天氣熱左咁多 去朋友屋企開PARTY大家都懶煮上網搵到半唐番Mr.MIX Catering既到會服務🚚2日前上網預訂 滿$600就免運費 好方便😉整體食物好睇又好食 份量又夠 仲有保溫袋裝住送黎下次有GATHERING都一定會考慮😎半唐番 係由一班愛飲愛食愛PARTY既廚師開🥳到會服務可以自選配搭或者揀SETS我地叫左6人自選套餐有沙律X1 前菜X2 主菜X2 粉飯X1 甜品X1份量好夠食 而且好高質😍💥手撕雞沙律配加多加多醬呢個沙律好新鮮豐富 🥗有海量沙律菜 手撕雞 青瓜 車厘茄配上印式加多加多醬 辣辣地好惹味😋有朋友唔食辣 自己撈柚子蜜個汁又好清新☺️💥煙三文魚牛油果炸黃金饅頭 TOTAL有6件 一件一口 食落好方便炸黃金饅頭 脆卜卜入面夾住煙三文魚同牛油果 口感豐富又幾好食😇💥泡菜薄切西冷迷你漢堡TOTAL都係有6件 🍔迷你漢堡賣相精緻 但其實份量唔細好多泡菜 西冷都有牛味少少辣幾唔錯😛💥德國無骨咸豬手配潮式酸菜 呢個FUSION菜 好好食無骨咸豬手夠入味 唔會太老 仲要啖啖肉好方便 再配潮式酸菜 出奇地夾 好正😍💥香甜柚子蜜燒豬仔骨 豬肋骨燒得岩岩好 肉都幾多下面仲有D烤蔬菜

天氣熱左咁多 去朋友屋企開PARTY大家都懶煮

TOTAL 有12粒 每人可以食2粒
細細粒 食完一D都唔怕肥
為PARTY畫上圓滿既句號🥳🥳

2023-06-12 234 浏览
🍱 #到會套餐 @mrmixcatering屋企有人生日🥳依家天氣咁熱🥵當然最好就緊係咁多人一齊係屋企涼住冷氣chill住咁慶祝啦😝今次我就幫手叫左半唐番到會😍佢地啲野食睇得之餘又好食😋食到個個舔舔脷大滿足😝人人開心就連生日歌都唱得大聲啲呀😚🐥手撕雞沙律配加多加多醬 (S Tray)未開蓋既時候已經見到滿到瀉既雞絲😍開蓋之後真係好誇張啊🫨一層一層咁疊上去成座山咁🫨成班人撈起既場景超震撼🤯雞絲食落去好柔軟😚加多醬少少辣🤪全部人都話點完辣辣地勁惹味😄🦀東瀛咖哩蟹肉酥皮盒 (6件)唔好睇佢的的骰骰好似冇乜野食咁😙佢中間卷住既蟹肉絕對係誠意十足😜塞到勁滿而且係濃濃既咖哩味😗鍾意食蟹肉既絕對唔好錯過!🍔泡菜薄切西冷迷你漢堡 (6件)依盒得6件係完全唔夠食呀🥺因為真係太好味🤪泡菜加埋牛扒肉係切薄片😝全部野都係可以一啖放曬入口🤗放入口之後泡菜既酸辣汁同牛汁成個口都係😚油香得黎又勁fresh!🍖德國無骨咸豬手配潮式酸菜 (S Tray)皮厚肉嫩!每一舊豬手都係脂肪同瘦肉50%既比例😋依個黃金比例加埋大大碗既酸菜 就算唔洗去大排檔都依然有果種風塵僕僕既風味呀😚個個人都話勁想係咁撈飯 一舊豬肉一啖飯😊🌮喇
🍱 #到會套餐 @mrmixcatering

🐥手撕雞沙律配加多加多醬 (S Tray)

🦀東瀛咖哩蟹肉酥皮盒 (6件)

🍔泡菜薄切西冷迷你漢堡 (6件)

🍖德國無骨咸豬手配潮式酸菜 (S Tray)

🌮喇沙藍青口配蒜蓉包 (S Tray)
個汁較得勁入味!仲岩岩好吊埋個青口海鮮味出黎😙每隻青口睇得出係好明顯係靚野黎 因為啲肉完全唔苦同埋超大隻☺️擺埋舊肉係蒜蓉包上面蘸汁就perfect曬!

