餐厅: 元気寿司 (奧海城二期)
资讯:

2024-07-24 15 浏览
昨日中午到櫃檯排隊叫外賣,有兩條隊,我前面係一個高大嘅男人在付錢,我後面冇人,隔離嗰條隊有三個人。到我嘅時候,禮貌地問阿姐係咪有得叫外賣,阿姐竟然輕佻咁回覆「係呀,不過你要排隊先囉😅」。乜鬼野呀!我後面都無人好彩隔離隊既客人即時回應係我排隊先!但呢位職員冇同我道歉!好心睇唔清楚就問清楚啦,前面排隊個位擋住左我就誣蔑人打尖,繁忙時段我都費事同你嘈!唯有上嚟講啦,一肚火呀,乜嘢服務態度啊!食餐飯咁委屈!😤

好彩隔離隊既客人即時回應係我排隊先!但呢位職員冇同我道歉!

2024-07-23
外卖自取
2024-07-05 77 浏览
長期勁多人排隊,都等左好一段時間先入座,已經好耐冇食過元氣壽司⏳️⏳️用高速車運送壽司🚄,上菜時間速度都快左好多,而且宜家唔洗自己禁制,拎完曬D壽司,高速車會自動返去,方便左好多,唔會再成日響提你禁制係香港回轉壽司要食到好食夠香夠肥美既拖羅都唔容易估唔到元氣拖羅竟然係好食大拖羅 😍😍😍入口即溶,冇乜筋,夠曬香吞拿魚3拼😋😋😋最淺色個舊,講真,唔講真係唔知係吞拿魚黎,食落偏淺,冇乜味🤐中間,正常吞拿魚,不過有D腥大拖,同散嗌質素差唔多,好食既👍🏻性價比高既飛魚籽軍艦好新鮮,紫菜都仲係好脆,飛魚籽全部都好脆,唔會有腥味八爪魚🐙🐙不過不失,正常大路野炸蝦卷🍤🍤元氣名物,必點不過好第一時間就落左單先因為炸蝦卷永遠都係最遲先到仲要係催先會上個隻如果唔洗等咁耐會好D,都算抵食既,同壽司朗差唔多
係香港回轉壽司要食到好食夠香夠肥美既拖羅都唔容易
估唔到元氣拖羅竟然係好食

大拖羅 😍😍😍
入口即溶,冇乜筋,夠曬香

吞拿魚3拼😋😋😋
中間,正常吞拿魚,不過有D腥
大拖,同散嗌質素差唔多,好食既👍🏻
性價比高既

飛魚籽軍艦
好新鮮,紫菜都仲係好脆,飛魚籽全部都好脆,唔會有腥味

八爪魚🐙🐙
不過不失,正常大路野

炸蝦卷🍤🍤
元氣名物,必點
不過好第一時間就落左單先
因為炸蝦卷永遠都係最遲先到
仲要係催先會上個隻

如果唔洗等咁耐會好D,都算抵食既,同壽司朗差唔多
2024-04-23 88 浏览
每一次嚟到等候時間都好耐,無論你嘅位都等好耐。 過咗20分鐘都未嗌到一張枱入去。只會見到有人埋單但係冇人入座。等候期間見到好多人已經放棄 寧願去第二間食同層有壽司舖即將開幕, 佢再唔縮短啲等候時間應該會流失啲客。 而家先嗌到212
只會見到有人埋單但係冇人入座。
等候期間見到好多人已經放棄 寧願去第二間食

而家先嗌到212
2024-03-20 79 浏览
今日竹竹去完電影優先場,又話要食壽司啦!最主要係個烏冬啊!今次影啲唔同嘅相先,同上次冇重複想睇返上次啲嘢食嘅話,就去我檔案搵吓啦今次嗰隻燒黑椒海蝦燒得好香呀!所以影多次先忌廉係長罐,小朋友照舊蘋果汁冇配料嘅烏冬!超爽口嘅螺片🥉黑松露洋蔥蝦海膽軍艦(呢間唔得)元朗屯門嗰兩間都勁好食,仲要幾次都好食燒牛肉燶燶嘅火炙黑椒海蝦🥈(就係要大火先好食)好大碗麵豉湯啊期間限定:凱撒松葉蟹玉子堡$20(又真係幾好味)🥇今日獎牌:🥇🥈🥉
今日竹竹去完電影優先場,
又話要食壽司啦!最主要係個烏冬啊!
今次影啲唔同嘅相先,同上次冇重複
想睇返上次啲嘢食嘅話,就去我檔案搵吓啦
今次嗰隻燒黑椒海蝦燒得好香呀!
所以影多次先

忌廉係長罐,小朋友照舊蘋果汁

冇配料嘅烏冬!

