2025-01-22 564 浏览
這晚係開完會真氣難下。開足半日同老闆頂足半日。感覺好委屈自己。心裡決定要食返些好野去平衡自己的心態。決定係找找好食餐廳。每次來到。員工玉姐/嬌姐/萍姐都好好服務態度。令我與朋友有一個暢快的用餐心情**招牌生煎包**外皮金黃酥脆,內餡多汁,咬下去時,熱氣與湯汁瞬間迸發,讓人感受到一種無法抗拒的美味。豬肉餡的鮮香與香蔥的清香交織在一起,讓整個包子充滿了層次感,令人一口接一口,完全停不下來。**蟹粉生煎包**則是另一種驚喜。蟹肉的鮮甜與生煎包的香脆完美結合,讓我感受到海鮮的獨特風味。每一口都能品嚐到蟹肉的鮮美,搭配上微微的香料味。**蟹粉小籠包**小籠包的皮薄而韌,內餡的蟹粉與豬肉混合,湯汁豐富,讓人一口咬下去便能感受到鮮美的滋味。這道小籠包的調味非常到位,既突出了蟹肉的鮮味,又不會過於油膩。**炸豬扒**外皮酥脆,肉質鮮嫩,搭配上特製的醬汁,讓整道菜品的風味更加豐富。每一口都能感受到豬肉的鮮美與酥脆的口感,**雞絲粉皮**粉皮滑順,搭配上雞絲的鮮嫩,讓整道菜品的口感非常豐富。特製的花生醬汁讓粉皮吸收了濃郁的風味。**擔擔麵**麵條彈牙,搭配上香濃的花生醬和微辣的醬汁,讓整道菜品的風味更加出

**擔擔麵**麵條彈牙,搭配上香濃的花生醬和微辣的醬汁,讓整道菜品的風味更加出色。每一口都能感受到麻辣的刺激,讓我在用餐的過程中感受到一種熱情的享受。

劉興記生煎包專門店 (旺角)
旺角通菜街1M-1T號華發大廈地下D號舖
2024-12-19
🍽 劉興記生煎包 必試美食推薦!🍽📌 人氣必食!外脆內嫩,爆汁口感!🔥 招牌生煎包(爆汁!) ⭐⭐⭐⭐⭐✨特色:底部香脆,內餡多汁,咬開一瞬間爆出濃郁湯汁,口感豐富!豬肉餡調味適中,帶有微微的胡椒香,配上白芝麻和蔥花更添層次。建議小心燙口!🦀 蟹皇生煎包 ⭐⭐⭐⭐✨特色:內裏滿滿蟹肉,帶有濃厚的蟹黃味,每一口都充滿海鮮風味,咸香十足!🍖 秘製上海炸排骨 ⭐⭐⭐⭐✨特色:外皮炸至金黃酥脆,內裡保持嫩滑,醃製入味,鹹香適中,帶點上海獨有的甜味,口感豐富。配搭生煎包或豆漿剛剛好!🥛 低糖豆漿(任飲!超濃郁) ⭐⭐⭐⭐⭐✨特色:豆香味極濃,完全無稀釋感,帶有細膩的豆渣口感,甘醇順滑,低糖版不會過甜,解膩又健康,無限量供應非常抵!🌶 酸辣湯 ⭐⭐⭐✨特色:酸度適中,辣味溫和,內含豆腐、木耳、肉絲等豐富配料。
🍽 劉興記生煎包 必試美食推薦!🍽
📌 人氣必食!外脆內嫩,爆汁口感!

🔥 招牌生煎包(爆汁!) ⭐⭐⭐⭐⭐

招牌生煎包
  • 蟹黃生煎包
  • 秘製上海炸排骨
6天前 0 浏览
❤️抵食!價錢好抵!難怪個場好爆滿~要等一陣先可以入座!建議避開人潮時間😂😂😂🧡無論小籠包定生煎包都好Juicy!充滿肉汁🥹爆出黎!咬開一小口口記得飲湯先,否則溢出來!差少少被燙親個嘴~因為好熱辣辣🥹即煎即上!小籠包底煎了少少,好香口!💚個擔擔麵少少麻辣,充滿芝麻香🤤配合櫻花蝦,齒頰留香!食唔停口!💙豆漿任飲好開心!佢少少厚嘅口感,應該係特意留下少少豆渣,充滿豆香!飲曬都未滿足!

