2022-09-05 491 浏览
📍 HONG KONG 📍#豚肉味增鍋燒烏冬$58超濃味增 加上超多肉 很有誠意👍🏻烏冬很粗身 夠煙韌我很喜歡🥰🍜🍜但就不夠滑🤔#炸海鮮雜錦定食小菜2格 有薯仔沙律 和日本小食🥠有天婦羅有吉列 超級熱的即炸 天婦羅魚很脆 吉列蝦和蠔 蠔都不算腥🙅🏻‍♀️但吉列蝦油感明顯比較重 其他沒有這個問題🤔______________________________#豚肉味增鍋燒烏冬💰 HKD: 58#炸海鮮雜錦定食💰 HKD: 88📍俺流亭將軍澳坑口常寧路厚德邨TKO Gateway東翼一樓E139號舖
📍 HONG KONG 📍

#炸海鮮雜錦定食
💰 HKD: 88

📍俺流亭
2022-08-26 198 浏览
服務態度真係有待改善其實我都算係半個熟客,個人都好鍾意食烏冬。但係我想講,啲服務員一次差過一次,以前叫佢都會幫手斟水,而家問佢拎杯水,態度好差咁叫我自己去拎啦。好似欠咗佢咁,然後成班服務員喺度行行企企,傾偈多過做嘢,見啲客人舉手都繼續掛住傾偈。其實真係希望店舖嘅經理可以改善下服務態度,如果唔止我一個評論服務有問題,咁不如唔好收+1服務費。食物方面,其實係OK,烏冬係彈牙,但係啲服務態度真係好趕客。同埋幾時出返鐵板炒烏冬呢?🙃
服務態度真係有待改善

其實我都算係半個熟客,
個人都好鍾意食烏冬。
但係我想講,啲服務員一次差過一次,
以前叫佢都會幫手斟水,
而家問佢拎杯水,
態度好差咁叫我自己去拎啦。

好似欠咗佢咁,
然後成班服務員喺度行行企企,
傾偈多過做嘢,見啲客人舉手都繼續掛住傾偈。
其實真係希望店舖嘅經理可以改善下服務態度,
如果唔止我一個評論服務有問題,
咁不如唔好收+1服務費。

食物方面,其實係OK,
烏冬係彈牙,但係啲服務態度真係好趕客。
同埋幾時出返鐵板炒烏冬呢?🙃
2022-08-13 195 浏览
無諗過食物質素係咁樣,所以無影相點左三樣野豚肉生薑燒定食,肉份量都算多,但係每塊有一半係脂肪咖哩吉列豬扒飯,豬扒有三塊,但係每塊應該係6cm x 6cm, 敲落去‘kong kong’聲,我仲以為點左瓷磚芝士蕃茄雞扒烏冬,雞扒size正常同埋都滑,但係就無醃過,雪味滿滿,烏冬淋過毛巾,即食烏冬質素應該比佢好
無諗過食物質素係咁樣,所以無影相
點左三樣野
豚肉生薑燒定食,肉份量都算多,但係每塊有一半係脂肪
2022-08-12
2022-08-09 138 浏览
假日冇煮飯在屋企附近搵食,撞啱消費券派發首日滿街都是人。提供日式丼飯、拉麵。座位近窗一排卡位比較舒服,其餘就比較逼夾。日式牛肉丼$38餐廳主打款式,和連鎖牛肉飯店相比份量細咗少少,牛肉片唔算好肥,但係有啲乾,牛肉汁唔夠。米飯軟熟不過唔係晶凝通透甘甜那種日本米~蒲燒鰻魚粒丼$48個飯仲細過牛肉丼,鰻魚粒太碎,鰻魚肉質又太冧,感覺好似只吃到醬料、鰻魚汁。器皿邊緣有崩裂,這個也太不小心,非常危險。九州濃厚豚骨湯拉麵$48味道唔算好重,食完都唔算太口渴不過拉麵唔夠熱。煙三文魚野菜沙律三文魚賣相好假,但味道OK唔會好鹹。分量,味道都是非常一般,仲有加一服務費令性價比相對大減
假日冇煮飯在屋企附近搵食,撞啱消費券派發首日滿街都是人。