超爽口嘅螺片🥉

黑松露洋蔥蝦

海膽軍艦(呢間唔得

元朗屯門嗰兩間都勁好食,仲要幾次都好食

燒牛肉

燶燶嘅火炙黑椒海蝦🥈
(就係要大火先好食)

好大碗麵豉湯啊

期間限定:凱撒松葉蟹玉子堡$20
(又真係幾好味)🥇

今日獎牌:🥇🥈🥉

2024-03-19
走入元氣寿司,就被嗰個高速綫小火車攞走晒眼球,送餐又快又靚,重點係直達我枱邊呀!好先進,好玩!首先,嚟到這裡實行一個午市套餐係必須,價格又唔算太拍,襯得住每週來打個卡。今次特登試咗招牌嘅天婦羅炸蝦,夾紮實嘅蝦肉,外層炸得金黃鬆脆,係真係咁脆到喀喳聲,入口即化嘅口感真係走晒心。再嗰個炸軟殼蟹,每一啖都係鮮味滿分,肉感又夠嫩滑。別忘咗,甜品都係戰場!特濃朱古力蛋糕個濃郁程度,正到冇得頂,好似幸福嘅重量咁壓係舌頭上。限定嘅焦糖南瓜冰布甸,清新得嚟唔會過甜,食完之後心情都鬆咗下來。而家嚟講講個個單點,甜蝦三文魚籽花卷價錢實惠,飽滿鮮蝦同爆滿嘅三文魚籽成就咗一道味道豐富嘅壽司。辛辣吞拿魚蓉辣得啱啱好,唔會過火,撩撥得我食慾大開。再有L Size珍寶帆立貝同海膽花卷,帆立貝鮮味蓋過海膽,但總體來講,每一件壽司都有佢嘅噱頭,係一場刺激又滿足嘅美食之旅。再會喇,元氣寿司,我會記得你嘅味道,留喺心入面噃!🥢🍨🎉

本人到奧海城分店堂食,明明我元氣尊尚會員,已經等候超過30分鐘,前面號碼191號無應,輪到我192號,職員話執埋枱入得,叫我等,點知前一個號碼191嚟返,職員話張枱要比返前一個號碼,職員解釋我未入去,所以要比返上一個。問題:明明叫左我號碼,之前嗰個無應機,過左先到應該係補飛,有咩理由我未入就唔算數,要比返前一個,我同職員理論,職員幫191解釋話191可能聽唔到叫飛,同埋佢話係公司政策,咁我覺得好唔公道,第一,191叫左飛無回應係佢自身責任,第二,職員叫飛192但又未入得要等候,係職員責任,192嘅我好守法等待,叫飛即時回應,點解變咗好似我有責任咁呢?第二點:入坐後熱水器近乎慢流,未達正水出水標準,我要用力花1分鐘以上才斟滿水,一般人要承受一分鐘燙著手斟水已經好不合理,我呼叫職員,職員話壞壞地,叫左師傅整,嘩,原來一早知道有問題,事前又唔出聲,又無一早比熱水壺,服務水平都有問題。最後,我會將奧海城分店列入黑名單,永不惠顧,並將今次不愉快經歷惠顧告訴親朋好友。最最後,當天係本人生日前夕,職員的服務令本人有一個深刻的生日前夕記憶。
2024-01-06
2023-01-25 479 浏览
見到元氣有新春開運祭,試下有幾特別同應節先😝笑口常開甜蝦松前漬軍艦 $14抵食的軍艦,松前漬甜甜的,甜蝦碎夠清甜,有前菜嘅感覺😋步步高升雙層厚切油甘魚配柚子醋果凍 $18最啱我呢啲鐘意食刺身嘅人,又夠厚切👍🏻👍🏻啖啖油甘魚香配清甜柚子醋,好味道!家肥屋潤豪快三色海鮮卷 $23有齊蝦碎、柱子、三文魚籽係壽司卷上,一次過滿足多個願望😊Overall 都係正常又好味嘅新推介👍🏻👍🏻👍🏻
見到元氣有新春開運祭,試下有幾特別同應節先😝

