2023-01-19 547 浏览
利口福 | 太子上網成日見到好多人會排隊去試依間今日終於經過 一於又去試下😋😋一去到見到好多附近既街坊 都應該同員工好熟絡我見到餐牌好多款都想叫但係得二個人 胃得二個😂就叫左2款試下先馳名既珍寶沙嗲牛肉包店主以鐵板炒香牛肉,再加入洋蔥和秘製沙嗲醬一併煮,在等候的過程已經嗅到很香的沙嗲味🐮🐮🐮另一個叫左 流心芝士豬扒包漢堡包鬆軟不乾,豬扒份量十足,且炸得脆口,肉質嫩滑且有肉汁,裏面有流心芝士,配搭沙律醬,飽肚得來不會過膩🐷
利口福 | 太子
但係得二個人 胃得二個😂就叫左2款試下先

馳名既珍寶沙嗲牛肉包

另一個叫左 流心芝士豬扒包

2022-12-08
5 分钟 (外卖自取)
2022-12-31 620 浏览
流心芝士豬扒包($40)沙嗲牛肉西多士以外既另一名物, 漢堡包size正常, 可惜豬扒雪藏味較重, 就算配上芝士夾心同沙律醬都未能夠掩蓋, 感覺上比較失望沙嗲牛肉西多士($47)外表金黃, 淨講賣相都非常吸引, 切開見到沙嗲牛肉份量都唔少, 本身覺得呢個配搭係gimmick, 但估唔到配上糖漿一咸一甜其實又幾好食😋如果一定要挑剔既就係沙嗲醬未算濃郁, 花生香味欠奉, 如果係一心追求好食既沙嗲牛肉既朋友可能會失望🧐
流心芝士豬扒包($40)
沙嗲牛肉西多士($47)
沙嗲牛肉西多士
Lee Hou Fuk was liked an old-style cafe or dai pai dong in Prince Edward. They were popular with satay beef French toast and pork chop burger. Just like other dai pai dong in Hong Kong, the environment is not the greatest, but you can taste the best comfort food here! I chose the satay beef burger and fish burger which was served piping hot with the fries. The food was same old delicious and it was relatively cheap, highly recommend to whoever likes Hong Kong style burger.利口福好似舊式茶檔或者大牌檔,喺太子開左

利口福好似舊式茶檔或者大牌檔,喺太子開左好多年。最出名嘅係沙爹牛肉西多同豬扒包。就像香港其他大牌檔一樣,環境不是最好的,但你可以在這裡食到最好嘅港式comfort food ! 我揀左沙爹牛肉包和魚柳包配炸薯條,一打開熱到出煙,咬落去熱辣辣👍食物同以前一樣美味,而且價錢相對便宜,強烈推薦俾中意港式漢堡的人。
外卖自取
  • 魚柳包
  • 沙爹牛肉漢堡包
2022-12-05 393 浏览
🐽沙嗲牛肉西多士 $42即叫即整嘅金黃色爆餡西多士,一大舊牛油放係熱辣辣嘅西多士面,可以跟番自己喜好落煉奶或者糖漿。外層炸得好香脆,由其係邊邊位,再切開兩塊較簿身嘅西多,入面夾左超多沙茶醬味好濃嘅沙嗲牛肉,又咸又甜,出奇地夾,邪惡指數爆登。🐽流心芝士豬扒漢堡包 $35即叫即炸嘅厚身吉烈豬扒,炸衣好簿身,所以食落去啖啖肉,鬆軟嘅漢堡包配埋沙律醬,好有港式漢堡包嘅風味。唯獨芝士味唔夠濃,而且當日切開嘅時候其無流心嘅效果。
🐽沙嗲牛肉西多士 $42

