2019-02-18 471 浏览
想食好耐,但每次下晝經過佢都未開,今次特登搵個夜晚,放工過黎食!提前有bk, 去到唔洗等就有得食!水煮牛肉,佢有得揀辣,我地嗌咗正常辣,夠辣夠麻,食落去好爽,哈佬d水煮嘢無薯粉,唔洗驚食唔晒!見隔離枱水煮毛血旺,好似仲正,下次試吓!乾鍋肥腸,夠辣夠鑊氣,份量十足,餸飯超正!不過肥腸真係幾肥,走油後食唔岀肥膏感覺,得番香味,真係好易爆quota! 炒鱔,辣得黎,又有青尖椒嘅香味,中意食鱔嘅朋友唔好錯過!總括黎講,好滿意嘅一餐!小店經營,嘢食大份又唔貴,老細仲好friendly! 唯一一樣嘢係,d餸都偏鹹,下次再黎食要叫老細少鹹!

炒鱔,辣得黎,又有青尖椒嘅香味,中意食鱔嘅朋友唔好錯過!

2018-10-17
2018-11-19 873 浏览
之前上網見到有人介紹,打電話去問一問有位,於是就齊齊去試下。—————————————————同行有人食得辣有人唔食辣,今次叫咗 :*中辣水煮魚:辣度一般,鐘意食辣嘅朋友可以會嫌唔夠喉。*胡椒蘿白牛展湯:胡椒味夠濃,牛展蘿白夠入味,用嚟做打邊爐湯底一流。*魔鬼炒蜆:夠辣,夠入味。*椒鹽鮮魷:新鮮即炸,熱辣辣,脆卜卜*雞雞煲:多汁中辣,可以做埋火鍋湯底,夠辣,夠味。仲有其他小菜都唔錯,總括嚟講,值得推薦
—————————————————

同行有人食得辣有人唔食辣,今次叫咗 :

*中辣水煮魚:辣度一般,鐘意食辣嘅朋友可以會嫌唔夠喉。
*魔鬼炒蜆:夠辣,夠入味。
*椒鹽鮮魷:新鮮即炸,熱辣辣,脆卜卜
*雞雞煲:多汁中辣,可以做埋火鍋湯底,夠辣,夠味。

仲有其他小菜都唔錯,總括嚟講,值得推薦
水煮魚
辣雞煲
胡椒蘿白牛展煲
椒鹽鮮魷
蜜桃生炒骨
魔鬼炒蜆
男朋友呢排成日嚷着要食酸菜魚🙋‍♂️💁‍♂️🙍‍♂️ 好啦好啦今晚就陪佢去食啦🤗 本來想食陳醋雲耳但老闆話冇😭 麻辣蓮藕片就啱啱整好 所以我哋要左一份💁‍♂️ 蓮藕片好爽脆 真係好夠麻辣!💁‍♀️💁‍♀️💁‍♀️酸菜魚 鯇🐟一黎見到勁大盆👀😂 $118真係超級抵💁‍♀️ 入邊有好多好多好多魚 仲有少少豆卜,菇同薯粉 真係兩三個人都夠晒食💁‍♀️ 酸菜嘅湯底好香 唔太辣 下次試下多酸睇吓得唔得先🙆‍♀️ 鯇魚幾滑 不過始終比生魚多骨 但我哋兩個好鍾意食魚 所以鯇魚都okay🙆‍♀️泡椒黃鱔再黎多款魚🙆‍♂️ 泡椒雖然油啲 但好香好惹味☺️ 黃鱔滑嘟嘟 好實肉!食得出好新鮮既魚味! haha 不過就真係油啲啲🙇‍♀️ 見男朋友想食左咁耐 今晚就陪佢放肆下啦🙆‍♂️🤷‍♂️PS. 見到有啲熟客黎食雞😯 一隻勁重稱 唔知點賣呢😮