🍝溫泉蛋卡邦尼烏冬 (S Tray)
依個係全台人都夾到無停手既烏冬🤪點解?依個加左蛋之後既卡邦尼意粉係忍唔住口架 蛋汁撈埋芝士卡邦尼一般都係做到好稠🥹依個竟然係完全冇依種既感覺☺️食落去係滑捋捋☺️烏冬超容易入口🤪

🍨的骰雲呢拿泡芙 (12粒)
泡芙超好味!雪咗一陣先攞出嚟食凍凍哋,雲呢拿cream好順滑,爽甜唔油膩!😋 為呢一餐畫上完美嘅句號!🥳

📍 @mrmixcatering
九龍灣宏光道4號豐隆工業中心601B室
2023-06-02 54 浏览
✨六人自選套餐✨六人自選套餐套餐包括沙律 小食兩款主菜兩款 粉飯同甜品菜式有多款選擇 相當豐富 份量十足開party一流✨手撕雞沙律配加多加多醬滿滿一大盤 雞肉軟腍 沙律菜新鮮加埋醬汁食 清新開胃✨東瀛咖哩蟹肉酥皮盒外層酥皮盒 意外地口感仲酥脆 餡料飽滿 有淡淡的咖喱香 幾惹味✨煙三文魚牛油果炸黃金饅頭饅頭鬆軟煙三文魚鹹鮮 配搭牛油果醬幾清新✨德國無骨咸豬手配潮式酸菜鹹豬手份量十足 件件都好大嚿 啖啖肉皮爽彈 肉質結實 帶少少油脂好入味 配埋潮式酸菜 可以中和返油膩感✨香甜柚子蜜燒豬仔骨豬仔骨都幾多肉 柚子蜜清新香甜呢個配搭唔錯 仲有大量蔬菜墊底✨溫泉蛋卡邦尼烏冬 溫泉蛋同烏冬分開包裝幾好溫泉蛋有兩隻流心程度可以烏冬偏腍 醬汁香滑 煙肉鹹香略嫌醬汁份量少咗啲✨提拉米蘇大福餅糯米糍表面灑滿可可粉皮薄軟糯 內餡香滑總結:食物可以 份量十足 選擇算多一大班人聚會開party都係個唔錯嘅選擇
✨六人自選套餐✨

糯米糍表面灑滿可可粉
皮薄軟糯 內餡香滑

總結:食物可以 份量十足 選擇算多
一大班人聚會開party都係個唔錯嘅選擇
今次打算約D朋友上黎開大食會🤣 諗預備咩嘢食有啲麻煩😅 搵到呢間到會外賣野食選擇比較多❤️ 而且好似好有質素唔係一般既派對食物🎉 用保溫袋送到夠曬暖一到即食🔥⭐️ 手撕雞沙律配加多加多醬 🥗沙律本身清新又開胃💚 配上惹味既印式加多加多醬🇮🇩 辣味帶點花生口感好正🥜⭐️ 京城鴨肉金文拔墨西哥餡餅 🥙鴨肉配上芝士係好有趣嘅配搭🧀 脆脆口滋味十足🇲🇽⭐️ 煙三文魚牛油果炸黃金饅頭 🥑一口一塊方便玩住食🤪 三文魚配上牛油果好Fresh🐟 用饅頭代替麵包好有創意而且增加了口感⭐️ 豆豉三文魚炒西班牙辣肉腸薯粒 🍖估唔到豆豉加上西班牙風味🇪🇸 越食越有風味之餘仲同餐廳一樣有鑊氣☺️⭐️ 香甜柚子蜜燒豬仔骨 🥓豬肋骨配上柚子醬唔會太膩🍊 仲有各種烤蔬菜🥬有種美式BBQ既感覺🇺🇸⭐️ 溫泉蛋卡邦尼烏冬 🍝烏冬入口滑溜🤍 加上溫泉蛋既點綴入口好Creamy🍳⭐️ 朱古力布朗尼脆燕麥杯 🍫杯Size既Brownie 保留著濃濃既朱古力香但係勝在唔洗整污糟手🤣
手撕雞沙律配加多加多醬