🐽流心芝士豬扒漢堡包 $35

2022-11-26
  • 流心芝士豬扒包
2022-09-30 633 浏览
每日朝早行過都會見到好多人坐係到食早餐,係適合上班💼快閃一族嘅小店🥰🥪🍜小店位置唔大,得幾張細枱!佢地嘅西多士好好味😋又夠香~食物嘅價錢同一般茶餐廳都差唔多
2022-09-15 705 浏览
太子 有間利口褔快餐店 入面有不少驚喜食物,今次就食咗 #流心芝士豬扒漢堡包 配飲品$40,唔好似為細細個幾飽肚好味道個漢堡包來到好香,亞姐溫馨我叫入面芝士幾熱小心點。麵包入面都有薄薄牛油同微脆抵讚,豬扒煎得好香,2層肉應是一片豬扒對摺中間有 流心芝士 加上 豬扒 面有沙律醬,一齊食真心好味。芝士因太流心關係不少倒了落底部就有一點失望,如果一來就平放芝士凍少少就會痴住多啲豬扒會仲好我最鐘意快餐店的熱檸檬茶,茶底夠味之餘檸檬味又足,不落糖都不會覺得苦澀其實包餐加薯條都係$10,見到人哋果碟都幾靚仔,但因約咗人去第二間飲嘢就唯有下次餐廳入面都有幾個位和巷都有位置,餐廳入面的都幾乾淨,不過因沒有冷氣關係就熱咗少少。而隔離的春潤堂成日都想食豬油渣麵,但似外賣多,唯有看有沒有機會再試,因不少人都話好食

2022-05-30 1086 浏览
西多士就食得多 但係加埋沙嗲牛肉做餡就真係比較少見!西多士嘅賣相好吸引 炸到金黃色 再淋滿煉奶同牛油🧈切開就見到入面包住好多沙嗲牛肉 肉質好彈牙 鹹鹹地 再加埋西多士甜甜地 出奇地夾!
2022-04-18 1230 浏览
encore再encore既包🥙盛惠$35一個足料好味仲好肥🐷<流心芝士豬扒包>第一次去食個張相都仲係到😗個日食 芝士爆多(可能影相都未係好出眾)豬扒好香脆但就唔及今次食呢個厚👇🏻芝士仲依然係咁澎湃🧀🧀🧀不過可能豬扒厚身左 冇左啖啖脆卜卜既感覺依然非常推薦👐🏻<珍寶沙嗲牛肉包>本身冇咩期望 諗住都係沙嗲牛肉加包啫但佢勁juicy 完全冇後悔食佢🤤珍寶冇呃人 啲肉多到跌哂出黎🤡原本以為得面個層肉但因為個包切得好深 好多肉係底食落真係啖啖肉🤰🏻推薦too!!💁🏻‍♀️
encore再encore既包🥙
盛惠$35一個
足料好味仲好肥🐷

<流心芝士豬扒包>

第一次去食個張相都仲係到😗
個日食 芝士爆多(可能影相都未係好出眾)
豬扒好香脆

食落真係啖啖肉🤰🏻
推薦too!!💁🏻‍♀️

珍寶沙嗲牛肉包
2022-04-04 772 浏览
第五波疫情持續左好一陣子,好耐冇出街覓食,好掛住薯條西多,外賣始終係差D… 今天終於忍唔住要解放一下,嚟享受一下邪惡嘅美味~一到步就迫不及待order左signature沙嗲牛肉西多士配熱奶茶,再嚟流心芝士豬排包配薯條同熱鴛鴦。門面唔係好大嘅利口福快餐店原來內有乾坤,有另一邊供堂食,啱曬唔想咁exposed嘅食客~等左陣熱辣辣嘅流心芝士豬排包配薯條就登場,滿心期待地用刀一切開當真有芝士慢慢流出嚟,豬排非常高質,唔似用鬆肉粉,淋得來有彈性,炸得啱啱好唔太油膩,正~ 炸薯條分量唔多但兩個人share食可以止到口痕又可以留quota食更邪惡嘅小食~沙嗲牛肉西多士終於到了~ 沙嗲牛肉左餡料真係第一次食,一切開沙嗲牛肉香氣爆出來,視覺效果都相當震撼。原來除左甜食,鹹嘅沙嗲牛肉餡料真係不得了,味道好rich,牛肉又嫩,一試愛上,沙嗲牛肉控一定要試試!奶茶鴛鴦都好到位,呢個下午茶好滿足,真心唔錯~Menu-

沙嗲牛肉西多士配熱奶茶

奶茶鴛鴦都好到位,呢個下午茶好滿足,真心唔錯~

Menu-

2022-04-02
沙嗲牛肉西多士配熱奶茶
  • 流心芝士豬扒包
  • 沙嗲牛肉西多士
2022-03-27 429 浏览
細個喺附近讀幼稚園,公公婆婆成日帶我嚟食嘢,到大個一直都搵唔到機會嚟,終於今日可以帶埋我個仔嚟食🥰星期日早上9:30,已經有幾個人排隊,收銀姨姨超親切。珍寶沙爹牛肉飽 即叫即整,十分鐘左右。份量比我想像中細咗(又或者只係兒時覺得個飽好大😂),麵包夾住牛肉,好易會變腍,但呢個絕對冇,個包又熱又鬆軟,啲牛肉厚且大塊,但一啲都唔韌,仲好juicy 🤤今次嚟食嘅係味道,亦都係回憶❤️❤️❤️下次試埋沙嗲牛肉西多士先。

