2024-07-24 18 浏览
29元的五青汁,份量一般啦,果汁店內是即叫即榨,飲嘅時候都飲到D渣嘅,都幾真才實料。但泡泡就多左D啦。懶得自己在家榨,可選擇去這間店買返杯。隨了一些經典果汁,都有其他組合。

五青汁
五青汁
2024-02-14 67 浏览
年初四諗住去名果店買杯野飲,諗住叫白玉苦果汁但店員姨姨話冇,所以叫左兩杯芒果奶/$37.5*2=$75 加一杯蘋果梨汁/$30,總共:$105,但惡夢由此開始,個店員姨姨一開始打杯蘋果梨汁都好快手,但將啲急凍芒果拎出黎切完,先發覺啲奶唔夠,就急急腳叫個阿叔出去買,臨出去買之前,仲再三確認係要買北海道3.6牛乳,點知等左成15分鐘後,佢手上面拎住既,居然係安佳保鮮奶,我當時真係覺得有冇搞錯,叫你買包奶,你都可以慳皮到求其買一包反黎就算,但最衰既係佢裝修完之後換埋個菜單,上面冇寫指定用咩奶。Anyway,冇下次。

Anyway,冇下次。
2021-01-01 510 浏览
聖誕假期要到朋友屋企聚會,於是打算買個生果上去,一直知道Popcorn開咗呢一間水果店,於是就係呢一度買咗一個糖瓏瓜,試吓味道如何。平時經過見到呢一間水果店客人絡繹不絕,而且水果種類繁多,唔少水果上面更寫住日本或韓國直送,好似好吸引。佢嘅店舖右邊售賣鮮榨果汁,不過價錢偏貴,所以無買黎試啦我抱住好大期望喺間店舖度兜咗個圈,最後揀咗一個糖瓏瓜,上面寫着糖度18以上,我以為會好甜啦。點知去到朋友屋企,大家切開嚟食之後,發現完全名不符實,瓜肉質地好霖,正常霖既話,都應該會甜,但呢一個瓜完全唔係,佢嘅味道偏淡,所以真係有啲失望。唔知係自己唔識揀,定係真係個瓜嘅問題,不過我自己如果下次買水果嘅話,都係會去返街市算啦😅

佢嘅店舖右邊售賣鮮榨果汁,不過價錢偏貴,所以無買黎試啦

2020-11-25 194 浏览
員工態度差,雖然當時只得我一個客都表現不耐煩,問一句都叫我自己睇~當日買咗兩杯…佢兩杯叠起冇用貼紙封口,返去叫佢貼翻時又俾我發現兩杯都好多泡🙄同佢反映翻佢答我話全香港都係咁😯但其中一款我今朝係第二間分店先買嚟飲過,平時買都唔會有3成以上嘅泡🤢我又唔係買泡~佢既然咁講我當然要退款!但佢話打咗冇得退… 擾攘咗一輪先至話加多啲俾我榨汁條友發哂晦氣咁,蓋都唔開就咁喺飲筒口想倒啲不知名液體落去🤢好在另一同事接手😅但今次杯野好似落咗糖咁……死甜死甜,飲到一半頂唔順倒咗……………
同佢反映翻佢答我話全香港都係咁😯
我又唔係買泡~佢既然咁講我當然要退款!但佢話打咗冇得退…
擾攘咗一輪先至話加多啲俾我
好在另一同事接手😅
2020-11-24
2020-08-19 234 浏览
要我完完整整食一個 #生果 落肚,真係有啲難道😅 ... 首先我唔識 #批皮 😅 搞得嚟可能啲果肉都冇晒... 所以我會寧願食多啲菜,都唔想搞咁多嘢🤪 有時路過 #果汁店,我都會幫襯買杯 #鮮榨果汁,但係水準就有啲參差。完完全全一啲都冇添加嘅唔係咁多舖家可以做得到😅「名果店」 算係難得一間用真材實料嘅 #果汁店,雖然二三十蚊杯 #果汁 係有啲貴,不過飲落自己個肚,就對自己好啲啦😉 呢日我揀咗 #無花果蘋果汁,我望住 #店員 將 #蘋果、#無花果 續一放入 #榨汁機,唔會有假啦掛😌 飲落口啖啖 #果肉,無花果嘅甜味襯托蘋果嘅果香... perfect❤️
2020-08-16
外卖自取
$25 (其他)
2019-07-15 416 浏览
今天路經樓下商場,想嘗試這間專賣新鮮蔬果汁的店舖。這裏有很多不同款式的新鮮鮮果汁選擇,個人偏好羽衣甘藍系列的果汁,皆因羽衣甘藍除了抗便秘,還有防癌的作用。最後點了羽衣甘藍甘筍汁,出來的味道很怪異,很大陣草青味。還好我能夠接受,飲完整杯果汁整個人都健康了。
今天路經樓下商場,想嘗試這間專賣新鮮蔬果汁的店舖。
2019-07-02 178 浏览
#小秘書 真係好鬼懶,要 #剝皮食 嘅 #生果🍎🍏 都可免則免😏 所以好多時我會選擇出去飲 #果汁 嚟補充所需😉 不過街上好多「聲稱」賣 #鮮榨果汁 嘅店舖,到頭來都係加糖水入果汁入面🤭真係唔好飲過😶呢日 #小秘書 入將軍澳探朋友,想買啲 #生果 做手信,路過 名果店 Ming Fruit Shop 見佢幾好生意,啲 #車厘子 賣相都唔錯,順手叫咗杯 #提子益力多 比自己🍇 雖然味道真係甜咗啲,不過眼見 #店員 係即時喺 #冷藏櫃 拎啲 #提子 放入 #攪拌機、再加 #益力多,真係 #真材實料 #好新鮮 㗎👍🏻