香甜柚子蜜燒豬仔骨
溫泉蛋卡邦尼烏冬
朱古力布朗尼脆燕麥杯
2023-05-16 205 浏览
今年慶祝母親節,同屋企人訂咗6人到會套餐!到會嘅質素嚟講,真係超級豐富同好食!!係一個同朋友家人聚餐好好嘅選擇!🔸手撕雞沙律配加多加多醬手撕雞一絲絲好嫩!底層有滿滿嘅沙律菜、青瓜、車厘茄,食落好新鮮好爽脆~配上勁香嘅多加多醬,係有好多花生碎類似沙嗲串燒汁嘅味道,好香口好正~🔸京城鴨肉金文拔墨西哥餡餅個人好鍾意食呢個餡餅🥙!!!總共有10件,每件夾住鴨肉、芝士等,食落甜鹹甜鹹咁,幾好食!私心沾咗啲多加多醬一齊食,更好食啊!!🔸東瀛咖哩蟹肉酥皮盒 一口size,酥皮好香脆!如果氣炸/焗返熱嚟食一定仲正!🔸德國無骨咸豬手配潮式酸菜咸豬手冇得輸~滿滿嘅骨膠原😚配埋碎碎嘅酸菜一齊食,好惹味!🔸豆豉三文魚炒西班牙辣肉腸薯粒份量勁多🤣🤣呢道菜好香口,三文魚、薯粒切到細細粒好岩送飯!🔸日式咖喱厚切吉列豬扒飯好鍾意個咖哩汁!!!超級濃郁,鹹味辣味適中,令人食到一口接一口~🔸的骰雲呢拿泡芙一口size泡芙~食落完全唔膩!一啖咬落去啲cream爆喺口腔內勁正!

今年慶祝母親節,同屋企人訂咗6人到會套餐!
到會嘅質素嚟講,真係超級豐富同好食!!
係一個同朋友家人聚餐好好嘅選擇!

🔸手撕雞沙律配加多加多醬

🔸京城鴨肉金文拔墨西哥餡餅
個人好鍾意食呢個餡餅🥙!!!

🔸東瀛咖哩蟹肉酥皮盒
一口size,酥皮好香脆!
如果氣炸/焗返熱嚟食一定仲正!

🔸德國無骨咸豬手配潮式酸菜
咸豬手冇得輸~滿滿嘅骨膠原😚
配埋碎碎嘅酸菜一齊食,好惹味!

🔸豆豉三文魚炒西班牙辣肉腸薯粒
份量勁多🤣🤣
呢道菜好香口,三文魚、薯粒切到細細粒好岩送飯!

🔸日式咖喱厚切吉列豬扒飯
好鍾意個咖哩汁!!!
超級濃郁,鹹味辣味適中,令人食到一口接一口~

🔸的骰雲呢拿泡芙
一口size泡芙~食落完全唔膩!
一啖咬落去啲cream爆喺口腔內勁正!
2023-05-12 39 浏览
半唐番Mr.MIX Catering 📍@mrmixcatering 最近開Party叫左@mrmixcatering 到會超多款🎉派對食物~同埋套餐可以選擇叫左6人自選套餐~方便又快捷~仲包送貨可以自己揀食邊款😁套餐包括:沙律、小食拼盤、主菜、粉飯、甜品 整體來講~食物份量好足~味道👅唔錯♥️我地6人食~好夠飽~而且用保溫袋裝好送到來食物仲係熱辣辣🔥即開即食🥰。手撕雞沙律配加多加多醬 。京城鴨肉金文拔墨西哥餡餅 。東瀛咖哩蟹肉酥皮盒 。德國無骨咸豬手配潮式酸菜 。豆豉三文魚炒西班牙辣肉腸薯粒 。日式咖喱厚切吉列豬扒飯 。朱古力布朗尼脆燕麥杯 大家有興趣可以到官網/IG/FB了解詳情🔎✨半唐番Mr.MIX Catering @mrmixcatering 📍九龍灣宏光道4號豐隆工業大廈6樓601B室 #mrmixcatering #派對 #到會公司 #美食到會 #hkfoodie #hkkol #kolhk #foodiehk #到會 #美食推介 #派對食物 #外送

