今日又嚟幫襯佢啦!🔖日式咖喱軟殻蟹日本蛋包飯💰72賣相好吸引🤩滑溜嘅雞蛋包住日本珍珠米,表面去呈漩渦嘅狀態,無論係賣相同味道都非常唔錯💃軟殻蟹都本想像中大隻,口感酥脆🦀加上甜甜哋嘅日式咖喱,好惹味啊🤤💫推薦指數: 9/10 🔖美國榖飼叉燒煎蛋飯💰65呢間餐廳有自己嘅燒味工場,所以呢到嘅燒味每日都係新鮮出爐㗎🙌🏻叉燒蜜汁味都幾重,唔會好乾身,但係如果脂肪嘅比例可以再多少少就會更加符合我自己個人嘅口味🤣煎蛋嘅蛋黃係流心㗎,篤穿佢之後再撈埋啲飯粒一齊食,再加埋豉油,真係好正㗎😍💫推薦指數: 8/10
今日又嚟幫襯佢啦!

🔖日式咖喱軟殻蟹日本蛋包飯
💰72
💫推薦指數: 9/10

🔖美國榖飼叉燒煎蛋飯
💰65
💫推薦指數: 8/10
是日美人陪我到D2 Place看精品所以大家吃完晚飯才回家2個人最適合就是叫二人餐招牌即燒爆谷燒鵝果然好似餐牌寫著:現場即燒新鮮熱辣爆谷香氣滲入其中每口脆皮,夾肉汁確實有一股不同於其他燒鵝店的燒鵝味好吃中式牛柳紐西蘭草飼牛柳牛肉軟腍嫩滑連洋蔥鑊氣酸酸甜甜好開胃食住唔停!嫩菜心配蠔油港式風味翠綠多汁鮮甜花膠螺頭赤肉燉雞湯真花膠又有螺頭赤肉 同 雞這個雞湯正海底椰螺頭赤肉湯螺頭海底椰湯滋陰補腎好飲又有益吃開了胃再叫一個軟殼蟹牛油果醬堡軟殼蟹炸得夠脆除了牛油果醬還有咖喱味薯條熱辣辣最好吃唔係一般M記貨色!而且HKD68一個餐非常抵食!我中意呢間餐廳中西合BIG咩都有得食!友利冰室 x 勿當奴荔枝角D2 place 2期1樓109號舖
是日美人陪我到D2 Place看精品

除了牛油果醬
還有咖喱味

薯條熱辣辣
最好吃
唔係一般M記貨色!
而且HKD68一個餐非常抵食!

我中意呢間餐廳中西合BIG
咩都有得食!

友利冰室 x 勿當奴
荔枝角D2 place
2期1樓109號舖
2023-07-06 134 浏览
之前食過呢間餐廳嘅叉燒炒疍飯,覺得好味,最近行商場經過,見有一排無食,就諗住番尋味食佢出名嘅叉燒炒疍飯啦,可惜一嚟到睇個樣已知伏咗,發現無論質素同份量都差咗,初期食係滑疍嚟,d叉燒係半肥瘦好野味嘅,又有葱油,但依家個碟嘅炒疍唔再係滑疍,叉燒係又瘦又無味嘅,葱油都無埋,d餸份量變少,cp值簡直變到低哂,同去地踎館食頹飯無分別,唔怪之得依家d人唔想幫襯香港d食店,又貴又唔好食,情願自己煮,慳埋d錢去旅行先食好過
2023-07-02 132 浏览
滋味親民FUNSION 茶餐廳友利冰室 x 勿當奴 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~今次Lunch hour 來到位於荔枝角D2 place Two的友利冰室 x 勿當奴 ,主打親民Funsion 菜式,食材大部份由外國入口,格價親民,打工仔至愛。小編同朋友Order了美國榖詞叉燒煎蛋飯($62),日式唐炸雞,配鰹魚汁及味噌湯($78)。~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
滋味親民FUNSION 茶餐廳
友利冰室 x 勿當奴

