2021-09-18 367 浏览
星期六10點幾要去睇醫生,經過何文田呢邊有早餐食,就黎食下先。晚餐就食過啦,希望早餐唔好失望啦。我地叫左麵餐,出前一丁煎雞扒麵,有烚蛋同半塊多士都係40蚊,仲有即磨咖啡,都唔算好貴。但個coffee 有啲太淡啦。另外一個就叫左雞扒雞翅膀多通粉,忌廉湯底,呢個貴啲,叫左凍奶茶hkd 48. 個奶茶苦左少少。整體都算唔差,個多士仲要係用Jaime Le Pain包,又幾好食既。我都想即刻去買返啲包返屋企自己整多士食Tim ar.

我都想即刻去買返啲包返屋企自己整多士食Tim ar.
2021-09-17 269 浏览
這間餐廳我係第一次光顧。中午行行下見到佢個門面幾特別,望唔到裏面,有小小好奇就入咗去試下。佢地有一啲特定lunch set,亦有其他刺生丼飯可供選擇。我叫左個網燒牛扒飯,同埋要左罐檸檬茶。過左無耐,職員已送上熱辣辣既網燒牛扒飯,上面落左些少芝麻,仲有兩塊火腿,望落好吸引。啲牛扒咬落軟硬適中,燒得到幾好味。芝麻加燒汁配埋佢既珍珠米,口感更豐富。餐廳環境都幾企理乾淨,店內職員幾好禮貌,服務周到,下次再試埋佢地啲刺身丼飯。
2021-08-05 350 浏览
以前喺何文田讀書時成日落嚟食,而家終於有機會再嚟魚生嘅質素 同 記憶中 一樣咁好 三文魚好厚切肥美又新鮮 甜蝦有膏唔會腥 脆卜卜嘅蟹籽撈埋飯一齊食 好快就扒曬碗飯!以前學生lunch嚟可以免費添飯,其實真係好抵,試過見到有人食三大碗飯🤣滑蛋又係我以前嘅最愛 香甜嘅蛋汁 滲曬落成碗飯 配埋肥美鰻魚 又係可以迅速ko 所有飯😋雖然送嘅螺肉沙律好普通 但唔知點解喺呢度食感覺就係好味啲 起碼唔會有化學澀口味道午餐嚟食仲有汽水送 但晚市就冇喇 我哋仲食埋芝士年糕,即叫即炸就外脆內軟,但就多油咗少少
以前喺何文田讀書時成日落嚟食,而家終於有機會再嚟

三色刺身飯

滑蛋鰻魚飯

午餐嚟食仲有汽水送 但晚市就冇喇
我哋仲食埋芝士年糕,即叫即炸就外脆內軟,但就多油咗少少

三色刺身飯
滑蛋鰻魚飯
  • 滑蛋鰻魚丼飯
2021-07-24 258 浏览
勝利道負近早餐選擇不多,見有早餐便入內,原來是日式餐廳,早餐當中亦有日式元數。menu注明採用 Jamie Le Pain麵包,雖然不認識但相信質數不差。 點了碎蛋沙律三文治,麵包鬆軟可口,不會像平價麵包口感出奇煙韌或只有空氣感。碎蛋生菜蕃茄材料豐富,味道清新。擺盤精美,三文治切成四小分。另外點了港式早餐-出前一丁麵餐,滑蛋加Jamie Le Pain多士,火腿加雞扒出前-丁隱陣之選。飲品點了奶茶,港式口味。作為麵包fans,今次早餐是意外收獲,麵包高質,令我想去Jamie Le Pain旺角店試試。