最近開Party叫左@mrmixcatering 到會
超多款🎉派對食物~同埋套餐可以選擇

叫左6人自選套餐~方便又快捷~仲包送貨
可以自己揀食邊款😁套餐包括:
沙律、小食拼盤、主菜、粉飯、甜品

整體來講~食物份量好足~味道👅唔錯♥️
我地6人食~好夠飽~而且用保溫袋裝好
送到來食物仲係熱辣辣🔥即開即食🥰

。手撕雞沙律配加多加多醬

。京城鴨肉金文拔墨西哥餡餅

。東瀛咖哩蟹肉酥皮盒

。德國無骨咸豬手配潮式酸菜

。豆豉三文魚炒西班牙辣肉腸薯粒

。日式咖喱厚切吉列豬扒飯

。朱古力布朗尼脆燕麥杯

大家有興趣可以到官網/IG/FB了解詳情🔎
📍九龍灣宏光道4號豐隆工業大廈6樓601B室

外卖送餐
2023-04-23 46 浏览
去朋友家又想咩都食啲😂就找咗間附返的 #半唐番到會 選擇唔少而且勁方便早幾日訂,準時3點可自取叫咗其中6款食物💕用保溫袋裝好,嚟到仲有溫度加分手撕雞沙律,菜都幾新鮮配加多加多醬幾特別,醬汁不少沾餡餅都夾京城鴨肉金文拔墨西哥餡餅🥧鴨肉配芝士幾夾,餅軟熟份量不少煙三文魚牛油果炸黃金饅頭🥠沒想到咁夾而且饅頭仲帶脆香甜柚子蜜燒豬仔骨🍴朋友都話唔錯,豬仔骨多肉帶點酸甜,底部仲有不少蔬菜加分冬陰公海鮮炒意粉🍝海鮮不少都新鮮,意粉份量勁多,味道就偏淡咗少少,加少少辣椒就剛好提拉米蘇大福餅🍮大褔餅軟熟,不太甜,忌簾幾滑

叫咗其中6款食物💕用保溫袋裝好,嚟到仲有溫度加分

京城鴨肉金文拔墨西哥餡餅🥧鴨肉配芝士幾夾,餅軟熟份量不少

煙三文魚牛油果炸黃金饅頭🥠沒想到咁夾而且饅頭仲帶脆

提拉米蘇大福餅🍮大褔餅軟熟,不太甜,忌簾幾滑
外卖自取
好耐無試過有Party 了🥳為左補祝其中一位屋企人生日🎂,我地喺媽咪屋企來個小型派對🎉最方便就梗係叫到會啦!見到「Mr.Mix 半唐番」既菜式比較新穎,大家都想有新派少少🤏既菜式,所以決定來一回半唐番!今次我地叫左個六人套餐:龍蝦仔黃金栗米蘆筍沙律 (伴花椒油醋汁) (S Tray)京城鴨肉金文拔墨西哥餡餅 (10件)泡菜薄切西冷迷你漢堡 (6件)德國無骨咸豬手配潮式酸菜 (S Tray)香甜柚子蜜燒豬仔骨 (S Tray)日式咖喱厚切吉列豬扒飯 (S Tray)朱古力布朗尼脆燕麥杯 (6杯)賣相就真係好靚,經過運輸過程仲有咁良好既賣相真係唔簡單㗎!我地最喜歡係「香甜柚子蜜燒豬仔骨」,甜甜酸酸又夠焦香,大人細路都啱食!「德國無骨咸豬手配潮式酸菜」係男士最愛😂,豬皮好彈性彈性配潮式酸菜好夠新穎!「京城鴨肉金文拔墨西哥餡餅」都係比較特式,味道都相當唔錯👍「泡菜薄切西冷迷你漢堡 」賣相一流,辣🥵辣口味大人先啱了!小朋友就最心儀「朱古力布朗尼脆燕麥杯」,你懂的🤣🤣🤣🤣

今次我地叫左個六人套餐:

龍蝦仔黃金栗米蘆筍沙律 (伴花椒油醋汁) (S Tray)
日式咖喱厚切吉列豬扒飯 (S Tray)
朱古力布朗尼脆燕麥杯 (6杯)

