2018-12-04 54 浏览
有特定主題既Cafe, 唔係好多。今次黎到呢間八哥主題Cafe,見到好多八哥既裝飾、連碟都印有八哥係到架。🐶見到店主好用心去設計,一入到門口見到一大個黑板都係畫滿八哥架,🖍另一邊又放左一埋八哥Product🐶叫左個龍蝦🦞湯,飲落有啲🍅味,好Fresh 既味道。而且大大碗,兩個人飲都好夠架😍再叫左Burger🍔, Burger 配有薯條🍟估唔到個薯條令我眼前一光,炸得好好,用新鮮油,而且真係食得出外脆內軟既口感,下次可以試佢既黑松露薯條🍟個burger 既汁小小酸酸味道,好開胃同好易入口。最後就係重頭戲,甜品喇,八哥整得好迫真。味道好濃郁既朱古力。
有特定主題既Cafe, 唔係好多。
今次黎到呢間八哥主題Cafe,
見到好多八哥既裝飾、連碟都印有八哥係到架。🐶
見到店主好用心去設計,
一入到門口見到一大個黑板都係畫滿八哥架,🖍
另一邊又放左一埋八哥Product🐶
叫左個龍蝦🦞湯,飲落有啲🍅味,
好Fresh 既味道。而且大大碗,
兩個人飲都好夠架😍

再叫左Burger🍔, Burger 配有薯條🍟
估唔到個薯條令我眼前一光,
炸得好好,用新鮮油,
而且真係食得出外脆內軟既口感,
下次可以試佢既黑松露薯條🍟

個burger 既汁小小酸酸味道,
好開胃同好易入口。
最後就係重頭戲,甜品喇,
八哥整得好迫真。
味道好濃郁既朱古力。

2018-12-03 36 浏览
去餐廳食飯,食物質素固然重要,但環境氣氛亦不可太差。今日去了一間以八哥為主題的餐廳,起初還以為像其他動物餐廳一樣,裡面會有真的八哥在餐廳裡面,原來這是錯的,但相信老闆十分喜歡八哥,將整間餐廳,上至牆身油畫擺設,下至杯碟,都一律以八哥點綴,突顯對狗狗的愛。食物方面,午市有lunch set,提供八個選擇,有飯、意粉、沙律、扒等,價錢五十幾至一百二十幾不等,最後點了安格斯芝士牛肉漢堡,再加小食(雞翼)、法式海龍王湯和朱古力沙冰。先來的是一份單骨雞翼,炸得香脆,味帶微辣,不錯的餐前小食,接下來的是一碗法式海龍王湯,湯面唧了少許忌廉,未飲已聞到一陣陣香濃龍蝦味,喝一口猶如食緊一隻澳洲龍蝦,十分正斗。主菜安格斯芝士牛肉漢堡當然沒有令人失望,手打牛肉同樣厚身,牛味濃郁,而漢堡包🍔比一般的大,如果是細食的話,份量足以夠兩人食用。最後配上濃濃的朱古力沙冰,簡直是大圓滿。
去餐廳食飯,食物質素固然重要,但環境氣氛亦不可太差。

2018-12-03
午餐
2018-12-03 50 浏览
呢間餐廳開的時候已經好想黎試,但一直未有機會,今次搵到個朋友仔都中意狗仔既,於是就book位一齊去潮聖一下。今日係happy Friday,間間餐廳都會好爆,所以朋友好早就打電話黎book位了。我地大概7點半左右到達,餐廳唔算好多人,不過呢間餐廳有個好處就係唔限時,所以可以同朋友傾好耐都得。餐廳主要用上八哥黎做裝飾,中意呢隻狗的朋友一定會好開心。我地4個人叫左兩個一人餐同一個二人餐試試。雜莓沙冰,酸酸甜甜,像食緊雜莓既乳酪,唔錯!芒果沙冰,芒果味唔算好出,而且偏甜!田螺釀白菌,田螺味道不淡,配上白蘑菇清清地有少少汁,可中和田螺的咸味。香草燒春雞,雞外皮烤得脆卜卜,雞肉仍很juicy,唔會好乾,而咸味適中。還配有烤薯片及豆,感覺很清新。法式羊架,羊架5成熟,所以肉都算鬆軟,還能鎖住肉汁,味道不過不失。焗西班牙海鮮炒飯,份量不算很多,飯亦不算很乾,感覺沒有焗過,飯的味道亦偏酸。海鮮亦只有蝦及青口,並不是正宗的西班牙海鮮炒飯。甜品+$60升級至八哥3D朱古力慕絲配美國芝士蛋糕,八哥整得很真,連D紋理都出哂黎。食落似朱古力雪糕,但佢真係朱古力慕絲黎既,店員表示因為要做到3D八哥的模型,所以慕絲

