本身不是麻糬波波的 fans, 但原來用麻糬波波皮來做冰心包和布丁包是這麼好吃🥰.🫖 ᴇᴀʀʟ ɢʀᴇʏ ᴄʀᴇᴀᴍ ʙᴜɴ 伯爵茶冰心麻糬包 ($13)冰心包轉用了麻糬皮, 就算是凍食都不會太難咬開, 裡面的伯爵茶忌廉滿到爆漿, 茶味不算很濃郁但勝在不算太甜😋.🍮 ᴘᴜᴅᴅɪɴɢ ᴍᴏᴄʜɪ ʙᴜɴ 布丁麻糬QQ ($15)布丁餡口感滑溜,翻熱了的麻糬皮煙煙韌韌, 也有點菠蘿包脆皮的感覺, 吃起來很薄身, 也不會像法包般刮口😋.🍰 ᴇᴀʀʟ ɢʀᴇʏ ᴄʜᴏᴄᴏ ᴄᴀᴋᴇ 皇室莊園 ($28)伯爵茶朱古力切餅有驚喜。蛋糕面和邊緣也有朱古力包著, 蛋糕口感濕潤實在, 香濃的朱古力味之中又帶有少許伯爵茶香, 中間還夾有烏龍茶啫喱,吃起來很有層次🍰.

皇室莊園

2022-09-10
皇室莊園
2022-09-18 428 浏览
又一間會掀起熱潮嘅包店,嗰日去到包店老闆話已經有兩間電視台訪問佢哋,佢哋主打係爆餡忌廉麻糬包,而且所有麵包價錢唔算貴! 😋 法式拿破崙$10中間白色忌廉其實唔係忌廉而係用蛋白打成嘅,所以唔使擔心會肥! 拿破崙個枝好脆,中間蛋糕係好鬆軟,加埋核桃食落更加有口感! 😊 冰心伯爵茶麻糬包$13哇,真心爆餡! 啲cream多到獨食會好飽🤣🤣 值得讚賞係個麻糬包,超煙靭! 加埋凍冰冰嘅cream食落都幾得意,不過伯爵茶味就淡啲😊 布甸麻糬QQ $15布甸包衣加愈開愈多間麵包店出,呢款麵包皮都係用麻糬整,所以食落外皮煙韌,嗰餡料就軟滑,不過就算甜左少少抵食程度:⭐️⭐️⭐️⭐️食物質素:⭐️⭐️⭐️員工態度:⭐️⭐️⭐️⭐️環境裝飾:⭐️⭐️⭐️衛生情況:⭐️⭐️⭐️食過返尋味:⭐️⭐️⭐️⭐️