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
👩🏻‍🍳友利坊 x 友利冰室 x 勿當奴🧑🏻‍🍳一間有好意思嘅餐廳,我之前見到有POST介紹呢間,入到嚟要欣賞一下餐廳嘅裝修設計,「勿當奴」好有意思。而且D2 PLACE好多野行,行完過嚟好方便。👣值得科勞指數:🏃🏻‍🏃🏻🏃🏻‍🏃🏻🍽日式加喱吉列豚肉日本蛋包飯進口食材,日本珍珠米、美國穀飼牛梅頭,安心食🤭🍽芝士大啡菇手打牛肉漢堡 配 薯條及汽水大啡菇好多汁,配我好鍾意嘅扭扭粗薯。🍽花膠螺頭燉雞湯跟餐加配都只係$28喳!!!呢個湯正,好甜,好似飲緊屋企湯咁,足料無味精。都係果句啦,自己出嚟住真係會好珍惜飲靚湯嘅機會。📍地點:荔枝角長順街15號D2 place 2期1樓109號舖#yauleibistro #勿當奴 #D2PLACE #荔枝角探店 #荔枝角美食 #荔枝角探食 #hkig #foodie #hkfoodpic #hkrestaurant #相機食先 #香港美食 #followme #followmetasting @yauleibistro

👩🏻‍🍳友利坊 x 友利冰室 x 勿當奴🧑🏻‍🍳

👣值得科勞指數:🏃🏻‍🏃🏻🏃🏻‍🏃🏻

🍽日式加喱吉列豚肉日本蛋包飯
進口食材,日本珍珠米、美國穀飼牛梅頭,安心食🤭

🍽芝士大啡菇手打牛肉漢堡 配 薯條及汽水
大啡菇好多汁,配我好鍾意嘅扭扭粗薯。

🍽花膠螺頭燉雞湯
跟餐加配都只係$28喳!!!
呢個湯正,好甜,好似飲緊屋企湯咁,足料無味精。
都係果句啦,自己出嚟住真係會好珍惜飲靚湯嘅機會。

@yauleibistro
2023-06-29 122 浏览
今日午餐去了D2 Place 1樓,大約12點半,人流並不多,餐廳是先點餐付款,然後入座等侍應生送餐,今次點了一個特餐和一個午餐,等餐時間唔係好耐,食物質素唔錯,份量亦夠。特餐的辛辣麵可以再辣D就好,個人比較喜歡吃辣,至於咖哩牛柳蛋包飯都OK,味道剛好。
2023-06-28
2023-06-29 109 浏览
招牌乳豬卡邦尼意粉本身我好鐘意食乳豬,但真係唔係四圍有,同埋有算有又未必好食或或靚,今次呢到既乳豬滿足到我,因為自設工場餐廳自己燒豬,就會比較新鮮,食落口會外脆內軟,呢啲乳豬先叫正,但乳豬得3片,份量比較少,如果多返小小會再吸引啲,意粉口感creamy個汁較得唔錯👍🏻日式咖喱軟殼蟹蛋包飯賣相超吸引,滑溜半熟的雞蛋配上日式咖喱汁,味道香濃,隻蛋係做到扭紋漩渦🌀打卡超靚,再襯香脆軟殼蟹❤️正 餐廳係以先付款後入座的,令到環境好舒服😌
招牌乳豬卡邦尼意粉

