服務態度極差,大部分點心都話冇,點錢買難受,垃圾,咁大個集團服務態度都可以差到咁樣點解仲未執笠?曾經佢哋都冇咁差點解而家變成咁…所有員工好似唔願做你生意咁,得嗰少少點心可以嗌都仲可以錯漏百出,168蚊一位放題比佢平既多的是,服務態度比佢好嘢食又多又好食,真心冇必要食呢間咁嘅垃圾,記得以前食佢夜晚都唔係咁樣起碼食物ok,而家係食物唔好食員工服務態度又差,最好笑坐咗成個鐘叫嘅嘢都未嚟先至話冇貨,飲茶蝦餃燒賣都話冇貨咩玩法,問經理佢就話寫到明買曬就冇貨
2021-04-18 230 浏览
其實搞放題都知大鑊,但我諗住係翠園(記錯左Lee Gardens)果間唔會差得去邊,點知黎到見到樣已知瀨野 ... 當時我12點到還好,第一輪好快到,但無留意到好多點心原來以件叫,於是唯有叫第二輪,第二輪等左半小時,以為部分野唔到,再叫第三輪,等極都未有,當時已是1點,可以食既時間只剩1粒鐘(因為有兩小時用餐限制)催啲侍應當我唱歌還掉番轉叫我地體諒,但啲人又不停咁好忙咁行黎行去唔知忙乜,最奇怪係點解豆腐花同雪糕杯都要等!?咁老實講我覺得又唔係人既問題,食肆要知道做放題同fine dining其實係唔同business model,要廚房樓面改面營運模式,仲要學人搞網購,同寫鱔稿,更大鑊 ... 最尾我只食到一粒蝦餃🤬 而臨近兩點,每檯開始complain,有檯客仲掟卡片落部長到
所謂既芫荽燒賣
豆腐花
Ms
2021-04-18 176 浏览
It was suppose to be a happy occasion with friends and family after this pandemic situation. I was there to yum cha this afternoon. They have the worst customer service in Hong Kong food and beverage industry. I was waiting 45mins after I placed my order for dim sum. I was wondering what happened to my order. So, I checked with the restaurant manager and they told me they didn’t even enter my order. They didn’t even apologize for their mistake. I have an 80 yrs old mom waiting and no one has told us anything. I was so upset and immediately went downstairs to another better service Chinese restaurant. 😡
2021-04-18
午餐
點解可以咁差的.....味道已經不再是重點,但是服務真是強差人意,由等枱到下單到送點心都係三個字 、[差],連加水也要客人自己做因根本不夠人手,有客人甚至直入廚房自己拿一大壺水返自己枱。點心出了等分送到枱也要15-20 分鐘,到咗都凍咁了!12:39 分下了點心單,到 13:33 才有第一碟滷水豆腐出,其他蒸的點心一個鐘後都無影,問嘅時候先同你講唔知點解無出單,今時今日咁嘅服務真係......😓😓😰😰
點解可以咁差的.....
味道已經不再是重點,但是服務真是強差人意,由等枱到下單到送點心都係三個字 [亂」、[慢]、[差],連加水也要客人自己做因根本不夠人手,有客人甚至直入廚房自己拿一大壺水返自己枱。點心出了等分送到枱也要15-20 分鐘,到咗都凍咁了!
2021-04-18
用餐优惠
團購
2021-04-15 342 浏览
星期三晚放題最平,一行4人埋單連茶錢、加一,每人$300有找放題食物選擇真係唔多亦唔吸引,非常失望。主打嘅佛跳牆,賣相以為係例湯(味道還可以)、天婦羅似炸物多啲;脆皮燒腩仔係微涼而且唔脆;扇貝非常淡口冇味、大少只得5亳子(包括內臟);其他炸雞亦、3-4款蝦、蒸魚、涼菜都係街坊洒家水準片皮鴨係唯一比較出色,所以我哋食咗2轉,份量亦彼大碟,可惜樓面太忙,冇時間補充青瓜條、蔥絲服務方面,3位樓面照顧8-9枱客, 冲水、落單、上菜、收碟、換碟以至片皮鴨片皮都係3位負責。服務態度良好,但難免有漏單、上菜速度慢問題。火鍋牛肉,追咗4次先有(大約等咗40分鐘),真係懷疑係其中一位樓面入廚房切😅😅總結,可一不可再

