2018-01-13 329 浏览
星期六的早餐,番茄通粉配火腿炒蛋,蕃茄碎粒非常小,火腿加埋都唔夠半邊,但是炒蛋有加鮮奶炒,所以比較滑;午餐肉太陽蛋出前一丁,午餐肉份量都算多,有兩片厚的,但是可惜太陽蛋送到時蛋黃已穿,而且我覺得可能出前一丁落得太少水,所以比較鹹。
餐蛋麵
蕃茄通粉
2018-01-13
$40 (早餐)
2017-10-07 428 浏览
星期五度度麵要排隊 連元氣都要排嘅時候 經過唯有食北海道唔使排隊就入去食 已經成年無食過 原來而家仲出左「夠薑鮮茄」系列 比普通鮮茄湯底貴$10 仲有湯飯可以選擇叫左個鮮茄叉燒滑旦烏冬 黎到比想像中細碗 烏冬有啲硬 跟餐飲$48 啲個係鮮茄系列最貴嘅一個餐 唔通因該個叉燒? 但又唔係特別好食喎 仲叫左黃金豬扒滑旦通粉 原本想食米粉 點知唔記得叫佢轉...以為個豬扒叫黃金係炸 嘅 原來係煎  好淋 👍🏾但個鮮茄通真係湯底太杰  可以浠少少  環境:可以啦 商場內快餐店咁 唔同尖沙咀分店格局 冷氣不足 好似無冷氣咁 倚靠商場冷氣真係好唔得 食完都即走左服務:店員趕住收野咁 一擺低筷子就問係咪收得 但仲未食完

環境:可以啦 商場內快餐店咁 唔同尖沙咀分店格局
服務:店員趕住收野咁 一擺低筷子就問係咪收得 但仲未食完

2017-07-31 476 浏览
平日放假應該食番個靚早餐,今日行到去綠揚坊搵好野食! 早上十點好少鋪頭開左門,選擇唔多,一於試下未食過既北海道牧場啦!早餐都算好多選擇啦!叫左個面餐&多士餐:厚切午餐肉太陽蛋出前一丁 $ 35 - 一上菜覺得冇咩特別,當搵左件午餐肉出黎就嚇親,真係好厚!仲厚過太興個優質午餐肉面!足足有1cm厚.....好抵食!太陽蛋煎得好靚,個蛋黃仲係生既!午餐肉好肥美香口!出前一丁點都好食過普通公仔面!配熱檸水黎減輕罪惡感!粒粒花生醬多士配北海道3.6牛乳炒蛋、火腿 +熱檸水$32 - 主角在於粒粒花生醬!配埋煉奶既多士,冇得輸啦,香濃花生味+脆口多士!都要讚不讚牛乳炒蛋,好香滑!火腿就普通啦!

2017-07-31
$33 (早餐)
2017-05-26 344 浏览
見到北海道牧場餐廳轉咗新menu,叫咗蜜汁叉燒煎蛋通粉外賣,返到打開真係O咗咀,份量少到..好似人哋食剩咁(補充:個膠碗係同熱飲紙杯一樣高,可想而知係少到咩地步)
(補充:個膠碗係同熱飲紙杯一樣高,可想而知係少到咩地步)
蜜汁叉燒煎蛋通粉
2017-05-25
外卖自取
2017-05-20 302 浏览
星期六有事到綠楊坊,未吃午餐餓腸轆轆,卻見四週食肆人頭湧湧大排長龍。最後發覺這間北海道牧場餐廳沒有人排隊,心中已有預感不會太好吃,怎料吃過後發覺豈止如此叫了一個常餐。首先來了一個火腿通粉。湯頭偏鹹,通粉煮得過軟,放入口中糊糊的火腿的味道還可以的,但只有那麼一千零一片,未免有點兒太吝嗇吧接着來了常餐下半部份。全碟食物中,最可取的是厚多士!烘得外脆內軟,唯一只嫌牛油塗得不夠多!餐廳"推介"的北海道牛乳炒蛋不甚了了,雞翼炸過了頭,乾得比相對濕度百分之零還要乾,幾近無法下嚥花了八大元"加餸"的厚切午餐肉厚是夠厚的了,可惜味道強差人意,最後本人將之切成粒狀丟到通粉那兒吃,真的是"加餸"呢簡單一句作結:一定沒有下次