我地4個人叫左兩個一人餐同一個二人餐試試。

雜莓沙冰,酸酸甜甜,像食緊雜莓既乳酪,唔錯!

芒果沙冰,芒果味唔算好出,而且偏甜!

甜品+$60升級至八哥3D朱古力慕絲配美國芝士蛋糕,八哥整得很真,連D紋理都出哂黎。食落似朱古力雪糕,但佢真係朱古力慕絲黎既,店員表示因為要做到3D八哥的模型,所以慕絲一定要整得很冰。慕絲食落很有驚喜,不過芝士蛋糕就較為普通。

總括黎講呢間餐廳影相呃like係一流既,因為甜品八哥真係整得好似,可惜食物味道一般,上甜品時間亦較耐,侍應亦面無笑容。暫時不會考慮再食。
2018-11-30
2018-12-03 39 浏览
一直期待有八哥的主題餐廳,剛好看到了這間在尖沙咀的樓上cafe,以八哥為主題,店內以簡單又乎合其風格的主題,可見店主是個很用心佈置的人,不過唯一可惜的是店內是沒有八哥,有少少失望。叫了個炸軟殻蟹漢堡,材料用原隻軟殻蟹,香脆的軟殻蟹和牛油果醬配合十分好,是女士們想吃炸物時又不會太有罪惡感,配角是薯條,脆脆地幾好食!另外,叫了杯名字叫Mocktail 八哥的飲品,但味道一般,不過不失。朋友叫了個帶子龍蝦汁意粉 ,她說味道普通,帶子新鮮,口感不錯。不過最吸引還是整間餐廳充滿了八哥的環境佈置,喜歡八哥的朋友們可以來看看可愛的八哥...
2018-12-03 33 浏览
我妹妹好鍾意八哥,所以襯放假就同佢一齊嚟到八哥主題餐廳。希望食到好野之餘又可以俾妹妹盡情打卡喺樓下已經好見到好多八個招牌嘅裝飾,好期待啊!我哋叫咗兩個main course,我係食肉獸,揀左10安士炭燒美國肉眼扒份量好大牛扒好大塊好吸引,碟旁邊仲有個朱古力粉整嘅八哥樣,好得意,肉質唔錯肉味都濃郁,但比五成熟略微熟咗少少,不過已經相當唔錯嫁啦!而妹妹就點左卡邦尼意粉配溫泉蛋。佢大讚好好食!一嚟到已經聞到好香,好濃郁嘅奶香,配料都好多,加埋溫泉蛋,簡直係一流呀!甜品方面點可以唔嗌最出名嘅八哥朱古力慕絲配美國芝士蛋糕。隻八哥真係好真呀,妹妹見到勁開心,但因為太冰嘅關係要等佢溶咗啲先可以食,芝士蛋糕好好食,芝士味都好濃郁,但個價錢方面就有少少貴要148蚊,不過為左可以打卡無計啦哈哈哈!
我妹妹好鍾意八哥,所以襯放假就同佢一齊嚟到八哥主題餐廳。

希望食到好野之餘又可以俾妹妹盡情打卡
喺樓下已經好見到好多八個招牌嘅裝飾,好期待啊!

我哋叫咗兩個main course,
我係食肉獸,揀左10安士炭燒美國肉眼扒

份量好大牛扒好大塊好吸引,
而妹妹就點左卡邦尼意粉配溫泉蛋。

佢大讚好好食!
一嚟到已經聞到好香,好濃郁嘅奶香,
配料都好多,加埋溫泉蛋,簡直係一流呀!