😋 法式拿破崙$10

員工態度:⭐️⭐️⭐️⭐️
環境裝飾:⭐️⭐️⭐️
衛生情況:⭐️⭐️⭐️
食過返尋味:⭐️⭐️⭐️⭐️

𝙈𝙤𝙘𝙝𝙞 𝙗𝙪𝙣𝙨🥯 𝙝𝙖𝙫𝙚 𝙩𝙖𝙠𝙚𝙣 𝙤𝙛𝙛 𝙞𝙣 𝙃𝙤𝙣𝙜 𝙆𝙤𝙣𝙜 𝙧𝙚𝙘𝙚𝙣𝙩𝙡𝙮, 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙖 𝙗𝙪𝙣𝙘𝙝 𝙤𝙛 𝙗𝙖𝙠𝙚𝙧𝙞𝙚𝙨 𝙥𝙪𝙩𝙩𝙞𝙣𝙜 𝙖 𝙨𝙥𝙞𝙣 𝙤𝙣 𝙩𝙝𝙚𝙞𝙧 𝙨𝙚𝙘𝙧𝙚𝙩 𝙛𝙤𝙧𝙢𝙪𝙡𝙖. 𝙂𝙚𝙣𝙩𝙡𝙚 𝙗𝙖𝙠𝙚𝙧𝙮’𝙨 𝙣𝙚𝙬 𝙥𝙧𝙤𝙙𝙪𝙘𝙩 𝙞𝙨 𝙩𝙝𝙚 𝙙𝙧𝙤𝙤𝙡-𝙬𝙤𝙧𝙩𝙝𝙮 𝙗𝙪𝙧𝙨𝙩𝙞𝙣𝙜 𝙘𝙧𝙚𝙖𝙢 𝙞𝙘𝙚𝙙 𝙢𝙤𝙘𝙝𝙞 𝙗𝙪𝙣🧊. 𝙄𝙩 𝙞𝙨 𝙬𝙧𝙖𝙥𝙥𝙚𝙙 𝙞𝙣 𝙖 𝙩𝙝𝙞𝙣 𝙡𝙖𝙮𝙚𝙧 𝙤𝙛 𝙢𝙤𝙘𝙝𝙞 𝙗𝙧𝙚𝙖𝙙, 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙖 𝙫𝙖𝙨𝙩 𝙖𝙢𝙤𝙪𝙣𝙩 𝙤𝙛 𝙘𝙧𝙚𝙖𝙢 𝙤𝙤𝙯𝙞𝙣𝙜 𝙤𝙪𝙩 𝙤𝙛 𝙩𝙝𝙚 𝙗𝙪𝙣☁️. 𝘽𝙚𝙩𝙩𝙚𝙧 𝙫𝙞𝙨𝙞𝙩 𝙞𝙩 𝙗𝙚𝙛𝙤𝙧𝙚 𝙞𝙩 𝙙𝙧𝙖𝙬𝙨 𝙖 𝙘𝙧𝙤𝙬𝙙 𝙞𝙣 𝙌𝙪𝙖𝙧𝙧𝙮 𝘽𝙖𝙮.爆漿冰心麻糬包☄️🧊𝗕𝘂𝗿𝘀𝘁𝗶𝗻𝗴 𝗖𝗿𝗲𝗮𝗺 𝗜𝗰𝗲𝗱 𝗠𝗼𝗰𝗵𝗶 𝗕𝘂𝗻$28/2個𝙄’𝙢 𝙛𝙤𝙣𝙙 𝙤𝙛 𝙩𝙝𝙚 𝙘𝙝𝙚𝙬𝙮 𝙩𝙚𝙭𝙩𝙪𝙧𝙚 𝙤𝙛 𝙩𝙝𝙚 𝙢𝙤𝙘𝙝𝙞 𝙡𝙖𝙮𝙚𝙧, 𝙗𝙪𝙩 𝙄 𝙥𝙧𝙚𝙛𝙚𝙧 𝙞𝙩 𝙩𝙤 𝙗𝙚 𝙩𝙝𝙞𝙘𝙠𝙚𝙧. 𝙏𝙝𝙚 𝙧𝙖𝙩𝙞𝙤 𝙤𝙛 𝙘𝙧𝙚𝙖𝙢 𝙩𝙤 𝙗𝙪𝙣 𝙞𝙨
爆漿冰心麻糬包☄️🧊
𝗕𝘂𝗿𝘀𝘁𝗶𝗻𝗴 𝗖𝗿𝗲𝗮𝗺 𝗜𝗰𝗲𝗱 𝗠𝗼𝗰𝗵𝗶 𝗕𝘂𝗻
$28/2個

