餐厅: 加太賀
资讯:

2006-05-02 11 浏览
由於幾年前响紅磡區住,所以响呢度食過好多次, 又覺得幾好味! 搬咗屋,都幾掛住呢度, 又嚟幫襯過, 不過真係差咗好多, 服務態度亦一樣>_<侍應無幫我地添茶,叫佢, 佢又唔知係聽唔倒定唔應!出菜放响檯時, 塊面都幾黑, 好似唔想招呼我地咁!食物都還接受倒, 不過係退步咗囉!尤其花之戀, D三文魚真係好雪, 好似未解凍咁, 唉~我諗之後都唔會特登嚟呢度食啦!
我諗之後都唔會特登嚟呢度食啦!
2006-04-22 9 浏览
加太賀好多年前已經去幫襯,無可否認,佢既質素同岩岩去食既時候已經差好遠‧其實或者唔係佢既質素差左,只不過係出面好既日本料理開得愈來愈多,我地都食慣左好野了,所以一場去到土瓜灣總會覺得唔係想像之中咁好,雖然佢無以前咁多人去要等咁耐位,但我覺得呢間依然係一間隔幾個月就心思思想去食下既鋪頭‧講返佢既野食,我每次去親都一定食佢個蟹粥,不過記住叫細煲就夠,因為佢餐牌0個個係大煲,細煲一百蚊要問佢至有‧個蟹粥真係唔錯的,仲有d蟹子0係入面,我自己就真係覺得幾好食,所以次次去親都一定要食‧另外個花之戀都一定食,雖然而家出面好多地方都有得食,不過加太賀既叫做第一間有得食,點都要捧場既‧呢次仲食左:鹽燒三文魚頭活魚刺身炸蠔燒多春魚埋單約4百

呢次仲食左:
鹽燒三文魚頭
活魚刺身
炸蠔
燒多春魚

埋單約4百
2006-04-16 11 浏览
之前睇左openrice 的餐廳排行榜,見到呢間餐廳榜上有名,便打算一試.點左燒魷魚筒,壽司拼盤,出名的花之戀...一開始係食花之戀,d 三文魚不新鮮之餘,還已變焾,很"濟"口...那時燒魷魚筒已上桌,便馬上吃一塊,幸好水準不錯,把三文魚的味道都蓋過了.然後,便到壽司拼盤上桌.由於我非常愛吃壽司,便急不及待試吃,結果...還是要馬上吃一塊燒魷魚筒...這次是因為壽司飯混雜了像漂白水的味道...我從來沒試過吃壽司不吃飯...因為我覺得這是一種浪費,可是,這一次我真的吃不下,因為這種像漂白水的味道讓我反胃...本來,我看過這兒的評語...覺得就算服務差,要是食物質素好,我還是會一試的.可惜,若然食物水準都那樣飄忽,要看那天運氣好的話,我看下次還是免了.
2006-04-10 10 浏览
刺身拼盤不新鮮,好大陣雪味,應該取些優質貨!冷麵太軟身,不過味道還可以!大碗麵味精太濃,吃完後, 好口渴!環境佈置好日式, 不過好迫狹!
刺身拼盤不新鮮,好大陣雪味,應該取些優質貨!
冷麵太軟身,不過味道還可以!
大碗麵味精太濃,吃完後, 好口渴!
環境佈置好日式, 不過好迫狹!
2006-03-20 5 浏览
以前我經常去幫襯,因為的刺身,壽司都好有水準,但現在就差很多,刺身又唔新鮮,壽司又冇特式,就連班侍應的服務都比以前差很多,以前的侍應好招呼又識幫我落order,現在舉手都人冇應,要大聲叫先有人埋來,又唔識介紹食物(可能佢都唔識),又口黑面黑,我食完都快的走啦!我都冇下次幫襯啦!
2006-03-13 14 浏览
唔好玩啦!你寫幾個食評都係讚,仲要好似作文咁樣你係米做馬架!我同事昨日才幫襯完,話超難食,食燒野乾爭爭又無味,刺身同以前爭好遠,伙記口黑面黑唔識笑,又話有特價司,落完單又話過幾日先有,玩咩...........不知所謂!我D 同事話不會再幫襯!
2006-03-07 12 浏览
上次同男朋友&大佬去加太賀食野~可能係因為我男朋友之前係加太賀做喇...入到去招呼都幾好~(我指經理)不過,一入到去,自己選位座,個侍應比完茶就走開...什麼?!Menu呢?得o個張紙仔(花之戀)?之後成10分鐘都無人入過o黎,啊!大佬出去搵人拎餐牌..嗯...叫o左個4人餐...係好多o野食,味道都幾好~尤其係天婦羅~超好味~~~(我係天婦羅迷~)不過張檯食完好多空碟都冇人收...有點那個呢...埋單就不用4百蚊~但與其他日本餐廳比,有點貴啊..嗯!不過我就好鐘意個裝修喇~好靚~加太賀街~影o左好多相先走~下次都會去o既~不過唔會點餐食囉...
上次同男朋友&大佬去加太賀食野~
可能係因為我男朋友之前係加太賀做喇...
入到去招呼都幾好~(我指經理)
不過,一入到去,自己選位座,個侍應比完茶就走開...
什麼?!Menu呢?得o個張紙仔(花之戀)?
之後成10分鐘都無人入過o黎,啊!大佬出去搵人拎餐牌..
嗯...叫o左個4人餐...係好多o野食,味道都幾好~
尤其係天婦羅~超好味~~~(我係天婦羅迷~)
不過張檯食完好多空碟都冇人收...有點那個呢...
埋單就不用4百蚊~但與其他日本餐廳比,有點貴啊..
嗯!不過我就好鐘意個裝修喇~好靚~加太賀街~影o左好
多相先走~下次都會去o既~不過唔會點餐食囉...
2006-02-24 15 浏览
今日同事午餐要食日本餐,就去咗加太賀,有個克椒牛柳定食廿幾蚊,好底食...點知.....牛利當牛柳....咁大間餐廳都咁做,宜家的飲食業係咪好唔掂,只入平貨握人,......
2006-02-14 7 浏览
Tips to eat in this restaurant:Always ask for recommendations. Don't select dishes yourselves.I drived to this restaurant for dinner for a couple of times. The Manager and few of the staff are okay and they are knowledgable on what are fresh and good for the day.General staff are not well-trained obviously. Customers might get annoyed by them.I tried all recommended foods for each of my visit. Foods are fresh and okay and prices are much reasonable than others. VIP rooms preferred.

