2024-03-27 153 浏览
今日去吉野家食下午茶,點了炭燒雞串兩條和热咖啡一杯。炭燒雞串燒得幾好,熟而不會硬,雞肉香嫩又加一些甜的汁,很容易入口,入口味道很香,食完一支又一支。最後飲埋杯咖啡,好好享受了半小時
2024-03-23 74 浏览
平時真係超級少機會食吉野家,已經好多年都冇食過,因為覺得吉野家已經加價加到好貴,而且唔係特別好食,嗰個價錢寧願食其他嘢好過今日真係冇乜嘢好食,所以呢就求其買咗吉野家飯外賣返屋企食,結果都係覺得唔係咁抵食燒汁豚肉配雞肉$60因為叫咗大勝,所以個朋友會比起平時嘅丼飯大少少豚肉同雞肉,都係正常水準,雞肉輕輕煎過,其實都幾香脆但係個燒汁真係真係太甜,平時有醬汁撈飯食係超開心,但係個燒汁真系太甜,最後都食唔曬

燒汁豚肉配雞肉$60
因為叫咗大勝,所以個朋友會比起平時嘅丼飯大少少
豚肉同雞肉,都係正常水準,雞肉輕輕煎過,其實都幾香脆

外卖自取
2024-01-13 154 浏览
香港吉野家既全港分店有幾十間,但唔係間間鋪都食得坐得舒服既。健康城呢間外觀睇落細卻內有乾坤,唔好比佢COUNTER 前既屏風呃左呀。裡面地方好闊落,而放午飯時間呢到都冇咩人流,對比出面食肆大街熙來攘往既人潮,淨淨地食個飯確係唔錯。⭐️大口燒牛肉飯 (大) 配麵根湯牛肉同一般牛DON 唔同,牛牛肉有燒汁煮過,配菜有洋蔥,片片的蘑菇,同埋我估係荀片次類既食材。牛肉份量唔多,但汁夠濃,容易送飯。雖然叫左大碗飯,但我覺得飯量再多D就好。 麵根湯就淡味,正常發揮喇。整體而言,呢餐性價比都幾高😆👍

⭐️大口燒牛肉飯 (大) 配麵根湯

2023-11-14 171 浏览
今天午餐的時間候,我和同事一起到公司附近的吉野家下吃午餐。我點了野菜煎雞飯、關東煮和一杯熱咖啡 。食物質素頗佳,雞扒煎得很脆,價錢亦合理。雖然是午餐時間,但不難找到位置。
2023-08-07 269 浏览
好耐冇食吉野家突然掛住佢既一人火鍋心動不如馬上行動衝落樓食北海道豚肉豆乳鍋豚肉有點點肥娃娃菜都唔少蟹棒好食,一定要浸到化晒索晒湯芝土竹輪無得輸吉邊的重點不過轉用膠羹點舀湯?
好耐冇食吉野家
突然掛住佢既一人火鍋
心動不如馬上行動
衝落樓食

北海道豚肉豆乳鍋
豚肉有點點肥
娃娃菜都唔少
蟹棒好食,一定要浸到化晒索晒湯

芝土竹輪無得輸
吉邊的重點

不過轉用膠羹
點舀湯?

2022-10-23 778 浏览
有時候想打邊爐🍲但又搵唔到朋友一齊🥺一人火鍋就啱哂我喇😆最近就試咗吉野家嘅北海道豚肉豆乳鍋🍲豆乳鍋食材非常豐富, 有主食北海道豚腩肉🐽配料有娃娃菜🥬金菇、仿鱈場蟹棒、芝士竹輪、野菜魚餅、日式餃子等等🤤仲可以選擇配飯、出前一丁或者烏冬添!豆乳湯底風味十足,味道濃郁👍🏻食材口感豐富,非常入味🥴食完真係飽到想心口🤭價錢又抵,做埋會員都係$69咋💕下次真係要拉埋朋友一齊嚟先得😆
有時候想打邊爐🍲但又搵唔到朋友一齊🥺
一人火鍋就啱哂我喇😆
最近就試咗吉野家嘅北海道豚肉豆乳鍋🍲

