2021-03-01 164 浏览
下午茶食得太飽,加上就黎夏天要食少d減肥,諗住都係食d肉就算😎但係市面小食通常都係煎炸,甘咪仲肥?有d掛住灣仔燒賣皇后d蒸燒賣, 於是又去左,不過晚餐食燒賣天好似太少,於是揀左新野瑞士汁雞髀🍗雞髀賣相冇特別不過大大隻,一拎上手就下陣香味撲鼻,流晒口水,瑞士汁好入味,雞髀肉又嫩又有咬口,好正🥰💕食完一隻好滿,可以做到7分飽,實在太好喇原來仲有急凍瑞士汁雞髀可以買返屋企,連包裝煲返熱就食得,諗起都滋味,即刻買返兩隻返屋企看門口!

食完一隻好滿,可以做到7分飽,實在太好喇
2021-02-26 291 浏览
又冇堂食,又要外賣加三蚊,啫係焗住俾啦。🤷🏻‍♀️碗仔翅ok,不過唔係驚為天人燒賣個味道幾好,有菇味,不過個口感太腍身,冇乜彈牙感。本身食物已經偏貴啦,加嗰三蚊真心唔gur。唔係俾唔起,不過唔好同我講係因為外賣加三蚊囉
又冇堂食,又要外賣加三蚊,啫係焗住俾啦。🤷🏻‍♀️

碗仔翅ok,不過唔係驚為天人

燒賣個味道幾好,有菇味,不過個口感太腍身,冇乜彈牙感。

外卖自取
2021-02-23 195 浏览
本身最鍾意街,燒賣魚蛋最基本野啦! 燒賣皇后灣仔有分店太興奮,唔洗去元朗都食到美味燒賣! 不嬲食開蒸香茹燒賣,燒賣肉味茹味香,彈牙實身,唔會一pat 粉, 今次靚仔店員介紹試左椒鹽燒賣, 果然香口惹味,可以咩醬都唔點, 好味賣相唔靚但係有內涵,冇介紹錯! 另外試埋三溝,有翅,魚肉同生菜, 好足料,本身肉絲已經多,加埋魚肉同生菜,好滿足,翅稀杰剛好,唔會食到最尾水流流, 女仔食一碗都幾飽其實仲想想試埋牛肉,盆菜,雞比..... 可惜胃只有一個,唯有下次再食

賣相唔靚但係有內涵,冇介紹錯!

2021-02-20 219 浏览
Queen of Siu Mia 燒賣皇后👸灣仔店行行下街口痕,但又唔係好餓,街頭小食最岩。小店乾淨企理,買黎食都放心d🤩招牌香菇燒賣:本身唔好燒賣,不過黎燒賣皇后都要試下啦,估唔到呢間燒賣香菇味好香,配埋辣椒油,超好味😍不知不覺食晒五粒,相都唔記得左影,最後買埋急凍燒賣返去,同同事分享👍咖喱五寶:有蘿蔔、牛拍葉、魷魚,魚旦&豬皮,好豐富,咖喱汁香濃,yummy🤤追加: 椒鹽炸燒賣:香口惹味,食完一粒又一粒😋食唔停口,唔知急凍燒賣放氣炸鍋整唔整到同樣效果呢😎
Queen of Siu Mia 燒賣皇后👸灣仔店
咖喱五寶
椒鹽燒賣
2021-01-29
3 分钟 (外卖自取)
咖喱五寶
椒鹽燒賣
  • 香菇燒賣
2021-02-20 151 浏览
菇味香濃,同甜豉油辣油好夾。可惜新開張人流唔夠多,啲燒賣煮得太耐淋晒,完全無口感可言,一Pat 嘢咁擺入口係有啲嘔心,瞬間即化。希望之後多啲人幫襯會好啲,亦希望店員留意蒸燒賣嘅時間。
菇味香濃,同甜豉油辣油好夾。

希望之後多啲人幫襯會好啲,亦希望店員留意蒸燒賣嘅時間。

2021-02-17 163 浏览
上次灣仔店新開的時候去過幫襯,食完八寶迷你盤菜之後,又心思思走去食😂,堂食完佢哋嘅招牌香菇豬肉燒賣同皇后碗仔翅之後,燒賣好好食👍,皇后碗仔翅真的好足料😍,好好食👍,經佢哋職員介绍,原來佢哋仲有急凍食物賣添!真係正😍,真係好方便👍,但佢哋剛剛賣晒急凍皇后碗仔翅,要等下次先再來買了,所以我買了4包急凍香菇豬肉燒賣同1樽秘製辣椒油回家做宵夜,返屋企嘆嘆先😋
2021-02-16
外卖自取
  • 八寶迷你盤菜,招牌香菇豬肉燒賣,皇后碗仔翅,皇后炸乳鴿(夠入味 “ 正 ”👍)
等左好耐,灣仔終於有高質好食嘅燒賣店啦!燒賣真係好好食,價錢又非常超值$20 有5粒!而且食物選擇都有好多,除左燒賣之外,仲有自制白魚蛋,可以叫個孖寶食,一次過可以食曬兩種食物下次一定會再幫襯,試埋其他小食
等左好耐,灣仔終於有高質好食嘅燒賣店啦!

燒賣真係好好食,價錢又非常超值$20 有5粒!

下次一定會再幫襯,試埋其他小食

2021-02-11
2021-02-02 252 浏览
元朗燒賣皇后-喺香喺灣仔開咗間分店,都幾多學生、女仔黎買,入邊有我最鍾意嘅街頭小食,燒賣、魚蛋,生菜魚肉、雞髀、雞翼,總之好多街頭小食😋😋但係係乾淨版👍🏻👍🏻我買咗份燒賣魚蛋 HK$21味道OK,燒賣唔會好粉,魚蛋彈牙👍👍

我買咗份燒賣魚蛋 HK$21

味道OK,燒賣唔會好粉,魚蛋彈牙👍👍
魚蛋、燒賣
魚蛋、燒賣