2021-12-09 587 浏览
喺小店樓下路過俾熱情嘅店員邀請上去飲杯嘢,見價錢相宜選擇都唔少,咁啱又冇晒水就決定試吓啦~🙃少見有提供枱櫈俾客人嘅茶飲店,仲有送免費MIRROR應援品,有與趣嘅鏡粉千祈唔好錯過啊~😆🥤 泰泰仙草奶茶-熱 $26💯 評分:🌕🌕🌕🌑🌑 (3/5)💬 可以揀奶茶或者鮮奶茶,後者貴$3,諗住淺嚐所以叫咗普通~杯底嚿仙草都幾大,飲落第一啖涼浸浸,有種微微嘅鹹味(?)泰奶冇想像中咁甜,份量亦算可以接受。😗🥤 日式蕎麥茶(不另加糖)-熱 $22💯 評分:🌕🌕🌕🌑🌑 (3/5)💬 本身諗住飲蕎麥高山青茶但冇哂就轉戰呢隻,蕎麥味聞落好香,飲落比起唇茶嘅「黃到金蕎麥茶」相對較淡,不過入口溫度尚暖,亦的確起到滋潤同解膩嘅作用。🙂勝在環境企理夠乾淨,有個歇腳點俾大家坐底休息吓,係可以享受安靜嘅下午茶時光之選,而且店員耐心服務加返唔少分數~😊

🥤 泰泰仙草奶茶-熱 $26
💯 評分:🌕🌕🌕🌑🌑 (3/5)

🥤 日式蕎麥茶(不另加糖)-熱 $22
💯 評分:🌕🌕🌕🌑🌑 (3/5)
2021-12-09
2021-08-28 428 浏览
☁️夢幻雲沙冰 x 追星☁️推介指數 ❤️❤️❤️❤️❤️(@superjunior爆❤️)自由時間除咗鍾意飲飲食食,就係煲電視節目同劇集,仲有聽歌。間中朋友都人分享SJ韓國綜藝節目,仲特別重點介紹藝聲solo… 把聲真係好好聽又充滿情感~🎶茶飲店位於天后英皇道地舖,真實要電車路上一層,店外仲有個打卡位~☁️甜莓朵朵/藍天朵朵 HKD32@✨朵朵沙冰只可選擇半糖同全糖,點選時店只主動甜度。外觀吸引,除咗襯哂藝聲大雲,仲諗起Little Twin Stars 😍 飲落夠哂冰凍,甜次半糖都略甜~ .··🏠 兔子兔子茶飲專賣店 (天后)📍 天后英皇道14號僑興大廈地舖
☁️夢幻雲沙冰 x 追星☁️

甜莓朵朵/藍天朵朵
甜莓朵朵/藍天朵朵
甜莓朵朵
甜莓朵朵

☁️甜莓朵朵/藍天朵朵 HKD32@
🏠 兔子兔子茶飲專賣店 (天后)
📍 天后英皇道14號僑興大廈地舖
  • 甜莓朵朵
  • 藍天朵朵
2021-03-17 597 浏览
完全冇茶味 但有浸炒茶葉嗰陣燶味好似飲緊一杯奶水非常失望有浸淡淡嘅奶精味嗰隻味勁怪成杯野就係勁淡 溝咗好多水甘啲珍珠又黐埋晒 整都整唔開離晒大譜仲衰過自己沖唔會再幫襯佢
完全冇茶味 但有浸炒茶葉嗰陣燶味
仲衰過自己沖
唔會再幫襯佢
外卖送餐
2021-02-09 475 浏览
好難飲,想飲多一啖都唔得,點解一點進步都沒有,很難過仲要買左六杯,賴晒嘢希望不會有人中伏。我朋友說了一句,像二十年前大陸用粉開,仲要開唔混既珍珠奶茶一樣,超難飲

