2023-10-30
灣仔又有新店, 當然要黎試, 但第一次黎到條龍實在太長. 所以放棄了.今日早左十分鐘衝出office. 黎到好彩排第二, 十分鐘左右就能入場.入到裡面環境都幾舒適. 唔會迫迫夾.選擇太多. 有定食, 有焗飯. 重有不同小食搭配. 實在係選擇困難症下先能選到食咩.最後叫左個三重吉列定食, 原來望下身邊的枱都好多人叫.等左陣黎到有飯, 有湯有配菜同三樣不同的炸物. 包括蝦. 豬扒同埋蠔.先黎個湯, 佢唔係一般的麵豉湯, 似係魚湯多d. 好鮮味. 裡面有豆腐同魚肉(?). 但我同事裡面就唔多見魚片. 不過絕對不會淡如水. 由個湯開始已經好讓人期待.蝦有兩隻. 好爽脆. 蠔亦都食到佢的鮮味. 而豬扒就好厚切. 個炸皮唔厚. 啖啖肉. 不過可能時間關係, 我的炸的比較深色. 而同事因為催佢, 個皮炸到好淺色就上左枱. (我地叫的時間相差幾分鐘但佢等多十分鐘).前菜其實都好食. 無辣. 個芝麻配有一個醬料比你.不過個人覺得本身的炸物味道已經好鮮味同埋咸甜適中. 反而落左個醬覺得咸左少少. 同樣店員會不斷幫你斟水. 服務都值得一讚.
入到裡面環境都幾舒適. 唔會迫迫夾.
最後叫左個三重吉列定食, 原來望下身邊的枱都好多人叫.
三重吉列定食
同樣店員會不斷幫你斟水. 服務都值得一讚.