2022-05-11 265 浏览
晏晝叫咗個生炒牛肉飯,飯有少少濕,不過味道算係可以,份量適中,湯就好鹹,午市套餐算係咁,唔期望有啲咩好嘅食品質素。環境方面:裝修算係比較新,不過間廁所對著幾張檯,完全冇隔開。唔知近廁所嗰幾檯有冇味⋯服務方面:今日一入到嚟,我見有位侍應收緊餐具,諗住落埋單,見佢仲收緊嘢諗住等佢收埋先,等咗幾秒佢收完跟住態度極差咁喝我「嗌啦」,完全冇晒心情,呢位侍應可能係老細,其他侍應又好似冇呢個問題。第一次有咁嘅經驗,好少寫負評,唔會再食呢間,真係不了🙏
第一次有咁嘅經驗,好少寫負評,唔會再食呢間,真係不了🙏

開完會, 剛好三點半,記得附近橫街小館有下午茶!記得餐牌註明無味精,叫了上次魚腐米粉,沒有米粉,只好叫米線少米線,味道不錯,但米線不太新鮮,比較 “淋”, 口感不太好!這次只能給 OK, 不好意思哦 !
開完會, 剛好三點半,記得附近橫街小館有下午茶!

2019-09-20
2019-08-27 255 浏览
記得此店在新開張時有幫襯過,味道超咸之後再無去過,近日見谷友推介此店就比多次機會佢。晚飯叫了一個西蘭花抄帶子,等了約8分鐘飯餸來了,賣相都正常只係比較細碟,帶子是平價的小帶子,而西蘭花的份量超小,味道方面今次咸度適中而味道算不錯。本人是湯精,本以為晚餐有湯送,但佢地晚餐只係湯或餐飲真是有點失望(左近的茶記都有湯及餐飲跟)。見其他食客有叫湯看來應是味精水,算了叫了個凍0T。整體來說一個餐跟凍飲要八十多元,以土瓜灣來說算是很貴,不過佢味道有進步
很貴,不過佢味道有進步

2019-08-20
2019-06-24 200 浏览
原本想話行去葉記大排檔食飯, 但實在太熱, 唔想行太遠, 亦唔想去老板娘成日鬧員工嘅聯發, 結果得番一個選擇.....點咗半隻薑蔥霸皇雞, 西蘭花炒鮮魷.優點 : 1, 環境乾淨易搵位.2, 餐廳侍應服務唔錯, 同D客有講有笑.3, 霸皇雞肉嫩.缺點: 1,不論霸皇雞同西蘭花鮮魷, 份量過份地少! 西蘭花竟然得果四舊! 望望餐牌, 價錢又唔係特別平, 中伏感強烈!2,味道控制又出問題, 自問已經中意重味, 都覺得西蘭花鮮魷重手咗, 但霸皇雞又輕手咗唔夠味, 結果將霸皇雞捞西蘭花! 3,冷氣嚴重不足! 其實餐廳唔係無開冷氣, 係經常中門大開但唔理, 走哂冷氣開冷氣黎做咩呢? 之前幫襯都無咁差, 點解愈做愈走下坡架? 唉…..
點咗半隻薑蔥霸皇雞, 西蘭花炒鮮魷.
優點 :
1, 環境乾淨易搵位.
2, 餐廳侍應服務唔錯, 同D客有講有笑.
3, 霸皇雞肉嫩.
缺點:
之前幫襯都無咁差, 點解愈做愈走下坡架? 唉…..

2019-05-29 85 浏览
今天下午去靠背壟道一家小學開會,離開時往馬頭圍道方向走,有點肚子餓,經過一條橫街,看看外面貼著的餐牌,寫著下午茶無味精魚腐湯米 (可以選擇米粉、米線、河粉、麵),對我這類味精過敏的人,就一定要試試,哈哈!落單姐姐幾友善,除了湯米,我還可以點有餐肉煎蛋和餐茶!細細碗,魚腐只有一個 (比普通魚蛋大很多), 口感都幾得意,不過沒什麼魚味,湯底的確沒有什麼味精,$34 ($33 + 轉多士加 $1,嘻嘻)!$34, 不錯了!價格合理,起碼不是味精湯 !

落單姐姐幾友善,除了湯米,我還可以點有餐肉煎蛋和餐茶!

$34, 不錯了!價格合理,起碼不是味精湯 !
2019-05-29
望望個餐牌,只得滑蛋豬扒飯啱心水,求戀期點一個就算.原以為滑蛋只係一個水晶芡汁加少少滑蛋嘅貨色,點知嚇一跳,真係滑蛋鋪滿飯面,簡直係日式煮法!滑蛋夠軟滑一D都唔老,驚喜.吉列豬扒係分開上,外脆內軟,可惜嘅係豬扒薄咗D.店鋪冷氣足夠,而且侍應服務態度良好,攞翻唔少分.
望望個餐牌,只得滑蛋豬扒飯啱心水,求戀期點一個就算.
吉列豬扒係分開上,外脆內軟,可惜嘅係豬扒薄咗D.
店鋪冷氣足夠,而且侍應服務態度良好,攞翻唔少分.
  • 滑蛋吉列豬扒飯
2019-03-16 147 浏览
做野經過見到入內試,味道還可接受,但份量真係少得可憐,海南雞飯得3塊雞肉,接受唔到。環境係唔錯,新裝睇落都好乾淨,落單員工死多用,叫野食問幾次食咩,感覺唔係幾好。
2019-03-09 127 浏览
土瓜灣小店之住家風味晚餐🍚🍜******************************晚飯小炒,食落有住家風味,太太的味道本身小編就中意支持下香港小店,行經土瓜灣發現呢間小店,侍應好有禮貌又體貼,會問客人「天氣凍喎,會唔會上左個湯先暖下身?」小編的lonely dinner叫左西芹炒鮮魷有埋白飯份量合理,食材新鮮,老火湯無味精確鮮甜價錢方面,晚飯黎講,算係合理本身有湯附送,凍飲都係另外加多$2推薦大家一齊支持香港本地小店哦
土瓜灣小店之住家風味晚餐🍚🍜

晚飯小炒,食落有住家風味,太太的味道

會問客人「天氣凍喎,會唔會上左個湯先暖下身?」
小編的lonely dinner叫左西芹炒鮮魷
有埋白飯
份量合理,食材新鮮,老火湯無味精確鮮甜

價錢方面,晚飯黎講,算係合理

本身有湯附送,凍飲都係另外加多$2

推薦大家一齊支持香港本地小店哦
2019-03-05 137 浏览
味尖哩個鋪位,自從蘇記麵店無做之后,都唔知轉咗幾多手,轉手之后一直無幫襯,原因係新店經常關門,或者好奇怪地夏天時節開大隻門無冷氣,點會幫襯啫!今次經過,見到轉手之餘又有煲仔飯供應,於是乎試試新店出品如何先!點咗個荔芋排骨煲,加潤腸!荔芋同排骨係水準之作,重點係飯焦,飯焦份量唔少,脆口,再加上排骨透出黎嘅豬油,掂!只係份量少咗d囉....
點咗個荔芋排骨煲,加潤腸!
只係份量少咗d囉....
外卖送餐