叫了一個常餐。

接着來了常餐下半部份。

簡單一句作結:一定沒有下次
2017-04-24 302 浏览
行完山,唔知食咩好,朋友介紹去依間北海道牧場餐廳,好,未試過,一於試下,這間食店似快餐,自己買飛跟住等送餐。叫左個吉列雞堡+牛乳炒蛋蕃茄湯通粉,牛乳炒蛋非常好食,蛋味十足,夠香滑,湯底好正,味道濃郁,通粉煮得剛剛好,價錢適中,環境又舒適,直得再試!
2017-02-18 375 浏览
返工遲到攪到無得食早餐,要等到11點幾先有得食既我好想食出前一丁呀。第一次試呢間餐廳,點左厚餐肉太陽蛋丁,見個麵黎到都幾好樣,但一食餐肉就出事,太厚了,感覺係將半罐午餐肉輕輕煎左底同面,咁中間呢,就好似食緊無煮過既肉咁,認真麻麻!個麵算煮得唔錯,軟硬岩岩好。呢個餐$34有咁既質素算抵食了。
2017-01-16 329 浏览
昨日約左男友到荃灣買鞋,本想到去開既euro gogo食午餐!但上到2樓經過這間裝潢清幽的餐廳,記得之前已經想試下,諗左陣就決定試新野喇!餐廳偏向快餐形式,客人需於門口點選買票,取牌搵位,但不用自行取餐,這裡有有送餐服務的!回正題,男友的黃金豬排牛乳抄蛋多士餐,抄蛋香滑,奶味濃郁又不失咸香,豬排薄口鬆化,火腿與多士新鮮keep溫!而我點的芝士忌廉魚柳飯等得比較耐,主角魚柳香脆但不乾身,飯係意想唔到會用珍珠米,醬汁忌廉味重,濃結黏嘴,略嫌汁同芝士既份量唔夠!餐飲熱啡同熱朱正常味!
,略嫌汁同芝士既份量唔夠!餐飲熱啡同熱朱正常味!
2016-11-28 994 浏览
尋日(27-11-2016 Sun)11點幾同老公食o左少少o野落荃灣買餸,行到綠楊,老公話食多少少o野.啊.食邊間?呢間啦,試吓,去到都幾多人,我就先入去搵定位,老公先買佢o個份,等好耐好耐,老公至拎個牌入o黎坐低等食物.到我出去買喇.睇o左好耐,決定要$38.00o既P6多士餐,有豬肉漢堡,豬肉腸,火腿,北海道3.6牛乳炒蛋同牛油多士,但收銀話未有豬肉漢堡.又要諗過,咁改要$46.00o既P7多士餐,有吉列魚柳,火腿,北海道3.6牛乳炒蛋同牛油多士,要熱檸水.我又拎個牌入去等,睇睇老公張單係要乜?佢要$58.00o既P5多士餐,有和牛漢堡扒,火腿,北海道3.6牛乳炒蛋同牛油多士,要熱朱古力.我買o左咁耐,返去坐低等,老公o個份都依然未到,使品使咁耐?終於,佢份餐到o黎,由佢買飛等到到o黎,用o左6分鐘,影好相後佢就開始食喇,而我o個份呢,由落單等到到齊要9分鐘,所有o野都係即叫即整?咁就試吓先.先食牛油多士,係仍熱但唔脆,牛油好夠好多;吉列魚柳外面唔係好脆,魚肉有啲鯹味,質地鬆;北海道3.6牛乳炒蛋都幾滑,味道唔太濃;火腿同熱檸水就唔使講啦.而老公都同我交換半件和牛漢堡扒同吉列魚柳

P5多士餐:和牛漢堡扒,火腿,北海道3.6牛乳炒蛋同牛油多士,要熱朱古力
熱檸水
P7多士餐:吉列魚柳,火腿,北海道3.6牛乳炒蛋同牛油多士
咁就試吓先.先食牛油多士,
厚牛油多士
北海道3.6牛乳炒蛋
味道唔太濃;火腿同熱檸水就唔使講啦.

而老公都同我交換半件和牛漢堡扒同吉列魚柳,
和牛漢堡扒同吉列魚柳
和牛漢堡扒食得出有洋蔥粒,牛味都有o既,口感鬆軟.