𝙄’𝙢 𝙛𝙤𝙣𝙙 𝙤𝙛 𝙩𝙝𝙚 𝙘𝙝𝙚𝙬𝙮 𝙩𝙚𝙭𝙩𝙪𝙧𝙚 𝙤𝙛 𝙩𝙝𝙚 𝙢𝙤𝙘𝙝𝙞 𝙡𝙖𝙮𝙚𝙧, 𝙗𝙪𝙩 𝙄 𝙥𝙧𝙚𝙛𝙚𝙧 𝙞𝙩 𝙩𝙤 𝙗𝙚 𝙩𝙝𝙞𝙘𝙠𝙚𝙧. 𝙏𝙝𝙚 𝙧𝙖𝙩𝙞𝙤 𝙤𝙛 𝙘𝙧𝙚𝙖𝙢 𝙩𝙤 𝙗𝙪𝙣 𝙞𝙨 𝙖𝙡𝙢𝙤𝙨𝙩 8:2…𝙀𝙫𝙚𝙣 𝙞𝙛 𝙄 𝙜𝙚𝙣𝙩𝙡𝙮 𝙩𝙤𝙧𝙚 𝙞𝙩 𝙖𝙥𝙖𝙧𝙩, 𝙩𝙝𝙚𝙧𝙚 𝙬𝙖𝙨 𝙖 𝙗𝙪𝙧𝙨𝙩 𝙤𝙛 𝙤𝙤𝙯𝙞𝙣𝙜 𝙘𝙧𝙚𝙖𝙢...𝙨𝙪𝙘𝙝 𝙖 𝙢𝙚𝙨𝙨🥱. 𝘼𝙡𝙡 𝙞𝙣 𝙖𝙡𝙡, 𝙩𝙝𝙚𝙮 𝙤𝙣𝙡𝙮 𝙘𝙤𝙨𝙩 $28/2, 𝙧𝙚𝙖𝙡𝙡𝙮 𝙖 𝙜𝙤𝙤𝙙 𝙙𝙚𝙖𝙡!!!

麻糬包體口感煙韌,包皮做得比較薄身,入面有一層薄薄嘅麻糬,對於麻糬控黎講會想佢做番厚啲,同埋而家cream 同包嘅比例差唔多成8:2,似乎有啲失平衡😦,但可能呢個係店家想做到爆漿嘅特色啦☄️

同事建議我擺喺冰格雪番幾個鐘先食,真係做到冰心效果,d cream 都仲係好綿密☁️不過可能擺耐左食,表面唔算脆~

朱古力咖啡麻糬包🍫☕️
🌟8.5/10
呢個係三個味入面最好食嘅!一定要試呢個!cream有超濃咖啡味加淡淡朱古力味,一啲都唔會過甜,加上外層灑上微苦嘅朱古力粉,成件事就好balanced🤤🤤
草莓冰心麻糬包🍓
🌟8/10
呢個都係幾推薦,唔好睇佢隻粉紅色好似幾鮮艷咁,但係食落口係淡淡嘅草莓牛奶味,唔會太甜,又唔會似人工/香精/藥水味 ,所以都係值得試!
伯爵冰心麻糬包🫖☕️
🌟6/10
呢個有啲失望,佢隻伯爵茶好似有種香精味咁,個種香氣有啲假🥴,唔知係茶包/茶葉嘅選擇問題定係真係用香精黎整,加埋本身個cream同包嘅比例已經接近8:2,所以食到最後會覺得好膩唔想食啲cream🤢另外兩種味無咁膩嘅感覺~
總括而言只係$28/2個,性價比超高😆聽講好出名嘅享樂冰心麵包只係夏季限定,和氣嘅價錢平享樂好多,鍾意冰心爆cream嘅你可以一試~