麻辣蓮藕片

泡椒黃鱔
PS. 見到有啲熟客黎食雞😯 一隻勁重稱 唔知點賣呢😮
酸菜魚
2018-01-29 928 浏览
今晚晚餐 去咗屋企附近 屏會街 幸福樓 地下的哈咾 燒烤 川味 食 晚飯 熱情果梳打 青檸梳打 大杯抵飲 跟住小食 係 麻辣薯仔絲 同埋蓮藕片 好好味椒鹽 九肚魚拼 椒鹽魷魚鬚 十分惹味豉椒炒蜆 略帶腥味 可能不新鮮 味道一般 川味小炒王 口感一流 食到停唔到口青椒蜜桃 生炒骨 不過不失 值得一讚 就係 服務好
熱情果梳打 青檸梳打 大杯抵飲
青椒蜜桃 生炒骨 不過不失 值得一讚 就係 服務好
2018-01-17
  • 椒鹽九肚魚拼魷魚鬆
2017-11-30 1212 浏览
又開始食生日飯喇!打嚮頭炮嘅係辣!呢間小店係我同朋友T兩個辣妹去過撐枱腳嘅,上次兩條友食唔到d乜,今次成10個人,想食咩都可以叫齊啦!今次再嚟,餐牌比起之前多咗d菜式,另外仲有張綠色手寫menu係d唔辣嘅小菜,由於有朋友唔食得辣,我哋又試下d唔辣嘅小菜。另外飲品方面,我哋大部分人都點梳打,但人哋明明冇兩溝嘅梳打,朋友M叫錯咗 "青檸柚子"梳打,老板娘又照做比我哋。哈哈!所以我哋今次除咗試咗"青檸柚子"仲試咗"青檸熱情果",呢d就係幫襯小店嘅好處!涼拌麻辣小食呢個前菜真係無得頂,其實係自己叫咗6款小食組合成嘅麻辣拼盤,以12蚊一款嚟講份量適中。今次多人叫咗6款試晒咁濟,全部少少麻少少辣好好味,係入門級嘅辣味!哈哈哈!不過已經無咗泰式鳯爪。麻辣土豆絲,麻辣豆角,麻辣蓮藕片陳醋雲耳,麻辣豬耳,麻辣鷄腎醉鴨舌佢嘅鴨舌份量都算幾多,鴨舌夠爽又夠酒香味。虎皮尖椒原隻尖椒冇刮去入面嘅辣椒籽,保持辣度,但朋友個個話辣度一般,就只有我中咗隻最辣嘅椒!手拍青瓜青瓜爽脆,略嫌少咗d汁。涼拌皮蛋皮蛋溏心軟滑,清涼爽口,帶d鮮味。辣子雞我上次就係被呢個辣子雞吸引住,雖然今次d雞粒比上次大粒,但味道依舊冇變,仲係

涼拌麻辣小食

哈哈哈!不過已經無咗泰式鳯爪。
麻辣土豆絲,麻辣豆角,麻辣蓮藕片
陳醋雲耳,麻辣豬耳,麻辣鷄腎

醉鴨舌
佢嘅鴨舌份量都算幾多,鴨舌夠爽又夠酒香味。

虎皮尖椒

手拍青瓜
青瓜爽脆,略嫌少咗d汁。

涼拌皮蛋
皮蛋溏心軟滑,清涼爽口,帶d鮮味。

辣子雞

我上次就係被呢個辣子雞吸引住,雖然今次d雞粒比上次大粒,但味道依舊冇變,仲係咁香脆,雞肉仲係咁滑溜,可謂水準之作!

醉蝦

海蝦大大隻新鮮肉質結實,酒味香濃,有淡淡嘅藥材味。飲咗一啖浸住蝦嘅酒,有d鹹。

醉鮑魚

朋友訂枱時預訂咗3樣嘢,其中一樣就係呢個醉鮑魚。鮑魚應該係平時街市賣嘅9孔鮑,size唔算好大隻,但非常入味,我食咗兩隻都唔夠喉!

手撕雞

訂枱時預訂咗3樣嘢,另一樣喺呢半後手撕雞。雖然冇太大驚喜,但雞肉嫩滑,好味!

