2017-05-03
一家人去尖沙咀食飯;姐姐介紹左我地去南亞度食野 第一次去感覺期待!環境好大 坐得好舒服 店員服務態度不錯!大蝦沙律:外表好得意拼左隻蝦出黎 當中有幾隻蝦 口感爽口 仲有薯仔蓉加沙律醬 味道好夾!田螺多士:螺肉好林身 吾系硬到咬吾開 下面仲有少許薯蓉夾住中間 另外蒜蓉包好脆身 有不同層次既口感!秘制貴刁:好似星州炒河甘 味道好特別 有叉燒 蝦 芽菜 蛋絲等等材料 味道吾油利 夠獲氣 可以一試!咖哩牛尾煲:咖哩好濃味 辣度適中 仲有數舊牛食用 吾硬吾林 用埋包點啲咖哩汁 回味無窮 可以加多碗飯點"no"汁添!香草烤乳豬:乳豬用香草黎烤 食落口有香草同胡椒既味道 感覺不錯 而且不肥不瘦 令肉質林度適中 細細舊可一口一個 但若四人share份量相對較少。椰汁冰:估吾到有甘好味既飲品 大大杯 甜度岩岩好 而且吾系稀個隻 必叫飲品之一!雪糕紅豆冰:依款甜品無得輸!外貌已贏晒 雪糕吾系普普通通既味道 而系椰子味 味道好濃添又滑!雪糕下面有碎冰隔住紅豆冰 有得食又有得飲 仲可以系邊度搵?真心一定要推介比同學食!