2025-02-23 0 浏览
嚟到旺角搵野食,見到呢間好似好出名,又心郁郁想食生煎包,就入去試吓晚餐時段,炸排骨蔥油拌麵套餐,佢會送一粒生煎包同埋豆漿任飲😍炸排骨蔥油拌麵套餐 ($64 )炸排骨十分香脆,炸起來乾身之餘入面仲好多肉汁👍🏻蔥油拌麵嘅調味都相當特別,鹹鹹香香😚佢附送咗一粒生煎包,生煎包絕對係必食🫶🏻生煎包一咬落口爆汁,入面係充滿肉汁,皮薄餡靚🤤另外,幫襯滿$60就可以任飲豆漿,我都飲咗好多杯無糖豆漿🥳感覺超級抵!總括而言,呢間餐廳都好值得食,特別係套餐好抵,選擇亦都好多,如果經過旺角推薦大家去試下💖😚推介指數:⭐️⭐️⭐️⭐️

炸排骨蔥油拌麵套餐 ($64 )

推介指數:⭐️⭐️⭐️⭐️
2025-02-20
2025-02-22 0 浏览
肚餓餓 糧尾又想快食劉慶記就最岩行完街肚餓食兩食就走😂原來佢地出左套餐!買任何套餐滿$60以上 就豆漿任飲!!嘩!抵飲! 我超中意飲豆漿😍 麻醬手撕雞粉皮 生煎包套餐 $54手撕雞好嫩滑!撈埋芝麻醬一齊食超好食!!粉皮依舊爽口好食!!!蔥油雞扒拌麵 生煎包套餐$64拌麵用咗油麵!蔥油撈埋麵食落去好香口!醬汁唔算好咸!有少少醋味!雞扒炸得剛好!比較薄身啲!一人份量都夠食!招牌生煎包 $35 4隻趁熱食最佳!!!真係爆曬汁!!!💓豬肉好大舊,裡面湯汁鮮甜和香濃!!包皮唔算好厚!
肚餓餓 糧尾又想快食
劉慶記就最岩行完街肚餓食兩食就走😂
原來佢地出左套餐!
買任何套餐滿$60以上 就豆漿任飲!!
嘩!抵飲! 我超中意飲豆漿😍

麻醬手撕雞粉皮 生煎包套餐 $54
手撕雞好嫩滑!
撈埋芝麻醬一齊食超好食!!
粉皮依舊爽口好食!!!

蔥油雞扒拌麵 生煎包套餐$64
拌麵用咗油麵!蔥油撈埋麵食落去好香口!
醬汁唔算好咸!有少少醋味!
雞扒炸得剛好!比較薄身啲!
一人份量都夠食!