2019-06-30
外卖自取
$28 (其他)
2019-01-22 389 浏览
行街行到口渴想飲番杯果汁,見到呢間鋪頭外面擺滿曬生果,而且款款都好靚咁,好似好吸引,就決定喺度買杯果汁飲。鋪內環境尚算乾淨,而且每款三個都擺設整齊,仲要大排長龍,想買杯果汁都等左一陣,後尾先發現原來門口可以有個直接買果汁嘅櫃位,我覺得可以講清楚啲,最咪買咗杯蜂樂牛乳,佢係由番石榴、蜂蜜、北海道3.6牛乳榨汁而成嘅一杯野飲,音樂嘗試到番石榴嘅味道,但因為有蜂蜜,所以又唔太酸,反而有種甜甜清新的感覺。而且北海道牛乳香濃,親落杯嘢飲度都好正,生果清新又可以解渴,雖然杯嘢飲係比好評,但係其實價錢都幾貴,我呢杯嘢飲都要成$32,貴過普通一杯台式飲品,不過見佢係生果鮮榨而成,而且音樂質素又唔錯,我覺得淺嘗一杯都未嘗不可,下次有機會會再買來飲。🤤
蜂樂牛乳
2019-01-22
5 分钟 (外卖自取)
蜂樂牛乳
2019-01-08 192 浏览
而家到處都係台式飲料大行其道, 今次我就嚟一個反高潮, 幫襯下新鮮鮮榨果汁。呢間位於寶琳地鐵站商場上蓋嘅鋪頭, 開咗大概一年, 佢主打嘅都係外地嚟嘅新鮮水果, 而佢亦會將其中一啲新鮮嘅蔬果製成果汁賣出供客人享用。主打新鮮健康嘅佢哋, 都有唔少捧場客, 無時無刻都會見到有幾個人喺鋪面排隊。咁啱我路過見到佢賣緊一隻叫羽衣甘藍嘅植物, 呢隻羽衣甘藍有好多功能, 又能夠排毒,又可以防癌, 仲含有豐富嘅維他命同埋唔同嘅礦物質, 以話係啱曬我呢啲追求健康嘅人士。 但由於羽衣甘藍本身係冇乜味嘅, 所以你可以選擇配搭唔同嘅蔬果, 咁今次我就選擇咗配搭雜果。 出到嚟嘅味道同鮮榨果汁無異, 仲多咗一陣菜嘅清香。雖然個杯睇落去唔係好大, 但飲樂其實份量都幾充足, 大約三十蚊一杯, 以佢咁健康 ,我都覺得係回本喇。

