2007-02-09 18 浏览
29 December 2006 (Fri) - 晚飯我冇漂亮既文筆,唔懂得為呢度簡單而好味既牛肉飯寫上佢應得既讚美,只能說,我黎親都只會食佢既牛肉飯,其他嘢我都睇唔上眼!除咗呢度之外,沒有一個地方係可以食到咁樣質素既牛肉,有肥有瘦,看似冇汁但又越食到底越有汁,加上佢粒粒珍珠米,口感十分好,我想唔到除咗牛肉飯之外,仲可以喺吉野家食乜!牛肉飯,I'll be back for you!
29 December 2006 (Fri) - 晚飯

牛肉飯,I'll be back for you!
2007-01-27 9 浏览
一向食開牛肉飯,今次試左牛肉火鍋鍋內本身有菜、豆腐、菇等等,而肥牛就份量十足,再配上一大碗白飯加飲品。問侍應姐姐要左碗牛肉汁,佢地俾左好大碗我地,就咁用黎撈白飯都食到半碗。我選左清湯,淡左d,而朋友選左日式湯底,甜甜地。至於送既芝麻醬,味道普通,唔特別。呢度平平地係不錯既選擇。
一向食開牛肉飯,今次試左牛肉火鍋

呢度平平地係不錯既選擇。

2006-12-20 20 浏览
九時,四圈打完,一心以為稻香有位,等到十點幾,餓極,唔對路,諗住即去寧記當安慰獎,點知執埋。好在,還有吉野家。早想試這裡滿有好評的牛肉鍋,一試,湯味夠份量可以,牛肉也是新鮮好味。39元雖沒有大家x 的抵,但沒有前者的密室蒸氣殺人事件,已值一個笑臉。

2006-11-28 38 浏览
相約友人在HSBC門口等,早到未見人,於是去隔離吉野家吃點東西打底,之後的飲宴,未知幾點才開席.吉野家係小弟少數再三光顧的大型連鎖.其牛肉飯貫切牛"井"本色,沒有整色整水.這個二戰之後蕭條下的產物,牛肉要瘦才入型入格.多年如是.無論下午茶時段,或晚飯時段光顧,獨孤一味只叫牛肉飯,很raw的質感,吃落又不是乾爭爭,其肉汁撈底下的飯吃,更是一絕.吃到一粒不剩,望錶,夠鐘,走人.

吃到一粒不剩,望錶,夠鐘,走人.
(非会员)
2006-08-26 31 浏览
我去過咁多間吉野家發現只係油庥地o個間先有最好食o既牛肉飯....差唔多每日係o個度食足三餐...我d friend都俾我影響埋,一星期最少食三次....服務好,連攞飯唔洗等咁...正正正~~~
本人曾向吉野家總公司以電郵反映藍田匯景商場新開的吉野家的問題,他們在數個時內回覆及答應作出跟進。本人亦於7 月4 日及7 月6 月到該店買外賣,分別買了和風牛肉飯及東坡飯,發覺真的改善了很多。外賣很熱,汽水夠氣及有冰(之前是無氣及無冰的)。味道也很好。吉野家公司跟進食客的建議效率非常高,實在值得表揚。
位於藍田匯景商場新開的吉野家,服務很好,但食物很差。I have taken some reocrd photos of the lunch set that I have ordered today. Curry chicken rice lunch set. ($33) 無味的雞扒(只得六小件,只有少許暖,已煎熟很久,咖喱也似乎放入外賣盒很久,(可從相片見到),只有白飯算是過得去。總括來說,色、香、味也欠奉!!!
2006-02-04 17 浏览
20060131 22:00今晚一個人去尖沙咀,行到差唔多十點先食飯,好耐冇食過快餐,不過又唔想食麥記或家鄉雞,所以去左吉野家.叫了一個大牛飯套餐,有麵豉湯,大碗牛肉飯,泡菜,甜品同汽水,好似好多野食,但泡菜同甜品都非常細.牛肉飯的牛肉多過飯,但係冇乜汁比較乾,不過牛肉的味道不錯.麵豉湯亦比想像中好.$33一客,耐不耐食一次還是可以的.
20060131 22:00

$33一客,耐不耐食一次還是可以的.
2005-09-07 13 浏览
去左食下午茶餐, 雞扒出前一丁個餐, 其實唔expect佢得咁少麵款, 仲要淨係得出前一丁, 有D烏冬都好丫, 但個餐13蚊有碗麵, 有杯茶都算係咁, 加左6蚊要左2串雞軟骨串, 都食得過!
2005-07-26 10 浏览
佢\d tea同早餐\真係好抵食ga…雖然e+加左價…但都仲係好抵食law…<br />最鍾意返晏果時同bf黎食個早餐\…又可以當埋lunch wor…超抵ar…<br />佢\個細飯對我黎講已經好大…可以分d比bf…所以bf唔怕唔夠食…<br />我諗一個gei份量對女仔黎講會比較多law…男仔唔係好肚餓就應該ok gei…唔會話好飽law…所以最好都係同個女仔去…2個人2個set就fit la…<br />通常我地會叫一個牛肉飯同一個雞扒飯…<br />佢\d牛肉汁好好味…所以好多時都會叫佢\比多碗汁…<br />反而個雞扒d汁有太杰同鹹左d…不過既然share就唔會叫埋同一樣咁悶la…反正都唔係差…一樣都好好食ga…^^<br />
通常我地會叫一個牛肉飯同一個雞扒飯…<br />
2005-04-02 14 浏览
肚子餓,跑來這兒吃牛肉飯。下午飯時段,便點了一客$13 下午茶餐(細牛肉飯配熱綠茶)。細牛肉飯:有頗多肥牛肉薄片、少許洋蔥,味道一般,牛肉略乾略靱略「鞋」。倒是沾上牛肉肉汁的白飯,好好味。味精不算少!乾辣椒和酸薑可是任取,正!熱綠茶:茶包貨色,沒評語。十三塊錢的牛肉飯,好便宜,味道差亦難免。
乾辣椒和酸薑可是任取,正!
熱綠茶:茶包貨色,沒評語。
十三塊錢的牛肉飯,好便宜,味道差亦難免。
2005-02-07 16 浏览
牛肉飯的確不錯。牛肉汁很香,加軟綿綿的肥牛片和洋蔥,配合得宜。辣椒絲夠辣,不會得個樣。下午茶更便宜抵食。
2004-12-08 13 浏览
在旺角要吃飯或小食,可以試試一間在女人街叫"米飯班主" 的小店。特別是他們的"籠仔飯"做得唔錯,加上豉油,很香很好吃。我在星期日去過,頗爆場,還有人等位。
2004-12-07 17 浏览
去左吉野家食個午餐,叫左個一號餐,點知食落有怪味,我覺得間野好似唔多乾淨咁.
2004-10-26 16 浏览
果次同同學食晚飯,要知道學生$有限,就揀左e間野環境衛生等庭部都中等,還是講講食物吧!大家叫D野食野都離唔豬牛雞,雞雖然未必舊舊都好,但大部分都OK~有洋蔥配搭下,牛平均地OK!以e 個價$,我覺得都幾抵^^",仲要有野飲丫MA!
果次同同學食晚飯,要知道學生$有限,就揀左e間野

環境衛生等庭部都中等,還是講講食物吧!

以e 個價$,我覺得都幾抵^^",仲要有野飲丫MA!