2023-04-15 159 浏览
去左朋友屋企house warming,,係網上訂左到會食品公司💠半唐番 Mr. Mix Catering💠嘅到會食物。6人份量嘅份量剛剛好,仲要好好食,誠意推介比大家💕6️⃣人自選套餐 🔸沙律 (自選1款)1️⃣龍蝦仔黃金栗米蘆筍沙律 (伴花椒油醋汁) 2️⃣手撕雞沙律配加多加多醬 3️⃣和風胡麻醬撈烏冬我地揀左2️⃣手撕雞沙律配加多加多醬,沙律菜好新鮮,有車厘茄、青瓜、生菜等,而手撕雞係非常嫰滑好食🤩多加多醬嘅味道就似食泰式串燒嘅沙嗲醬,呢個配搭又幾特別😝🔸小食(自選2款)1️⃣京城鴨肉金文拔墨西哥餡餅 (10件)2️⃣煙三文魚牛油果炸黃金饅頭 (6件)3️⃣泡菜薄切西冷迷你漢堡 (6件)4️⃣東瀛咖哩蟹肉酥皮盒 (6件)我地揀左1️⃣&4️⃣,墨西哥餡餅夾住美味嘅鴨肉,仲有芝士,味道唔錯!酥皮盒皮脆,餡料係咖喱蟹肉,細細件,可以一啖放落口🥰🔸自選主菜 (自選2款)1️⃣德國無骨咸豬手配潮式酸菜 (S Tray)2️⃣香甜柚子蜜燒豬仔骨 (S Tray)3️⃣豆豉三文魚炒西班牙辣肉腸薯粒 (S Tray)4️⃣喇沙藍青口配蒜蓉包 (S Tray)主菜要左2️⃣、4️⃣,豬件骨醃到好入味,無豬騷味😜,加入柚子蜜嘅豬仔骨又幾香喎,都係比較少有嘅食法。

6️⃣人自選套餐

🔸沙律 (自選1款)
1️⃣龍蝦仔黃金栗米蘆筍沙律 (伴花椒油醋汁)
2️⃣手撕雞沙律配加多加多醬
3️⃣和風胡麻醬撈烏冬

🔸小食(自選2款)
1️⃣京城鴨肉金文拔墨西哥餡餅 (10件)
2️⃣煙三文魚牛油果炸黃金饅頭 (6件)
3️⃣泡菜薄切西冷迷你漢堡 (6件)
4️⃣東瀛咖哩蟹肉酥皮盒 (6件)

🔸自選主菜 (自選2款)
1️⃣德國無骨咸豬手配潮式酸菜 (S Tray)
2️⃣香甜柚子蜜燒豬仔骨 (S Tray)
3️⃣豆豉三文魚炒西班牙辣肉腸薯粒 (S Tray)
4️⃣喇沙藍青口配蒜蓉包 (S Tray)
主菜要左2️⃣、4️⃣,豬件骨醃到好入味,無豬騷味😜,加入柚子蜜嘅豬仔骨又幾香喎,都係比較少有嘅食法。喇沙藍青口必食,份量十足,仲要配埋蒜蓉包,點埋喇沙汁一齊食🤩

🔸自選粉飯 (自選1款)
1️⃣溫泉蛋卡邦尼烏冬 (S Tray)
2️⃣冬陰公海鮮炒意粉 (S Tray)
3️⃣日式咖喱厚切吉列豬扒飯 (S Tray)
意粉雖然係S tray,但絕對夠6人食,仲有青口、蝦、蜆同車厘茄,食落口感豐富,冬蔭公汁令意粉充滿泰式風味,非常惹味🥰

🔸甜品 (自選1款)
1️⃣朱古力布朗尼脆燕麥杯 (6杯)
2️⃣提拉米蘇大福餅 (6件)
3️⃣的骰雲呢拿泡芙 (12粒)
大福嘅餡料係tiramisu,底層仲有orea曲奇,仲有藍莓同紅莓作伴☺️
2023-04-11 82 浏览
今次我地叫左個六人餐, 一個餐已有齊晒沙律, 小食, 主菜及甜品😍而店家主打係中西Fusion菜, 睇得出每個combination都係用心思考過先推出👍🏻仲要每款都好大盤 🤪🔸手撕雞沙律配加多加多醬本身有沙律菜, 手撕雞, 青瓜, 車厘茄第一次沙律配加多加多醬咁食, Fresh得黎又幾惹味 🔸京城鴨肉金文拔墨西哥餡餅 (10件)Quesadilla夾住京城鴨肉同芝士, 配搭好得意, 我地刻意再氣炸過,餡餅脆卜卜仲好食🔸煙三文魚牛油果炸黃金饅頭 (6件)上網睇Menu時見到炸饅頭已經第一時間好想食, 炸饅頭搽左牛肉果醬再夾埋煙三文魚呢個配搭又幾得意🔸德國無骨咸豬手配潮式酸菜無骨咸豬手, 食起黎好方便, 味道都唔錯, 唔會太咸而個潮式酸菜完全係亮點, 我食唔晒第2日留黎拌湯米粉食 真係一流 (錯重點添😂)🔸香甜柚子蜜燒豬仔骨Spare Ribs唔會太柴, 加埋柚子蜜 甜甜地幾開胃伴菜特別係Zucchini都好好食🔸溫泉蛋卡邦尼烏冬 輕輕整穿個溫泉蛋再撈落個烏冬到, 口感非常creamy😍小朋友最鐘意食呢個, 食完一碗又一碗🔸朱古力布朗尼脆燕麥杯 (6杯)又係小朋友最愛Brownie 唔會
仲要每款都好大盤 🤪