甜品方面點可以唔嗌最出名嘅八哥朱古力慕絲配美國芝士蛋糕。

隻八哥真係好真呀,妹妹見到勁開心,
但個價錢方面就有少少貴要148蚊,
不過為左可以打卡無計啦哈哈哈!

2018-11-25 614 浏览
自從這間餐廳開左我辦公室旁後,一直也想來拜訪一下;今天與同事剛巧聊到狗,便提議來這裡吃個午飯,再繼續工作。以八哥做主題的餐廳,放眼望去盡是八哥的壁畫和裝飾,相信愛八哥的人會甚為喜愛! 餐廳地方頗寬敞,空間感十足,很適合聚餐呢!午市有數款套餐供應,包湯/沙律和飲品,價格以這地段來說不算高呢!是日提供的是蘑菇忌廉湯,蘑菇味頗突出,但稍嫌不夠熱。主菜我們點了吉列鱈魚柳配薯菜 ($68)外皮炸得脆口,魚柳肉尚算厚身;薯條比一般餐廳較粗身,份量也不少呢! 甜品是我們最期待的,點了店家招牌的3D蛋糕-八哥朱古力慕絲配美國芝士蛋糕 ($148)! 八哥弄得相當精緻吸引! 雪過的慕絲口感像硬身的冰雪葩,不是平時吃到的軟滑質感;朱古力味道不算濃,但不會太甜;芝士蛋糕份量十足,口感同樣厚實,不過與八哥造型的甜品放在一起,當然會被比下去了!xp最後點了一杯即磨咖啡和牛奶咖啡,咖啡偏苦的;牛奶咖啡也印上了八哥的圖案,很可愛呢!
是日提供的是蘑菇忌廉湯,蘑菇味頗突出,但稍嫌不夠熱。
2018-11-25 36 浏览
朋友係狗狗控,好耐無見旅行完就相約呢間可愛八哥主題cafe 食飯相聚一入黎已經被牆上巨形八哥粉彩畫搶眼球,雖然Halloween 好像未係好updated🤣室內亦有唔少八哥decoration,仲有隻八哥plush 被我抱左過黎陪坐🤣選左個帶子龍蝦汁意粉 $1682粒帶子幾大粒,而且煎得剛好,入口仲好嫩. spaghetti 口感都唔錯,唔會太腍,lobster 香味唔算好出,但調味都足夠另外order crispy parma ham with pumpkin risotto $148parma ham 咸而香脆,同帶南瓜甜味risotto 幾夾,risotto 仲帶南瓜絲,而且帶creamy 香味. 不過以risotto 黎講唔算硬身碟同tissue 都印有八哥圖案好可愛.另外share 左杯蜜桃smoothue $42不過不失整體味道都okay, 價錢相對略高點,如果喜歡八哥一試無妨.

選左個帶子龍蝦汁意粉 $168

碟同tissue 都印有八哥圖案好可愛.
另外share 左杯蜜桃smoothue $42不過不失

2018-11-24 50 浏览
相信大家都一定係網上見過一個八哥慕絲,今日我就特登黎朝聖。一人到去就已經見到好多八哥既裝飾,真係好似同既八哥一齊食緊野咁。 我就叫左個巴馬火腿焗薯蓉,見到個名已經留哂口水,估唔到比想像中更加好。外型好靚,中間既巴馬火腿卷成一朵玫瑰花,好優雅,而且風乾得非常好,香濃又唔會太硬身。而薯蓉整得好好,超幼滑,加埋表面一層燒焦既芝士,好夾好好食。 另外又叫左個卡邦尼意粉,個意粉煮得唔錯,條條都好分明,而且口感好好。醬汁幾特別,芝士味唔算好重,反而係有濃郁既酒香味,加上煙肉碎,好香濃。 最後就緊係今日既主角出場,就係呢個八哥3D朱古力味慕絲配美國芝士蛋糕,係網上見到呢隻八哥,就已經好想食。本身好驚會中伏,同網上既唔同,點知竟然有驚喜。八哥既外型整得好真,甚至連一條條毛都整左出黎,真係完全係一隻細狗仔咁,好得意。特別係八哥既頭,整得好仔細好真,食個下都有少少唔忍心,覺得有少少殘忍。而味道亦幾高質,朱古力慕絲好冰凍,但又保持入口即融既口感,加上朱古力味好濃郁,非常好食。而芝士蛋糕亦唔錯,特別係連埋朱古力慕絲一齊食,特別又意外地夾。

