,方便客人一進來快快手就叫個飯外賣(眼見都幾多外賣客)應該係主要做外賣生意?我同屋企人之前都有叫開外賣既☺️☺️☺️主要都係食叉燒炒蛋飯貪佢叉燒夠多,加上熱既甜豉油,係我同屋企人既最愛喔🤤🤤🤤不過衛生環境就差左少少既
今晚趕住出去,所以唯有勁快食個快餐然後出去🫢🫢🫢🫢
位於村屋群中既佳捷,唔算好起眼🙈🙈🙈🙈🙈
應該都係做街坊街里生意既😉😉😉😉😉😉😉😉😉😉

主要都係食叉燒炒蛋飯
貪佢叉燒夠多,加上熱既甜豉油,係我同屋企人既最愛喔🤤🤤🤤
不過衛生環境就差左少少既
2022-06-23 840 浏览
難食已經算,衛生唔得,俾又俾得少,分量唔足,請又請埋d老,一系就有問題嘅人,以前個廚房有個年輕人都唔錯,個時日日lunch排隊咁上下,但已經冇見到佢了,成班老,身體有缺陷,好彩有口罩擋一擋,唔系真系胃口冇曬,見攞我個盒飯出黎唔系之前嘅年輕人。個年輕人系度每個月真系幫襯幾次,因為佢煮飯粒粒分明,又衛生,又靚仔,真系又焗又臭都因為佢行入去幫襯,勁耐冇見到佢了,真系覺得間野嚴重有問題,好心就執左佢啦。真系相由心生,行入去,個個都唔掂,唔好再呃錢啦,垃圾。有年輕人都唔知人善任,老野可以同你炒得幾耐,又唔系話好食,成日過咸,返屋企煮好過啦,老一代嘅做法,完全亂咁黎,沖杯野都要攞枝棍打冰,攞手黎煮野食,見到佢地個個對手都污衊,一系好彩有口罩擋一擋,唔系胃口大減,唔識做生意,執左佢啦…,唔好獻世啦…見你地慘先幫襯咋,當做善事,但佢地都唔方系好人,所以請各位唔好再幫襯,鄉下做法,就攞返上大陸開鋪,香港講求色香味,淨系色都唔掂啦,香?入到去又焗又臭,味?落一包鹽咁,真系唔好當香港人系傻啦….執左佢,積下福啦
真系相由心生,行入去,個個都唔掂,唔好再呃錢啦,垃圾。

2022-06-08
用餐时段
2021-12-01 734 浏览
這間食店屬於老字號,由街市都有幫襯開,直到搬這間新店。上年,見到廚房有個後生靚仔,個期一個星期幫襯3-4次,每個月幫襯10幾次最少,又會周圍幫佢介紹,因為廚房好少後生,又靚仔肯入里行,真系好欣賞佢,因為乾淨,飯又煲到粒粒分明,唔會唔新鮮,睇得出系良心出品,唔會污糟不堪,通常都會幫襯炒飯,或者椒鹽朱扒,真系有分量,足料,好食依家成班阿婆阿伯,真系行入去都唔想,污糟,唔帶口罩,冇分量,煮個個阿叔又污糟,形象惡劣,雖然老字號,但成班老人家真系覺得好慘,幾十歲,煮又難食,又好咸超咸,出品又唔得,形象又惡劣,分量又唔足,總括而言,垃圾,質素大不如前,藍店,請各位唔好再幫襯
這間食店屬於老字號,由街市都有幫襯開,直到搬這間新店。