🔸手撕雞沙律配加多加多醬
本身有沙律菜, 手撕雞, 青瓜, 車厘茄
第一次沙律配加多加多醬咁食, Fresh得黎又幾惹味

🔸京城鴨肉金文拔墨西哥餡餅 (10件)

🔸煙三文魚牛油果炸黃金饅頭 (6件)
呢個配搭又幾得意

🔸德國無骨咸豬手配潮式酸菜
無骨咸豬手, 食起黎好方便, 味道都唔錯, 唔會太咸

🔸香甜柚子蜜燒豬仔骨
Spare Ribs唔會太柴, 加埋柚子蜜 甜甜地幾開胃
伴菜特別係Zucchini都好好食

🔸溫泉蛋卡邦尼烏冬
輕輕整穿個溫泉蛋再撈落個烏冬到, 口感非常creamy😍
小朋友最鐘意食呢個, 食完一碗又一碗

🔸朱古力布朗尼脆燕麥杯 (6杯)
又係小朋友最愛
Brownie 唔會太乾, 朱古力濃度都好啱小朋友口味, 唔會過濃
加埋適量燕麥, 提升左整個味道

整體既體驗不論係食物質素, 外觀, 份量 送貨安排等等 都非常好❤️
2023-04-02 25 浏览
Gathering 食大餐,朋友試過, 熱烈推介好啦, 終於搵到藉口啦,今次喺「半唐番」訂咗個「6人自選套餐」包括:煙三文魚凱撒沙律 (1.5lb) 小食拼盤 (芝味魚腐金磚 (6件) , 日式卜卜脆炸雞 (6件) , 雞肉洋蔥圈 (6件), 沙話Dee卡雜菜春卷 (6件) 德國啖啖肉腸配意式肉丸拼盤 (2-3磅)荔枝咕嚕雞球 (1.5磅)意式香蒜大蜆扁意粉 (2-3lb)一口紐約芝士蛋糕 (6 件)煙三文魚凱撒沙律:菜好新鮮,仲有蛋+煙三文魚,汁另上有少少微辣,GOOD小食拼盤小:食炸得好香脆,由拎到手到返到屋企仲脆卜卜架,配上泰式雞醬,好味德國啖啖肉腸配意式肉丸拼盤:一共有四款腸仔,口感同味道款款不同,岩晒食肉人士,肉丸味道濃郁,牛味十足配上蕃茄醬一流荔枝咕嚕雞球:甜酸一向都最受歡迎,因為好醒胃,雞球份量多又大件再加荔枝肉,冇點錯! 意式香蒜大蜆扁意粉:意粉上面好多蜆,蒜茸炒到好香,成個意粉食落都好香蒜味少少微辣+意粉硬度岩岩好, 彈牙,扁意粉份量好多(全家最喜歡扁意),KO唔晒添,要留下餐紐約芝士蛋糕:正常發揮,可以大大少少就好啦下次再試其他菜式
Gathering 食大餐,朋友試過, 熱烈推介
包括:
煙三文魚凱撒沙律 (1.5lb)
德國啖啖肉腸配意式肉丸拼盤 (2-3磅)
荔枝咕嚕雞球 (1.5磅)
意式香蒜大蜆扁意粉 (2-3lb)
一口紐約芝士蛋糕 (6 件)
紐約芝士蛋糕:正常發揮,可以大大少少就好啦