味道係3.22分

服務:

如上文講,我o地去到,因人多,我就先搵定位等我老公,o岩o岩行前幾步,就係佢o地出飲品o既位置,我都見到有個男職員拎飲品轉身,所以我即停低讓佢,佢都見到,但仍好自然咁叫我小心佢,不過語氣麻麻,覺得佢o既意思係:我唔會讓你行先,你亦都唔好撞到我.

而我坐低後,等好耐好耐,我坐長梳化椅,而我見老公張膠凳冇墊,餐廳最入有張有墊o既凳(張凳係多o左放o係通道盡頭,唔係放埋枱邊等客人坐o既吉位),於是換o左,之後呢個男職員就o黎,問都唔問就拎走我張凳(我重以為佢係一個冇禮貌o既客人),我即刻同佢講,張凳有人,佢好唔清楚咁答我,意思好似話呢個位唔係擺呢張凳,因為好窄….講真,我又唔覺得個位好窄,而且有墊o既凳比冇墊o既唔係大好多,其實我想即走.不過我又想睇吓佢啲o野有幾咁 好食幾咁巴閉.

最終結論係服務唔得,o野食等得耐又唔係話好突出一定要食,唔會再o黎啦.

抵食係1.5分
2016-11-27
2016-09-26 546 浏览
今晚是中秋節,人大左唔玩蠟燭改為簡簡單單與友人共進晚餐,剛好經過綠楊坊2/F,8:00pm晚飯時間竟然冇哂人(節日關係吧)就試試它可能心理作用覺得今晚食物特別好吃,特別新鮮熱辣日式咖哩漢堡排跟美味的3.6牛乳炒滑蛋,真的一試難忘,雞蛋不太生不太熟,很香蛋味日式咖哩汁內有少許肉碎,白米用上珍珠米,牛油焗多士好脆口好吃,店內環境舒適,至於飲品方面熱華口是跟餐送,另外綠茶特飲要加$8(但味道怪怪地好似薄荷味)下次會再試其他餐
可能心理作用覺得今晚食物特別好吃,特別新鮮熱辣
2016-09-15
2016-09-10 375 浏览
最差餐廳,北海道牧場餐廳,叫左卡邦尼意粉,原來得隻生蛋同汁撈,乜料都冇,賣66蚊,黑咖喱炸豬扒,變左塊炸肉片,最有希望既西多士,得個麵包邊搽左啲啲花生醬,炸吾到外脆內軟成餐食左二百幾,衰到爆,都係食返隔離既 euro go go 仲好食得多多聲
最差餐廳,
北海道牧場餐廳,
叫左卡邦尼意粉,原來得隻生蛋同汁撈,乜料都冇,賣66蚊,
黑咖喱炸豬扒,變左塊炸肉片,
最有希望既西多士,得個麵包邊搽左啲啲花生醬,炸吾到外脆內軟
成餐食左二百幾,衰到爆,

都係食返隔離既 euro go go
仲好食得多多聲
2016-09-10
2016-08-25 379 浏览
路經這商塲找食店午餐,看見那淺藍色舒服装修,便入内試試,叫了一個餐有多士、火腿、炒蛋,义燒通粉,似早餐食物,最正是那個蛋,超滑,入口帶點奶味,好正,通粉也煮得剛好不淋而湯亦濃郁帶香,跟餐那咖啡出奇地香濃。
,通粉也煮得剛好不淋而湯亦濃郁帶香
,跟餐那咖啡出奇地香濃。
2016-08-25
2016-08-18 269 浏览
從來上Openrice都是找餐廳資料同睇食評作參考, 不是會員, 亦從無打算寫食評, 但今次, 諗咗幾日, 真係忍唔住要專登開個account寫一寫。今個星期二去咗荃灣綠楊坊諗住食個下午茶, 本來唔係打算食呢間, 但經過佢門口, 見到個大大餐牌, D食物相影得幾吸引, 轉軚入咗去, 結果中伏了!係門口落咗單, 叫咗-日式黑咖喱吉列豬扒飯, 加一杯熱華田, 入去想搵個位啦, 呢張枱下面一堆用過既紙巾, 個張枱下面一堆用過既牙簽, 唉, 衞生真係麻麻。食物上枱了, 當然, 同張相係有落差, 都預咗。首先, 汁少, 算, 照食, 無所謂, 飯上面有舊炒蛋, 味道OK, 去到食個塊吉列豬扒, 就出事了! 食第一啖, 係完全咬唔開, 咬多兩三次, 咬開了, 一路咬住個口豬扒, 心諗, 發生乜事, 居然可以難食到咁, 完全無味, 而且仲有一陣怪味, 唔知個廚發生乜事, 竟然可以煮到一塊好睇唔好食既豬扒, (連我平日十指不沾羊春水既細妹, 第一次入廚煮既餸都好食過佢, 都只係鹹咗D), 勉強自己吞下去, 嘩, 差D想嘔番出黎, 唔想浪費食物, 仲想食埋佢, 再咬第二啖, 唉, 不行了, 真係會嘔架,