• 咖啡朱古力冰心麻糬包
  • 草莓冰心麻糬包
2022-08-19 439 浏览
2022-08-18女朋友推介👩🏻‍🌾收咗工去咗鰂魚涌買麵包🥯知道我鐘意食麵包😆專程走咗轉,和氣包店買🍞對我太好了🥰講返和氣包店,主打係冰心麻糬同布丁麻糬🍮麻糬好巨大,同平時見到嘅麻糬波波,好大分別⚽️⚽️女友買了,布丁麻糬QQ,15蚊個,寫住全區獨家,買剩三個,果然好搶手下,外型同平時見到其他店嘅布丁包差唔多,但一切開d布丁流晒出嚟,布丁好滑,布丁同麻糬配埋一齊個口感幾特別,外面脆內就煙靭,唔怪得咁搶手🫳🏻朱古力咖啡麻糬,15蚊個,做到冰心爆醬既視覺效果,味道係濃濃mocha,口感都係外面脆內就煙靭,足料嘅餡料,好滿足☕️伯爵麻糬包,13蚊個,伯爵包就有類似菠蘿包嘅曲奇皮,但口感就煙靭,足料嘅餡料,茶味都有,唔算好濃味,味道普通🫖整體價錢唔貴,味道唔錯,平平地做下午茶都幾好,會幫襯再買其他麵包🍩#和氣包店#布丁麻糬QQ#朱古力咖啡麻糬#伯爵麻糬包#852food #852blogger #hkinfluencer #hkfoodie #hkfood#hkblogger #hkigfood #hkfoodblog #mongkok#香港美食#麵包#甜點#北角美食
2022-08-18

女朋友推介👩🏻‍🌾
收咗工去咗鰂魚涌買麵包🥯
知道我鐘意食麵包😆
專程走咗轉,和氣包店買🍞
對我太好了🥰
講返和氣包店,主打係冰心麻糬同布丁麻糬🍮
麻糬好巨大,同平時見到嘅麻糬波波,好大分別⚽️⚽️

#和氣包店
#布丁麻糬QQ
#朱古力咖啡麻糬
#伯爵麻糬包
#北角美食
🐭 米奇老豬Vol. 245 🐷[和氣包店]老豬身為麻糬波波關注組成員邊度一出麻糬波波就即刻出動 🫡今次介紹呢間嘅港式麵包店除左以下介紹嘅幾款包之外仲有出早排大熱嘅冰心麻糬包朋友都話唔錯嘅 👍🏻.🐖🐖《布丁麻糬QQ》 🐖🐖🛑 7.9/10 🛑 💰$15/1💰有室溫/雪櫃版本 💁🏻‍♀️今次老豬就試左室溫嘅(唔係新鮮出爐)麻糬波波嘅皮都算煙韌嘅 但偏硬身 ~比起之前Vol. 216介紹觀塘果個再硬d特別係個麻糬底 真係要返d🦷力布丁嘅蛋味唔算明顯 但甜度適中 😬不過略嫌質地過份挺身 入口唔香滑(暫時都係最鍾意布甸包元祖嘉多娜果個係滑嘟嘟、幾乎流心咁超正🤤).🐖🐖《香濃花生鬆餅》 🐖🐖🛑 7.7/10 🛑 💰$5💰之前有見到人介紹話好濃花生醬味本身對呢個超高期望 🫣鬆餅外層偏硬脆 個芯就似乾身嘅蛋糕大家睇切面都見花生醬唔算多花生醬味係👌嘅 但焗完之後就更乾再配埋個乾身嘅鬆餅 真係忍唔住自己搽返d煉奶 再飲杯水🥛呢個自製變奏版奶醬鬆餅即刻level 🆙.🐖🐖《原味鬆餅》 🐖🐖🛑 8.2/10 🛑 💰$5💰呢個反而有驚喜!外層脆似曲奇 🍪個芯唔算濕潤但都唔會章口呢個size仲大過個花生鬆餅兩倍
🐭 米奇老豬Vol. 245 🐷
朋友都話唔錯嘅 👍🏻
🐖🐖《布丁麻糬QQ》 🐖🐖
🛑 7.9/10 🛑 💰$15/1💰
有室溫/雪櫃版本 💁🏻‍♀️
今次老豬就試左室溫嘅(唔係新鮮出爐)
麻糬波波嘅皮都算煙韌嘅 但偏硬身 ~
比起之前Vol. 216介紹觀塘果個再硬d
真係忍唔住自己搽返d煉奶 再飲杯水🥛
呢個自製變奏版奶醬鬆餅即刻level 🆙
🐖🐖《原味鬆餅》 🐖🐖
🛑 8.2/10 🛑 💰$5💰
呢個反而有驚喜!
外層脆似曲奇 🍪
味道:7.9/10
服務:N/A
環境:N/A
CP值:✴️ 中 ✴️
ENCORE:✅ (原味鬆餅,同埋下次想試埋冰心麻糬包)