下次再試其他菜式
2023-03-19
5 分钟 (外卖自取)
2023-03-29 122 浏览
上星期以為天氣幾好就諗住約埋大小姐的同學仔一齊去西九文化區野餐點知天公不造美竟然落咁大雨但係又叫左到會唯有屋企自己開PARTY啦今次我就搵左半唐番到會服務半唐番是由一班愛飲愛食愛派對的廚師聚在一起所創立的到會公司提供全天候美食到會,包括自選配搭及精選套餐。消費滿 $600 可以免運費而我地就揀左6人自選套餐$1080 (免運費) (包小食併盤、沙律、主菜2款、主食x1、甜品) 1️⃣小食併盤(芝味魚腐金磚、日式卜卜脆炸雞、洋蔥圈、沙話Dee卡雜菜春卷) 2️⃣煙三文魚雞蛋沙律 (1.5lb)3️⃣原隻露絲瑪莉燒春雞 (2lb)4️⃣德國啖啖肉腸配意式肉丸拼盤 (2-3磅)5️⃣意式香蒜大蜆扁意粉 (2-3lb)6️⃣一口紐約芝士蛋糕 (6 件)小食拚盤炸得剛剛好唔會好油膩燒春雞肉質嫩滑唔會燒到乾柴咁大蜆意粉份量十足加入大量碎蒜蒜香味濃蜆肉豐富大人小朋友都中意德國肉腸拼盤同樣份量十足有多款不同的口味的肉腸最適合飲返杯德國啤酒最後食埋甜品真的非常滿足下次去野餐可以再ENCORE了
上星期以為天氣幾好
唯有屋企自己開PARTY啦

今次我就搵左半唐番到會服務
半唐番是由一班愛飲愛食愛派對的廚師
聚在一起所創立的到會公司
提供全天候美食到會,包括自選配搭及精選套餐。
消費滿 $600 可以免運費

而我地就揀左

6人自選套餐$1080 (免運費)
(包小食併盤、沙律、主菜2款、主食x1、甜品)

1️⃣小食併盤(芝味魚腐金磚、日式卜卜脆炸雞、洋蔥圈、
沙話Dee卡雜菜春卷)

2️⃣煙三文魚雞蛋沙律 (1.5lb)

3️⃣原隻露絲瑪莉燒春雞 (2lb)

4️⃣德國啖啖肉腸配意式肉丸拼盤 (2-3磅)

5️⃣意式香蒜大蜆扁意粉 (2-3lb)

6️⃣一口紐約芝士蛋糕 (6 件)

小食拚盤炸得剛剛好
最適合飲返杯德國啤酒
最後食埋甜品真的非常滿足
下次去野餐可以再ENCORE了
2023-03-24 103 浏览
最近有朋友生日,一大班人開party就緊係叫到會啦😎唔洗自己整自己拎,岩哂我地呢d懶人😝今次叫左呢間半唐番到會又唔錯🎉6人自選套餐$1080 (免運費)(包小食併盤、沙律、主菜2款、主食x1、甜品)1️⃣小食併盤(芝味魚腐金磚、日式卜卜脆炸雞、洋蔥圈、沙話Dee卡雜菜春卷)2️⃣煙三文魚雞蛋沙律 (1.5lb)3️⃣原隻露絲瑪莉燒春雞 (2lb)4️⃣德國啖啖肉腸配意式肉丸拼盤 (2-3磅) (加$20)5️⃣意式香蒜大蜆扁意粉 (2-3lb)6️⃣一口紐約芝士蛋糕 (6 件)自選套餐可以自己揀食邊款,唔洗怕set死左有野唔岩食👍🏻德國腸拼盤有4款腸,份量多到食唔哂😹燒春雞烤得嫩滑,個底仲有好多吸哂味既烤雜菜🍆香蒜蜆意粉成個面都係蜆,夠哂足料,意粉亦唔會焗到淋哂🍝Overall:整體食物質素唔錯,幾足料同埋最後6個人食唔哂🙈佢地滿$600就包埋運費,送到黎有保溫袋裝住,食物唔會凍哂✌🏻仲有埋餐具同紙碟,完全唔洗自己搞😘多人d既套餐仲更抵食,開party既朋友推仲試下啦

🎉6人自選套餐$1080 (免運費)
(包小食併盤、沙律、主菜2款、主食x1、甜品)

2️⃣煙三文魚雞蛋沙律 (1.5lb)
3️⃣原隻露絲瑪莉燒春雞 (2lb)
5️⃣意式香蒜大蜆扁意粉 (2-3lb)
6️⃣一口紐約芝士蛋糕 (6 件)