總結,可一不可再
2021-04-13 2567 浏览
此店疫情求生,做北京填鴨任食已有一段日子,但上環的京菜店倒下了,粵菜店接棒,改良再戰。改良方法不滲入粵菜,而是做晚餐,和牛和北京填鴨任食。惜海報重點不清晰,欠焦點,平日晚上只有幾檯客。又粵菜又火鍋又烤鴨又重慶雞煲,「唔明!」烤鴨是重中之重,水準與上環店一樣,皮餅熱烘烘,十足與北京菜店一樣。鮑魚佛跳牆限一盅,是此高級粵菜店一向水準。其他粵菜很「馬虎」,如咕嚕肉,風格似快餐店,與前年晚餐的比較,完全是兩碼子。燒味更差勁,炸蝦多士則可以,脆香鮮嫩。「自助火鍋」與我理解全不同,只是食客自行堂灼和牛。一檯一爐的爐子與快餐店無異,火力有限。重點的「極黑和牛」有驚喜,是火鍋店的正貨,竟可無限任食。牛肉味濃厚,每碟牛部位不同。送青菜自灼放題。烤鴨和和牛放題,足以值350元每位的實價。況且,同類放題少有。其他重慶雞煲和天富羅是東施效顰。很多川粵菜宜刪除,以免降低評價。蒸元貝或蒸其他海鮮可保留。所費人力有限。甜品則是此店原有水準,十分可人。如只想食烤鴨放題,來午餐點心放題便可。

又粵菜又火鍋又烤鴨又重慶雞煲,「唔明!」

燒味更差勁,炸蝦多士則可以,脆香鮮嫩。

送青菜自灼放題

其他重慶雞煲和天富羅是東施效顰。

甜品則是此店原有水準,十分可人。

如只想食烤鴨放題,來午餐點心放題便可。

之前已經諗住搵間點心放題試下,本身想試神燈。。但又唔想去咁遠,最後都係近近地去利寶閣試下我無book, 11:30 去到有好多位!任食2 小時$168, 茶,加一另計🙈唔算平, 即管都試下。種類不太多,很多點心重覆叫左好多次蝦餃最好食,咸水角,炸芋,春卷,都ok, 其實食物都可以,係服務差d, 人手唔夠😒😒
  每人送一個,餅底鬆脆好食
放題送每人一份,都ok
蝦餃最好食
每人有一份,有d  咸

種類不太多,很多點心重覆叫左好多次
  每人送一個,餅底鬆脆好食
放題送每人一份,都ok
蝦餃最好食
每人有一份,有d  咸
已經唔係第一次去,但係次次都係一樣,今次最離普。一如以往:個埸大把位,執好的枱都已經有唔少,起碼有4-5張。女黑衣叫知客帶人入去,知客就話好忙,叫人係出面排隊等,但又唔派飛(佢好鍾意去小食位煮嘢食俾人,入單,同同事和客人吹水),兩個女人互閙了一陣後,男黑衣和兩個女黑衣就繼續執枱,知客繼續煮佢嘅嘢。出邊連埋自己,其實只得兩個客。終於入座後第一時間問用唔用得張cash coupon ,個男黑衣話可以 (上一次去,賣單時先話下午茶時段唔用得,雖然coupon 無寫)等好耐先有人想睇到我地&落單和知客例必落錯單也不是新鮮事。到賣單時,知客話:呢張coupon 唔夠$200唔用得。真係火都嚟! 我都係諗住用埋佢,以後都唔會再去。我問佢條例中邊條有寫? 佢話會搵經理。突然全埸無曬侍應,再追知客,知客話經理問緊。問咗好耐,我再找女黑衣,佢話佢唔係經理,另一個女黑衣話佢係經理,叫我入後冷同唔知邊度的禮賓部講。我叫佢自己去讀一次條文,佢不斷話佢知,又話張coupon 唔係佢地的,所以唔可以用。攪咗半個鐘頭,女經理問我:你張coupon是幾時,點樣換的?因為如果是12月前換的就可以用,之後就唔用得。咁好明
已經唔係第一次去,但係次次都係一樣,今次最離普。