好難飲,想飲多一啖都唔得,點解一點進步都沒有,很難過
仲要買左六杯,賴晒嘢

2021-02-05
外卖送餐
下午茶
2020-12-14 584 浏览
我要找可愛的兔子,像愛麗絲童話中古典的那隻,卻找不到!明說是「地舖」,兔窟卻在一樓。原來街道旁有一小亭,標示店名,因我在12時前來,未有店員開始賣票和食客光顧,我草率錯過了。這是我看到最懂吸引「打卡」客的台飲店,樓梯有大壁畫,如敦煌石窟,恭迎朝聖信衆。門口旁有公園長椅和古式街燈,以紫色氣球製造紫色浪漫。長椅是黑色和黃色陰陽設計,突出此店兩大主色。 台飲杯亦是黑色和黃色設計,十分型格。早前的台飲杯多透明,突顯飲料的色澤、水果和珍珠波波。不透明的,多是中國文化風。此杯揚揚濃郁的西化味道,如咖啡杯,比早前派送的美國薯頭先生(Mr.potato head)設計,更為型格,看不到內心,更為性感。 飲品名單極為國際化,有義式提拉米蘇奶茶、英國格雷伯爵奶茶、泰式奶茶、日本京都抹茶鮮奶和台式奶茶。此店是跨國企業,有歐、美、澳洲有分店。似西餐廳甚至是酒吧。免子令我想起playboy! 國際化的台飲店,很特別。我試嚐日台文化結晶品,是日本蕎麥奶茶。因此飲品他店少有,淡淡的蕎麥味,與奶茶相遇相融,與我相愛。在台店飲日本蕎麥茶,身卻在香港,是舌頭去了旅行,如愛麗絲入了鏡子。 另外,要嚐台灣高山茶。茶葉是台茶的

門口旁有公園長椅和古式街燈,以紫色氣球製造紫色浪漫。

長椅是黑色和黃色陰陽設計,突出此店兩大主色。

另外,要嚐台灣高山茶。茶葉是台茶的核心,阿里山茶最得我心。台茶12號,名金萱,台灣於1981年培育出的茶樹品種。試驗代號是 2027,父系為「硬枝紅心」和母系「台農8號」育種而成。
台灣水果之王是菠蘿,故嚐「鳳梨金萱水果茶」。杯中無水果肉,菠蘿甘心做配角,高山茶
味濃厚,回甘帶澀。這是我飲用最「苦」的台飲,是否適合做你杯茶?
如你要茶濃少甜,這便是正茶!

坐下感受的味道更正!只有數張檯,卻充盈青春氣氛。在黑色魅力下,韓星光芒畢露。

坐下在店內飲台茶,打打卡,談談話,戀戀情!

2020-10-05 620 浏览
杯嘢有陣怪味,奶茶好淡好似飲有茶味嘅水,意式提拉米蘇嗰杯我飲完返屋企真係嘔咗,但係佢哋嘅珍珠又幾好食,可能係全間店唯一可能入得口嘅嘢。去飲係因為我鍾意嘅明星生日,跟住喺呢間嘢搞應援,去都係為咗攞杯套。一開始以為係個職員嘅問題,但係去咗幾次之後,次次都飲到想嘔應該唔係好關佢哋事。同埋佢哋長期都係得一個人喺度,我今次等咗差唔多三十幾分鐘先有得落單想飲杯正正常常嘅奶茶都係行多幾步去銅鑼灣,再有應援我都唔會再去
,但係佢哋嘅珍珠又幾好食,可能係全間店唯一可能入得口嘅嘢。

2020-10-05
其他
2020-07-17 668 浏览
兔子位置方便,港鐵天后站A1出口一出再過對面馬路就見到招牌,上一層樓就到兔子。之前嚟過兩次都係叫earl grey 飲,最近鍾意飲珍珠奶茶,所以叫咗杯布朗珠珠黑糖鮮奶試吓,30蚊一杯。呢度有幾個坐位可以坐低慢慢飲,杯蓋公仔好可愛,飲落都有啲黑糖味,唔算太濃,味道其實都ok,不過好奇怪飲管唔係好吸到珍珠,打開杯蓋一睇,見到部份珍珠黏住一大舊,我嘗試用飲管篤開,但好難篤開哂,最後飲剩唔少珍珠,放棄咗唔食。

布朗珠珠黑糖鮮奶
2020-07-10
2020-03-11 629 浏览
兔子控,係你地會黎的地方❤️呢間手搖飲品以兔子為主題,間野既裝飾以黃黑為主,超級適合打卡🤳黑糖鮮奶黑糖味幾重,美中不足係d冰溶左之後d味就減淡左好多,否則會更好喝🥰另外,由於係用明治牛奶,奶味會淡一些,但整體還是可以一戰的❣️🔥🐰🐰—————Specially for rabbit lover 🐇 The whole shop is Rabbit-themed, with all rabbit decorations + cups design😘The black sugar milk is quite nice w strong black sugar flavour, bt u shd drink faster before it melts!👅however, the drink will be even better if the milk is more concentrated🥺but overall, it’s worthy to try😳
兔子控,係你地會黎的地方❤️