Overall:
2023-03-18
2023-03-07 26 浏览
🥳早幾日有朋輩上黎聚會,又唔想出去食,叫到會係一個唔錯既選擇🔹自選6人套餐🔹沙律🥗 + 小食拼盤+ 主菜x2 + 粉麵 + 甜品🔸煙三文魚凱撒沙律醬汁同沙律係無開,咁就唔會搞到啲菜淋哂,可以因應返個人口味放多少,沙律菜都好新鮮爽口🔸小食拼盤 入面有4款小食,芝味魚腐金磚、日式卜卜脆炸雞、雞肉洋蔥圈、沙話Dee卡雜菜春卷,炸野唔會好油膩😋🔸荔枝咕嚕雞球雞球件件都好大件,外層粉漿唔會好厚,酸酸甜甜啖啖肉🤤🔸原隻露絲瑪莉燒春雞燒春雞燒到岩岩好,入面有肉汁💦底下有啲西蘭花、椰菜花、青瓜同茄子係到,春雞外皮好香香料既味道,稍嫌有少少唔夠咸🔸意式香蒜大蜆意粉用左原隻既蜆,每隻都好乾淨無沙🫣蒜蓉味好香,意粉軟硬適中,有少少微微既辣,唔食得辣既都食到🔸一口紐約芝士蛋糕一啖一舊岩岩好,唔會怕食得多會飽,則邊仲有雜莓🫐

🔹自選6人套餐🔹
沙律🥗 + 小食拼盤+ 主菜x2 + 粉麵 + 甜品

🔸煙三文魚凱撒沙律

🔸小食拼盤

🔸荔枝咕嚕雞球
雞球件件都好大件,外層粉漿唔會好厚,酸酸甜甜啖啖肉🤤

🔸原隻露絲瑪莉燒春雞

🔸意式香蒜大蜆意粉
用左原隻既蜆,每隻都好乾淨無沙🫣蒜蓉味好香,
意粉軟硬適中,有少少微微既辣,唔食得辣既都食到

🔸一口紐約芝士蛋糕
一啖一舊岩岩好,唔會怕食得多會飽,則邊仲有雜莓🫐
2023-02-26 29 浏览
最近揀左半唐番到會@mrmixcatering同家人慶生☺️試左6人自選套餐💛滿$600大部分地區都包送貨,打開包裝發現都包得唔錯,每盒都有明確標示~炸物仲好貼心膠蓋開埋窿唔會焗淋,食物有保溫袋送到都熱辣辣,食物味道唔差,份量充裕,仲配埋餐具同食物夾~岩晒一大班人聚會好方便!❤️六人自選套餐 $1080沙律🥗煙三文魚凱撒沙律 (2lb)依款沙律有煙三文魚、蛋、沙律菜、麵包同沙律醬~食落口感十分豐富,煙三文魚幾大塊好新鮮~配埋沙律醬味道唔錯👍🏻小食拼盤🍖以炸物為主,包括芝味魚腐金磚、日式炸雞、洋蔥圈同雜菜春卷,味道正常唔油膩,炸雞略嫌厚粉,洋蔥圈比較特別~除咗洋蔥仲有雞肉起入面~感覺好新鮮👍🏻自選主菜🍗任揀兩款主菜~原隻露絲瑪莉燒春雞 (2lb)成隻燒春雞份量都大~好多肉😙食落雞肉質好鮮嫩~配燒雞醬一流,雞下面仲鋪滿青瓜同翠玉瓜👍🏻好脆好好味😋荔枝咕嚕雞球 (1.5磅)荔枝咕嚕雞球食落甜甜酸酸好開胃,雞球份量好多,食落啖啖肉好juicy~仲有好多原粒荔枝肉起裡面,幾創新,必點!自選粉飯🍝意式香蒜大蜆扁意粉 (2-3lb)蜆肉鋪滿成個意粉面😋蜆份量超多用蒜茸炒到好香,成個意粉食落都好香蒜味少少

❤️六人自選套餐 $1080

沙律🥗煙三文魚凱撒沙律 (2lb)

自選主菜🍗任揀兩款主菜~

原隻露絲瑪莉燒春雞 (2lb)

荔枝咕嚕雞球 (1.5磅)

自選粉飯🍝意式香蒜大蜆扁意粉 (2-3lb)

蜆肉鋪滿成個意粉面😋蜆份量超多用蒜茸炒到好香,成個意粉食落都好香蒜味少少微辣,扁意粉份量好多,六個人食好足夠😙

甜品🧀一口紐約芝士蛋糕 (6 件)
細細嚿一口size唔會好heavy,但芝士味唔算話太濃😝

如果餐廳送埋膠手套食燒雞就更貼心🍗