2024-08-13 139 浏览
咁啱喺附近朋友介紹去咗食呢間,咁我哋兩個女仔都叫咗壽喜燒,味道嚟講正正常常都幾好食,有配菜有麵豉湯,可以揀白飯或者烏冬,份量岩岩好,我就飽飽地,另一個朋友就太飽食剩d飯甘
2024-05-27 254 浏览
行開勝利道見到呢間食丼飯,又幾平,加上行到個人好熱,就入去食。角切魚生丼飯$58跟餐仲有一小碟沙律,同麵豉湯,加$2有凍飲,魚生丼都算新鮮,呢個價錢都算平。🥰🥰🥰🥰

角切魚生丼飯$58
今日去咗兄弟邦,一坐低先點咗個三文魚丼。話說,眼前嗰份丼飯實在係太正喇!厚厚一片片三文魚,鮮嫩得滑哂口,真係賞心悅目。不過飯就嗰啲硬,多啲酢味可能會更夾。但係呢個價錢食到咁嘅水準,我真係覺得好划算啊,下次打算試下佢哋嘅其他招牌,希望同樣樹立得起口福旗幟!隔離桌嘅女仔叫咗個煙鴨胸丼,佢一邊食一邊murmur咁話味道好正,睇得出佢食得好滿足。😋雖然唔係高檔餐廳,但係呢度嘅食物質素同服務都勁滿分。環境都算OK嘅,唔使太拘謹,食飯時都可以輕鬆啲。最後杯蘋果汁真係清新得來,咁熱既天,一飲入肚,涼爽哂!🍏兄弟邦,下次又會見!希望你地繼續保持呢份誠意同美味,等我哋可以食得開心又放心!👌

最後杯蘋果汁真係清新得來,咁熱既天,一飲入肚,涼爽哂!🍏

2023-12-05 445 浏览
成日聽人講勝利道有好多唔錯嘅小店。呢個就係其中一間啦分兩邊門口入點了鰻魚飯套餐除咗飯之外,包括沙律菜同麵豉湯綠茶可以無限添飲鰻魚偏林,多汁洋蔥半生熟,爽脆得來唔會辣整體嚟講不錯
成日聽人講勝利道有好多唔錯嘅小店。呢個就係其中一間啦

分兩邊門口入

點了鰻魚飯
滑蛋鰻魚丼

套餐除咗飯之外,包括沙律菜同麵豉湯
綠茶可以無限添飲

鰻魚偏林,多汁
洋蔥半生熟,爽脆得來唔會辣

整體嚟講不錯
2023-11-06
滑蛋鰻魚丼
2023-11-13 303 浏览
平時見午餐時段超級多學生排隊,今次趁星期六大部份學生假期黎食,同埋朋友試一試佢。我叫左個牛肉飯,朋友叫咗個雞扒溫泉蛋蔥油撈丁。結果我地兩個都有一樣睇法。佢係一間學生飯堂。牛肉飯方面,肉都算夠肥但煮得比較老,牛肉汁唔夠多,飯香都普通。撈丁一樣,雞扒正常但唔特別出色,蔥油唔夠多。出前一丁普通過水就上,如果炒一炒會好啲。簡單來講,呢間餐廳賣點係平嘅日本便當,方便附近返學嘅學生。但如果特別過嚟食,唔建議。可能係旺角食會好啲。味道 6/10環境 6/10飽肚 7/10CP值 7/10回頭率5/10
味道 6/10
環境 6/10
飽肚 7/10
CP值 7/10
回頭率5/10
2023-11-11
去到何文田有唔少嘢食,但今次到想試吓呢間平民嘅日本餐廳🤣雖然外表其貌不揚,但裏面嘅質素對得起個價錢有餘🫶🏾1️⃣香蔥海膽拖羅茸丼飯($130)呢個價錢仲有湯有前菜有嘢飲,分量方面,有一大舊拖羅茸,海膽都唔少🙌🏻食落去海膽都有鮮甜味,雖然唔係咩高級嘢,但都唔會苦同腥👍🏻拖羅茸都唔錯,發揮同出面嘅日本餐廳一樣🤤2️⃣蒲燒鰻魚定食($75)鰻魚夠多,而且燒得好味😋而且個汁好適合送飯😍雞蛋絲亦好好味🙌🏻🙌🏻📍總結:-日式小店嚟講發揮中上,價錢合理,款式又多,推介大家來一試。