2018-11-22 50 浏览
八哥主題餐廳裡面裝潢都是以八哥的圖案作設計。愛八哥之人一定要來影下相打下卡! 餐廳裡面還放了八哥的公仔。今日和同事Lunch time來打卡。Lunch set包餐湯或沙律, 主菜和飲品, 免加一。最便宜的一個set只是$58, 好抵而且物超所值。是日餐廳, 羅宋湯, 味道適中,都幾多雜菜。主菜: 黑椒汁香煎雞扒意粉$58不要以為$58如此便宜的一個set, 就會貨不對辦。黑椒汁香煎雞扒意粉賣相不俗, 意粉都幾好食, 而且雞扒好大塊, 配上黑椒汁正常水準之作。現在凡惠顧Lunch set, 於facebook讚,簽到及分享可免費享用是日小食一份。今日的小食是香脆雞翼。飲品要了latte, 咖啡的拉花是八哥, 十分可愛!

餐廳裡面還放了八哥的公仔。

是日餐廳, 羅宋湯, 味道適中,都幾多雜菜。

主菜: 黑椒汁香煎雞扒意粉$58

飲品要了latte, 咖啡的拉花是八哥, 十分可愛!
午餐
2018-11-20 26 浏览
尋日喺尖沙咀做完嘢約咗個朋友食飯之前聽講係加連威老道開左一間用八哥做主題嘅cafe今晚終於可以試下啦 好近the one果邊好方便唔會話好難搵 係龍城對面就有上到二樓就有人招呼 好好服務態度鋪入面有好多關於八哥嘅野牆又有 碟上面又有 紙巾又有 好有心思我地因為幾肚餓 就叫左兩個主菜溫泉蛋卡邦尼意粉同埋牛肝菌黑松露意大利飯仲有兩個小食 泡菜牛柳粒同埋BBQ味雞翼意粉賣相十分吸引 粒溫泉蛋仲震騰騰 醬汁都十分濃郁 一下子都清左半碟 而主菜黎講 碟意大利飯十分足料 味道亦都不錯啖啖都有黑松露既味道 仲有好多牛肝菌 十分夠味又足料 我朋友好鐘意食 最後佢包底清哂 哈哈我個人就好鐘意泡菜牛柳粒 牛柳切成小方塊 容易放入口 而且十分鬆軟 配上酸酸的泡菜食 簡直係好食又唔heavy 而雞翼剛剛炸起上碟 熱辣辣 好香再加埋bbq汁 係一流既送酒水食 有六隻 岩岩好一人三隻 好滿足呢間餐廳仲有好可愛既 八哥甜品見到每檯都係叫呢種 用黎影相打卡一流 只係同朋友食得好飽 下次再黎一定會試個甜品呀
尋日喺尖沙咀做完嘢約咗個朋友食飯

• 卡邦尼意粉配溫泉蛋
  • 黑松露牛肝菌意大利飯
  • 香煎韓式一口和牛配自家製泡菜
2018-11-13 41 浏览
香港有唔少主題餐廳,如果中意樣子呆呆嘅八哥,就一定要試吓去呢間以八哥做主題嘅餐廳。踏入餐廳門口,已經見到八哥嘅蹤影喇~ 餐廳行工業風,以貨櫃作設計藍本,姐妹們打卡影相一流又不失格調。 店內換上萬聖節裝飾,加上塗鴉畫,影相一流餐牌方面都好多元化,一般cafe shop 有嘅食物,呢到都會搵到。頭盤,湯,小食,意粉,扒類,漢堡,甜品等等,多不勝數... 今次點左卡邦尼意粉配溫泉蛋;食前先將蛋黃吉破,再輕輕撈埋,蛋味十足。意粉比較粗身同硬身,口感一流,好有嚼口。 黑松露薯條;好香黑松露味,配酒同姐妹們談心一流德國腸拼盤;好juicy! 一盤足夠2-3人share. 唯一不足係餐牌無寫明成份,因為唔係人人都食羊肉腸。重點招牌甜品 - 八哥朱古力慕絲配美國藍芝士蛋糕;單係賣相已經拎滿分。八哥造型十分仔細,像真度好高!食落口質地似雪葩。