出邊連埋自己,其實只得兩個客。

攪咗半個鐘頭,女經理問我:你張coupon是幾時,點樣換的?因為如果是12月前換的就可以用,之後就唔用得。咁好明顯是有一張係用得到。
我再一次叫佢讀曬D T&C 出嚟,佢話我知我知,我唔知佢知乜嘢⋯搞到最後,終於用咗張coupon。 半句sorry之類都無,即刻執我張枱。

今時今日,呢間洒樓繼續縱容呢一班咁嘅員工提供咁ge service 其實係想點?

Anyways, 呢世都唔洗旨意我再幫襯!

2021-02-28
午餐
用餐优惠
現金券
2021-02-05 498 浏览
不知所胃!垃圾!態度差!佢地係咪淨係鐘意做熟客?寫完紙仔,揚左十幾下個經理見到都仲係要同人吹水唔理我,大佬呀食飯時間呀肚餓架,見另一個伙記抄緊米粉唔得行先死死地氣過嚟我度。食物質素不好!d點心叮叮嘅都好味過佢!食晒先見到有條垃圾係籠入面!衛生惡劣!
2021-02-04
2020-12-27 733 浏览
去過The One、奧海城、利舞台三間利寶閣。時為早上11時15分。剛剛去過利舞臺嘅利寶閣,全場約有十張枱有人:有兩個職員同茶客打聲牙骹。有驚喜亦有驚嚇, 原來而家做緊148放題,真係抵到痺。 我哋諗住十一點實有位,今日又好想食Bunch, 又真係大把位,令我滿心歡喜。點知等咗兩分鐘,完全冇人騷我哋,有啲唔對路; 跟住有個女部長喺200米外高呼同我哋講:冇曬位喺,你哋喺出面等啦。 一係我見鬼,一係佢撞邪:間酒樓咁多枱,望落最少七成空位,唔係啩?阿女部長呼喝完之後,已經冇再理我哋:又唔幫我你mark低等位,又唔畀飛,咁唯有冇引離開。 其實幾十蚊一餐、到二三千蚊一餐,我都係咁食:冇乜計較價錢。唔知點解女部長咁黑面同埋一臉不屑。我諗作為服務性行業,係應該要檢討下。
去過The One、奧海城、利舞台三間利寶閣。

時為早上11時15分。

我諗作為服務性行業,係應該要檢討下。
2020-12-25 663 浏览
見到門口有題心放題入到去個女經理好惡,話無訂位就無下咁你放個牌出嚟做咩?.之後我們出門口,馬上打電話2881 1682訂座,又ok 無問題可以有放題.......人手不足我明白點解,所以大家唔好預期好好食物上得慢,質素對得住個價錢,每個人送鮑魚酥及灌湯餃.不過個蝦餃皮略微厚左少少
見到門口有題心放題
入到去個女經理好惡,話無訂位就無
下咁你放個牌出嚟做咩?
之後我們出門口,馬上打電話2881 1682訂座
,又ok 無問題可以有放題......
人手不足我明白點解,所以大家唔好預期好好