招牌生煎包 $35 4隻
趁熱食最佳!!!真係爆曬汁!!!💓
豬肉好大舊,裡面湯汁鮮甜和香濃!!
包皮唔算好厚!
2025-02-15
2025-02-21 0 浏览
堅持選用梅頭豬肉製作生煎包嘅「劉興記生煎包專門店」👨🏻‍🍳保留原始風味😉.雞絲酸辣湯🥣$35💰少酸帶微辣🌶️有雞絲🐓冬菇🍄‍🟫木耳、豆腐同竹筍😍好足料👍🏻.招牌生煎包(4隻)🥟$35💰生煎包表面有芝麻同蔥花😬底部金黃酥脆✨一咬落去有爆汁效果😱滿滿湯汁💯肉餡肥瘦適中🐖鮮香軟嫩🤤.生炸雞扒$25💰雞扒外皮鬆脆😆肉質嫩滑入味😌.凍低糖豆漿🥛跟餐$0💰豆味濃郁,口感厚滑☺️甜度剛好
炸雞扒$25💰雞扒外皮鬆脆😆肉質嫩滑入味😌
凍低糖豆漿🥛跟餐$0💰豆味濃郁,口感厚滑☺️甜度剛好
  • 生煎包
  • 雞絲酸辣湯
  • 豆漿
2025-02-20 0 浏览
早前在大圍吃過覺得不錯 今次經過旺角再吃午餐時段基本上都滿座,我們一行二人試了以下菜式:套餐:麻醬青瓜雞絲粉皮🐣+生煎包☝️雞絲份量不少 配搭上濃濃麻醬和粉皮 不錯👍生煎包的餡料則是爆汁的豬肉,味道鮮美。跟餐還有豆漿任飲 非常划算雞絲酸辣湯麵🍜湯底酸辣適中,雞絲鮮嫩。秘製上海炸排骨🐷外酥內嫩,色澤金黃誘人😍手工豆沙窩餅🫓外脆內軟 豆沙餡不會太甜 不過需要與人分享才不會太撐個人最喜愛他們的炸排骨和生煎包 排骨比較軟身香口 生煎包亦都很juicy
早前在大圍吃過覺得不錯 今次經過旺角再吃

午餐時段基本上都滿座,我們一行二人試了以下菜式:

生煎包的餡料則是爆汁的豬肉,味道鮮美。

跟餐還有豆漿任飲 非常划算

雞絲酸辣湯麵🍜湯底酸辣適中,雞絲鮮嫩。

秘製上海炸排骨🐷外酥內嫩,色澤金黃誘人😍

• 秘製上海炸排骨
2025-02-20 0 浏览
劉興記生煎包專門店 (旺角)旺角通菜街1M-1T號華發大廈地下D號舖經開旺角,老友推介小籠包和生煎包,食材新鮮高汁,入去 chill 下先。😋上海排骨菜飯配生煎包上海排骨即叫即炸,炸油新鮮,又香又脆,肉汁豐富,醃製得恰到好處,推薦!😍菜飯口感鬆軟,送排骨一流,生煎包肉味香濃,口感煙韌。😸原味上湯小籠包即叫即製,豬肉新鮮,皮薄餡靚,肉汁豐富,建議先飲哂小籠包內的肉汁,再大啖咬落去,一口一隻,等肉汁在口中慢慢滲出,吃到中段,可以加醋和薑絲提升層次,必食!😻豆漿原汁原味,豆味香濃又夠滑,甜度適中,健康有益,豆漿放題,大滿足!😽劉興記生煎包專門店 環境舒適,食材新鮮,小籠包正,侍應服務態度好,還會再來。😎🤘🏻
劉興記生煎包專門店 (旺角)

旺角通菜街1M-1T號華發大廈地下D號舖

上海排骨菜飯配生煎包

菜飯口感鬆軟,送排骨一流,生煎包肉味香濃,口感煙韌。😸

原味上湯小籠包

2025-02-12
2025-02-19 0 浏览
佢哋嘅招牌生煎包,真係一定要推介!佢唔單止外皮夠薄,亦都夠軟腍,而底部煎過之後小小脆,仲有小籠包咁嘅湯汁,一咬落去就會噴出來,令整個口腔都充滿滿湯汁嘅鮮味。包裹住多汁肉汁嘅餡料,真係令人食完一啖又一啖。而佢其他嘢食都OK招牌擔擔麵,有濃郁嘅花生醬同麻辣調味,混合咗麵條一齊入口,令人回味無窮。唔單止係湯底醇厚,仲有啲香脆嘅花生碎同蔥花,加添咗口感同層次感。而排骨蔥油拌麵亦都係一個唔錯嘅選擇。麵條彈牙有咬勁,拌上香氣撲鼻嘅蔥油同香嫩多汁嘅排骨。
佢哋嘅招牌生煎包,真係一定要推介!