日式牛肉丼$38
蒲燒鰻魚粒丼$48
器皿邊緣有崩裂,這個也太不小心,非常危險。

九州濃厚豚骨湯拉麵$48
味道唔算好重,食完都唔算太口渴不過拉麵唔夠熱。

煙三文魚野菜沙律
三文魚賣相好假,但味道OK唔會好鹹。

分量,味道都是非常一般,仲有加一服務費令性價比相對大減
呢間烏冬專門店的確令我呢個平時唔太鍾意食烏冬既人都覺得好好食,兩個人邊食邊開食評節目咁讚不絕口hhh嗌左3樣野食:1⃣️麻辣肉醬豚肉烏冬可以食辣既推介試下,麻辣肉醬融化後令湯底變得又濃又有肉醬香,烏冬煙煙韌韌很入味,連湯一齊食,正呀~2⃣️麻麻麻麻麻辣烏冬無錯我地都係無辣不歡,雖然呢個烏冬個名、造型都有d架勢(兩隻大紅椒浮湯上)但其實辣度不如上面個麻辣肉醬,湯底類似四川牛油火鍋鍋底。3⃣️關東煮看似平平無奇既關東煮,可能期待唔高,感覺意外高質,爆漿芝士獅子狗、章魚棒(唔記得咩名大概係咁)、蘿蔔同福袋都唔錯,魚餅一般。兩個人食有加一,215蚊埋單
嗌左3樣野食:
1⃣️麻辣肉醬豚肉烏冬
2⃣️麻麻麻麻麻辣烏冬
3⃣️關東煮

兩個人食有加一,215蚊埋單
2022-06-29 133 浏览
香港人就係就算係夏天都會好鍾意️熱辣辣嘅鍋物❤嗰日就揀左個香濃蕃茄海鮮鍋燒烏冬嚟試下~湯底好出色 番茄味超香濃 酸酸甜甜🍅烏冬好有咬口 仲索晒啲湯 好開胃 再加埋面頭啲海鮮都幾豐富!
2022-06-04 168 浏览
平時經過都無特別睇過張Menu,晚餐未諗到食咩好,今次睇過張餐牌發現價錢都幾合理又多款式,一於入去試下🙈餐廳都幾光猛,坐位都好闊👍🏻當日鐵板飯暫停供應,今次分別叫左芝士牛丼$48🐄同芝士牛丼$48🐄黎到既時候成個碗都超級熱🔥如果有小朋友在場真係要小心d,牛肉份量都唔小👍🏻食到最後一啖唔得番d飯,面頭芝士已經溶化曬仲有有微微焦香味,牛肉就偏乾左小小,洋蔥好淋好入味,入面既飯每一粒都有汁包住👍🏻照燒鯖魚定食$68🐟定食會跟一小碗麵豉湯,麵豉湯都係一般飲開既味道,定食一共有五格包括小食(肉串、西蘭花、冬菇、玉子)、一推沙律菜、照燒汁、鯖魚同白飯~整體味道無咩特別,鯖魚份量亦較細,所以呢個份量既鯖魚絕對唔夠配白飯🥲

當日鐵板飯暫停供應,今次分別叫左芝士牛丼$48🐄同

芝士牛丼

芝士牛丼$48🐄

照燒鯖魚定食

照燒鯖魚定食$68🐟

芝士牛丼
2022-05-21 152 浏览
今天收到家人入院的消息🥲忙完一輪終於有時間吃午餐,在醫院附近的商場選擇了一間價格親民的日式家庭料理餐廳【俺流亭】,餐廳由日籍廚師主理🍴主打烏冬,另有丼飯、和風定食、關東煮、拉麵等 🍱🍜🍚南蠻炸雞丼 $38平價之選✅ 炸雞皮脆肉嫩、不是滿口炸粉然後很少雞肉那種;配料有沙律醬、椰菜、檸檬,滴上檸檬汁後更開胃;這個價錢還吃到珍珠米👀🐔芝士磨菇釀雞翼1份2件,雞翼被切去只得一半🙃,但燒很香脆、滿滿的芝士蘑菇味,點上沙律醬及檸檬汁後更惹味 🍋 坊間少有,值得一試!😋
今天收到家人入院的消息🥲

🍚南蠻炸雞

🐔芝士磨菇釀雞翼
2022-05-11 116 浏览
一向食開的百搭烏冬(即五款湯底任選,再自選餸)沒有了。這個烏冬好低食,原味湯底$18,再加個牛肉$14,一餐$32搞掂。但是這個如此低食的套餐不復全在。說真的,進到店裡看到餐牌沒了這一款美食就要點不開心,想要離開。但想到好像會有些不禮貌,就在此翻開餐牌,看看有沒有其他想吃的食物。翻著翻著,發現朋友推薦的鐵板烏冬和鐵板飯也不再供應了。有些失望。你一家餐廳三款受歡迎的主菜都沒有,請問…是如何生存到依家?不過沒所謂的🙂沒這些那就吃其他食物吧。叫了個玉子蛋,很難吃啊啊啊啊啊!而拉麵也麻麻地,之後烏冬就只推薦鰹魚湯烏冬,其他的…也可以嚐嚐吧,但不建議。
2022-03-15 221 浏览
嗌咗個蕃茄雞扒烏冬同埋普通拉麵雞扒係凍嘅(我頂唔順 無再食落去)拉麵係咁意得一塊 跟住乜都無盛為$115😨🥶🥶🥶🥶🥶🥶🥶🥶🥶🥶🥶🥶🥶🥶
嗌咗個蕃茄雞扒烏冬
同埋普通拉麵