日式咖喱軟殼蟹蛋包飯

餐廳係以先付款後入座的,令到環境好舒服😌
2023-06-22
午餐
  • 招牌乳豬卡邦尼意粉
2023-06-24 119 浏览
一直係友利嘅忠實粉絲,初初幫襯新蒲崗店,之後荔枝角D2分店都開埋🤍而始創店就係第一次幫襯,餐廳超大,枱同枱之間都保持足夠嘅距離,坐得好舒服☺️好支持佢哋嘅理念,食材均由外國進口,但價錢仲勁親民,平時lunch仲會有勁多學生哥支持🤍香港本地小店真係好值得大家繼續支持!•$238二人餐呢個餐有得自選一款扒類同一款飯/意粉,包咗兩杯嘢飲🧋基本法腐乳西式煎羊架,淨係煎羊架已經好好食,仲有三大件,再加腐乳醬都幾夾,從來都未諗過腐乳同羊架呢個配搭🤍另外當然要試招牌乳豬卡邦尼意粉(跟餐加$10),乳豬有三大嚿,仲要每件都有肉,唔會剩係得啲骨。而且,乳豬唔會太肥,塊皮有燒得夠脆☺️•燉湯(跟餐加$28)煮開飯就知煲湯唔平,呢個燉湯只係$28,材料十足,仲有花膠食🤍

•$238二人餐
呢個餐有得自選一款扒類同一款飯/意粉,包咗兩杯嘢飲🧋

•燉湯(跟餐加$28)
2023-06-23 72 浏览
📍 in Lai Chi KokChineseFood: 💛💛💛💛🤍Décor: 💛💛💛💛🤍Service:💛💛💛💛🤍Price Value: 💛💛💛💛💛Price: 💰 $200Favorite:💖 Baked Tomato Pork Chop Rice------------------------------✅ Located at D2 Place 2, only take 1 minute walk from Lai Chi Kok MTR station. Super convenient.✅ The menu offers a wide variety of delicious and mouthwatering food. Incredibly varied menu.✅ Everything is prepared fresh and comes nicely presented.✅ Authentic and excellent✅ Portions are generous and value for money ✅ All fresh ingredients✅ N
📍 in Lai Chi Kok

Price Value: 💛💛💛💛💛
Price: 💰 $200

✅ Authentic and excellent

✅ All fresh ingredients

✅ Nice choice for a quick meal
✅ Overall the food quality was outstanding
✅ Very nice food as usual. I would highly recommend this place for its food and drink.
✅Servers are also great and always efficient, happy, and polite

2023-06-21 135 浏览
麥當勞豬柳蛋同麥樂雞由細食到大,去到勿當奴試吓佢有咩分別,下午茶餐會平啲,而且下午茶餐選擇都幾多豬柳強餐包裝紙勿當奴完勝,賣相黎講一樣都係用咗同樣既麵包,入面有蛋,豬柳同埋芝士套餐包左薯條同埋汽水,價錢一樣密落雞餐都係六件裝,同麥當勞有分別外皮比起麥當勞香脆,醬汁自家調製味道都算相似迷你叉燒煎日本蛋飯迷你嘅份量都唔少,叉燒加蛋連埋佢嘅醬油飯一齊食,好食叉燒佢哋有自家製工場,食落去叉燒唔肥,但口感都唔乾,好食過燒味舖芝士肉醬墨西哥夾餅配沙律薯條汽水超級多醬,食落似Pizza,但外皮香脆,口感更出色👍👍煙三文魚黑醋醬漢堡配薯條及汽水有煙三文魚,沙律菜同埋蕃茄,感覺相對於健康啲如果要其他飲品套餐就要加番$8本來想試佢乳豬點知當天冇晒,下次有機會會再嚟

