2023-05-05
深水埗好多嘢睇,行到 唔覺唔覺肚仔響警報🚨,原來到咗晚飯時間🕖,見街口轉角位有間好搶眼嘅居酒屋⛩️,於是行去睇下👀,門口寫住“節約用水請多飲酒”👏,咁啱feel🙌…直入喇🚶♂️🚶♀️舖內完全係日本居酒屋嘅感覺⛩️♨️,牆上貼滿海布,吊上燈籠及好多清酒裝飾入得居酒屋首先梗係叫杯啤酒嘆下啦🍻🍺三得利生啤(黑)$69 - 醇厚麥味香濃🍺三得利生啤(白)$59 - 清爽順喉有酒當然有小食👇🥢唐揚池魚BB $68新鮮炸起熱辣辣,外層薄薄一層炸粉,清爽唔油膩,池魚BB魚味香濃,脆卜卜連骨都食埋,送酒一流🥢玉子燒明太子$88質地軟綿豐盈又Q彈,口感超正,蛋味香濃而帶微甜,配埋少少鹹辣嘅明太子,味道非常平衡而口感豐富🥢刺身盛🦪日本兵庫縣室津生蠔 - 有淡淡海水味,蠔味鮮爽,配合蔥同辣蘿蔔蓉,層次倍增🐟禾稈草煙燻鰹魚 - 自家製嘅禾稈草煙燻鰹魚,煙燻味非常濃香,感覺好似身處高知咁🤩🐠油甘魚 - 新鮮爽甜🐡赤身 - 綿滑鮮甜🥢六本木秘製牛肉 $198好有儀式感用火炙一炙,牛味香濃,中間糖心,有趙頭得嚟又juicy,味道啱啱好 🥢和牛石頭飯$198牛味香濃又帶少少油香,和牛份量唔少,其他配菜亦非常足料,有椰菜、露
“節約用水請多飲酒”👏,咁啱feel🙌…直入喇🚶♂️🚶♀️
入得居酒屋首先梗係叫杯啤酒嘆下啦🍻
🐠油甘魚 - 新鮮爽甜
🐡赤身 - 綿滑鮮甜
🥢六本木秘製牛肉 $198
🥢和牛石頭飯$198
牛味香濃又帶少少油香,和牛份量唔少,其他配菜亦非常足料,有椰菜、露筍、雜菌、洋蔥、粟米及溫泉蛋,味道啱啱好,最後嚟個飽肚飯做結尾,非常滿足
侍應哥哥服務細心,親切友善😍;餐廳環境猶如置身日本居酒屋♨️並播放著好好聽嘅日本歌🎶,彷彿身在家鄉之中⛩️