1️⃣香蔥海膽拖羅茸丼飯($130)
2️⃣蒲燒鰻魚定食($75)

📍總結:

蒲燒鰻魚定食
香蔥海膽拖羅茸丼飯
2023-06-25
蒲燒鰻魚定食
香蔥海膽拖羅茸丼飯
2023-04-20 542 浏览
放工時間路過勝利道,又想食海鮮丼飯類,雖然兄弟幫唔係勝利道唯一選擇,但相對其他選擇比較相宜,當日雖然係平日夜晚都要等位。餐牌海鮮丼飯選擇由六十幾到過百都有,視乎海鮮嘅選擇。當晚選擇咗香蔥拖羅茸丼飯,上菜見到賣相都唔錯,有麻醬沙律菜同麵豉湯隨丼飯附上。先飲啖麵豉湯,唔似其他日式菜餐廳豉豉湯內有昆布、豆腐、魚肉等,湯比較清澈,味道似用即沖包裝麵豉湯一樣。再試試麻醬沙律,沙律菜顏色唔算新鮮,麻醬落得太多,不太特別。到主菜香蔥拖羅茸丼飯,拖羅茸入口味道相對淡,吞拿魚味油脂味唔係好突出,需要日本醬油提升味道。

2023-04-19
2023-01-16 535 浏览
啲魚生呢個價錢真係唔得囉。重點講魷魚!好腥,嗰層滑潺潺好似係未處理走曬咁,有米青味,佢令我會記住呢間舖頭嘅魷魚。帶子散零彈性唔飽滿,我吞唔落。烏冬嚟到佢係一餅嘢,我諗應該冇一齊煮過。拉麵頗硬,湯面頭好多油,但又淡口。 推薦炸物或串燒(串燒冇食到),雞皮好食。轉行

推薦炸物或串燒(串燒冇食到),雞皮好食。轉行
2022-11-22 458 浏览
又到何文田覓食時間,今次try try 日式小店見到依間快滿座,當中都有不少中學生食添,就立即試試佢先!滑蛋鰻魚丼飯的$55佢算係定食,有味噌湯同麻醬沙津但丼飯係有點失望嘅鰻魚唔算多 洋蔥就唔少(其實我麻麻地食洋蔥🤣偏食的人佢仲有金菇係當中 但整體嚟講 飯比餸多食落有啲dry🥺🥺 佢仲有餐飲 我揀咗熱柚子蜜杯邊係「送」埋幾滴柚子畀我一拎起隻手 「甜蜜」無比errr... 依個價錢都還可以,下次畀多機會佢,等我試試佢其他食物
又到何文田覓食時間,今次try try 日式小店
見到依間快滿座,當中都有不少中學生食添,就立即試試佢先!