泡椒田雞

田雞我細細個就食,但好多人怕佢有蟲唔敢食,乜唔係煮熟咗就冇問題咩?!
上次食過水煮田雞,今次試呢個泡椒田雞,味道酸酸辣辣,田雞一樣咁鮮同滑。如果未試過食泡椒嘅朋友,可以成隻隊入口食試下就知佢果種鹹酸味有幾濃。

豉椒炒蜆

蜆雖然唔係超肥果種,但勝冇沙又夠味!
蜜川一口牛

呢個問題喺主角牛肉本身度,比梳打粉拿到粉紅色,完全唔似牛肉。反而作為配角嘅三色椒比我哋掃清。

蒜茸炒豆苖
正常水準

西蘭花炒鮮魷
家常小菜常見嘅,魷魚新鮮彈牙,無乜特別。
清炒窩筍絲

呢個清炒做得比較油膩,少d油會更好。
水煮桂花魚

呢個亦係預訂菜式,因為餐廳本身只做水煮鯇魚同水煮生魚,兩款魚我都唔食,第一次嚟食時老板提過可以早一日打嚟order 桂花魚,今次我哋就真係試咗!
水煮桂花魚成鍋上枱好壯觀,色香味俱存,魚身去骨起片,連同其他魚的部位一同保留喺鍋入面,份量好多食極都有。我哋點咗小辣,少少麻辣味又冇蓋過魚嘅鮮味,朋友ssss都大讚!我哋仲特意叫老板加薯粉,加上本身就有大豆芽,秀珍菇同豬紅,超勁正!

不過,今次係星期六晚去,好多人幫襯我估大多係熟客。所有餸上晒食晒,係個水煮魚最尾先上仲等咗成20 mins,差咗少少。
2017-11-11
庆祝纪念
生日
2017-10-22 901 浏览
好想幫哈佬寫食評,嚟左兩次食物同人情味我都好鍾意。依家出面好多時都係大集團就算係小店都好少有互動,例如問吓食客對店同食物嘅質素、感覺如何。呢點哈佬做得好好,為求改進等自己可以做得更好。我同老友隔左一個月多啲第二次去,店員都仲認得我同朋友之前幫襯過,感覺上好像見到朋友咁,真心有heart!我哋真係好欣賞佢哋嘅熱誠呀!再睇埋呢張白飯相,就知哈佬幾勁人情味食物當然亦唔講得笑,全部都好夠鑊氣,味道又正,香氣仲勁,好印象深刻嘅係,隔離兩台點左一道辣子菜式,伙計上菜時行過遺留果陣香味幾震撼!用料真係好足,大家請落去下面睇下相!陳醋雲耳,甜酸中帶點孜然味醉鴨舌魔鬼炒蜆,超好味辣得嚟又有層次,非一般的辣水煮毛血旺,配料有豬腸、豬紅、栢葉、水土魷、豆卜等等。。。太多濃味食個清炒鍋筍都唔錯爆椒鴛鴦雞,一個煲滿足兩個願望,本身菜單無嘅,想試就問吓落單個哥哥仔可唔可以,相信人情味濃厚嘅哈佬應該會盡量滿足食客嘅要求!

陳醋雲耳,甜酸中帶點孜然味

醉鴨舌

魔鬼炒蜆,超好味辣得嚟又有層次,非一般的辣
魔鬼炒蜆

水煮毛血旺,配料有豬腸、豬紅、栢葉、水土魷、豆卜等等。。。
水煮毛血旺

水煮毛血旺
清炒鍋筍
爆椒鴛鴦雞
2017-10-02 685 浏览
第二次再來這店, 四個女仔聚舊, 實在太難忘涼拌小菜同辣子系列, 今次涼拌點了藕片, 肚絲,雲耳, 本人最愛的依然是藕片或菜類的涼拌, 和麻辣味非常夾, 爽爽脆脆, 口感不錯又醒胃, 唔好意思, 又係食到一半才醒起影相, 太好食了即拍青瓜, 入口清爽, 我同幾位女仔朋友都愛點了辣子雞, 不要被一堆堆辣椒所嚇壞, 這道菜不算很辣,雞炸得很乾身,不拖泥帶水, 配啤酒一流, 但本人還是喜歡上次一吃就辣子鴨舌, 有多一點𡁻口,可能我喜歡吮骨吧我地幾個怕怕一鍋也是紅色辣油的水煮系列, 於是點了酸菜生魚, 超大驚喜,生魚超級滑同彈牙沒有骨, 不要以為用很多酸菜或什麼墊底使魚片露出湯面,食完面果浸, 在底的還是魚,魚同魚! 夾了好幾次還是一大鍋滿滿的, 真的誇張又超抵食另外一驚喜的是蜜川一口牛, 吃了大部分都是辣辣的菜,蜜川一口牛卻是甜甜的, 一口牛好軟又林, 搞到食到一半才想起要影相最後仲有萵筍牛肉, 很喜歡萵筍很爽又入味, 本人自從上次吃了蒜茸炒萵筍, 就愛上了萵筍, 很喜歡萵筍的口感, 但是今次炒牛肉是切絲後很難夾起, 很滑呢, 下次還是點蒜茸炒萵筍, 一大片的咬, 易夾又易食4個人點了四道菜
麻辣藕片,肚絲