星期日早上9:30,已經有幾個人排隊,收銀姨姨超親切。

珍寶沙爹牛肉飽

今次嚟食嘅係味道,亦都係回憶❤️❤️❤️
下次試埋沙嗲牛肉西多士先。
  • 珍寶沙嗲牛肉包
2022-02-05 606 浏览
第一次嚟食下午茶,試咗沙嗲牛肉西多士,送到過嚟嘅西多士上面有牛油煉奶,切開嚟有足料嘅沙爹牛肉,食落去有鹹甜鹹甜嘅味道。另外叫咗雞髀薯條,雞髀炸得酥脆,肉質滑溜唔「鞋」。平民嘅價錢但有高水準食物質素的店唔多,推介俾大家!
2022-01-10 543 浏览
上網見人介绍哩間快餐店出名沙爹牛肉西多,放假專程去試吓有幾正😋其實真係好鐘意哩d舊式快餐店,貪佢多食物選擇,夠火喉,炸野夠香,奶茶咖啡夠濃夠滑嘛。來到當然點出名沙爹牛肉西多啦🤤果然真係正,西多外皮好香口鬆軟,面上好多煉奶,牛油慢慢溶化,沙爹牛肉嘅肉質係好嫩滑;一啲都唔會煮過龍,平時出面食西多好溜,但哩度仲有埋牛肉,仲一啲都唔會好溜添另外試埋個 流心芝士豬扒包配薯條個包好鬆軟,豬扒炸到好香脆,完全唔油,面層有沙律醬,中間豬扒夾著芝士,不過 如果芝士多啲就好喇😂因為流心效果唔大。另外 最鍾意快餐店薯條,夠香口又夠粗身。哩度會再來幫襯指數好高👍

另外試埋個 流心芝士豬扒包配薯條

哩度會再來幫襯指數好高👍

2022-01-09
  • 沙嗲牛肉西多士
2021-12-20 476 浏览
流心芝士豬扒包🍔- 即炸🔥豬扒十分鬆軟多汁,好耐冇食過咁高質素嘅豬扒,內有流心芝士🧀,漢堡包加上傳統港式沙律醬,同炸豬扒好夾😋 。$38連熱飲☕️ ,好令人滿足嘅一個下午茶。下次要試吓其他食品先。
2021-12-20
5 分钟 (外卖自取)
2021-11-12 480 浏览
沙爹牛西多士同流心芝士豬扒包真係好邪惡,所以相約朋人分享邪惡好味道!首先講個沙爹牛西多士,啲牛唔係啲又肥又無肉味嘅牛,以快餐茶記嚟講,啲牛肉唔係hea 嘢,同堆佢唔係一大堆沙爹醬咁,食落唔漏;西多係用練奶唔係糖漿,食落更香甜。雖然個流心芝士豬扒包無想像中咁爆芝士,不過都食得出個豬扒不差最後個凍0茶有驚喜 - 個茶好清好滑,就算少甜亦唔會太苦太濃,檸檬同茶味都啱啱好,飲落有少少似維他檸檬茶味
2021-11-05 425 浏览
ViuTV 「空肚講宵夜」Hailey推介太子這間流心芝士豬扒包,梁祖堯試過都話好味,等我來試試先😃🍔🐷🧀流心芝士豬扒包 $38🍟 +薯條$8🥤+凍飲$2店員姐姐送來流心芝士豬扒包後,我見唔到有芝士便上前去問,店員姐姐有禮貌及用心講解芝士在豬扒內,還叮囑我小心熱,豬扒內的芝士會流出來,真係值得一讚她的服務態度非常親切😍因為即叫即整,豬扒包真係好熱,豬扒好味,薯條正常發揮,奶茶剛剛好,我唔喜歡太濃。🌟 抵食,整體價錢、味道、服務態度😍👍🏻🌟店員姐姐還介紹沙嗲牛肉漢堡包都好味,服務態度咁好一定再幫襯,要支持下小店💪🏻

🍔🐷🧀流心芝士豬扒包 $38
🍟 +薯條$8
🥤+凍飲$2
🌟 抵食,整體價錢、味道、服務態度😍👍🏻
2021-11-03