滑蛋鰻魚丼飯的$55
佢算係定食,有味噌湯同麻醬沙津

但丼飯係有點失望嘅
鰻魚唔算多 洋蔥就唔少(其實我麻麻地食洋蔥🤣偏食的人
佢仲有金菇係當中 但整體嚟講 飯比餸多
食落有啲dry🥺🥺

佢仲有餐飲 我揀咗熱柚子蜜
杯邊係「送」埋幾滴柚子畀我
一拎起隻手 「甜蜜」無比

errr... 依個價錢都還可以,下次畀多機會佢,
等我試試佢其他食物

2022-05-28 677 浏览
今晚喺兄弟邦食咗久違嘅 sukiyaki,勁滿足。呢度嘅牛肉壽喜鍋,配胡麻醬沙律,白飯同麵豉湯,成 set 先至 $78,算抵食。個鍋有五種湯底選擇,我忘記咗揀,職員自動幫我揀咗最傳統嘅壽喜燒湯,呢個甜甜哋嘅味道其實係同個鍋最 match,我至 like。鍋入面嘅食材好豐富,除咗牛肉之外,仲有娃娃菜,金菇,冬菇,豆腐,芋絲,竹輪,鳴門卷同鮮雞蛋,全部都正常水準正常份量,配埋甜甜哋嘅壽喜燒湯一齊食,好滋味,最後我仲連湯都差唔多飲哂,返到屋企唔使扯水,證明冇咩味精,又係值得一讚。

2022-04-15 888 浏览
無下次!平日lunchtime都坐滿人,諗住啲野食應該ok啦,參考埋啲食評,實冇死,點知中大伏!唔知係佢真係愈做愈差定只係今次我唔好彩,就算小店呢個時候都應該做好品質,吸引多啲人食完再返黎食,先經營到落去。我好少話啲野食難食,但呢間真係令我不得不寫😢評。香蔥拖羅茸丼飯 $70我知一個有質素既拖羅茸飯都要百幾二百蚊以上,呢間既拖羅茸飯$70都冇好大期望,因為冇得比較,但諗住應該都有正常質素啦?!先不論拖羅茸好唔好食,因為連最基本既壽司飯都唔好食,佢只係一碗白飯,冇醋,冇味,冇汁,要自己淋枱面佢提供既豉油撈飯😕咁樣唔係食緊丼飯喎,同普通食茶記碟頭飯有何分別👍🏼$70真係唔值!滑蛋鰻魚丼飯 $55呢個真係食到黑人問號🤦🏼‍♀️首先佢只係比四片薄切鰻魚,同menu睇到既差好遠,感覺係比魚頭魚尾比我,諗住啲金菇、蛋、洋蔥遮蓋哂鰻魚,等你睇唔到,但真係撩黎撩去得4小片🤷🏼‍♀️啲蛋唔係滑蛋,係老蛋🤦🏼‍♀️,飯正常味道。本身跟餐有杯麵豉湯,但店員話稍後先比我,可能冇哂碗?冇湯?但佢一路都冇比我,望過黎兩次都冇比,冇可能唔記得,因為佢可以一次過記得兩枱客order既餐,唔洗寫都冇送錯,我冇提佢,因為老公話
無下次!

香蔥拖羅茸丼飯 $70

滑蛋鰻魚丼飯 $55
滑蛋鰻魚丼飯
滑蛋鰻魚丼飯

啲蛋唔係滑蛋,係老蛋🤦🏼‍♀️,飯正常味道。
本身跟餐有杯麵豉湯,但店員話稍後先比我,可能冇哂碗?冇湯?但佢一路都冇比我,望過黎兩次都冇比,冇可能唔記得,因為佢可以一次過記得兩枱客order既餐,唔洗寫都冇送錯,我冇提佢,因為老公話碗湯冇特別,最後唔飲賣單走算。

我地見隔離枱叫左三文魚丼,有六片,厚切,好後悔冇叫,可能食三文魚丼冇咁嬲,因為menu寫明有六片。
後面枱兩個人遲過我地入黎,但食15分鐘就賣單,好快🤨佢地想叫豬軟骨冇豬軟骨,想叫凍奶茶冇凍奶茶,店員話冇冰,但有凍檸茶🧐

總結 冇下次!
午餐
2022-04-05 435 浏览
食左呢度起碼5年,一開頭好有驚喜,但近呢一、兩年愈做愈差,今日應該係最後一次了。以往都會成日叫外賣,成班朋友食,但近一兩年已經俾朋友投訴唔好再食。今次叫左3個飯,差到唔想講食左啲乜了,但為咗個喊喊我就打多小小。吞拿魚蓉完全入唔到口,而且無色無味,唔知食緊乜,而啲飯就好古怪,唔知點形容,完全入唔到口。全餐唯一正常既係隻蝦,正正常常無雪味但又唔係食落口會”嘩,好正呀”咁樣。回憶已成過去,希望你會有改進。

