2022-06-24
#frostie北角之旅 ✅ #八番麵工房 📍美食探險👉 @frostiewithfood - 🔥北角平價日式拉麵🔥 呢間位於北角嘅餐廳主打日式拉麵,位於北角匯商場一田超市內,個日行街見到呢間餐廳好似無咩人😂食飯時間又唔想等位,就入咗呢間食⭐️餐廳環境偏細,但總算乾淨💪🏻不過以下既食評完全係試伏之旅......🍜《 #中華拉麵》$46 中華拉麵份量幾大🥳湯底比我想像中濃,但係麵體真係麻麻地😕好似公仔麵質感,一入口都係鹼水味,加上口感偏軟,整體味道普通💦至於配料不過不失,有半粒糖心蛋🥚、芽菜&筍,叉燒都有肉味,不過太薄同埋得一片,無口感可言,如同空氣🤷♀️如果厚啲會比較好🙋🏻♀️ 果然係一分錢一分貨,呢個價錢如果無咩期望既話都算係頹食之選既🤣 分數:2.2/5- 🏠 八番麵工房 - #foodie #foodiehk #hkfoodie #foodphotography #food #snacks #foodiegram #foodblogger #foodpics #foodoftheday #fotdhk #八番麵工房 #japan #northpoint #香港美食 #
📍美食探險👉 @frostiewithfood
- 🔥北角平價日式拉麵🔥
🍜《 #中華拉麵》$46
- 🏠 八番麵工房
- #foodie #foodiehk #hkfoodie #foodphotography #food #snacks #foodiegram #foodblogger #foodpics #foodoftheday #fotdhk #八番麵工房 #japan #northpoint #香港美食 #食評 #ramen #chineseramen #yummy #北角 #中華拉麵 #一田超市 #北角美食 #試伏之旅