📍 和氣包店📍
鰂魚涌英皇道1044號福昌樓地下18號舖

#米奇老豬_港島東區
#米奇老豬_包
#米奇老豬_麻糬
#米奇老豬_花生

#和氣包店 #鰂魚涌美食 #北角美食 #天后美食 #麻糬 #麻糬波波 #麻薯 #麻薯波波 #布甸包 #法式布甸麵包 #布甸燒 #麻薯曲奇 #麻糬控 #鬆餅 #花生鬆餅 #花生醬 #花生控 #花生醬控 #英式鬆餅 #香港麵包 #享樂烘焙 #嘉多利餅屋 #嘉多娜麵包西餅 #jamesbonbonbakery #hkbakeryshop #hkigbakery
2022-08-03 488 浏览
爆餡版麻糬波波⁉️繼布甸包 布甸泡芙 冰心包 包店又有新搞作🤣今次買哂佢三隻味試 順便分享吓佢同享樂嘅冰心包有咩分別🤣嗰日平日18:00有新一批整好但都唔係熱辣辣 cream都唔夠涷建議大家雪涷少少食 會正好多😋————————————————————————🐕 冰心麻糬包🐕⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯享樂選用軟包體而和氣喺將啲忌廉注滿平時的麻糬波波外皮好香 質地煙韌厚實 變相咬嗰時要大力少少 啲cream好易飛到成面都係🤣和氣嘅包雖然細啲 但平成一半而且啲cream真係好足 超超爆餡如果享樂cream同包嘅比例係7:3呢間應該都至少8:2不過相比享樂呢間嘅Cream冇享樂咁幼滑享樂似日本cream而呢個似港式餅店 多了股油膩感 較為厚重🥇朱古力咖啡三款味之冠!咖啡唔會苦 唔係行濃烈路線 配埋奶味 就好似latte咁😋🥈草莓外皮也是草莓皮🍓雖然佢顏色得有啲假 但食落幾似草莓牛奶 唔會太甜 有草莓嘅酸味 冇藥水味 都ok!🥉伯爵茶可能我食嗰時未夠涷同伯爵茶未夠濃 掩蓋唔到cream嘅油膩感 ————————————————————————
爆餡版麻糬波波⁉️

冰心麻糬包
草莓冰心麻糬包
草莓冰心麻糬包
2022-07-24 402 浏览
冰心麵包最近真係好hit, 路過見依間有賣哽係試下! 第一日晏晝6點去得2款味,店員仲好好問我係咪鐘意多cream幫我揀邊個重啲😂食完好正第二日中午再去點知賣哂,個店員又好好幫我即刻睇下廚房整唔整到出黎好有愛🥹💕伯爵茶冰心麻糬包 $13味道有好多款選擇: Tiramisu, 朱古力咖啡、士多啤梨….麵包似麻糬波波比較煙韌👍🏻Cream塞爆哂個包(所以影相真係fail哂😂),啖啖都食到好多cream, 伯爵茶味好出,一個人食哂都幾飽,建議同朋友share食🤣