2019-01-07
5 分钟 (外卖自取)
  • 羽衣甘藍雜果汁
2018-12-23 97 浏览
十年八年前,#小秘書 同一班好朋友,去黃大仙搵相士做 #紫微斗數 批流年,相士話 #小秘書 一生「飲食用錢多」,呢句話認真無錯😅 啱啱先飲完「花膠」糖水無幾耐,行兩行,#小秘書 喉嚨又開始詐型🥴 咳呀咳... 乾到想死!口痕痕又行咗去 #名果店 #mfs 要咗杯 #紅火龍果、雪梨汁🍐 顏色好靚呀,成杯紫紅色咁,而且仲充滿果肉,好清甜❤️ 應該無落到糖水嘅👀 而且新鮮嘅果汁的確特別解渴,不過唔使一分鐘就飲哂... 又使咗廿蚊lu😅
2018-12-23
外卖自取
$20 (其他)
2018-08-24 263 浏览
同小朋友 去左冒險玩到山窮水盡又要放晒電 又想食d野 飲d野行上一層 終於見到救星有好多 現打果汁 任君選擇而且係時令生果而我就揀左【草莓芒果水果茶】在等ge同時見到店有好多水果有拼盤 有水果杯亦有進口名貴生果如日本香印提子 美國車厘子泰國榴槤終於到手了嘩!!好大杯呀有足足19oz, 足夠share 2 個人飲入面有芒果 士多啤利 蘋果 菠蘿 果粒都有1/4杯量而呢杯野 都有水果茶味顏色都好吸引 粉粉橙橙咁加上味道唔會好甜 仲有水果鮮甜
同小朋友 去左冒險

而呢杯野 都有水果茶味
顏色都好吸引 粉粉橙橙咁
加上味道唔會好甜 仲有水果鮮甜

2018-08-13 147 浏览
《即叫即窄 • 果汁店》💰$20 西柚汁日日都飲果汁嘅我,長期會幫襯呢間🍹因為全部果汁即叫即窄,其實有好多不同款式嘅果汁配搭,我就飲開西柚汁...一杯大概有兩個半至三個西柚左右,都幾新鮮😌. #西柚汁 #果汁#即叫即整 #新鮮 ...……………………👧🏻肥妹小編.........................👇🏻地址👇🏻名果店- 太古康山道1-2號康怡廣場南座4樓- 九龍灣牛頭角道77號淘大商場二期地下GK1-2號舖- 將軍澳貿業路8號新都城中心1期2樓201號舖- 將軍澳坑口培成路15號連理街135B舖……………………
《即叫即窄 • 果汁店》
💰$20 西柚汁
日日都飲果汁嘅我,長期會幫襯呢間🍹
#西柚汁 #果汁
#即叫即整
#新鮮 .
..……………………
👧🏻肥妹小編
.........................
👇🏻地址👇🏻
名果店
- 太古康山道1-2號康怡廣場南座4樓
- 九龍灣牛頭角道77號淘大商場二期地下GK1-2號舖
- 將軍澳貿業路8號新都城中心1期2樓201號舖
- 將軍澳坑口培成路15號連理街135B舖
……………………
2018-05-29 174 浏览
天氣酷熱,下午食乜都無乜胃口,所以好多人選擇食清啲,甚或吃吓沙律或者生果就算,今次係新都城商場有間叫名果店,好多生果種類選擇和沙律菜,大大杯生果好新鲜,有蜜瓜,火龍果,波蘿同西瓜,售價都係18蚊,抵啦
什果杯

2018-05-29
什果杯
  • 沙律生果杯
2017-11-12 274 浏览
雖然很喜歡吃水果,但我平常很少買街上的果汁喝。因為街上的果汁店,水果看上去都不新鮮,價錢又不便宜。倒不如把錢拿去買珍珠奶茶,回家食水果算了。最近行經將軍澳區的商場,發現多了一間連鎖的果汁店。八卦的我,當然要走去看看啦!可能是新開的原因,所有水果都看起來非常新鮮,亦有一些日本進口水果。其實他們賣果汁也賣水果啦!果汁的配搭五花八門。把餐牌都掃了一遍,我最後選了日本桃x草莓x3.6牛乳 $38。一份錢一份貨。價錢是比普通的果汁店貴,但用的都是好料。即叫即制,你可以看到店員的制作過程。我看見店員倒的是北海道3.6牛乳了!出來的成品是我喜歡的粉紅色!味道是我喝過那麼多果汁而來,最美味的。桃與草莓的新鮮香甜配上香滑牛奶,還帶一些果粒,增添口感。美味又健康!
雖然很喜歡吃水果,但我平常很少買街上的果汁喝。

最近行經將軍澳區的商場,發現多了一間連鎖的果汁店。

八卦的我,當然要走去看看啦!

美味又健康!