VIP rooms preferred.
2006-02-07 14 浏览
年假這樣便過去了上班的第一天整個人都像遊魂像大病初癒未完全復完一樣同事也有我這個症候群直至有人提議晚上吃一頓開年飯我們才覺得人生有點意義雖然他們提議到加太賀我在年假前幾天吃過但因為今次吃晚飯不像午膳般怱忙我也沒有異議由於放工後我有點事要辦同事先行到那裡點菜我到達時,已經是滿枱子食物有人點了清酒外型很清雅,味道一如其樽淡淡優優的味道我是不大適宜喝酒,很快便會感到沉重起來但因為點了鹽燒三文魚頭,很香,很惹味下酒十分適宜不知不覺喝多幾杯也不大記得吃過些什麼印象最深還是花之戀三文魚依舊新鮮燒雞脾軟骨口感也特別其餘的食物,應該都經常點的那天人客不多,大家喝喝酒,談談天襯托著那裡獨特的氣氛就讓我醉一晚吧!
年假這樣便過去了
不像午膳般怱忙
我也沒有異議
由於放工後我有點事要辦
同事先行到那裡點菜
我到達時,已經是滿枱子食物
有人點了清酒
外型很清雅,味道一如其樽
淡淡優優的味道
我是不大適宜喝酒,很快便會感到沉重起來
但因為點了鹽燒三文魚頭,很香,很惹味
下酒十分適宜
不知不覺喝多幾杯
也不大記得吃過些什麼
印象最深還是花之戀
三文魚依舊新鮮
燒雞脾軟骨口感也特別
其餘的食物,應該都經常點的
那天人客不多,
大家喝喝酒,談談天
襯托著那裡獨特的氣氛
就讓我醉一晚吧!
2006-01-28 15 浏览
今晚去左呢度食飯食左幾樣野,冇乜特別,係個銀雪魚腩骨比較好食,燒得好香.魚生就真係好唔新鮮,esp三文魚仲有呢度既service真係要好好改善下,三個人唔係客咩?我知一時間有十六個人黎食飯就位係麻煩d,職員態度好我都會好樂意配合,但係佢地偏偏就要黑口黑面咁order我地要調位,我係比面第二d客人,事關佢地有老有嫩,唔係既話我會投訴貼錢買難受咪就係叫呢d囉...
今晚去左呢度食飯

貼錢買難受咪就係叫呢d囉...
2006-01-27 7 浏览
我住紅磡, 所以附近食店,差唔多去過唒!加太賀係我以前成日去既其中一間,不過近呢半年去既次數越來越少,最主要係服務態度問題,以前服務方面都無咩問題,有幾個侍應同經理都幾好,不過而家就好失望!事關上個星期,見咁耐無去,就帶埋D大陸朋友一齊去再試,點知換嚟係令我地食得唔高興,我親戚叫個侍應嚟介紹吓,佢就好唔耐煩講兩句就自己行開!到後尾見有D食物差唔多一個鐘未嚟,想CANCELL,第二個侍應嚟倒就好黑面咁REJECT啦,都算數...埋單個數又收錯!失望之極...
失望之極...
2006-01-26 17 浏览
今天突然決定來吃午餐因為想起上次在這裡吃的三文魚很新鮮想趁年假前再來一次今次吃的是花之戀壽司聽聞這款食物很出名實在是名不虛傳樣子精美滿滿的包著三文魚片片鮮甜很可惜是忘記帶相機不過我相信我很快會再來
今天突然決定來吃午餐
片片鮮甜
很可惜是忘記帶相機
不過我相信我很快會再來
2006-01-21 13 浏览
之前聽過一個朋友介紹,咗呢度食晚飯,佢講到好得,但我覺得味道只屬一般,比起其他細細地既日式餐廳,已經叫做差!花之戀整得唔夠實,好彩塊三文魚唔差,係個壽司師傅問題!另外有幾個侍應d態度唔好,下次唔啦!
2006-01-21 16 浏览
我來自澳門,呢幾日逗留响香港,個香港朋友週圍同我食,咁其中尋晚就咗加太賀,朋友仔話前幾年試過話ok!去到覺得裝修唔差!但衰在食物味道不太好,尤其係個大大碗拉麵,加上刺身又唔多新鮮!另外服務態度真係麻麻,唔夠主動,同埋唔多友善,咁點做生意?training吓先啦!