2018-01-10 1657 浏览
以前中學成日經過都會食,臭豆腐臭到可以落到 k 房都聞到 ...... 移民後再來,特登由沙田出到旺角,不過大失望呀!!魚蛋得番辣味,咩都食唔到,可能本人唔係太食得辣啦! 同埋魚蛋應該煮咗好耐變晒形乾晒,已經唔係波形 =_= ... 臭豆腐就呢 ...明白而家香港立例後唔臭係正常,不過食落係炸豆腐味,又係咩味都冇 .. 失望 不過就冇其他人咁講態度咁差... 態度係香港小點特色啦! 出得旺角仲要食小食就要小心啲汁會周圍滴,所以大家食得小心啲就冇事 : )
2018-01-02
2016-12-21 2104 浏览
这家店的唯一印象就是态度太差,我老公本来要臭豆腐和店家说,后来想了一下可能吃不下,就改了炸大肠,还有煎酿三宝没尝试过也点了,煎酿三宝是10元4件,我们没买过也不懂,以为只有三宝是固定的,旁边的大婶说你挑啊,我选了一样,再用很凶的口气说继续啊,你不是选四件吗 态度极差 拿炸大肠时候,也没人提醒要加酱料,结果我们只能吃没味道的大肠。收钱时候我们给了25块,大叔说是23,我们知道23呀 那你找钱不就行了,后来和大婶说了句广东话不知道是什么,应该是说我们钱都搞不清类似的。东西难吃不说,态度极差,永远的差评。
2016-10-23 1274 浏览
今日比個呀姐真係激死我,成日係旺角佳記小食買三寶既我,比人鬧我個樣,以後咪洗旨意我幫襯!態度極差!極醜惡!我去幫襯買幾粒魚蛋,之後唔小心hi到佢地d醬汁係我自己袋,佢話我自己hi到佢地d醬汁,我話我想架咩,之後佢話係你自己hi埋黎,同你講咋,你睇你咁既樣啊。。。唔該叫2位呀姐改善下員工態度,你估人地有心去想hi污糟自己個袋咩,個態度好緊要,客氣地同人講都冇咁嬲。
2016-10-22
6 分钟 (外卖送餐)
2016-06-20 1203 浏览
喺旺角口痕好想食D小食, 經過呢間佳記小食店, 見到好多人買燒魷魚鬚同椒鹽魷魚鬚,就每樣買返瞓嚟食啦個燒魷魚鬚燒得非常好,唔會燒到好銀,條條魷魚鬚都好大條, 再加上去落埋啲粉一齊燒,令到D魷魚鬚非常之野味不過我覺得椒鹽魷魚鬚就差D,可能唔多人食掛,啲魷魚鬚係凍既,D炸粉又好厚,魷魚鬚 有冇味, 好在有啲淮鹽喺度,食落都還可以
2016-02-20 1118 浏览
炸大腸勁咸咁大個女真係未食過咁咸嘅炸大腸炸得太耐好硬好明顯翻炸最少幾次仲要加咸令人食唔出頭三件咬咗好耐夾硬呑咗最後兩件因為體積較細炸到石春咁硬咬完即棄唔想浪費食物但實在難以下嚥真係好難食
炸大腸勁咸
咬完即棄
唔想浪費食物但實在難以下嚥
真係好難食
2015-11-22 1002 浏览
這家街頭小吃店屹立在這區至少十年雖然十年說不上很長 奈何這區食店轉換率超高租金是驚人的昂貴 能夠十年不倒已是一項創舉更傳奇是在十年不倒背後並沒有任何受人追捧的小吃支撐着食物款式大多平平無奇 難聽一點可以說是粗濫製作依我看倚靠的就只是這位置的超高人流只要其中一小部份人願意光顧 店子還是能夠走下去雖然店子沒什麼熱賣小吃 但這個燒魷魚鬚還算少見對我來說它已經是鎮店之寶 每次過來大多就只吃這個曾幾何時這串燒魷魚鬚只賣$8或者更便宜如今已升價至$18 多幾蚊足以吃一個老麥套餐如果魷魚鬚能夠被收藏 我當年買下一堆今天已發達........所以非常偶爾才吃一次 幸好份量也算不少魷魚粗壯爽口彈牙 表面微烤過再塗上甜甜的燒汁非常惹味 要是價錢不貴就圓滿了兩人一串魷魚鬚不夠吃 多買一袋椒鹽魷魚鬚拼多春魚$25一袋 份量不到很少但就是不多椒鹽多春魚必須差評冷掉的多春魚不香不脆就是炸物放久了的不新鮮口感都不知道該說它是硬掉還是軟掉了= =這裡還是魷魚鬚最好 椒鹽魷魚鬚雖未達至上等貨色 但也是個不錯的選擇表面的粉漿不厚 而且這裡的魷魚本來就質素不俗 炸後灑上椒鹽更香 最出色的地方是冷了依然香脆這家店就是魷魚鬚做
這家街頭小吃店屹立在這區至少十年
燒魷魚鬚
曾幾何時這串燒魷魚鬚只賣$8或者更便宜
如今已升價至$18 多幾蚊足以吃一個老麥套餐
如果魷魚鬚能夠被收藏 我當年買下一堆
今天已發達........
所以非常偶爾才吃一次 幸好份量也算不少
椒鹽魷魚鬚雖未達至上等貨色 但也是個不錯的選擇
表面的粉漿不厚 而且這裡的魷魚本來就質素不俗
炸後灑上椒鹽更香 最出色的地方是冷了依然香脆