豆乳湯底風味十足,味道濃郁👍🏻食材口感豐富,非常入味🥴
📣📣📣 召集一眾和牛控點解⁉️皆因喺吉野家大受歡迎嘅🧂【鹽燒和牛丼】(大盛)已經返咗嚟啦即叫即製嘅🧂【鹽燒和牛丼】以嚴選和牛製作 和牛份量之多足以滿滿覆蓋整個丼飯表面 認真抵食😍 和牛雪花分佈亦夠平均 咬落滿口油脂甘香 薄切和牛口感腍軟入味 夠曬juicy😋 再配上特調鹽汁 令牛肉味道更為香濃 我自己食之前鍾意❤️加入少少青檸汁 咁就有助提升肉汁鮮味 令整體味道豐富完滿更有層次😋 以份量、味道、賣相及價錢嚟講完全係✔️超值之選食完呢個丼飯真心大滿足 🥰 好有返咗第二個鄉下🇯🇵嘅感覺🤭
📣📣📣 召集一眾和牛控

食完呢個丼飯真心大滿足 🥰 好有返咗第二個鄉下🇯🇵嘅感覺🤭
2022-09-22
  • 鹽燒和牛丼
2022-09-08 278 浏览
吉野家真係好多分店~我平時最中意就係吉野家打邊爐同埋佢D牛肉飯!不過而家對我來講唔太就腳~但黎開附近有 又無咩特別野想食.都會心思思想食牛肉飯 HAHA.呢間真係由細食到大 細細個已經好中意食呢間 牛汁係必需的!!洋蔥已經煮到好淋 我最中意食淋GE洋蔥 岩曬我呀!我媽就最中意食雞飯 次次佢都叫同一個次次都會偷佢D雞食!另外 我仲叫左個橙汁綠茶飲!應該無落糖(?)幾好飲 好清新!岩曬怕肥既朋友仔呀~ 題外話::用八達通可以拎優惠券 平D架大家可以留意下~
洋蔥已經煮到好淋 我最中意食淋GE洋蔥 岩曬我呀!
我媽就最中意食雞飯 次次佢都叫同一個
次次都會偷佢D雞食!
岩曬怕肥既朋友仔呀~
題外話::用八達通可以拎優惠券 平D架
大家可以留意下~
2022-08-10 142 浏览
最近啱啱試咗【吉野家】全新推出嘅《金海老吉列丼》$65食材豐富包括大大隻金海老、多春魚及茄子🍆 份量澎湃足以完美覆蓋整個丼飯表面😍 唔使多講呢個時候梗係相機食先炸物賣相唔單止夠吸引🤤 就連味道都同樣有水準令人再三回味 口感鬆脆可口熱辣辣♨️ 配上惹味燒汁一同進食 令整體味道豐富完滿更有層次😋 以呢個價錢品嘗到咁高質味道 性價比超高 #海鮮控 嘅朋友又點可以錯過如果想食得更豐富 仲可以額外追加多一份金海老🍤、多春魚及茄子添🍆 今次我以💥$ 8 優惠價將飲品升級至 ❣️《菠蘿乳酸特飲》🍍 味道酸酸甜甜解渴又開胃,入面仲有粒粒蒟蒻,飲完即時冰涼透心🧊必試之選😍一系列期間限定✨夏日特飲🍹仲包括: ❣️巨峰乳酸特飲|❣️黃金香橙綠茶
最近啱啱試咗【吉野家】全新推出嘅

