2019-09-09 307 浏览
放工經過太子一打開OpenRice就見到花園街附近有間日本料理上網睇到話轉左老細都保持到水準即刻入去試吓一開始叫咗個枝豆 老闆娘仲送埋螺肉俾我哋食 超好食仲想問佢攞多啲之後叫咗雜錦天婦羅 外脆內軟一啲都唔油膩,吞拿魚腩刺身入口即溶 隱約有一股甘香濃郁的味道在口腔,一試回味無窮, 環境方面非常適合拍拖和三五知己傾計,係香港呢一個咁大壓力嘅環境底下,可以搵到個寧靜食物有很好的地方放鬆一下已經很幸福了。
上網睇到話轉左老細都保持到水準即刻入去試吓

2019-08-23 318 浏览
平時都會經過呢間店,今日決定試下嚟食!入到餐廳,裝修幾有日本Feel,但職員態度一般,有小小串我就叫左個滑蛋豬扒飯定食!過左一陣,定食上枱,定食仲有個螺肉,但佢係常溫,食左兩嚿就唔敢再食!主食個賣相好吸引,但食落去之後⋯嘩!豬扒淡而無味,飯太硬最後食剩左好多飯洗手間唔乾淨,仲有陣惡臭味,令到我感覺唔太舒服。到左夜晚,開始嘔同痾,頂唔順入左院,醫生話應該因爲個螺肉,搞到腸胃炎!一句講哂!以後唔會幫襯!實在令我太失望。。。
平時都會經過呢間店,今日決定試下嚟食!

入到餐廳,裝修幾有日本Feel,但職員態度一般,有小小串
我就叫左個滑蛋豬扒飯定食!

主食個賣相好吸引,但食落去之後⋯嘩!豬扒淡而無味,飯太硬
最後食剩左好多飯

洗手間唔乾淨,仲有陣惡臭味,令到我感覺唔太舒服。

一句講哂!以後唔會幫襯!實在令我太失望。。。
2019-08-22
午餐
2019-08-21 352 浏览
我係OPENRice 睇到呢間店既時候得17張相,唔知環境唔知質素,都大膽去試一試!環境非常可以,裝修精緻,仲有一個小小6人包廂食物CP值高,刺身新鮮,無雪味,魚有魚味!雪魚燒得略有點過火,不過內裡依家肉嫩有汁燒油甘魚頭,可能呢間係少鹽少糖食肆,爸爸覺得唔夠咸唔夠香,不過我就覺得可以既,健康D嘛。不過呢個價錢就比我係第二間食有D細舊。總括:店員都好nice, 又有禮貌,食物高汁,希望可以繼續keep住85折左 $972 四個人可惜今次海膽同羊架都無貨,希望下次有啦

環境非常可以,裝修精緻,仲有一個小小6人包廂

食物CP值高,刺身新鮮,無雪味,魚有魚味!

雪魚燒得略有點過火,不過內裡依家肉嫩有汁

不過呢個價錢就比我係第二間食有D細舊。

85折左 $972 四個人
可惜今次海膽同羊架都無貨,希望下次有啦

2019-08-21
庆祝纪念
生日
2019-07-25 428 浏览
第一次光顧此店,一進去有許多不同的日本酒,頗有特色。坐下點了一個2人餐,再點了2杯啤酒。一開始會有刺身、青瓜沙律同壽司🍣。壽司每款得一件,如果與友人喜歡同一款的,便要與人爭取🤣🤣🤣。之後有燒物跟串燒,特別推薦燒物跟串燒,它們都是即整的,熱騰騰的,好味道。烏冬都彈牙,好味道。不過2人餐性價比不高,建議還是單點的較好。
2019-06-22 581 浏览
咁多年街坊,終於見到呢間舖有曙光了,轉左老闆後係好食左。食材新鮮,入嘅都係貴價貨。真心係可以返轉頭嘅舖。我地每次落去都會食飛機貨,但記住打去問下先,唔係隨時賣哂。價位嚟講,可能成本高,一分錢 一分貨,價格屬中高,但老闆都有照顧不同階層人士,有便當,有set提供選擇,都係抵食之選。我每次去最鍾意食係凍洞庭烏冬,日本正宗的。食日本野,安全,衛生係最重要。其次推介下每日會有不同新鮮原條刺身魚、炸蝦天婦羅、壽司可試下中午omakase(唔識吋)
2019-06-22
  • 凍洞庭烏冬
  • 炸蝦天婦羅
  • 每日新鮮空運原條魚刺身
  • 原條燒鰻魚
2019-06-20 506 浏览
又來到放飯時間,太子番工嘅我又去搵食。同事話附近開左間新的日本野,嘩,即刻去先啦!入到去裝修都好靚,好有日本風,好新淨。呵呵當然啦新開餐廳啊!見到好多清酒樽,搞到下午都想飲酒,但當然唔可以啦!我咁嗌左個定食,有壽司,有野飲,有拉麵同沙律。大大份都係$62,價錢都算合理。拉麵入面的半肥瘦叉燒都好淋好入味,湯底夠哂濃郁。食完咁多樣野真係攬住個肚走~如果有機會都想收工過來食下晚飯飲下清酒咁呵呵呵~唔錯~
又來到放飯時間,太子番工嘅我又去搵食。
同事話附近開左間新的日本野,嘩,即刻去先啦!

如果有機會都想收工過來食下晚飯飲下清酒咁呵呵呵~

唔錯~