店內換上萬聖節裝飾,加上塗鴉畫,影相一流
頭盤,湯,小食,意粉,扒類,漢堡,甜品等等,多不勝數...

黑松露薯條;好香黑松露味,配酒同姐妹們談心一流

2018-11-06 66 浏览
一位好鍾意狗嘅朋友,帶我去咗一間位於尖沙咀嘅狗狗主題餐廳。佢係一間至八哥狗為主題嘅,所以周圍都放滿晒八哥狗嘅公仔同裝飾。嘢食方面以西式為主,頭盤我哋叫咗水牛芝士沙律。啲水牛芝士都幾大片,沙律就加咗黑醋汁,都幾開胃。我叫咗份10安士炭燒美國安格斯肉眼扒,都好大件下!碟上面都整咗個八哥頭。件肉眼都幾好食,上面有少少焦面,入面有啲肉汁拎咗隻狗狗一齊坐,真係好似一齊食咁!用嚟打卡影相真係啱晒!紅酒燴羊膝大大支插喺薯蓉上面,羊肉夠腍,都幾入味。下面啲薯蓉都唔錯!好綿好軟,加埋啲紅酒汁同少少羊肉食就更好食!我地無叫套餐轉做散叫,主要為咗佢!八哥狗朱古力慕絲配美國芝士蛋糕隻八哥狗朱古力慕絲真係做得好似好真!啲狗毛都可以睇到一條條!不過佢感覺會似雪糕多啲,幾香朱古力味。因為太可愛所以影咗好耐!件芝士蛋糕完全被忽略了
一位好鍾意狗嘅朋友,帶我去咗一間位於尖沙咀嘅狗狗主題餐廳。

拎咗隻狗狗一齊坐,真係好似一齊食咁!用嚟打卡影相真係啱晒!

紅酒燴羊膝大大支插喺薯蓉上面,羊肉夠腍,都幾入味。

我地無叫套餐轉做散叫,主要為咗佢!
八哥狗朱古力慕絲配美國芝士蛋糕
件芝士蛋糕完全被忽略了
2018-11-04 32 浏览
香港好似好少以八哥做主題嘅餐廳,我同朋友都係愛狗之人,所以上黎試下。餐廳都擺左啲八哥公仔,仲有八哥壁畫,好可愛!因為係平日食,所以餐廳都唔太多人,環境都唔錯,乾淨又坐得舒服。叫左兩個主食,碳燒美國安格斯肉眼扒,由於係碳燒,所以味同普通煎有啲唔一樣,叫左5成熟,廚師都燒得岩岩好,仲有薯蓉伴碟,令我好驚喜嘅係,薯蓉唔會好淡,牛油味都好濃。同埋碟都有個八哥圖案,好可愛!另外仲叫左卡邦尼意粉配溫泉蛋,味道好好,同埋意粉軟硬適中!第日都會黎試下其他菜式
餐廳都擺左啲八哥公仔,仲有八哥壁畫,好可愛!

另外仲叫左卡邦尼意粉配溫泉蛋,味道好好,同埋意粉軟硬適中!

