2023-05-30
一直好懷念日本嘅地道居酒屋,睇ig好多人介紹呢間深水埗居酒屋🏮裝修係日式木系風格,牆身仲痴左好多酒品嘅poster,感覺好似置身日本一樣🥰 刺身拼盤🦪 - 坐低後店員會比個黑板你睇介紹今日嘅剌身,我地選左4款,餐廳幫我地製作成拼盤,上枱仲煙霧離漫,好有feel🤣🤣🤣 刺身全部都好新鮮,我最愛係生蠔,大隻肥美無沙無腥味👍🏼魷魚軟骨🦑($88) - 雞軟骨食得多,魷魚軟骨較少見幾特別。呢味係冷盤,佢口感幾爽脆,帶少少微辣,送酒唔錯😊玉子芝士燒🍳($68) - 滿滿嘅芝士比蛋捲包住,切開仲有半流心狀添。六本木秘製牛肉🥩($198) - 期待已久嘅菜式,網上見唔少人推介,一試果然無失望😋 牛肉切得厚薄適中,有咬口得黎又唔會鞋。上枱時偏生,店員會點點火,燒番d邊邊嘅油份出黎牛味更香。牛肉本身已經調味好,直接食已經好好味😋鯛魚湯稻庭烏冬🍜($168) - 最後煮食方面我哋叫咗個稻庭烏冬,佢用石頭鍋上所以一路食都keep住熱辣辣。鯛魚湯非常清甜,完全冇味精飲完唔會好口渴,值得一讚😊