笑口常開
甜蝦松前漬軍艦 $14
抵食的軍艦,松前漬甜甜的,甜蝦碎夠清甜,有前菜嘅感覺😋

步步高升
雙層厚切油甘魚配柚子醋果凍 $18

家肥屋潤
豪快三色海鮮卷 $23
有齊蝦碎、柱子、三文魚籽係壽司卷上,一次過滿足多個願望😊

Overall 都係正常又好味嘅新推介👍🏻👍🏻👍🏻

家肥屋潤豪快三色海鮮卷
步步高升,雙層厚切油甘魚配柚子醋果凍
笑口常開甜蝦松前漬軍艦
家肥屋潤豪快三色海鮮卷
步步高升,雙層厚切油甘魚配柚子醋果凍
笑口常開甜蝦松前漬軍艦
2022-10-01 362 浏览
裝修後的元氣有路軌小火車送餐,比起以往在路軌自取食物方便快捷,而且更衛生,全部食物無誤點送到,新鮮熱辣即做,我喜歡它們用日本米,飯質很好吃。我每次來都會選一個午市套餐再加其他單點食物,我覺得佢的套餐價錢合理不貴,單點食物我最愛天婦羅炸蝦壽司,每次可以食4件,其他海蝦壽司也很好味,炸軟殼蟹肉質新鮮鬆化。甜品當中最愛特濃朱古力蛋糕,朱古力濃度十足,質感結實。今天試了季節限定焦糖南瓜冰布甸,味道清新不是太甜。
2022-09-30
2022-09-24 206 浏览
奧海城呢間元氣壽司座位其實唔多,但係就勝在係用高速車運送壽司,所以壽司嚟嘅速度非常之快。今次除咗嗌咗一啲經典嘅軍艦同埋壽司手卷之外,亦都試咗佢哋新嘅兒童之選入邊有一個吉士嘅麻糬車輪餅,吉士嘅甜度啱啱好,而且車輪餅嘅表皮都非常之煙韌,暖暖地,絕對係大人同細路仔都會好鍾意食嘅一個飯後甜品。除此之外都想一讚佢嗰個甜蝦壽司,隻蝦非常新鮮。而一啲新品例如係手卷同埋兒童之選所出嘅甜品質素都非常好,如果想試吓新嘢又驚中伏嘅朋友絕對可以放心。
2022-01-17 356 浏览
.今日lunch要食個快飯🙈就簡左食元氣壽司🍣 原來出左期間限定嘅松葉蟹際🦀🦀………….平時食質素都係麻麻地🙈剌身又會切爛曬🙈但今次質素改善左好多🥰🥰…………..味道:🌕🌕🌕🌕🌗4.5/5性價比:🌕🌕🌕🌕🌗4.5/5服務:🌕🌕🌕🌕🌕5/5(奧海城分店服務真係特別好!!!😙😙)衛生:🌕🌕🌕🌕🌕5/5(真係好好會有口罩袋比客人裝住😆)…………
今日lunch要食個快飯🙈
就簡左食元氣壽司🍣
原來出左期間限定嘅松葉蟹際🦀🦀

………….
…………..
味道:🌕🌕🌕🌕🌗4.5/5
性價比:🌕🌕🌕🌕🌗4.5/5
服務:🌕🌕🌕🌕🌕5/5
(奧海城分店服務真係特別好!!!😙😙)
衛生:🌕🌕🌕🌕🌕5/5
(真係好好會有口罩袋比客人裝住😆)
…………
2022-01-17
第一次黎元気寿司既奧海城分店,原來呢間都有高速綫!新野必試,唔好食就一件事!本鮪中拖羅 $17:肉眼見係超薄切,無筋,味道好重吞拿魚味 甜蝦三文魚籽花卷 $14:甜蝦滿瀉先$14一件,仲有兩舊飯,好抵食,味道都幾好!不過再叫多件賣相就散開嗮辛辣吞拿魚蓉$14:呢個價錢有兩件,抵!北海道巨大L Size 珍寶帆立貝 (期間限定) $21一件:真係幾大隻,鮮甜啖啖肉,帶微微檸檬味道海膽花卷 $48:海膽有3片左右,質素勉強可以,唔腥不過唔鮮甜,呢個價錢唔得。下面有壽司飯同紫菜一片。吞拿魚三點 $28:分別係長鰭吞拿魚,本鮪中拖羅同赤身。本鮪中拖羅好長好肥美,完全冇筋。長鰭吞拿魚細又薄,不過完全冇筋,味道唔錯。赤身都唔差。池魚 $12一件:好大件池魚,寫明長崎縣產,上面仲有少少蔥花同薑蓉,味道好鮮甜日本鯛魚 $22兩件:鯛魚雖然細片不過都唔薄身,質素可以白鳥貝 $14 兩件:好爽口又唔細隻赤海蝦刺身 $27三隻:而家冇左頭又冇切開,好似細隻過以前,不過質素都仲可以,鮮甜爽脆。蟹肉蟹膏手卷 $22:除左蟹肉蟹膏,仲有蟹籽。質素可以。芝士焗日本蠔 $26:好邪惡,芝士蓋又厚又拉絲,食落好好味又鹹
第一次黎元気寿司既奧海城分店,原來呢間都有高速綫!