而佢其他嘢食都OK

2025-02-18 0 浏览
👉🏻麻醬青瓜雞絲粉皮醬汁岩岩好夠撈,粉皮係卷狀可以沾滿醬汁,青瓜雞絲份量ok,冰冰涼涼唔會漏。👉🏻秘製上海炸排骨👉🏻生炸雞扒炸物出色,排骨同雞扒肉質都好鬆軟唔乾身,新鮮熱辣。👉🏻招牌生煎包本身想食小籠包賣晒🥺可能真係太受歡迎。好彩生煎包係即叫即煎,等咗一陣熱辣辣上菜,要攤涼小小先可以食。新鮮豬肉非常鮮甜,一如所料非常爆汁,要小心食用😀👉🏻白灼小棠菜苗性價比高,綠油油夠淋身。
👉🏻麻醬青瓜雞絲粉皮
👉🏻秘製上海炸排骨
👉🏻生炸雞
炸物出色,排骨同雞扒肉質都好鬆軟唔乾身,新鮮熱辣。
👉🏻招牌生煎包
👉🏻白灼小棠菜苗
性價比高,綠油油夠淋身。
2025-02-18 0 浏览
生煎包的底部在煎制过程中会形成一层金黄色的脆皮,咬下去时会有明显的酥脆感。担担面的调料通常包括芝麻酱、花生酱、酱油、醋等,这些调料混合在一起,形成了一种浓郁的鲜香味。担担面的味道层次非常丰富,麻辣、鲜香、酸辣、肉香等多种味道交织在一起,形成了一种复杂而和谐的口感。生煎包在咬开时会有丰富的汤汁流出,这是生煎包的特色之一。汤汁通常是由肉馅中的肉冻在加热后融化而成,味道浓郁。豆沙窝饼的外皮经过煎制或烘烤,表面金黄酥脆,咬下去时会有明显的脆感,同时带有一层淡淡的油香。
2025-02-12 0 浏览
上網見到爆汁生煎包,真係流晒口水😛所以去「劉興記生煎包專門店」試下係咪真係咁好味🧐.糖醋炸排骨湯麵🍜炸排骨外層酥脆香口😆肉質比較瘦同有咬口🐖配上酸甜濃稠嘅糖醋醬,更加開胃😋湯麵質感較軟腍🥺附有雞蛋絲同小棠菜🍳🥦.鮮雞湯小雲吞(12粒)🥟鮮雞湯清澈🐓但雞味卻香濃,小雲吞皮薄😍肉餡粉嫩🥩配上雞蛋絲同小棠菜更豐富了🥬🥚.招牌生煎包(2個)🥠生煎包底部煎得金黃香脆😗一咬開生煎包,湯汁向四面噴射式爆汁💥看到內裡滿滿湯汁同飽滿肉餡😍湯汁鮮甜而不油膩🤤肉餡嫩滑鮮香🐷非常出色💯.豆漿(任飲)🥛真材實料,豆味香濃☺️入口濃厚,低糖健康👍🏻
豆漿(任飲)🥛真材實料,豆味香濃☺️入口濃厚,低糖健康👍🏻
  • 生煎包
  • 鮮雞湯小雲吞
  • 豆漿
2025-02-07 150 浏览
🤑價錢約$50-100 幾抵食 lunch set都係ard $50🪑星期日去見有唔少遊客都黎 坐附近ge有d講韓文、日文、英文等 店員都識少少簡單英文今次試左2個皇牌套餐:▪️排骨菜飯配一隻生煎包 $54 排骨煎得幾香 炸皮幾脆 生煎包係亮點 😋 非常juicy 食果陣仲彈左d汁出黎 入面juicy得黎 個底都keep到脆脆地 店入面都有爆汁提示ge poster 🤣 叫我地唔好著新衫去食▪️麻醬手撕雞絲粉皮配一隻生煎包 $54麻醬唔係日式果種 本身以為個lunch set份量較少 食落d醬原來都有唔少飽肚感 🥤以上2個餐都有送飲品 可以揀豆漿/可樂