—————
Specially for rabbit lover 🐇
2020-02-07 518 浏览
返屋企途中行到攰攰地去左間台式飲品店休息下,今次去呢間兔子兔子茶飲專賣店同薯蛋頭先生有crossover 架。.店面雖然唔係好大,但都有唔少座位仲可以叉電🔋,可以坐低叉下電傾下計都唔錯👍🏼,店內店外都有唔少打卡位,呃like 一流😆。.叫左杯布朗珠珠鮮奶茶,可惜唔係薯蛋頭杯😭,不過飲落都唔錯😋,甜度適中,珍珠份量十足。價錢都合理,可以一試。.☁️朵朵沙冰系列最適合打卡影相,造型賣相一流。年輕一族既大愛❤️.總括呢間飲品店可以俾人休息下傾下計,唔同其他飲品店買完要企係度飲,想坐低休息下都冇,飲品款式都吸引特別👍
2020-01-11
  • 布朗珠珠黑糖鮮奶
2019-12-18 468 浏览
來自台灣嘅茶飲店,香港分別有兩間分店,主打奶茶😍小編係抱住試新茶飲店嘅心態去,點知出奇地高質!而且依家用薯蛋頭聯乘紙杯,好適合打卡😍Toy story迷必去!⭐👻溫馨提示:用GoodMalling app有優惠券可以減五蚊!.環境:👓阿薩姆鮮奶茶 $26叫咗微糖,但味道一樣出色!紅茶底好飲十分香濃,鮮奶+2%煉奶+少少糖,配搭剛剛好,突出茶香😋同行朋友平時飲開少甜,都覺得微糖很好!評分:8/10👓台灣高山水果茶 $30係店內嘅招牌水果茶,加入左香橙同百香果。雖然沒有水果在飲品內,但十分香水果味,茶葉嘅香味同水果味搭配很好,清新怡人✨依杯叫咗半糖,甜度剛好,但不喜歡甜的朋友可以嘗試叫微糖!評分:8/10.⭐加分位飲品夠曬大杯,同朋友一人一杯飲到成肚水🤣下次一杯兩個人share都夠曬,每人十幾蚊,呢個價錢好值!而且因為實在太飽同大杯,同朋友都用左兩個鐘先飲完,但融冰後味道依然不變,值得一讚!⭐題外話本來糾結緊揀邊一款奶茶,員工都細心咁解釋每款茶底嘅不同之處👍🏻天后店有十幾個座位供客人在店內飲用,同朋友係附近想飲杯野坐低抖下傾下計都得,而且店內同店外都有打卡位!
環境:

👓阿薩姆鮮奶茶 $26
評分:8/10
👓台灣高山水果茶 $30
依杯叫咗半糖,甜度剛好,但不喜歡甜的朋友可以嘗試叫微糖!
評分:8/10
⭐加分位
⭐題外話
2019-11-05 680 浏览
十一月第一個星期一晚上,深秋微涼。熟知我的朋友都知道我不太光顧手搖店,好友說有一家挺特別的台灣知名手搖開在她公司附近,說的興起,就決定跟她來看看。店子位於一樓,但是在地下已經看到黃黑色為主的招牌,走上樓梯,每一處都是很特別的介紹或是裝飾,真的是從樓下開始每一吋地方都是打卡位。裡面的裝飾更豐富了,店主介紹現在還在做萬聖節推廣,所以整家店都是濃厚的節日氣氛。發現店內每個角落都有一韓國男星照片,好奇一問,原來之前有他的香港粉絲團在這裡辦生日會,為了感謝她們,於是保留他的照片,而且更有明信片和杯蓋子可以免費拿。這場地辦活動還真不錯。在店主介紹下,點了一杯微糖台灣高山水果茶,店員送上一張貼紙,原來九月份開始小店跟美國知名卡通Mr. Potato Head作了聯乘,可以讓客人親自設計Mr. Potato Head的樣子,擁有屬於自己的紙杯,真的很有心思呢。台灣高山茶是指海拔1000公尺以上茶園所產製的半球型烏龍茶,各個高山茶區的茶葉各有特色,因此價格偏高。呷一口,茶葉的天然香氣跟水果味搭配自然,有種坐在某座高山品茶的感覺,底部還有我愛的百香果粒,點微甜果然更能喝出茶味,清爽健康。店裡更有充電和免費
十一月第一個星期一晚上,深秋微涼。