2021-07-16
早餐
  • 三文治
2021-06-07 471 浏览
唔知去食咩好 去到勝利道方便泊車 🚗🅿️就發現咗呢間 #良心小店 💛💛💛晚市食飯 呢間堅抵食 一人叫咗一個丼飯本身自己想order #角切魚生丼飯 可惜可能我地太晏啦(around 2045)。。。 售罄😢😢唯有再揀過啦~~最後, 叫咗 #滑蛋鰻魚丼飯 #滑蛋牛肉丼飯 嚟到先知原來係 #定食 🍱有個 #麵豉湯 同個 #胡麻醬沙律麵豉湯唔會好鹹 個丼夠juicy 份量都ok 重點‼️ 好抵食🤩味道唔錯👍🏻 埋單$120 有找🤑🤑
唔知去食咩好 去到勝利道方便泊車 🚗🅿️
就發現咗呢間 #良心小店 💛💛💛
晚市食飯 呢間堅抵食 一人叫咗一個丼飯
唯有再揀過啦~~
最後, 叫咗 #滑蛋鰻魚丼飯 #滑蛋牛肉丼飯
麵豉湯唔會好鹹 個丼夠juicy 份量都ok
重點‼️ 好抵食🤩味道唔錯👍🏻 埋單$120 有找🤑🤑
滑蛋牛肉丼飯
滑蛋鰻魚丼飯
滑蛋牛肉丼飯
滑蛋鰻魚丼飯
2021-03-16 724 浏览
香蔥吞拿魚腩茸飯,蔥唔夠香,切得唔夠細,未見過會用粗粒粗絲。仲要搭d蘿蔔漬碎,加d青瓜絲,買條蔥好貴咩? 落d配菜九唔搭八!主角真係不得了,吞拿魚腩茸變赤身茸,又唔新鮮,第一啖已經食到魚腥味!想加些少wasabi啦,真係厲害了,想請問有幾多人見過薄荷綠色又水滴滴嘅wasabi? 我都係第一次見到呢d「極品」! 飯又唔係醋飯,豉油又鹹,唔係食刺身用嘅豉油! 成碗野根本就係明將質素,板長價錢!!仲有個燒三文魚飯呀!真係犀利!三文魚d頭頭尾尾、邊位、骨位、血管位!垃圾中嘅垃圾!燒三文魚唔係全熟,竟然放d唔可以生食嘅位比人食!極無良心,根本就係黑心無良!劣食之選!
2021-01-24 721 浏览
叫左4個魚生飯外賣自取, 一個落錯單, 然後魚生豉油一包都無打去講....結果叫我下次落單講number費事拒地落錯, 豉油叫我地再落去拎一來一回我揸車都要半小時....
一來一回我揸車都要半小時....
2021-01-24
呢一間餐廳,早餐做港式,午餐做日式,多元化到好切合香港呢一個社會。佢嘅早餐好特別,你可以揀蕃茄湯底或者忌廉湯底!我最鍾意就係蕃茄湯底配沙嗲牛肉意粉,佢嘅沙嗲醬特別濃,浸左落個湯都依然有沙嗲嘅餘香!而且你見到佢既外賣碗,比一般茶餐廳嘅大!早餐仲會配埋一塊香草麵包同埋炒滑蛋。塊香草麵包係用煎pan煎出嚟,並不是用焗爐,所以佢嘅牛油味更加出,但當然都相對地比較油。飲品方面,你可以加幾蚊轉鮮榨果汁,同時間,呢一間嘅咖啡都非常好飲,值得推介!呢個早餐大件夾抵食,有時我去到兩點都未肚餓㗎!不過堂食就要注意一下佢嘅抽氣扇有啲弱,所以一入門口就會聞到好大浸油煙同牛油味。

外卖自取
2020-09-07 1156 浏览
呢間平民日本丼飯一向都好多人食時不時都有食開佢早餐同lunch.又平又好味,個早餐仲好豐富下架平時都係食佢個烏冬A餐。今日晏就就想食下滑蛋牛肉丼飯。又多牛肉又夠晒多汁,仲有金菇Tim. 送埋野飲先45 蚊。唯一係如果d飯硬番少少就好了。依家啲飯好淋,食落好似翻煮咁。日本人最重視既就係d飯粒粒分明。唔知係知係個飯煲唔得定落太多水,改善一下就無敵了。
呢間平民日本丼飯一向都好多人食

時不時都有食開佢早餐同lunch.又平又好味,
個早餐仲好豐富下架

外卖自取
2020-08-06 964 浏览
打響頭炮,第一個食評,緊係簡我好鍾意去嘅一間餐廳,係一間隱世小店,主要食日本野為主,食過好多次,一次過同大家分享。我自己就最鐘意食佢嘅「牛肉壽喜燒鍋」($78),當中嘅湯底都有吾同可以俾你簡,鍾意食清少少嘅可以簡豬骨濃湯、牛乳濃湯。鍾意食辣辣地嘅又可以簡地獄湯同韓風泡菜。而我自己就最鍾意食壽喜燒湯,甜甜地,好開胃。個鍋入面仲有好多配菜,例如獅子狗、芋絲、娃娃菜等等,而主角牛肉都吾差,質地吾會好硬,幾易入口同入味,會配埋飯,女仔嚟講真係會好飽好滿足。男仔如果你覺得吾夠,仲可以免費添飯!吾想食飯嘅,都可以加$10蚊轉烏冬,都係一個吾錯嘅選擇。整體哩間餐廳嘅性價比真係吾錯,吾洗$100都食到餐質素幾好嘅日本菜,係我好鍾意嘅隱世小店!