食物上枱了, 當然, 同張相係有落差, 都預咗。首先, 汁少, 算, 照食, 無所謂, 飯上面有舊炒蛋, 味道OK, 去到食個塊吉列豬扒, 就出事了! 食第一啖, 係完全咬唔開, 咬多兩三次, 咬開了, 一路咬住個口豬扒, 心諗, 發生乜事, 居然可以難食到咁, 完全無味, 而且仲有一陣怪味, 唔知個廚發生乜事, 竟然可以煮到一塊好睇唔好食既豬扒, (連我平日十指不沾羊春水既細妹, 第一次入廚煮既餸都好食過佢, 都只係鹹咗D), 勉強自己吞下去, 嘩, 差D想嘔番出黎, 唔想浪費食物, 仲想食埋佢, 再咬第二啖, 唉, 不行了, 真係會嘔架, 無辦法, 放棄了, 用杯熱華田漱口後, 走人!

離開時, 只想到五個字: 貼錢買難受!!!!!

我無相機食先既習慣, 所以無影到相, 只係得呢張收據, 証明我真係有去消費!!!
2016-08-16
2016-08-06 173 浏览
昨晚和家人到了荃灣的 「北海道牧場餐廳」試了一下晩飯套餐,可以說,只是一試便可意!餐廳環境一般,店員沒有笑容,需要點餐付款後才有食物送過來日式卡邦尼芝士意粉+熱鴛鴦($66)北海道牧場餐+凍鮮奶綠茶($51)整體說只是一是無妨!😶
餐廳環境一般,店員沒有笑容,需要點餐付款後才有食物送過來
日式卡邦尼芝士意粉+熱鴛鴦($66)
北海道牧場餐+凍鮮奶綠茶($51)
整體說只是一是無妨!😶
2016-08-05
2016-07-25 505 浏览
早上路经荃灣綠楊商場、入去快餐店食個早餐先!点知好多人排長龍、又難揾位、於是行上一層……發現左一間"北海道牧場餐廳"日式餐廳嘅色調柔和、有D動物裝飾、真係有農場 感覺喎~門口同另一邊墙都係開放式令餐廳更開揚、又静、环境好舒服……… 再睇餐牌好多選擇、係一般嘅早餐款式、我揀左個普通嘅套餐…… B1早餐……北海道3·6牛乳通粉 炒蛋拼多士、火腿通粉+飲品一杯 32元早餐賣相同一般的餐冇分别、個通粉顏色好靚整份餐好企理……牛油多士焗得啱啱好、入口香鬆脆!多士比我平時食開嘅厚一点、包嘅密度高、好軟熟、質地幼细、食得出係用靚麵粉製造嘅、炒蛋好有蛋味、香滑、切落有蛋汁流出令到裹外更流滑、我懷疑係加左D牛奶一齊炒嘅、因為除左蛋香仲有奶香!通粉軟硬適中、湯底濃濃的、有奶和鷄湯的味道、有点忌廉状、加埋通粉滑脱脫!两片火腿軟滑爽口、係優質火腿!好食!!咖啡上面鋪了一層薄薄的泡沬、很溫和好香!食完呢份早餐、我覺得~款式係好普通、但用料、烹調就好與衆不同啦~係一份有質素嘅早餐!係一份好享受嘅早餐!
再睇餐牌好多選擇、係一般嘅早餐款式、我
揀左個普通嘅套餐……
B1早餐……北海道3·6牛乳通粉
炒蛋拼多士、火腿通粉+飲品一杯 32元
早餐賣相同一般的餐冇分别、個通粉顏色好靚
整份餐好企理……
牛油多士焗得啱啱好、入口香鬆脆!
炒蛋好有蛋味、香滑、切落有蛋汁流出令到
两片火腿軟滑爽口、係優質火腿!好食!!
咖啡上面鋪了一層薄薄的泡沬、很溫和好香!