而且更有明信片和杯蓋子可以免費拿。這場地辦活動還真不錯。

台灣高山水果茶

店裡更有充電和免費wifi,很適合學生跟上班族作為休閒處。
近年走塑料成為潮流,響應環保下我跟好友買了一根鐵製飲管,隨身帶著很方便。

從美式餐廳到台灣茶飲,出品都非常用心,難怪遠在歐美澳也有分店,而且版圖還在不斷擴張,很高興又發現一個用心經營的聚腳地了。
2019-11-04
2019-10-21 285 浏览
台灣過江龍 •🐰兔子兔子茶飲店🐰•這間分店有得坐、有得叉電, 仲有幾個靚靚打卡位。每杯飲品都會跟上一支可愛造型飲管, 可以拎住黎影相📷~ 今期有薯蛋頭先生主題crossover, 飲品以薯蛋頭先生杯承載着, 會跟上一支鬍子吸管, 用來影相打卡一流, 很可愛呢!店員亦給我一張貼紙, 要張貼紙上的眼、耳、口、鼻、鬍鬚貼紙貼上杯上面, 才會看到薯蛋頭先生的圖案。台灣高山水果茶 — 是店內的招牌水果茶, 裏面加入香橙和百香果, 味道鮮甜, 好fresh, 清新解渴。🍵日式京都抹茶鮮奶我呢個超級抹茶控表示飲完好滿足, 是我喜歡的抹茶牛奶味❤️ !用上京都抹茶粉和鮮奶沖調而成, 抹茶味濃郁突出, 奶味香濃, 口感順滑。亦可以加配紅豆以增添甜度和口感, 好好味~鮮奶系列裏面本身含2%煉奶, 個人建議可以選擇半糖。
台灣過江龍 •🐰兔子兔子茶飲店🐰•

🍵日式京都抹茶鮮奶
亦可以加配紅豆以增添甜度和口感, 好好味~
鮮奶系列裏面本身含2%煉奶, 個人建議可以選擇半糖。
2019-10-21
外卖自取
$30 (其他)
2019-10-09 206 浏览
第一次飲兔子兔子茶,其實是為左佢地ge crossover 薯蛋頭先生 Mr. Potato Head,因為本人自小就十分喜歡toy story 的關係,所以一有薯蛋頭呢,一定要去!(幾年前有餐廳crossover 薯蛋頭,我都有去呢)!天后間分店好好!有得坐,好少茶飲咁好有地方坐店員好好,比多一隻杯比我貼💗💗呢個係未貼ge樣自己貼上去!製成品!左邊嗰杯先係我杯茶,好大杯,廿幾蚊都好抵飲!(雖然我唔記得我叫左咩茶sorry🙈)但我記得味道係好ge,好有茶味💗最重要好欣賞佢認真製作,我鍾意💗💗💗

天后間分店好好!有得坐,好少茶飲咁好有地方坐

店員好好,比多一隻杯比我貼💗💗呢個係未貼ge樣

自己貼上去!

最重要好欣賞佢認真製作,我鍾意💗💗💗
2019-10-06 197 浏览
同大少食完飯,佢話附近開咗間新嘅「兔兔」台式奶茶店,我話好呀咁咪去試囉。響天后地鐵站一出來,已經見到對面好大個廣告牌。位置方便,一過馬路就係啦。初時以為係地舖,但原來係要上樓梯,去閣樓嘅。大少揀咗日式蕎麥鮮奶茶、我就揀咗泰泰鮮奶茶。我問大少好唔好飲、佢只係講左一句ok. 我就自己大懵左,唔記得叫佢少甜。我杯泰泰鮮奶茶比較淡,都飲到少少泰國奶茶嗰種味道、但係嗰種甜,就太甜,感覺似係用糖精,而唔係用煉奶。唯獨是吸引我嘅,就係佢同Mr. Potato Head 嘅cross over.每一杯,都送一張貼紙俾你知響個杯上面。我自己覺得好玩多個好飲。

初時以為係地舖,但原來係要上樓梯,去閣樓嘅。

2019-09-27
外卖自取
午餐
2019-09-17 185 浏览
Rabbit Rabbit Tea had a social media contest to win a Mr. Potato Head cup holder. Since I won it, I had to go to this branch to pick it up. This branch has seating with really good air conditioning! I had never been to this one though have walked by several times. I didn't know they had seating upstairs.Currently they are doing a Mr. Potato Head event where all the cups are decorated with Mr. Potato Head. They will give you stickers to decorate your cup and the straw has Mr. Potato Head's signat

Currently they are doing a Mr. Potato Head event where all the cups are decorated with Mr. Potato Head. They will give you stickers to decorate your cup and the straw has Mr. Potato Head's signature nose and moustache. The shop is also decorated with Mr. Potato cardboard cutouts. I ordered a drink while I was here and chose the fruit tea ($33). It was pretty good. The right amount of sweetness. There was a piece of apple and orange inside that you can eat afterwards.

The cup holder is $48 and fits nicely onto the cup. I won this so yay for me! I think it looks pretty cute and was fairly good quality.

2019-09-11
5 分钟 (外卖自取)