2020-05-28 995 浏览
旺角食晚飯比較多人所以去左周邊地區揾食。地址雖然叫何文田,但其實旺角過嚟好近,而且比較靜啲少人啲。我點左燒鯖魚定食,有沙律有湯。個鯖魚燒得唔錯,香得嚟又唔腥,而且比較大條,唔知道係咁啱,定真係咁抵。不過個沙律菜就比較濕,啲胡麻汁唔喺咁上到,建議再隔乾啲水。朋友點左個豚肉飯,佢話ok👌。我哋叫左個炸蠔做小食,一份有4隻,幾抵食,而且炸得幾好,好脆,入面有汁,可以再食😋。平均一個熟食定食幾十蚊,好抵。不過我見大多數人都係叫丼飯。
朋友點左個豚肉飯,佢話ok👌。
鯖魚定食
炸蠔
豚肉定食
2020-05-21
鯖魚定食
炸蠔
2020-04-26 879 浏览
18:30和友人三位試吓這間,因為有人話幾好味的,平時行過lunch多人排隊、所以終於去試晩餐,刺身飯$98吞拿魚蓉餐跟湯,價錢真係比油尖區係平最少$60以上,友人刺身蝦和我魚蓉等味道是合格👍份量少d,但係D飯真心太難吃,一般真珠米多水、不是一粒粒、而且飯似上午買剩沒有再處理給我吔,其實失望。烏冬套餐湯無味。唉⋯⋯價錢平所以不會完美?
-黃店介紹💛-燒三文魚.燒芝士蟹柳.牛油果丼($68)依個Set有前菜,湯和丼飯🥑一上菜見到丼飯真係好吸引🤩流曬口水~份量都幾多( ´ ▽ ` )ノ有半個牛油果,三條蟹柳,三片燒三文魚係飯面,再淋上燒汁和灑上蔥花!牛油果🥑口感軟綿順滑蟹柳和三文魚都好好味🥰燒三文魚都幾大片,肉質厚實😋前菜係螺肉,味道都不錯👍依個晚餐價錢都抵食🤗味道都幾好食,好滿意( ´ ∀ `)ノ~ ♡-Name🏠:兄弟邦Neighbour'sLocation📌:何文田勝利道2B地下(港鐵旺角東站 C 出口, 步行約10分鐘)價錢💰: 燒三文魚.燒芝士蟹柳.牛油果丼($68)

黃店介紹💛
燒三文魚.燒芝士蟹柳.牛油果丼($68)
依個Set有前菜,湯和丼飯🥑
一上菜見到丼飯真係好吸引🤩
流曬口水~
份量都幾多( ´ ▽ ` )ノ
牛油果🥑口感軟綿順滑
蟹柳和三文魚都好好味🥰
燒三文魚都幾大片,肉質厚實😋
前菜係螺肉,味道都不錯👍
依個晚餐價錢都抵食🤗
味道都幾好食,好滿意( ´ ∀ `)ノ~ ♡
燒三文魚.燒芝士蟹柳.牛油果丼

Name🏠:兄弟邦Neighbour's
價錢💰: 燒三文魚.燒芝士蟹柳.牛油果丼($68)
燒三文魚.燒芝士蟹柳.牛油果丼
好confuse....門口寫兄弟幫,但入面餐牌係寫鮮丼家😂😂😂Lunch貪平叫左個滑蛋叉燒蝦仁炒飯$48連飲品😳好大大大碟❤️蝦仁好爽口❤️好足料❤️餸多過飯❤️凍飲加兩蚊門口細,店內空間都細😕😕😕但出奇地多人幫襯,lunchtime見到座無虛席😳😳😳座位比較細,帶多個袋都冇地方放店員唔會主動比紙巾,有需要就問佢拎😆😆😆❤️上餐好快🧐分分鐘快過食m記🤔餐飲叫左凍華田,唔太希,幾好飲
滑蛋叉燒燒蝦仁炒飯

Lunch貪平叫左個滑蛋叉燒蝦仁炒飯$48連飲品
😳好大大大碟
❤️蝦仁好爽口
❤️好足料
❤️餸多過飯
❤️凍飲加兩蚊
門口細,店內空間都細😕😕😕
但出奇地多人幫襯,lunchtime見到座無虛席😳😳😳
座位比較細,帶多個袋都冇地方放
店員唔會主動比紙巾,有需要就問佢拎😆😆😆
❤️上餐好快🧐分分鐘快過食m記
🤔餐飲叫左凍華田,唔太希,幾好飲
滑蛋叉燒燒蝦仁炒飯
2019-12-17 783 浏览
行經何文田,見到招牌嘅一人火鍋好吸引,所以同朋友兩個人決定試吓。我揀咗牛肉地獄湯底鍋,湯底一啲都唔辣,份量都算多,牛肉下面全部都係菜。每個麵豉湯同埋白飯,咪道不過不失。朋友叫咗個魚生飯,有燒三文魚、帶子同埋甜蝦,冇乜特別,本身以為三文魚只係燒個面,點知入邊已經熟晒有啲失望,味道都係普普通通。加咗份豬扒幾抵食,炸得幾香脆,味道都唔錯,價錢亦相對比較抵。總括來講,質素普普通通,以呢個價錢來講我可以揀其他好多嘢食。

有啲失望,味道都係普普通通。

2019-12-10