2024-08-12 636 浏览
新開滷水鵝店,午餐消費80元左右,入到蒲頭,冇人既都心知不妙。坐下有個矇眼嘅夥計走埋嚟,已經極度唔友善,我哋冇理會佢,照下單,佢提我地要手機下單,ok無問題,電子下單系統設計唔好用,無圖片,又成日彈出。個矇眼伙記走埋來話教我哋用,一路教一路同我哋講佢好忙好多嘢做🤪🤪。關我咩事?你多嘢做最後我哋終於落咗單,叫伙記比杯熱水我地,又問長問短,火都來🤬🤬🤬食物魚蛋淮山麵,魚蛋好腥,腥味食唔落,淮山麵煮得恰到好處。滷水鵝好食,叫咗一下雙拼飯。午餐已經包咗例湯,叫凍嘢飲,就要另外收費,芋頭炒飯,夠鑊氣,好食。整體消費$80一位左右。雖然食物唔錯,但由於服務態度差到唔會再去,今時今日咁嘅服務態度,又受氣😖😖😖😖無下次。

2024-07-21 1010 浏览
於長沙灣廣場新開既潮州菜餐廳。交通方便,地鐡上蓋。待應態度有善。如果吃午餐套餐,係抵食,因為比散叫便宜。午餐:1) 午市套餐:沙菜牛肉炒粿條$75(正正常常)會配一碗中湯2)煎蠔餅$148(除左煎蛋既顏色沉左少少,都ok) 3) 魚露花蛤$188(呢排流行呢個菜打卡,正正常常)沒有10%服務費,也沒有收茶位錢。經濟實惠。🤣三個人食,已經好飽,叫唔到甜品。下次會再來,再食其他食品。👍🏼👍🏼👍🏼
如果吃午餐套餐,係抵食,因為比散叫便宜。

午餐:
2)煎蠔餅$148(除左煎蛋既顏色沉左少少,都ok)
3) 魚露花蛤$188(呢排流行呢個菜打卡,正正常常)

沒有10%服務費,也沒有收茶位錢。經濟實惠。🤣

2024-07-21
2024-07-19 999 浏览
之前幫襯過佢哋嘅外賣店,最近喺長沙灣廣場開咗堂食餐廳,同同事一行八人去捧場❤️午市套餐好多選擇,有滷味、炒野、焗飯、潮州粥,適合唔同口味😃我今次食咗鵝片拼墨魚,鵝片好厚,肥瘦比例適中,墨魚爽口彈牙,午市套餐,仲送埋菜乾湯。同事仲試咗方魚蠔仔粥,味道不錯,不過份量唔係好夠大碗。潮式炒粿條份量比較大份,炒起好香,推薦比鍾意鑊氣小炒嘅人士。期待下次試吓其他。不過餐廳位置比較有限,如果繁忙時間同埋人數比較多,要早啲去等位。希望餐廳可以增設遙距取票,令到客人節省排隊時間。

• 滷味
2024-05-12 1160 浏览
剛剛開張一星期,去長沙灣廣場試新店。中午不喜歡吃白飯的我,發現這間有不同的選擇,有粥和麵讓我選擇。這類型的餐廳,其中一項目相信吸引我的是免茶及加一服務費。今次我點了個鵝片配潮州白粥,如果這個價錢能夠品嚐高質的滷水鵝,是一個不二選擇。由於店舖不大,未到12:30已經要排隊等位。望見到隔離有多個客人叫鵝三味,鵝肉、鵝肝及鵝腸,賣相都好吸引,份量都比預期大份,我都想下次試下!由於是新店,等餐時間需要點耐性,慶幸我午餐不趕時間。如果食物是好味,我亦不介意等候的!在逆市下開食店,今次難得遇到價廉物美的餐廳!

在逆市下開食店,今次難得遇到價廉物美的餐廳!

鵝片配潮州白粥
鵝片配潮州白粥