豬柳強餐
包裝紙勿當奴完勝,賣相黎講一樣
都係用咗同樣既麵包,入面有蛋,豬柳同埋芝士
套餐包左薯條同埋汽水,價錢一樣

密落雞餐
都係六件裝,同麥當勞有分別
外皮比起麥當勞香脆,醬汁自家調製味道都算相似

迷你叉燒煎日本蛋飯
迷你嘅份量都唔少,叉燒加蛋連埋佢嘅醬油飯一齊食,好食

芝士肉醬墨西哥夾餅配沙律薯條汽水
超級多醬,食落似Pizza,但外皮香脆,口感更出色👍👍

煙三文魚黑醋醬漢堡配薯條及汽水
有煙三文魚,沙律菜同埋蕃茄,感覺相對於健康啲

如果要其他飲品套餐就要加番$8

本來想試佢乳豬點知當天冇晒,下次有機會會再嚟

友利冰室之前淨係試過食午餐,好鐘意食佢嘅勿當奴包餐🤣🤣 今日專登過嚟食佢嘅晚餐,晚餐嘅選擇就好唔同 又有扒餐 有意粉 又有中式燒味 仲有焗飯 同埋日式定食,好多選擇。我哋就諗住試吓西餐,要咗一個香煎封門柳炸蝦配日式燒汁,同埋日月貝黑松露炒意粉,要咗兩款小食要日式炸雞同埋黑松露炒西蘭花🥦,餐廳有好多款自家製飲品 我哋試咗蘋果伯爵茶。封門柳牛肉嘅肉味好濃,餐廳做得比較熟 不過質地唔會話好硬好鞋,處理得唔錯。另外意粉醬汁好多 黑松露都俾得好大方,每一條意粉都包滿住醬汁,好滋味👍🏻👍🏻另外佢哋嘅自家飲品真係唔錯,蘋果伯爵茶有蘋果嘅香味🍎但係又唔會太甜。

2023-06-16
2023-06-17 1726 浏览
平時嚟D2 Place行市集成日覺得長沙灣係美食沙漠發覺最近小店擴張咗多咗好多選擇 裝修之後第一次過嚟幫襯❣️晚餐二人餐 $238🥢美國穀飼斧頭豬扒配蘋果黑醋醬Menu顯示大部份食材都係外國入口都呢個價位 以穀物飼養嘅穀飼豬 肉味香甜肉質細嫩🐖軟腍肥瘦均勻嘅肉身相當juicy 加上蘋果黑醋醬酸酸甜甜更好入口🥢大阪風味粒粒鰻魚炒飯採用日本珍珠米炒嘅炒飯粒粒圓潤飽滿 加入三色椒 粟米粒🌽同 西芹一齊炒 仲有日式象徵嘅鰻魚粒 同木魚碎 濕潤做法同一般中式炒飯乾身嘅好唔同 咁多配料放埋一齊 味道充滿層次感🥢富士山蘋果伯爵茶勁香🍎味 唔係一般紙包飲品嗰隻 真正蘋果汁溝出嚟嘅味道好天然 而且微甜啱晒我呢啲好怕飲甜嘢嘅人🥢洛山花茶見今餐食得Heavy咗少少 試吓無糖洛神花茶消消濟酸味味生津解渴 凍冰冰夏天飲真係好爽❣️紅酒燴牛面肉焗飯 $68焗飯平時成日食 但係用珍珠米做飯底真係未試過焗嘅珍珠米估唔到仲好食過炒 飯粒脹卜卜吸收肉汁精華 大大攤熱熔芝士蓋住腍身牛臉頰肉 同紅酒混合埋一齊淡淡都係精華
平時嚟D2 Place行市集成日覺得長沙灣係美食沙漠

