5天前 0 浏览
我買過全港好多間麵包店,有遇到唔少難食嘅,但連發都未發起身嘅死面麵包真係第一次見!(果乾麵包)口感係一舊舊嘅,食起身超難受!(海苔肉鬆麵包)肉鬆同沙律醬嘅味道超劣質,完全係科技嘅味道,包身啲果仁有受潮嘅味道。(焦糖牛角包)正常水準(蔓越莓乾麻薯)我明明記得我買嘅係麻薯,但完全係普通餐包嘅口感,不過可能係我記錯了……Anyway,雖然價錢真係平,但品質實在太差了,就算同等價位我都有食過OK嘅,竟然全係好評冇差評?真係覺得不可思議……
竟然全係好評冇差評?真係覺得不可思議……
2024-10-24 377 浏览
好耐冇食過好味嘅focaccia唔近深水埗有啲唔捨得咁快食晒我慢慢搣咗一個下午嚟食😂仲要只係賣$11而家出面麵包都賣得幾貴下呢個價錢同質素嚟計真係清泉…下次再試其他包!
好耐冇食過好味嘅focaccia
唔近深水埗有啲唔捨得咁快食晒
我慢慢搣咗一個下午嚟食😂
仲要只係賣$11
而家出面麵包都賣得幾貴下
呢個價錢同質素嚟計真係清泉…
下次再試其他包!
2024-10-20 715 浏览
終於比我搵到全港最好食嘅布甸包✌🏻Open Rice甚至冇Comment😱店鋪有超過數十款嘅麵包,當中都有唔少大熱款式 #布甸包 #千層蛋撻 #牛角包 但每款都唔會超過20蚊今次就試👇🏻ིོ芝士車輪燒餅(HKD12)見佢幾得意又大大份又冇咩人就試下,諗住可能伏伏地。點知好好味🙀個焦皮係勁脆,而個包就好腍同好香芝士味。焦糖法式布甸包(HKD18)之前食過最出名嘅嘉多娜布甸布,老實講個餡係好食但外皮完全唔得,食到牙骹勁痛同太重奶粉味😭諗住個個布甸包都係咁啦,點知呢間做壞規矩!外皮係超軟!完全可以連埋個餡食!最正係終於奶味極重,加上有燒焦過,食落冇咁膩。食多個都仲得!#好食嘅真係唔洗太多宣傳#但呢間冇人講又過分左少少🦌🐿️📍味蕾烘焙地址:深水埗元州街82號人均:12-20評分:10/10#deer_深水埗 #深水埗美食 #深水埗麵包店 #麵包店 #深水埗甜品 #布甸麵包
今次就試👇🏻

ིོ芝士車輪燒餅(HKD12)
焦糖法式布甸包(HKD18)

#好食嘅真係唔洗太多宣傳

人均:12-20
評分:10/10
  • 布甸包
2024-10-16 523 浏览
今天陪姑姑去醫院。她回家後,自己去搵嘢食。行吓行吓搵到呢一間,見到個牛角包唔錯,就買咗個原味嚟食食完之後覺得「有冇搞錯?點解會咁好味嘅?」牛角包係香港size,比一般嘅大,牛油香唔錯,不過最重要嘅係夠晒flakey。一般女仔買一個都夠做午餐。希望佢長做長有,皆因我一定會再去食P.S. 我買咗一個原味同焦糖味返屋企。唔知小豬老婆會揀邊一個呢?

。一般女仔買一個都夠做午餐。

希望佢長做長有,皆因我一定會再去食

原味牛角包
2024-10-16
原味牛角包
  • 牛角包
2024-09-14 448 浏览
行過見好整潔,點解無人幫襯呢?價錢又唔貴。我買咗一粒珍珠糖麻薯波波$6 加兩粒紅莓波波$8/2粒珍珠糖已食,唔太甜,夠煙韌,$6 正常size。一食就想為佢寫食評。紅莓波波咬開好實在,唔係空氣麵包,又多紅莓。真心值得推介,下次試埋鹽可頌。店主請加油,希望你生意蒸蒸日上。我先有好麵包食。
行過見好整潔,點解無人幫襯呢?價錢又唔貴。

我買咗一粒珍珠糖麻薯波波$6 加兩粒紅莓波波$8/2粒

紅莓波波咬開好實在,唔係空氣麵包,又多紅莓。

紅莓波波
紅莓波波
2024-08-28 501 浏览
最近經過一間麵包店,門面細小,但裝飾較新亦有小店風情。打算支持小店,又可以嘗試看看好不好吃。 買了一個奶香合桃包($20),看上去挺大過的,是次買的時候門面是一個化了妝的女士,在整個購買的過程中女士沒有出過聲(沒有好,沒有謝謝),甚至視線從沒對上我。(給我麵包時,甚至望着我背後的馬路)明白有人會辯說買產品的人不是買服務,但其實小店的吸引力,就是一種故事及態度(親和力)。而且禮貌是反映自己為人。不明為什麼店舖要請這樣的人?沒了大好心情後,回家嘗試吃這個麵包,幸好麵包的心意有傳遞到,因為麵包真的很好吃,稍微脆脆的外皮和微甜的麵包香配上合桃和seed, 很大的麵包在一瞬間就吃光了。

奶香合桃包

奶香合桃包
2024-08-09 386 浏览
有次行完嘉頓山經過,見到d面包款式幾吸引,但趕時間無買到。今日特登去買左幾個黎試(蜜糖橘子包,海鹽croissant,五穀波波),其中覺得最特別都係蜜糖橘子包😃,味道相當唔錯,整體比好多連鎖店好食,食得出花左心機去整同焗😶。好奇之下去openrice search 下有無食評,竟然未有。。。可能新開不久吧。直得正面評價。另外價錢亦合理,下次會再試其他款式🙂店主可以做多d宣傳,比更多人試下😀😀😀
2024-08-09