2020-01-30 174 浏览
最近,八月堂強勢登陸海之戀商場推出期間限定優惠—全單半價優惠,每位限購一盒數量有限,售完即止星期四的四點半店員已告知只剩下大約三百個牛角包看看長長的人龍,把店面都近乎淹沒我也足足等了接近一小時店家旁邊可以看到製作過程其實製作也很快,一盤可生產十二件牛角包宣傳單張上寫明產品原材料是經過嚴格篩選的包括用上歐洲頂級天然牛油、ISO認證及SGS多項檢驗的雞蛋、日本百年品牌麵粉背面也有教導大家如何品嘗、分店位置等等而餐牌,有些分店會有特別的限定可頌這間海之戀店的就是伯爵黑鑽 - $23可惜沒有看到出爐原本想吃「繽紛草莓可頌」和「草莓卡士達」可惜排到的時候已經沒有只好選以下六款第一行:「浪花可可」、「迷戀卡士達」第二行:「覆盆子奶酪」、「迷戀卡士達」第三行:「雪花檸檬」、「香濃起司」最好味的是「迷戀卡士達」,極推介「雪花檸檬」比較單調,中間沒有餡,而且表面上的檸檬醬很酸其他一般般
最近,八月堂強勢登陸海之戀商場
推出期間限定優惠—全單半價優惠,每位限購一盒
數量有限,售完即止
星期四的四點半店員已告知只剩下大約三百個牛角包

看看長長的人龍,把店面都近乎淹沒
我也足足等了接近一小時

店家旁邊可以看到製作過程
其實製作也很快,一盤可生產十二件牛角包

宣傳單張上寫明
產品原材料是經過嚴格篩選的

背面也有教導大家如何品嘗、分店位置等等

而餐牌,有些分店會有特別的限定可頌
這間海之戀店的就是伯爵黑鑽 - $23
可惜沒有看到出爐

原本想吃「繽紛草莓可頌」和「草莓卡士達」
可惜排到的時候已經沒有
只好選以下六款
第一行:「浪花可可」、「迷戀卡士達」
第二行:「覆盆子奶酪」、「迷戀卡士達」
第三行:「雪花檸檬」、「香濃起司」
最好味的是「迷戀卡士達」,極推介
「雪花檸檬」比較單調,中間沒有餡,而且表面上的檸檬醬很酸
其他一般般
2020-01-30
40 分钟 (外卖自取)
$59.5 (下午茶)
2020-01-30 134 浏览
為慶祝荃灣新分店開幕,做緊半價優惠啊🤩,折左大概一件10蚊。一人限購一盒(六件),珍珠奶茶味每人亦只可買一件。三四點開始排隊,排左40分鐘到職員同大家講得返三百個牛角包左右,排得後連味道都冇得揀😣,拿拿聲同朋友揀返盒。伯爵黑鑽係荃灣分店口味,唔同分店有唔同特定口味,好似黃金甘栗、金沙芋泥咁。買左之後試左個 迷戀卡士達,卡士達醬綿密細膩,包身酥脆又香(一路排一路聞好難忍!),要即買即食先最好味😋

2020-01-28
  • 迷戀卡士達
  • 黑鑽伯爵
2020-01-28 105 浏览
八月堂係台灣好出名 台灣叫可頌 香港就叫牛角包☺️佢啲牛角包賣相吸引 行過店舖會聞到好香嘅牛角包味 而且每月都會推新口味 保持新鮮感 呢排仲要嚟埋香港新開幾間分店 荃灣新分店有買三送三優惠 買6個埋單$60都唔洗🥶優惠去到2月1~.👉🏻 伯爵黑鑽可頌(荃灣分店限定)牛角包外脆内軟 建議大家叮翻熱食會更好👍🏻伯爵茶味唔出 反而似黑糖珍珠.👉🏻炙燒明太子八月堂咁大膽將鹹配料配甜包😹一見到就想試下🥱食落覺得明太子味好出 牛角包變左配角但明太子可以多番少少唔中意甜嘅餡料可以試呢個!————————————八月堂荃灣西海之戀商場G/F,G34

👉🏻 伯爵黑鑽可頌
(荃灣分店限定)
牛角包外脆内軟
一見到就想試下🥱
食落覺得明太子味好出
牛角包變左配角
但明太子可以多番少少
唔中意甜嘅餡料可以試呢個!
————————————
八月堂
荃灣西海之戀商場G/F,G34
2020-01-26
2020-01-28 57 浏览
早一星期經過海之戀商場,透過店子玻璃窗看見八月堂新開業,廚師焗日式牛角酥,很是吸引,而且有長長的人龍,留下深刻印象。年初一有空,上網見店子仍營業,而且買滿六件有開業半價優惠,終於再走去排了半小時買到,買了吉士,士多啤梨,明太子,覆盆子,可可共六件。包裝精美有日式紙袋,又有新年利是封,美中不足只是大小比其他法式泡芙店小。
2020-01-25
30 分钟 (外卖自取)
荃灣西 新店 新店優惠 50%off!!!一人只可買6個!! 很多人排隊!!要有心理準備!排要點時間和比較熱!! 買了草莓卡士達 2個 朱古力可頌2個 粉紅戀人 2個 !!加埋半價左都係數60蚊!即時覺得幾抵食!!!反到家 做飯後甜品!!分到朱古力 同粉紅戀人!朱古力 成個包都係有朱古力味 中間仲有一條朱古力!!層次分明!口感外脆 內軟!正!粉紅戀人 就有d草莓味架白朱古力醬!有醬果d就幾好食!!但中間同另一面冇 食到果到地方就比較單調! 但個包都係整得幾好!!!半價去到2月1!!快d去食!!
荃灣西 新店 新店優惠 50%off!!!