2023-06-13
美國穀飼斧頭豬扒配蘋果黑醋醬
富士山蘋果伯爵茶
2023-06-17 146 浏览
友利冰室 X 勿當奴🍟荔枝角D2 place 一向都多嘢食,今次就嚟到友利冰室,試下佢地嘅乳豬卡邦尼🍝坐位好闊落、好大,空間感勁足夠,呢到係先付款後搵位,拎個牌仔坐低就有人送餐。🍟🍟🍟🍟乳豬卡邦尼 1人餐 $1281人餐除咗飲品,仲要有小食!勁抵食🙂首先要講乳豬皮勁脆,初時諗....乳豬係中菜...卡邦尼係西.....餐。唔知好無食,但原來個味道好夾🥰卡邦尼個味道勁重、勁creamy!但又唔會食到好笠口。小食係蒜香封門柳粒,蒜味有,但又唔會搶哂牛本身嘅味道。牛柳唔會好硬、好老,都係好嫩。🍟🍟🍟🍟美國穀飼叉燒串冷烏冬套餐$88有驚喜!有驚喜!叉燒串有別燒味嘅叉燒!佢好味勁多😂食落去有咬口,甜甜地,好香口🥰呢個叉燒超好食!佢仲要係採用外國入口嘅叉燒,所以口感勁嫩同時又有口感。冷烏冬佢係讚岐烏冬,唔係cheap烏冬嚟,佢地個冷烏冬醬汁清清地,但配埋甜甜地嘅叉燒,好夾!友利冰室 x 勿當奴 (D2 place) (荔枝角)荔枝角長順街15號D2 place 2期1樓109號舖味道:4/5環境 : 4/5服務:4/5衛生:4/5價錢:4/5
友利冰室 X 勿當奴🍟

🍟🍟🍟🍟乳豬卡邦尼 1人餐 $128

🍟🍟🍟🍟美國穀飼叉燒串冷烏冬套餐$88

友利冰室 x 勿當奴 (D2 place) (荔枝角)
荔枝角長順街15號D2 place 2期1樓109號舖

味道:4/5
環境 : 4/5
服務:4/5
衛生:4/5
價錢:4/5
2023-06-15 121 浏览
假期同小朋友出去玩,小朋友鍾意玩解謎遊戲,所以特登搵咗同佢去玩。同一個商場,就試下呢間餐廳。係門口先購買食物,職員俾個牌你,再有另一職員帶位,等一陣,再有職員送餐。地方尚算寬敞,職員帶咗我哋去卡位,卡位就比較窄,小朋友同爸爸一齊坐,爸爸長期叫小朋友坐過啲,坐過啲啦🤣我哋叫咗三個餐,牛面肉焗飯,芝士焗雞飯,燒雞肉蛋飯(佢餐牌個名唔記得啦,大約就係呢三樣)。三樣都係質素一般,焗飯明顯個飯仲係好濕。有機會得話,都會再試其他,見隔離枱漢堡包好似好食啲🤪

2023-06-10 254 浏览
之前去咗荔枝角D2 Place睇戲🎞️睇完就喺商場行吓,順便食埋飯先返屋企,揀咗呢間「友利冰室 x勿當奴」,睇Menu見到中式西式嘅嘢食都有,價錢又實惠啲👍🏻🔸招牌乳豬卡邦尼意粉 🐷揀咗個意粉一人餐,係餐廳嘅招牌意粉,舊乳豬皮燒得幾脆口,而且唔會好油膩,附上乳豬醬,甜甜地幾開胃。意粉採用意大利嘅扁意粉,都幾掛汁👌🔸啤酒辣汁煮蜆一人餐可以加配小食,揀咗個幾特別嘅啤酒煮蜆,食落真係有啤酒嘅麥香😳加上少少黑椒味,都幾惹味😋🔸美國穀飼叉燒炒蛋飯另一個叫咗簡簡單單嘅叉燒炒蛋飯,炒蛋仲未熟透,都幾嫩滑。叉燒用上美國穀飼梅頭,切成薄身一片片,口感都唔錯。份量都好多,一碟兩個女仔食都夠。🔸菠蘿咕嚕肉🍍酸甜開胃之選,唔食太多飯就加咗個小菜,用上美國穀飼豬,肉質軟腍,炒到外皮微微脆的,都唔錯。📍#友利冰室 x #勿當奴 (#D2place) (#荔枝角美食)#荔枝角 長順街15號D2 place 2期1樓109號舖➡️𝗙𝗼𝗹𝗹𝗼𝘄左我未啊😚跟住我去飲飲食食😎吃是真愛❤️ @eatistruelove.hk 🌟🔖 #吃是真愛_荔枝角

🔸招牌乳豬卡邦尼意粉 🐷

🔸啤酒辣汁煮蜆