新野必試,唔好食就一件事!

本鮪中拖羅

本鮪中拖羅 $17:肉眼見係超薄切,無筋,味道好重吞拿魚味

辛辣吞拿魚蓉

辛辣吞拿魚蓉$14:呢個價錢有兩件,抵!
北海道巨大L Size 珍寶帆立貝

日本鯛魚 $22兩件:鯛魚雖然細片不過都唔薄身,質素可以

白鳥貝 $14 兩件:好爽口又唔細隻
赤海蝦刺身

蟹肉蟹膏手卷

蟹肉蟹膏手卷 $22:除左蟹肉蟹膏,仲有蟹籽。質素可以。

芝士焗日本蠔

芝士焗日本蠔 $26:好邪惡,芝士蓋又厚又拉絲,食落好好味又鹹鹹哋又酸酸哋咁,入面隻蠔又新鮮又多汁,不過唔知點解無左碎洋蔥粒,而且細隻過之前好多。
玉米蟹柳福袋

玉米蟹柳福袋 $17兩件:腐皮包住壽司飯,上面有玉米,蟹柳同蟹籽。
北海道玉米

北海道玉米 $12兩件:玉米少左,唔可以完全蓋住啲飯,味道唔甜。
玉子

玉子$12兩件:玉子麻麻地啦,太實
北海道蜜瓜梳打 (配雪球)

北海道蜜瓜梳打 (配雪球) $19:蜜瓜味道唔錯唔會太假,而嗰球雪糕居然係梛子味,又濃又滑,不過加埋一齊好似唔多夾
青森蘋果汁 - 不知火柑味

青森蘋果汁 - 不知火柑味 $15:例牌好飲,味道複雜但清甜

花畑牧場-北海道特濃朱古力蛋糕

花畑牧場-北海道特濃朱古力蛋糕 $22:朱古力蛋糕又厚身又香濃又滑溜,質感同味道都好好!加少少忌廉更好食!
栗子雲尼拿味雪糕

栗子雲尼拿味雪糕 $24:栗子味其實唔夠濃,雪糕質感亦唔夠厚身
完熟山北蜜柑雪葩,柚子雪葩

完熟山北蜜柑雪葩,柚子雪葩 各$24

奧海城分店新裝修,環境同衛生都比我成日去既皇室堡分店好好多!
2021-09-23
芝士焗日本蠔
青森蘋果汁 - 不知火柑味
花畑牧場-北海道特濃朱古力蛋糕
2021-07-03 260 浏览
四點幾黎到食午餐,見門口無人排隊但都撳左飛先啦今次一行兩個人,因為要求坐卡位關係所以都等左二十分鐘以上,中途店員都有問我地要唔要坐普通卡位,但我地堅持要坐火車卡位,所以要等咁耐,後來入到去先發現原來火車卡位得三個,難怪啦😂😂$22炸蝦卷好食既貝類三點盛$19抵食,咁既價錢食到三款壽司,帶子鮮甜,北寄貝爽口👍🏻赤海蝦$10件,叫左三件,都算爽甜脆蒜長鰭吞拿魚$10,無筋有魚味,配埋沙律醬都好食既👍🏻芥辣八爪魚$14有兩件,超鍾意食呢款,所以個人係會加分俾佢既,但係唔知點解有幾舊好似螢光咁🤣芥辣味都好足甜蝦蟹糕軍艦$19兩件,今次覺得佢麻麻,甜蝦唔夠爽口,偏林炙熱芝士白蝦$19兩件,意外地好食,芝士醬係車打芝士,好夠芝士味燒三文魚鮫$24,都可以既,但可以再滑啲赤海蝦刺身$42,咁既價錢有咁大隻,仲要都算彈牙鮮甜真係好抵食😋千層蛋糕$19,除左個餅底外都夠滑海鹽檸檬焦糖芝士蛋糕$19,聲稱係日本直送,一夜吉落去勁硬,以為自己食緊雪糕🤣🤣但係好食既,好香芝士味,塊檸檬咸咸酸酸咁既,食飽消下滯都唔錯既兩個人食咗$352 唔知點解呢間分店啲豉油勁鹹,芥辣就冇乜味🧐
四點幾黎到食午餐,見門口無人排隊但都撳左飛先啦