第日都會黎試下其他菜式
2018-10-28
2018-11-03 36 浏览
本人係超級鐘意八哥!好耐之前已經見過介紹哩間八哥主題餐廳 一直都好想黎 終於去到啦!一入到餐廳就見到有好多八哥既擺設 佈置 好靚😍完全真係以八哥為主題既餐廳 就連餐牌都好有心思成間餐廳環境感覺好舒服肉醬千層麵:好好味 上面有芝士 每層之間都有肉醬 食落感覺唔會好漏 份量啱啱好👍🏻扒大蝦沙律 配燒春雞:大蝦好新鮮 配埋沙律一齊食都幾match仲有燒春雞好夠味 肉好滑好特別既一個沙律!值得一試烤焗雞翼(榛子楓葉糖醬):高質呀!雞翼好夠味 個醬係精髓 甜甜地 雞翼點個醬食真係正😋😋芝士焗椰菜花:上面都有好多芝士😍可以拉絲既芝士啱啱焗出黎熱辣辣👍🏻👍🏻食到好飽好滿足!而且價錢好合理 鐘意狗仔/八哥既一定要黎試下啦!
一入到餐廳就見到有好多八哥既擺設 佈置 好靚😍

烤焗雞翼(榛子楓葉糖醬):

芝士焗椰菜花:
上面都有好多芝士😍可以拉絲既芝士
啱啱焗出黎熱辣辣👍🏻👍🏻

食到好飽好滿足!
而且價錢好合理 鐘意狗仔/八哥既一定要黎試下啦!
2018-10-31 53 浏览
早前朋友由澳洲旅行返到香港,於是約出來一齊食飯。朋友選擇係尖沙咀嘅八哥主題餐廳,喺The One附近,著名嘅龍X大藥房對面。上一層樓梯就見到已經有八哥嘅身影,好得意。 叫左幾樣食物: 黑松露薯條,德國香腸拼盤、卡邦尼意粉配溫泉蛋,八哥朱古力慕絲配美國芝士蛋糕 就連餐牌都有八哥圖案 喺等緊食物嚟嘅時候都有留意到餐廳嘅環境,我哋去嗰陣仲有1個星期左右就到萬聖節,見到餐廳都有唔同嘅裝飾去配合到萬聖節嘅主題。最令我留意嘅係餐廳嘅背景版上有粉筆畫成嘅萬聖節主題八哥,真係好得意!嗰陣都見到有唔少客人會專登走埋去影相。 講返食物先:1. 卡邦尼意粉配溫泉蛋賣相幾好!溫泉蛋煮到剛剛好,唔會煮到熟得濟,切落去有流心效果。意粉醬汁份量都剛剛好,唔會太多好似食湯意粉,亦唔會太少好似食緊撈意粉咁。意粉用上扁意粉,我同朋友都喜歡食淋身少少意粉,對於我地嚟講,就有少少硬身,如果意粉本身可以煮番淋身少少就好了。成個意粉整體都係唔錯。 2. 黑松露薯條原本以為係配上黑松露蛋黃醬,但原來係配上黑松露碎,有茄汁可以點。但我覺得香脆嘅薯條就算唔點茄汁都好好食,完全食唔停口! 3. 德國香腸拼盤可能見我地不停相機食先,侍應

就連餐牌都有八哥圖案

講返食物先:
1. 卡邦尼意粉配溫泉蛋

2. 黑松露薯條

3. 德國香腸拼盤

可能見我地不停相機食先,侍應都會問我地想我地自己淋醬汁定佢幫我地淋
香腸有6條,全部都係好Juicy 好彩我同朋友都肚餓,如果唔係有機會食唔哂就浪費。其中一一條香腸應該有羊肉成份,朋友食左一啖就無食到(朋友唔食羊的)
如果可以喺餐牌上有寫明有咩成份就會好d。

4. 八哥朱古力慕絲配美國芝士蛋糕

終於到重頭戲,八哥朱古力慕絲配上美國芝士蛋糕!雖然都知道係用模具做,但係真心讚!做得好細緻,要切落去食個下真係唔捨得,不過最後都係俾我地食左

我地本身以為慕絲好似慕絲蛋糕個d咁好快易入口 ,仲諗住咁快就食完真係可惜,但原來雪到好硬,咁樣俾食客就有多d時間同呢個甜品影相。

服務都幾好,侍應都有留意客人需要,例如都有周不時都會有加水,有禮貌。

總括來說,整體都唔錯,可以下次再去!