回憶已成過去,希望你會有改進。
2022-04-05
【日式料理店💛 竟有超額完成嘅港式美食!?】推薦程度:●●●●●抵食程度:●●●●●———🥣 豬軟骨及太陽蛋|配通粉|蕃茄湯|$43冇諗過一間主打日式料理嘅餐廳,有鍋物、丼飯之餘,仲有港式美食!?所以反其道而行,一於試下佢哋嘅港式料理!常餐可揀麵底出前一丁、通粉、米粉或烏冬;而湯底就有蕃茄湯、忌廉湯或者原味上湯。豬軟骨肉質好淋身,但又未至於溶爛嘅狀態,骨位仍然保持嚼口,唔錯🌟 太陽蛋一睇都知合格有餘,少少焦邊,脆脆地。蛋黃汁液撈埋一齊食更錦上添花!蕃茄湯底稍稍偏酸,非常開胃,整體CP值高,亦有驚喜🌟
【日式料理店💛 竟有超額完成嘅港式美食!?】

推薦程度:●●●●●
抵食程度:●●●●●

———

🥣 豬軟骨及太陽蛋|配通粉|蕃茄湯|$43
尋晚返工經過,諗住叫個外賣照燒雞扒飯返工食…點知24分落單…等到45分都未出到餐…由餐廳到我打開嚟食…前後不過20分鐘…竟然都已經凍晒…我食量比較少…半碗飯號量剛好…但我諗食量比較大嘅一定嫌飯不夠…味道方面…真的一般…醬汁太少了…整體來說真的很一般…
尋晚返工經過,
諗住叫個外賣照燒雞扒飯返工食…
點知24分落單…
等到45分都未出到餐…

由餐廳到我打開嚟食…
前後不過20分鐘…
竟然都已經凍晒…

我食量比較少…
半碗飯號量剛好…
但我諗食量比較大嘅一定嫌飯不夠…

味道方面…
真的一般…
醬汁太少了…

整體來說真的很一般…
2021-10-25
20 分钟 (外卖自取)
- 今次又嚟依間平價黃店食丼飯😙想平平食又填飽個肚的餐廳☺️-燒三文魚.燒芝士蟹柳.牛油果丼($68)沙律|湯|丼飯🥑簡簡單單的沙律和湯作為前菜👄丼飯有牛油果,芝士蟹柳,三文魚和一些蔥花😙燒過的三文魚食落不會好乾,味道都不錯👌而芝士蟹柳就係將芝士鋪係蟹柳上面(๑・̑◡・̑๑)食物質素和份量都正常🤗一分錢一分貨🧐但勝在平抵食兼飽肚👻-Name🏠:兄弟邦Neighbour'sLocation📌:何文田勝利道2B地下(港鐵旺角東站 C 出口, 步行約10分鐘)價錢💰: 燒三文魚.燒芝士蟹柳.牛油果丼($68)

今次又嚟依間平價黃店食丼飯😙
想平平食又填飽個肚的餐廳☺️
燒三文魚.燒芝士蟹柳.牛油果丼($68)
沙律|湯|丼飯🥑

簡簡單單的沙律和湯作為前菜👄
丼飯有牛油果,芝士蟹柳,三文魚和一些蔥花😙
燒過的三文魚食落不會好乾,味道都不錯👌
而芝士蟹柳就係將芝士鋪係蟹柳上面(๑・̑◡・̑๑)
食物質素和份量都正常🤗
一分錢一分貨🧐
但勝在平抵食兼飽肚👻
燒三文魚.燒芝士蟹柳.牛油果丼

Name🏠:兄弟邦Neighbour's
價錢💰: 燒三文魚.燒芝士蟹柳.牛油果丼($68)
燒三文魚.燒芝士蟹柳.牛油果丼