這家店就是魷魚鬚做得不錯
其他食物肯定不能叫好但也不會太差【咳...不會太差, 但也不排除差
所以還是有人買的 而且位置人流高 食物定價又偏高
總總結合下使它能夠不冷不熱地一直生存在這鬧市之中

2015-11-07
$16.5
燒魷魚鬚
2015-08-08 413 浏览
在椰子汁的前面,买椰汁的时候向老板问路,老板是位可爱的伯伯,他很热情推荐他家臭豆腐,豆腐很大件呀,吃完都饱了,没有味道,一定要抹酱汁,朋友说有部电视剧欧阳震华经常买大件臭豆腐吃,哈哈,我也是看tvb才想吃这些小吃的,皮很脆,里边豆腐很嫩。炸大肠和炸鱿鱼有点嚼不烂,和朋友俩人的腮帮都酸了,这大热天吃东西,味觉还是有被影响的,太热了,买完只能在路边吃,总体来说,一般般
2015-05-08 473 浏览
今日去左旺角掃街,經過佳記小食店聞到好香ge野食,就叫左個魷魚鬚。25元一份都唔平,但見gum香就無所謂啦。點之老闆就夾d一早炸好,放埋一邊ge比我地,食落去凍冰冰,又唔系好酥脆。整體而言,有d失望!
2015-05-08
1 分钟 (外卖自取)
$25 (宵夜)
2015-05-04 381 浏览
去到旺角,經過見到幾多人,就試下三寶同魚蛋。三寶係我食過咁多三寶之中最油既,油就離穿過個袋滴出黎,一食落口,成口都係油,油膩感令我唔想再食落去。魚蛋唔太彈牙,又近乎冇味,差勁!
去到旺角,經過見到幾多人,就試下三寶同魚蛋。

魚蛋唔太彈牙,又近乎冇味,差勁!
2015-05-02
5 分钟 (外卖自取)
2015-04-20 340 浏览
每次去旺角,都心思思想去“佳記”買酥炸魷魚鬚。人流多去貨快,每次買親仲都熱,就算偶然凍咗都仍然係鬆脆,炸漿薄唔會成口粉同油,唔會太乾身,條條都係肥嘟嘟粗身嘅鬚,落咗啲五香粉調味,鹹鹹地又帶微辛,總之正!😋