2020-11-28 1146 浏览
佳捷食店嘅所在位置並唔難揾,其實就係位於大圍上徑口村(顯田徑),亦即係顯徑邨顯沛樓斜對面(近馬路邊),呢間舖真係有幾多嘢食,叫外賣嗰陣時請耐心等候,一般嚟講~如果係叫廚房嘢大概都要等10~15分鐘,呢度嘅粥粉麵飯樣樣齊,而且仲有腸粉供應(係現叫現做),店內環境算企理,至於衛生方面~當我一行入店內嗰陣時,我的確係睇到有個應該係老闆娘嘅四眼女人坐咗喺櫈嗰度,係冇戴口罩嘅,但我個人認為,其實喺本港所有嘅食店,有好多餐廳或小食店其實都係咁,戴上口罩都只係做比人睇🤣,難道戴咗口罩嘅就代表一定衛生?言歸正傳~我嚟到呢度買咗盒椒鹽豬扒飯,盒飯一攞上手就已經聞到好香嘅蒜頭同辣椒味,豬扒炸得有少少脆邊,肉色呈深啡色,有用梳打粉醃過(但大多數嘅茶記都一定係會用食粉醃肉,無可避免),算幾好食,味道又唔會太鹹,肉質唔會過淋,白飯亦都煲得好靚,而且價錢真係唔貴,就算加埋飲品都係大概$40左右,至於衛生方面就真係見人見智,因為當D客人喺店舖入面食飯嗰陣時,咪又係一樣除低口罩,係咪先?🤣😅🤣

椒鹽豬扒飯

包裝飯盒

店外坐位

店外坐位

店舖正門
2020-11-27
等候时间
15 分钟 (外卖自取)
椒鹽豬扒飯
2020-09-13 731 浏览
大圍街坊,由細幫襯開。以前舊鋪起街市入面無乜留意,換左新鋪位又撞正疫情,幾次去都見到員工無戴口罩處理食物。整野食(粥品/麵)的員工會戴住手套禁電話,事後繼續處理食物。最為嚴重的是員工在空閒時拉低口罩進食,把口罩拉返好時,手套觸碰到口罩外面。然後又繼續用同一對手套處理食物(直接接觸例如:腸粉/油炸鬼等)!店內有食客把口罩除下,然後直接放起檯面,員工在抺檯時只用濕布抺一下,並沒有進行消毒!本人明白食客的行為未必關及食店,但疫情底下員工應有責任提醒食客的行為,讓店內有一個衛生的環境供大家安心進食。衛生意識低,不會再光顧!
(直接接觸例如:腸粉/油炸鬼等)!
衛生意識低,不會再光顧!
外卖自取
2020-06-22 687 浏览
以前呢間老字號就係街市入面,所以都好早關門,自從街市翻新,佳捷就搬左去上徑口村呢到,搬左後營業時間去到晚上9點,令到我呢d晚上七,八點先返到顯徑既人多個優惠選擇,因為佢d野食,我諗係整個顯徑都無一間比佢平。30-33一個飯,係邊到仲可以搵到,求其係間茶餐廳食個晚飯都要50起。香茅豬扒飯,$30一客,豬扒夠大塊,啖啖都係肉,仲可以配唔同既汁,時次我配了豉油汁。椒鹽豬扒飯,同香茅豬扒飯都係我首選,真係好扺食炸雞翼薯條。雞翼食得出係有醃過,好入味,而薯條係大大條既薯條,呢種薯條真係好好食,就咁食呢個都好飽。講真係顯徑入面真係算係良心店舖,價錢平,而且又大份又好食,未食過既,記得去幫襯下喇

2020-06-17
等候时间
10 分钟 (外卖自取)
2019-12-21 626 浏览
老闆和伙記服務親切,裝修簡單,衛生環境合格。食物選擇多,粥粉麵飯腸粉都有,價錢超抵,一碟碟頭飯大約$35,飲品加$7,冷熱同價, 食物味道水準之上,傳統懷舊港式茶餐廳的味道,比現代大集團的茶餐廳味好,總括來說「平靚正」之選擇,值得推薦!
鮮茄豬扒飯
鮮茄豬扒飯
2019-12-13 403 浏览
去大圍飲食,實在多選擇,但好吃又有懷舊味道,我必吃位於上徑口村佳捷的咖喱牛肉飯。這間快餐店原先在顯徑街市內,但街市裝修,所以最近搬了去上徑口村。從前屋企樓下的快餐店,我必吃這款飯,但搬屋後加上已關閉,最近讓我碰上這間快餐店,無意中點了咖喱薯仔牛肉飯,簡直吃出兒時的感覺,咖喱有濃濃的椰汁咖喱味,小小辣,通常都能夠接受,亦都會加兩塊已入味的薯仔,正!牛肉炒至恰到好處,每一塊都軟熟。一個懷舊咖喱牛肉薯仔飯,雖然簡單,但非常好吃😋
一個懷舊咖喱牛肉薯仔飯,雖然簡單,但非常好吃😋