雞扒係凍嘅(我頂唔順 無再食落去)
拉麵係咁意得一塊 跟住乜都無

盛為$115😨
🥶🥶🥶🥶🥶🥶🥶🥶🥶🥶🥶🥶🥶🥶
2022-03-11
$57.5
呢間舖頭開業以來都未有試過,近排wfh,終於有機會試吓附近啲餐廳,睇佢餐牌同一般日式餐廳無異,價錢都算平民化,最終揀咗個滑蛋吉列豬扒飯,見到加$9就有飲品,都OK,於是點餐,付款後發覺好似冇想像中咁平,於是再翻看收據,發覺收銀員收咗我正價飲品價錢,咁我就要求退款,咁個收銀員都自稱撳錯掣都如常退款,雖然抱歉都冇講一聲,都事少,到我收到個餐返屋企食,發覺餐具都唔俾,呢間餐廳嘅服務Hea到一個點。至於食物,本身見到餐廳門掛住選用日本米,都諗住應該係性價比之作,但係食落啲咪完全唔好味,零飯香,同啲豬扒完全係雪藏野。不過,平民價錢千祈唔好有期待
不過,平民價錢千祈唔好有期待
2022-02-09
外卖自取
2021-12-31 272 浏览
都唔明白點解一個普通嘅飯都可以咁難食,個蕃茄湯烏冬,可以酸到比檸檬更酸埋單176,誇張!!廿一堂都可以好食過佢,天婦羅入邊全部都係粉,連蝦都無半條。仲諗住店面好似好靚,就係俾佢呃咗真心第一次寫食評,真心差
埋單176,誇張!!廿一堂都可以好食過佢
,天婦羅入邊全部都係粉,連蝦都無半條。
仲諗住店面好似好靚,就係俾佢呃咗
真心第一次寫食評,真心差
2021-12-28 201 浏览
呢間野既烏冬,我個人黎講真係覺得唔錯既但見好多食評都講係平民烏冬,我就覺得唔係咁既平民啦,因為未加野食都差唔多四十,如果加多幾樣就唔平民啦!可能對有錢人係平民啦,值唔值就見人見志啦,但我就唔至食過一次架啦,值得我回頭既,因為個蕃茄冬冬 真係唔錯架,雖然配菜都好多野簡下,但簡唔到太多野落手,唔係唔好食,係唔岩我食姐,但佢d牛肉都ok架,不過佢d飯就無佢d冬冬咁好食,無咩必要都係唔好食飯啦😂薯條無咩特別,正常野我就情迷佢既一口芝士,一句講哂 我鐘意😍
呢間野既烏冬,我個人黎講真係覺得唔錯既
可能對有錢人係平民啦,值唔值就見人見志啦,
但我就唔至食過一次架啦,值得我回頭既,
不過佢d飯就無佢d冬冬咁好食,
無咩必要都係唔好食飯啦😂
薯條無咩特別,正常野
我就情迷佢既一口芝士,一句講哂 我鐘意😍
2021-12-25
2021-12-22 189 浏览
俺流亭其實啲定食好唔好食? 值唔值得一試? 我認為這照燒鲭魚定食是不過不失的,可是味道並無甚驚訝,至於啲照燒汁就甜甜地,而落咗照燒汁的鯖魚就只有一嚿仔,再配上米飯,還有一點漬菜做陪襯,整個定食樣樣都有一些,但...很可惜,這定食給人印象是交行貨呀。
俺流亭其實啲定食好唔好食? 值唔值得一試?

照燒鲭魚定食
坑口站連住三個商場,食店林立。今日就試吓係TKO gateway主打日式食品的俺流亭。平日出街食日本野比較貴,呢到就平民價少少,糧尾之選😇~滾住食鍋燒烏冬 麻辣豚肉 $58呢個特別之處係有個爐係到燒住,確保烏冬熱辣辣。如果唔岩味,佢仲有百搭烏冬,自己組合。~炸雞軟骨 $39細細粒,味道惹味,送酒就一流啦。~章魚燒 $29味道同軟硬度適中,唔會厚粉厚皮。呢個價錢黎講,算係物超所值。😋=== === === === === === === ===👄味道:4/5👥服務:4/5🍽環境:4/5=== === === === === === === ===俺流亭地址:將軍澳常寧路厚德邨TKO Gateway東翼一樓E139號舖

~滾住食鍋燒烏冬 麻辣豚肉 $58

炸雞軟骨 $39
細細粒,味道惹味,送酒就一流啦。

~章魚燒 $29

👄味道:4/5