今次試左2個皇牌套餐:

▪️排骨菜飯配一隻生煎包 $54

▪️麻醬手撕雞絲粉皮配一隻生煎包 $54

🥤以上2個餐都有送飲品 可以揀豆漿/可樂
2025-02-05 260 浏览
今天跟老公在旺角經過「劉興記」,看見門口招牌描述的生煎包,決定進去一試。小小的一間店舖,座位算是舒適,中午時段也不會很迫。惠顧套餐/$60就有免費豆漿任飲,爽。招牌生煎包 $20這裏的生煎包外皮不算太厚,生煎包的底部很酥脆,肉汁爆多,豬肉餡充滿肉味,值得一讚。酥炸小雲吞(12隻) $3512隻小雲吞,兩個人吃有點兒多,但是它的雲吞皮真的炸得十分香口,喜歡吃香口東西的可以一試,本人就比較偏愛濃湯小雲吞。雞絲酸辣湯 $35適合喜歡偏酸的朋友,十分開胃,酸辣湯的餡料很充足,有雞絲、木耳、筍etc。性價比高。鮮雞湯小雲吞(12隻) $35湯底清甜,每粒雲吞都皮薄餡靚,一口一粒,不會太膩。招牌擔擔麵 $42花生醬濃郁,味道香濃,麵條軟硬適中,份量足夠。價錢真的十分親民,多點了錢包也不會淌血。

招牌生煎包 $20

酥炸小雲吞(12隻) $35

雞絲酸辣湯 $35

鮮雞湯小雲吞(12隻) $35
湯底清甜,每粒雲吞都皮薄餡靚,一口一粒,不會太膩。

招牌擔擔麵 $42
花生醬濃郁,味道香濃,麵條軟硬適中,份量足夠。

價錢真的十分親民,多點了錢包也不會淌血。
2025-02-03
喵仔琴日同喵女去咗旺角女人街掃街,行到攰攰哋,見到劉興記門口排長龍,忍唔住入去試吓佢哋嘅招牌生煎包!果然名不虛傳,皮薄餡靚,肉汁爆滿,真係一試難忘!仲叫咗幾樣小食,樣樣都咁高質,抵讚!ᗦ↞◃ ….….. ᗦ↞◃ ….….. ᗦ↞◃ ……… ᗦ↞◃ ………✨1) 招牌生煎包嘩!一上枱熱辣辣,個底煎到金黃香脆,咬一啖,肉汁即刻爆出嚟,真係要小心燙親!豬肉餡調味啱啱好,鮮甜多汁,加埋蔥花同芝麻,香味撲鼻!真係忍唔住一粒接一粒咁食!✨2) 手工豆沙窩餅呢個窩餅外脆內軟,豆沙餡甜而不膩,食落煙韌有咬口,而且唔會太油,作為飯後甜品一流!✨3) 麻醬青瓜雞絲粉皮粉皮滑溜溜,配上爽脆嘅青瓜絲同雞絲,口感豐富!麻醬汁濃郁惹味,撈埋一齊食,清新開胃!✨4) 白灼小棠菜苗雖然只係一碟普通嘅菜,但小棠菜好新鮮,翠綠爽口,食落清甜,可以平衡返食咗咁多煎炸嘢嘅油膩感!✨5) 排骨蔥油拌麵排骨炸得香脆,肉質嫩滑,蔥油拌麵嘅麵條彈牙,加上蔥油嘅香味,令人食慾大增!不過因為今次係新年年初四嚟,啲蟹粉同埋小籠包已經賣晒啦,下次會再嚟試過!😻吸喵指數:8.5/10ᗦ↞◃ ….….. ᗦ↞◃ ….….. ᗦ↞◃ ……… ᗦ↞

✨1) 招牌生煎包

✨2) 手工豆沙窩餅