2015-04-20
  • 酥炸魷魚鬚
2014-01-03 385 浏览
同FRIEND 去掃街。佳記在街頭, 先試一下。好多大6人幫趁,好好禮答他們,因為是大SPENDER, 香港人望都唔望,愛理不理。好忍下你,應該好好食,唔係點有生意?不過燒魷魚好乾好硬,炸魷魚粉多又咸,唔好食。反而臭豆腐又脆又滑。青椒、 茄子OK。不過,都好貴。下次留返大6人算了。
同FRIEND 去掃街。
2014-01-02
2014-01-02 292 浏览
24-12-2013(Tue)放工後阿男友出旺角行吓,由於行完會返屋企食飯,但又口痕想食啲o野,行經呢呢o度,嗅到好香燒魷魚味,於是買o黎食,原來係燒魷魚鬚,要$17.00一串,男友就睇到隔離o既炸魷魚鬚,一包$22.00.咁兩樣都買啦.一包椒鹽魷魚鬚只有一個細紙袋裝住,少得交關.我先食燒魷魚鬚,塗上去o既汁原來係甜o既,而魷魚鬚係早已烚o左,所以味道係一般,亦食唔到嗅到o既o個隻香味,失望.味道: 1分然後到椒鹽魷魚鬚,買之前見亞姐係咁洒椒鹽落去,所以魷魚鬚好鹹,不過就算凍o左,佢依然脆,呢點係唔差.味道: 2分其實今次食之前,都依稀記得曾經試過呢間,好似係麻麻,o衣o家搵返個食評,果然係.http://www.openrice.com/restaurant/commentdetail.htm?commentid=2033494&con=rvw

一包椒鹽魷魚鬚只有一個細紙袋裝住,少得交關.

味道: 1分

味道: 2分

2013-12-24
3 分钟 (外卖自取)
$19.50 (其他)
2013-03-28 249 浏览
記得那天路過那佳記,看到這有臭豆腐賣,但是賣十大元,但也算了,反正臭豆腐在本港這麼浠有。說是臭豆腐,倒不如說是油炸豆腐!放到鼻尖上才嗅到臭味。也罷了,它的餡可謂「傑出」,咬開超軔的皮後,餡根本無味,極軟,冧pe pe的。我對此表視失望和憤怒。如我要給它打分,我只會給20分(100分為滿分)

。如我要給它打分,我只會給20分(100分為滿分)
2013-03-25
2 分钟 (外卖自取)
  • 没有
2012-02-23 217 浏览
在這個登打士街靚位開鋪賣小食,租金唔洗問都知要番咁上下,唔知日賣幾多串魚旦先可以交到一日租呢?食完肥姐小食唔夠皮,來這兒買多兜作午飯﹗點了魚旦及蘿蔔﹗魚旦大大粒夠彈牙﹔蘿蔔亦炆得腍,無渣多汁﹗最神來之筆係佢既辣汁,惹味香濃又夠辣,岩我脾胃,好吃﹗細想呢間佳記都好似開左好幾年,能在登打士街屹立不倒確有佢原因﹗
天價靚鋪佳記小食
蘿蔔拼魚旦
食完肥姐小食唔夠皮,來這兒買多兜作午飯﹗

點了魚旦及蘿蔔﹗
魚旦大大粒夠彈牙﹔蘿蔔亦炆得腍,無渣多汁﹗

最神來之筆係佢既辣汁,惹味香濃又夠辣,岩我脾胃,好吃﹗

1 分钟 (外卖自取)
蘿蔔拼魚旦
天價靚鋪佳記小食
  • 蘿蔔
2011-08-20 223 浏览
經過旺角肚餓就買了魚旦吃其實遠遠已經嗅到臭豆腐的味道!!!正!叫了勁辣魚蛋同蒜香魚蛋!勁辣魚蛋: 幾辣好彩加上了甜醬!很搭配的味道!口感不算是十分彈牙,煙煙un un但可以接受蒜香魚蛋: 蒜味很香! 亦有點點鯪魚的味!唯服務態度嚴重有待改善星期六的下午已經很多人在等待, 但老板還是在私私然同個friend吹水!!!
經過旺角肚餓就買了魚旦吃

其實遠遠已經嗅到臭豆腐的味道!!!正!
叫了勁辣魚蛋同蒜香魚蛋!
勁辣魚蛋: 幾辣

蒜香魚蛋: 蒜味很香! 亦有點點鯪魚的味!

唯服務態度嚴重有待改善

2011-08-20
5 分钟 (外卖自取)
  • 勁辣魚蛋