2022-08-09
咁多年來紅磡德民街同民泰街不時又有新食店,受惠嘅當然係我哋附近嘅居民啦! 辛苦咗啲小店,希望佢哋疫情裏面可以支持住!今日試咗新嘢,位於民泰街36號K1B的台北人。老闆兼廚師係台灣人,應該係我見到嗰個掛,識講廣東話的~只做外賣 即叫即整欣賞佢哋用比較環保嘅包裝,超薄嘅不織布袋,盒係紙造的或者有少少好薄的木片;今日打風落雨都冇事喎! 而我自己都冇要餐具最鍾意係呢個地瓜圓,好煙刃嗌咗兩個便當:1. 鹽酥雞2. 蝦卷便當中規中矩,飯量大、配料充足叫咗肉鬆+粟米蛋餅,呢個菜式味道同口感幾特別另外,買便當會送冬瓜茶,個人認為偏甜,甜到冇得揀因為已經整好咗一包包係雪櫃。但係都可以接受👍🏻 或者自己溝都ok!整體來講幾滿意,上面每個菜式有兩張圖,可以睇到即場影同埋返屋企冇乜分別。因為路程都有一段時間同埋自己炒碟蔬菜balance返,除咗小丸子之外其他唔係即時食。P.S. follow 社交平台會送呢個地瓜圓成餐總共 $158, 合理價錢總結就係都有機會再返去幫襯
今日試咗新嘢,位於民泰街36號K1B的台北人。
老闆兼廚師係台灣人,應該係我見到嗰個掛,識講廣東話的~
只做外賣
即叫即整
最鍾意係呢個地瓜圓,好煙刃
嗌咗兩個便當:
1. 鹽酥雞
2. 蝦卷
便當中規中矩,飯量大、配料充足
叫咗肉鬆+粟米蛋餅,呢個菜式味道同口感幾特別
P.S. follow 社交平台會送呢個地瓜圓
成餐總共 $158, 合理價錢