有個呀姐 收完上一個客人嘅現金 用同一隻手套去拎腸粉比我, 真係覺得好唔衛生 。但係因為個呀姐 不嬲態度差, 我就冇去同佢爭論 , 拎完份腸粉就扔咗去垃圾桶算 。 呢間嘢真係唔會再去食 。
2024-06-14
等候时间
5 分钟 (外卖自取)
2023-08-14 257 浏览
本來特意到石硤尾,是要拜訪在燒賣關注組排名彼高的「林記小食」, 但原來她正進行內部裝修, 所以沒有營業。 而一心想吃燒賣的我在敗走途中, 看見這間店以「燒賣王子」 自稱, 應該品質也不會太差吧。 本來看見有黑色燒賣(墨汁魚肉燒賣), 但因為已經售罄, 所以無緣一試😗點了一客魚肉燒賣(6粒)$17燒賣頗大粒 , 比一般燒賣大1.5-2 倍看見顏色, 估計粉的比例應該不太高咬下去口感帶點煙韌,粉感不重, 有點豬油味,只是燒賣皮部分大大扣分,有些蒸得很乾得硬,有些則是蒸得淋爛,6粒燒賣裡,只有2 粒的燒賣皮沒有被破壞🥲最後,$17 來說,我個人不會再encore
點了一客
魚肉燒賣(6粒)$17
燒賣頗大粒 , 比一般燒賣大1.5-2 倍
燒賣
看見顏色, 估計粉的比例應該不太高
燒賣
咬下去口感帶點煙韌,
粉感不重, 有點豬油味,
只是燒賣皮部分大大扣分,
有些蒸得很乾得硬,
有些則是蒸得淋爛,
6粒燒賣裡,
只有2 粒的燒賣皮沒有被破壞🥲

最後,$17 來說,我個人不會再encore
2023-01-15 325 浏览
服務態度非常差,今次已經是第二次,買豆腐花要求加3匙糖被拒絕,說貴司只限加2匙糖,但你本身冇寫明,而且加3匙糖並不過份吧!成個過程中已經好冇禮貌,最大問題係鬧番個客𨍭頭,話我無理,如果你地要慳成本,請在價目單註明,等個客決定買定唔買,呢間野決定以後唔幫趁啦!
2022-05-11 415 浏览
墨汁燒賣 $15 6粒黑色燒賣比較少見,佢比一般嘅燒賣大粒,都幾香墨汁味,而且食落肥瘦適中,成粒燒賣都幾乾爽唔油膩! 肉質Q彈有咬口,燒賣皮好煙韌,唔會蒸到層皮爛晒,呢個燒賣我覺得幾高質,但係就偏貴少少但係豉油就好普通,係偏鹹嘅豉油,記得要少豉油😂
墨汁燒賣 $15 6粒
但係豉油就好普通,係偏鹹嘅豉油,記得要少豉油😂
2021-03-08 616 浏览
平時早餐都會來燒賣王子買撈麵同燒賣(冇得輸)加支無糖豆漿,不過依排見佢都有餃子賣,就買來試吓,好正!即包即着,超級新鮮!再加多個菜肉包,個包熱辣辣,啲肉好入味,價錢都算合理!
2021-01-01 403 浏览
阿囡想食燒賣王子的魚蛋腸粉,於是過去買咗撈麵腸粉和撈麵魚蛋套餐!18蚊一份好抵食!總體感覺:小朋友肚餓的話作為一份健康小食非常好,食物熱辣辣,魚蛋彈牙,反而燒賣有d普通!
18蚊一份好抵食!
撈麵腸粉
2020-11-30 287 浏览
要份雞蛋仔叫我等4分鐘,個阿姐係咁同伙記吹水,企喺佢面前完全冇理過份雞蛋仔,等咗10分鐘我聞到有陣燶味我開始忍唔住,見到份雞蛋仔燶咗,個阿姐叫我再等多陣整過俾我,我立即發脾氣叫佢退錢唔要,請人唔該專業少少啦!佢忙得滯吾記得我都算,佢係掛住同伙記吹水我先咁嬲囉!
2020-07-11 431 浏览
今日屋企冇煮飯又冇乜胃口 又想食餐平平地 就去左樓下間燒賣黃王子到買晚餐啦平時晏就會買下腸粉 燒賣食下🤣間唔中仲會有豆腐花賣 幾好食既滑嘟嘟咁今次就叫左咸蛋肉餅飯 肉餅唔會好乾身同唔會好鞋 水份剛好 同埋肉餅入面加左馬蹄增加左層次感 更加爽口咸蛋就一隻放係中間 其實份量都夠一但人食唔會話怕太少 記得叫多包甜鼓油倒落飯到就岩岩好 如果冇咸蛋肉餅可以試下食梅菜肉餅 都好食既而北菇雞飯D雞係好滑 但我會覺得d送既份量會小左d 同埋依個飯真係更加要加鼓油唔係會好乾哽

而北菇雞飯

2020-03-29 496 浏览
依間燒賣皇子平時食完飯時不時都會經過,今日下午茶時間咁岩又經過,決定會一會愛麗絲平時最愛既燒賣😍-椒鹽炸燒賣(6粒/$15)🌕🌕🌕🌕🌕 炸燒賣唔係度度有得食,所以就算本身好熱氣,都二話不說揀左食佢先!姐姐即叫即炸,等左大約五分鐘,熱辣辣超大粒。比平時食開既大一倍!外皮香脆,魚肉彈牙,加埋面頭既椒鹽真係冇得輸~~-$15 就有6粒燒賣,平均都係$2.5一粒,以人手包既黎講真係CP值超高,如果6粒唔夠,仲可以買8粒架!
椒鹽炸燒賣(6粒/$15)🌕🌕🌕🌕🌕

2020-03-25
  • 椒鹽炸燒賣
2019-11-10 368 浏览
沙爹魚蛋同腸粉就咁擺埋一齊搞到個味9唔搭8,賣相又好肉酸,咩食慾都無曬唔食又浪費食物,食完又破壞心情。以後唔會再幫襯⋯⋯ 魚蛋同腸粉嘅口感其實OK,但係d味到撈埋一齊就好奇怪
腸粉套餐

2019-11-10
等候时间
5 分钟 (外卖自取)
2019-10-01 280 浏览
📍墨魚燒賣&魚肉燒賣💰HK$20/8粒·全手工製作街坊質素嚟講 算係高質熱辣辣 口感超彈牙第一次食墨魚燒賣燒賣入面仲有啲墨魚粒😍👍🏻魚肉燒賣一樣好正一樣咁彈牙 彈牙之餘魚肉味仲好濃
📍墨魚燒賣&魚肉燒賣
一樣咁彈牙 彈牙之餘魚肉味仲好濃
墨魚燒賣&魚肉燒賣
墨魚燒賣&魚肉燒賣
2019-08-13 249 浏览
I am a fan of Prince Siumai so whenever I see it I have to get some.Spotted this joint in Shek Kip Mei which was a crossover of .There is a bar table at the far end but there was an unpleasant smell coming from somewhere.Anyway, decided to get the black and white which cost HKD15 for each portion.I found the siu mai really salty or perhaps it was the soy sauce.Overall, quite nice and looking forward to more new shops opening.Next time I will remember to ask them to not put the soy sauce because
Spotted this joint in Shek Kip Mei which was a crossover of [Prince Siumai x Bao Dim Sin Seng].

Next time I will remember to ask them to not put the soy sauce because it is too salty.