伯爵茶冰心麻糬包 $13
伯爵茶冰心麻糬包
𓍯 Gᴇɴᴛʟᴇ’s Nᴇᴡ 爆漿冰心麻糬包 𓂃Always pleasantly amazed when 𝘭𝘰𝘤𝘢𝘭 𝘣𝘢𝘬𝘦𝘳𝘪𝘦𝘴 𝘳𝘰𝘭𝘭 𝘰𝘶𝘵 𝘪𝘯𝘯𝘰𝘷𝘢𝘵𝘪𝘷𝘦 𝘯𝘦𝘸 𝘱𝘢𝘴𝘵𝘳𝘪𝘦𝘴 - highly recommend checking out @gentlebakery0223 ‘s newest invention ❝ 爆漿冰心麻糬包 𝐵𝑢𝑟𝑠𝑡𝑖𝑛𝑔 𝐿𝑎𝑣𝑎 𝐶𝑟𝑒𝑎𝑚 𝐼𝑐𝑒𝑑-𝑀𝑜𝑐ℎ𝑖 𝐵𝑢𝑛𝑠 ❞It’s 𝘵𝘪𝘤𝘬𝘪𝘯𝘨 𝘢𝘭𝘭 𝘵𝘩𝘦 𝘣𝘰𝘹𝘦𝘴 𝘰𝘧 𝘵𝘩𝘦 𝘭𝘢𝘵𝘦𝘴𝘵 𝘤𝘳𝘢𝘻𝘦𝘴 : ᴍᴏᴄʜɪ ✓ ʟᴀᴠᴀ ᴄʀᴇᴀᴍ ʙᴜɴs ✓ ᴛᴇᴀ ꜰʟᴀᴠᴏʀs ✓ - at the 𝗽𝗿𝗶𝗰𝗲 𝗼𝗳 𝗼𝗻𝗹𝘆 $𝟮𝟴/𝟮𝗽𝗰𝘀 🤩 and 𝘯𝘰 𝘲𝘶𝘦𝘶𝘦 (𝘺𝘦𝘵)Loved the 𝘵𝘦𝘹𝘵𝘶𝘳𝘦 𝘰𝘧 𝘵𝘩𝘦 𝘮𝘰𝘤𝘩𝘪 𝘣𝘶𝘯 𝘦𝘹𝘵𝘦𝘳𝘪𝘰𝘳, and the 𝘤𝘳𝘦𝘢𝘮 𝘵𝘰 𝘣𝘶𝘯 𝘳𝘢𝘵𝘪𝘰 𝘪𝘴 𝘪𝘯𝘴𝘢𝘯𝘦 (cream is literally bursting out) 🥰᠃ ⚘᠂ ⚘ ˚ ⚘ ᠂ ⚘ ᠃‧̥̥͙‧̥̥ ̥ ̮ ̥
𓍯 Gᴇɴᴛʟᴇ’s Nᴇᴡ 爆漿冰心麻糬包 𓂃

Tiramisu

᠃ ⚘᠂ ⚘ ˚ ⚘ ᠂ ⚘ ᠃
爆漿冰心麻糬包

‧̥̥͙‧̥̥ ̥ ̮ ̥ ᴡʜᴀᴛ ᴡᴇ ᴏʀᴅᴇʀᴇᴅ ⊹ ‧̫‧⊱
✧ 𝐸𝑎𝑟𝑙𝑦 𝐺𝑟𝑒𝑦 爆漿冰心麻糬包 ($𝟸𝟾/𝟸)
✧ 𝑇𝑖𝑟𝑎𝑚𝑖𝑠𝑢 爆漿冰心麻糬包 ($𝟸𝟾/𝟸)
2022-07-19
Tiramisu
2022-07-18 349 浏览
咖啡核桃蛋糕 $8估唔到外貌唔出眾既一片蛋糕又幾好食🤓蛋糕與蛋糕之間有桃核同少量忌廉 食落包肚但唔會膩 如果咖啡味重啲會更好😛布丁麻糬QQ $15凍/熱同價 試左凍既 布丁好滑但唔夠蛋香 同麻糬波波配埋一齊個口感幾特別 不過未必會再試😬冰心伯爵麻糬包 $13用左cream做冰心既醬 伯爵茶香係夠既 亦做到冰心爆醬既視覺效果 但啲cream實在太多太膩了 同埋麻糬波波偏硬☹️
咖啡核桃蛋糕 $8