食物上得慢,質素對得住個價錢,每個人送鮑魚酥及灌湯餃
不過個蝦餃皮略微厚左少少
呢排同事間互相介紹食乜好? 😄邊間好? 價錢如何? 抵吾抵食?😛 除了打邊爐, 我必定推薦吃時令大閘蟹🦀🦀🦀🤩,好老實,一年只得這2、3個月有得吃,為何有此好者不趁機會做次"小胃大解放"😜🤭我毫不執輸😌堅決完成10隻大閘蟹的大挑戰,誰都不能擋我 🙅哈哈🤪吃到第6隻已經肚脹了,為了達到最高的成本效益,我確實努力了,也最終完成這創舉, 是10隻🎉🥳🥳🥳 回本了🥇🏆就是喜歡"公公"🦀的膏,啖啖軟糯黏口的感覺, 實在是太久違和思念了😘😘😘其實清蒸便行了,原汁原味,但既然有得選,那個花雕或盐油都值得一試吧😆其餘的配角: 螺頭湯、北京片皮鴨、8頭鮑魚、冬菇、糯米飯、甜品等等,對我來說,達到水準便行,實不用苛求! 反正我人好專一 😏 為了"公" "公" 🤵🦀🦀一心一意的💞🤭服務員有問有答,迅速解決你的問題,我也是衷心滿意的👍👍👍😃

大閘蟹

我毫不執輸😌堅決完成10隻大閘蟹的大挑戰,誰都不能擋我 🙅

北京片皮鴨

服務員有問有答,迅速解決你的問題,我也是衷心滿意的👍👍👍😃

糯米飯
大閘蟹
北京片皮鴨
糯米飯
2020-11-16 392 浏览
見到網上介紹有任食既大閘蟹,所以約朋友一齊去食~呢間酒樓提供大閘蟹任吃,大閘蟹有3款,分別係清蒸大閘蟹、花雕蒸大閘蟹同鹽油焗大閘蟹,除左大閘蟹外,每人有包一份花膠湯,鮑魚花菇,花雕醉蟹,仲有片皮鴨任食~ 湯同鮑魚就不過不失,凍既花雕醉蟹就第一次食~雖然大閘蟹係任食,不過質素唔差,都好新鮮,4兩既蟹公隻隻都好多膏呀,好味!(♡˙︶˙♡)只係有幾隻就比較瘦!3款煮法中,最中意係清蒸,原汁原味,我地食左好多隻呀~酒樓人手不多,所以大閘蟹頭一輪就等得比較耐,大概20分鐘先上枱~ 等蟹同時,我地就先食片皮鴨,片皮鴨係自助形式,有師傅不斷切,同朋友密密食左好多,片皮鴨油脂豐腴,都唔錯~ .套餐包埋甜品,不過我覺得選擇一般,我地試了紅棗糕同埋薑汁湯圓暖暖胃~~整體來講大閘蟹嘅質素唔錯,隻隻都好多膏,但係餐廳可能唔夠員工,大閘蟹就要等耐啲,如果上菜速度可以快啲就更好
見到網上介紹有任食既大閘蟹,所以約朋友一齊去食~

湯同鮑魚就不過不失,凍既花雕醉蟹就第一次食~

2020-11-09 291 浏览
昨日星期天食点心放題两位,落單後等了45分鐘才有笫一樣点心到 ; 即時落第二張單,怎料点心又到吾齊 ; 水又冇人加,食客又吾算多,伙記多次見到都吾主動去做,要自己要求才幫你加 ; 食物質數飛常一般,同街舖買的沒有分別 ; 点心選擇又小 ; 但是收$就飛常快,由於結帳數目與本人計的不同,一問之下,答 : 噤你想幾多$丫。 我即時火都黎,現今役情下還有這種工作態度,真的不要得,假如經濟好D,你地咪吾使做 坐係度。真的貼錢買難受,一肚氣 🤬
2020-11-07 497 浏览
如果想食片皮鴨同埋糯米飯食飽的話,就即管比四百幾蚊入嚟食啦!不停喺度等,不停喺度期待究竟啲蟹幾時上枱,等咗足足一個鐘頭之後,終於有幾隻蟹上枱喇!真心唔明白點解要等咁耐,明知道間餐廳係要做放題,點解唔可以出餐出得快啲,其實呢個係咪策略之一呢?係咪唔想出得咁快俾人食呢,如果係咁就唔好學人做放題啦。不過一打開隻蟹見到咁嘅質素,如果唔驚食物中毒,即管放馬過嚟啦!總之一句到尾,呢間野,冇下次!🤮🤮🤮 比呢個價錢,寧願自己同幾個知心好友夾份買籮蟹返屋企食啦

2020-11-06