《金海老吉列丼》$65

食材豐富包括大大隻金海老、多春魚及茄子🍆

配上惹味燒汁一同進食 令整體味道豐富完滿更有層次😋
2022-07-27
  • 金海老吉列丼
  • 菠蘿乳酸特飲
2022-05-20 264 浏览
晚餐搵下去就近的餐廳食飯,唸左好耐都唔知想食咩,見好耐無食過吉野家所以就入去試下,之前重意為吉野家結曬業🤣,最後叫左個炸雞飯$59,有埋沙律醬點,等左十分鐘因為要即時炸,一食落又幾好味,整體上新鮮炸係好食好多
晚餐搵下去就近的餐廳食飯,唸左好耐都唔知想食咩
2022-05-13
2022-05-18 181 浏览
依家吉野家亦都有推出咗素食之選,適合我這些有時候需要吃素食的人,蔬菜都夠嘅,飯同蔬菜嘅比例會相對來講,飯的份量多,所以都係建議多啲蔬菜。素食有時候d專做素食餐要排隊好耐,呢到就好快。
最近經過【吉野家】見到有新品《南蠻炸雞丼》 🍱推出 我就二話不說率先試一試佢😊今次我以🔥 $5 9 優惠價就可以享用到《南蠻炸雞丼》大盛(原價$62) 全因我下載⏬咗「吉野家 Yoshinoya」App 成為「吉野家族」會員估唔到今次呢款炸雞🍗嘅賣相及味道同樣有驚喜🎉 同店內宣傳相片比較之下可以講得係一模一樣🤩 炸雞數量有5件之多 完美覆蓋整個丼飯表面 每件炸雞都係🍗熱辣辣♨️ 外層炸得金黃色香 咬落香脆可口 入面嘅雞肉仍然保持嫩滑多汁 夠曬juicy😋 食落啖啖肉 口感豐富 完全唔會嚡口丼飯配上甜甜酸酸嘅南蠻漬及他他醬 配合炸雞一同進食 令味道更為豐富有層次 真係令人胃口大開 完全超出我嘅期望🤩當中加入嘅大量椰菜絲🥗成件事平衡返!🥰 另外我仲以$8優惠價加配🍑《白桃乳酸特飲》🍹 甜甜嘅桃味加上爆爆珠,令到口感更加豐富。 咬開入面係香甜嘅果汁 用佢嚟解暑一流以呢個咁優惠嘅價錢就可以品嘗到正宗日本🇯🇵味道 性價比真心高 🤩當然屬必食推介‼️

2022-04-26
  • 南蠻炸雞丼
  • 白桃乳酸特飲
2022-03-13 142 浏览
今日行山行到成八點幾,晚市無堂食,所以返到屋企附近既吉野家買外賣,二人餐又真係幾抵食,$88有兩個主食+兩個小食+一份野菜+可樂/日本茶/麵豉湯,以後外賣又多個選擇!
女女成日話想去北海道旅行✈️, 體驗當地嘅冰天雪地❄️同美食! 而家冇得去旅行,都可以同小朋友一齊享用北海道直送既鮮甜海產😋夜晚特登唔煮飯,帶阿女去試試✨全新「帆立貝吉邊定食」❤️😍選用🇯🇵日本北海道直送既優質帆立貝,珍寶size,鮮甜肉厚!😋✔️兩款招牌湯底: 🥦鰹魚清湯及日式濃湯。🔥邊爐定食配上優質穀飼肥牛🐂穀飼肥牛經特別切片,所以點煮都唔韌👍肉味濃郁,肉質細嫩💕另外有嫩滑雞肉可以選~😍其他極尚配料都好豐富:蟹柳、芝士丸、獅子狗、餃子、南瓜、粟米、鮮菇及娃娃菜等食完成個人暖笠笠😄大滿足! 阿女勁開心😁😁堂食「吉邊」$49起,超經濟實惠🤗💯🛵🛵吉野家與外賣速遞平台聯乘,推出外送「帆立貝火鍋二人前」,只係$198~🏘️喺屋企都食到北海道風味啦❤️

夜晚特登唔煮飯,帶阿女去試試✨全新「帆立貝吉邊定食」❤️😍

✔️兩款招牌湯底:
🥦鰹魚清湯及日式濃湯。

🔥邊爐定食配上優質穀飼肥牛🐂
穀飼肥牛經特別切片,所以點煮都唔韌👍肉味濃郁,肉質細嫩💕
另外有嫩滑雞肉可以選~

😍其他極尚配料都好豐富:
蟹柳、芝士丸、獅子狗、餃子、南瓜、粟米、鮮菇及娃娃菜等

食完成個人暖笠笠😄大滿足! 阿女勁開心😁

😁堂食「吉邊」$49起,超經濟實惠🤗💯

2021-10-20 136 浏览
是咁的由於噤咗wechat嘅滿$50 送關東煮(細份)所以我今日行去吉吉家 諗住睇下有冇泡飯有就買滿換卷,如果冇就走人。張卷要特燈行去收銀買同scan先有效。我仲刻意買多咗個細飯先湊夠$50🍛
是咁的由於噤咗wechat嘅滿$50 送關東煮(細份)
所以我今日行去吉吉家 諗住睇下有冇泡飯
有就買滿換卷,如果冇就走人。

張卷要特燈行去收銀買同scan先有效。

我仲刻意買多咗個細飯先湊夠$50
🍛