布丁麻糬QQ $15

冰心伯爵麻糬包 $13
外卖自取
2022-06-28 2076 浏览
但願 人與人間和氣和睦 和平和諧地相處🎈和氣包店 Gentle Bakery/深呼吸 吸一口氣 呼出所有煩惱/好多包呀🥯🍞🥖麻糬波波 ($4 per each)味道分為士多啤梨味 芝麻味 芝士味初次見面嘅士多啤梨味麻糬波波 🍓麻糬波中間有層粉紅色內層感覺幾少女心 冇焗嘅情況下入咗肚仔入面士多啤梨味唔算話突出 淡淡而自然嘅味道中間外層比較塌 焗返熱應該會好啲芝士味同芝麻味都係經重焗後食口感香口 外脆內軟🧀如果芝士鹹香味再出啲會更加好芝麻味明顯香口啲 內層部分較厚體型巨大 性價比超值👅花生鬆餅 ($5)花生味鬆餅都好似未見過呢個鍾意呀 花生味濃郁🥜中間夾層仲有一層花生醬 好似見到花生粒做到脆而唔乾 都應該啱好多媽媽級口味🤱🏻不過如果夾層中間嘅花生粒加多少少就更好啦但整體嚟講呢個系有驚喜嘅💛抹茶紅豆鬆餅 ($4)常見抹茶紅豆嘅配搭🍵幾鍾意脆脆紅豆嘅硬度 加喺鬆餅入面🫘增加咗整體嘅口感 鬆脆甜度唔高鬆餅嘅大細啱啱好 可以一口一鬆餅伯爵茶鬆餅 ($10)有伯爵茶味 可能放咗雪櫃一段時間先食蛋糕體比較乾 整體甜度有啲高🤏法式拿破崙 ($10)酥皮層次豐富 中間白色部分好nutty甜度唔高 crea
但願
人與人間和氣和睦 和平和諧地相處

🎈和氣包店 Gentle Bakery

/深呼吸 吸一口氣 呼出所有煩惱/

好多包呀🥯🍞🥖

麻糬波波 ($4 per each)

味道分為士多啤梨味 芝麻味 芝士味

口感香口 外脆內軟🧀
如果芝士鹹香味再出啲會更加好

芝麻味明顯香口啲 內層部分較厚
體型巨大 性價比超值👅

花生鬆餅 ($5)
花生味鬆餅都好似未見過
呢個鍾意呀 花生味濃郁🥜
中間夾層仲有一層花生醬 好似見到花生粒
做到脆而唔乾 都應該啱好多媽媽級口味🤱🏻
不過如果夾層中間嘅花生粒加多少少就更好啦
但整體嚟講呢個系有驚喜嘅💛

抹茶紅豆鬆餅 ($4)
常見抹茶紅豆嘅配搭🍵
幾鍾意脆脆紅豆嘅硬度 加喺鬆餅入面🫘
增加咗整體嘅口感 鬆脆甜度唔高
鬆餅嘅大細啱啱好 可以一口一鬆餅

伯爵茶鬆餅 ($10)
有伯爵茶味 可能放咗雪櫃一段時間先食
蛋糕體比較乾 整體甜度有啲高🤏

法式拿破崙 ($10)
酥皮層次豐富 中間白色部分好nutty
甜度唔高 cream都唔會話多
感覺係邪惡中又幾健康嘅甜品

雞批 ($12)
好少見用曲奇皮整嘅雞批🥧
市面上大多數都係用酥皮整
酥皮脆身 中間有雞肉粒 冇諗過可以咁夾喎

冰心伯爵麻糬包 ($12)
麻糬波波外層 中間有豐富嘅伯爵茶忌廉
暫時全港獨有 幾有創意喎🤩
如果麻糬包層厚啲 食到多啲包體更好啦
唔想肥膩 要同朋友仔開心share呀

桃莓子 ($15)
端午節限定嘅桃形糭🍑
似係蛋糕同士多啤梨忌廉嘅混合版