2019-02-12 749 浏览
近排戒緊口,唔可以食牛肉,但又想食飯,所以就叫左豚肉飯啦🤤🤤🤤試過之後都係覺得牛肉飯好食d,因為我唔係太中意食豚肉飯個燒汁。如果唔係戒口,我一定會食番牛肉飯,因為我係牛肉飯既長期粉絲😍😍😍
外卖自取
2017-09-16 1065 浏览
黎置富都會搵個下午茶食下,個度都有幾多唔同餐廳揀,咁我最後選擇左食吉野家,因為真係好抵食。一個溫泉玉子蛋飯都只需要$28,都好夠飽。又有蛋又有牛肉,個飯都算大份,所以大家去吉野家一定要食呢個餐。

下午茶
2017-02-16 879 浏览
有次紅磡做野來到置富廣場foodcourt食野,絕對不二選擇就係吉野家,可以說係我最喜歡的快餐沒有之一,同埋一定係11號餐,加玉子或關東煮看心情🍢我吃咖哩煎雞飯動物吃法是先用煎雞點咖哩配白飯吃,吃完後再用蔬菜點咖哩吃,因為其實d蔬菜係未煮熟的,無味道就咁食落去有d難頂,最後將白飯吃完後再吃原本被咖哩蓋住的那些飯,就這樣解決和分配整碗飯有的時候我也會叫東坡肉同煎雞雙拼,不過東坡肉太油膩了,需要與飯攪拌到一起才能吃得下,如果吉野家能多飯就perfect!

2016-06-15 787 浏览
同朋友去食午飯兼等埋其他朋友黎,太肚餓就食咗飯先,落單既員工幾快手, 好有效率講一次就okay兼且會覆一次單。我等左概2~3分鐘左右就可以拎埋位食。其實,味道唔大分別不過湯唔咸,又唔會膩口,調味得岩岩好,飲完唔會感到口渴。
同朋友去食午飯兼等埋其他朋友黎,

太肚餓就食咗飯先,

落單既員工幾快手, 好有效率
講一次就okay兼且會覆一次單。

我等左概2~3分鐘左右就可以拎埋位食。

其實,味道唔大分別

不過湯唔咸,又唔會膩口,
調味得岩岩好,飲完唔會感到口渴。
2016-05-20
午餐
2015-07-23 819 浏览
諗住搭車去尖沙咀漆咸道食嘢,點之巴士改咗路,沿住梳士巴利道、紅磡繞道去咗紅磡火車站,咁唯有直上置富都會8樓揾嘢食,8樓Food Court有7-8間食肆,可同時容納300人進食,好耐無食過吉野家,就食佢啦,點了新推出的流心芝士野菜牛肉飯,橙汁汽水(可配日本茶/汽水/麵豉湯,$42.5),見店員將飯裝入碗中,之後放上一塊車打芝士片,才放上熱辣辣的牛肉及汁,再開雪櫃取馬蘇里拉芝士碎放在牛肉上,再加入巴馬臣芝士粉,最後加上野菜(有青豆、紅蘿蔔、及椰菜花)。不嬲都喜歡食吉野家的牛肉飯,頂層之芝士因為未能受熱而溶化,所以將芝士及牛肉撈勻才食,反而牛肉同飯中間之車打芝士,已溶入飯中,牛肉是嫩滑的,不會過熟,飯粒也算粒粒分明,其實是有芝士味的,但不知為何芝士味道不太出,整體上是合格的,下次還點回普通的牛肉飯算了!

流心芝士野菜牛肉飯
5 分钟 (外卖自取)