$22炸蝦卷好食既

赤海蝦$10件,叫左三件,都算爽甜

脆蒜長鰭吞拿魚$10,無筋有魚味,配埋沙律醬都好食既👍🏻

甜蝦蟹糕軍艦$19兩件,今次覺得佢麻麻,甜蝦唔夠爽口,偏林

燒三文魚鮫$24,都可以既,但可以再滑啲

千層蛋糕$19,除左個餅底外都夠滑

兩個人食咗$352

唔知點解呢間分店啲豉油勁鹹,芥辣就冇乜味🧐
2020-08-16 570 浏览
食過好多間元氣,間間質素都少少參差,今日食呢間既lunch,侍應好好,好有禮貌,消毒左枱先俾我地坐,叫左茶碗蒸、芝士蛋糕、中華沙律,呢d好standard既野味道正常,當然仲有叫幾舊壽司,都好好味,仲試左新既柚子鹽味雞肉拉麵,細細碗,個湯好香柚子味,幾好食,最後叫左個類似煎三文魚扒,呢個就一般,三文魚皮一d都唔脆,成舊都好油,麻麻地好食,兩個人食lunch,最黎埋單$177,其實都少少貴,唔係好飽。
2019-09-26 618 浏览
現在很多間分店的元氣已有配設新的「站速線」送餐小火車,代替了迴轉的方式把食物分派給客人。而大角咀這元氣分店是小有的還是傳統的元氣店,還未設有高速線。這次跟家人一行5位,晚上在奧海城逛街後,身位元氣會員的我,就提議試一試於商場內的元氣壽司。我們人多被分派到餐廳中的卡位,坐得舒服。然後開始點餐,我很懷念以前每次來元氣都會點的牛肉薯餅,現在已全線暫停😭真的非常好吃啊,希望有機會再見到佢!壽司方面,我們點了必點的三文魚壽司,簡單款的玉子壽司及腐皮壽司,也愛吃澳洲牛壽司!還有推介是北寄貝沙律軍艦及蟹子沙律軍艦。部分壽司上碟時是以一整個大碟上菜,賣相很好,吃起來每一款都是非常新鮮!保持一向的水準!是即點即做的感覺,雖然沒有高速線,但食品一樣好。

2019-08-21 386 浏览
元氣嘅壽司同刺身就食得多,有幾多人會特登入去元氣嘅雪糕?😹今日同朋友喺奧海城附近食完晚餐,想搵甜品店、但係周圍都冇,最後我哋有個提議,就係入元氣食佢嘅雪糕🍦平日嘅日子,晚飯時間呢度真係等好耐,攞咗飛之後至少都等左九個字先至入到去,好彩有電話提示功能,入咗電話號碼,差唔多佢就會打電話叫你返嚟,我哋可以行住街等。我哋今次試咗天日鹽雪糕 $24,柚子雪葩 $24天日鹽雪糕略嫌甜左少少,但幾香奶味;柚子雪葩清新唔太甜。最後加多個軟殼蟹手卷,一如以往,但係呢個手卷比較細size。
元氣嘅壽司刺身就食得多,有幾多人會特登入去元氣嘅雪糕?😹
我哋今次試咗天日鹽雪糕 $24,柚子雪葩 $24
天日鹽雪糕略嫌甜左少少,但幾香奶味;柚子雪葩清新唔太甜。
軟殼蟹手卷
軟殼蟹手卷