一人只可買6個!!

很多人排隊!!要有心理準備!排要點時間和比較熱!!

反到家 做飯後甜品!!分到朱古力 同粉紅戀人!

半價去到2月1!!快d去食!!
yeah!荃灣友有福啦🤩🤩 今次荃灣哩家分店係繼屯門店後,第二家設有立食區既分店👍以後大家就可以一路食一路睇住啲牛角包包🥐新鮮出爐啦✌✌·♡ 海之戀店限定口味 · 伯爵黑鑽一如既往,今次新店開慕都有限定口味🤤 可頌上面有住一粒粒吸睛既閃亮黑珍珠😍 配埋不可缺少既伯爵茶鮮奶油,感覺就好似飲緊珍珠奶茶咁🥤 簡直係味覺同視覺既新享受❤·另外,今次加碼推出三款全新口味🤩🤩 其中兩款仲係以當造既🍓草莓做主打,大愛草莓既我真係睇見都流哂口水呀🤤🤤·☆ 全新口味 · 繽紛草莓🍓即時俾佢吸引左,一款非常奪目既可頌😍 招牌卡士達醬加入草莓,令卡士達味道更加香甜,食落仲聞到陣陣草莓香氣💕 感覺好幸福呀😘😘·☆ 全新口味 · 草莓卡士達🍓此款個人更為喜歡😍 由甜甜既草莓加入淡奶🥛製成既卡士達,淡奶發揮神奇嘅作用, 中和左草莓嘅甜膩,使整個可頌既甜度恰到好處,食完都無咁有罪惡感😊·☆ 全新口味 · 浪花可可大家估唔估到浪花可可係乜嘢呢⁉️ 其實佢係阿華田口味,起初睇個樣仲以為係朱古力,真係畀佢呃到😆 阿華田醬感覺非常順滑,仲要唔會好甜,十分不錯呢👍·🤗 新店開幕當然唔少得有新店優惠啦!由即日至2月1號,買滿六個

♡ 海之戀店限定口味 · 伯爵黑鑽

☆ 全新口味 · 繽紛草莓🍓

☆ 全新口味 · 草莓卡士達🍓

☆ 全新口味 · 浪花可可

🤗 新店開幕當然唔少得有新店優惠啦!由即日至2月1號,買滿六個就有半價啦😍😍 千祈唔好錯過,你地仲唔快啲去買!
2020-01-18
午餐
  • 草莓卡士達
Yummy & Lovely Croissant❤️🥐🥐🥐 Grand Opening🎊💫..ll 荃灣分店開幕啦🎊💫 恭喜🎉 全港第6家分店✨ 終於等到海之戀新店正式開幕啦。適逢又推出數款限定口味💕,仲有推廣優惠添。真係有令我心動👻而家仲做緊買6件🥐🥐🥐🥐🥐🥐 全單可享有半價優惠添,不過我知數量有限 售完即止喔。。我都買返幾盒先。。..海之戀分店 限定口味可頌:l[✨伯爵黑鑽🖤]l伯爵珍珠☕️ 口感夠Q彈,配上伯爵茶奶油 綿密又有茶香。新口味好新穎,不過記得趁早吃,不然珍珠會硬喔。l[✨浪花可可🌊]l浪花其實係阿華田奶油,夠滑又濃郁 但偏向似可可醬🍫口味,而且不會太甜,可可迷別錯過喔。l[✨繽紛草莓可🍓]l (季節限定)草莓🍓酸酸甜甜,加上淡黃色吉士醬,較濃稠 可中和草莓酸甜,又美美的。l[✨草莓卡士達🍓]l (季節限定)另一款草莓🍓系列,混合左淡奶🥛既吉士醬,不太甜 口感較細滑豐奶香,相對冇咁膩,而且大大粒草莓🍓好吸引呢。..ll 既可頌🥐 真係有好多口味:13款🥐 總有一款能俘虜你心呢。最傳統口味有原味添,鐘意仲可外帶回家,隨意添加 造出自己獨有口味添呢😝。玩得又食得 真係好盞喔。趁

l[八月堂]l 荃灣分店開幕啦🎊💫 恭喜🎉 全港第6家分店✨ 終於等到海之戀新店正式開幕啦。適逢又推出數款限定口味💕,仲有推廣優惠添。真係有令我心動👻

海之戀分店 限定口味可頌:

l[✨伯爵黑鑽🖤]l

l[✨浪花可可🌊]l

l[✨繽紛草莓可🍓]l (季節限定)

l[✨草莓卡士達🍓]l (季節限定)

l[八月堂]l 既可頌🥐 真係有好多口味:13款🥐 總有一款能俘虜你心呢。

趁住而家新分店開將,黎買多幾款岩自己既口味可頌🥐,快點一齊去掃貨啦👻。我都掃左一大袋啦。哈哈 你呢❓