即拍青瓜, 入口清爽, 我同幾位女仔朋友都愛
即拍青瓜

酸菜生魚
萵筍牛肉
4個人點了四道菜和四款前菜, 碟碟都大大碟,物超所值, 埋單每人百五蚊, 超抵食, 上菜超快,
另外老闆的服務殷勤,又推介新菜式給我地, 幫手影相了又識高抄, 逗得大家好開心,下次一定再來
2017-09-29
麻辣藕片,肚絲
即拍青瓜
酸菜生魚
萵筍牛肉
  • 蜜川一口牛
  • 辣子鴨舌
2017-08-06 858 浏览
見朋友介紹呢間元朗小店食辣嘢好得,今晚約咗辣妹兩個人撐枱腳,吹下水食辣嘢!由朗屏西鐵站行落嚟都只係大約6分鐘,途中都見到有好多類似嘅川菜小店。店外有個雪櫃放滿麻辣小食,睇到已經流晒口水。舖入面真係細細地,得6張4人枱,可以坐30人左右啦!每張枱都有電磁爐係面,方便食火??但我見menu好似無,唔知係咪冬天先有呢?!menu 都好簡單,只有兩張紙仔,分小食、涼拌同小菜~牆上面會寫左d推介同飲品~熱情果梳打vs鮮檸柚子梳打老板推介熱情果梳打係用原個熱情果整,味道少少酸,但夠晒大杯夠解辣!泰式鳳爪酸maymay好開胃麻辣土豆絲拼蓮藕片麻辣味好香!水煮田鷄(小辣)少少麻少少辣又唔太油,田鷄仲好滑溜!有秀珍菇大豆牙紅薯粉仲有豬紅,老板仲加咗d薯粉比我哋!其實可以加20蚊加薯粉!老板仲話可以早一日打嚟order水煮其他魚,佢就會幫我哋去買條靚魚,下次一定要試水煮桂花魚!辣子雞點做到外脆內軟滑?!喺其他地方只食到舊堀堀炸雞。今晚兩個人實在食得太少嘢,下次要call齊辣友嚟,朋友仲試過口水雞同手撕雞同話好滑。
店外有個雪櫃放滿麻辣小食,睇到已經流晒口水。

menu 都好簡單,只有兩張紙仔,分小食、涼拌同小菜~

牆上面會寫左d推介同飲品~

熱情果梳打vs鮮檸柚子梳打

泰式鳳爪

酸maymay好開胃

麻辣土豆絲拼蓮藕片
麻辣味好香!

水煮田鷄(小辣)

點做到外脆內軟滑?!喺其他地方只食到舊堀堀炸雞

2017-07-28
2017-07-18 812 浏览
舖頭雖小,味道俱存。推介冷盤,麻辣豬耳,雞腎,皮蛋,份量十足,豬耳爽口小麻,皮蛋有點淋,但能從皮蛋黃吃得出是鮮辣汁味熱盤推介, 口水雞,辣子雞,手撕雞,水煮生魚,水煮牛肉。口水雞唔算好辣,但勁滑,好入味辣子雞,淨係睇到啲辣椒已經嚇呆左,好彩唔係勁辣,但好麻好脆,令人再三回味,要encore手撕雞,啲雞一樣係滑到溜,配埋秘製既花生醬,絶配水煮生魚,魚鮮入麻,再配大量原粒花椒,尖椒,簡直係越辣挑戰,嗜辣者可一試份量十足青檸梳打,青檸有幾塊咁多,味道拍得住泰菜館,但size就大一倍,又麻又辣了味角後,喝一口清新飲料,味角舒緩不少這家自家小店,上碟需時,請耐心等候若怕太辣,可以吩咐侍應小辣
舖頭雖小,味道俱存。

熱盤推介, 口水雞,辣子雞,手撕雞,水煮生魚,水煮牛肉。
口水雞唔算好辣,但勁滑,好入味

手撕雞,啲雞一樣係滑到溜,配埋秘製既花生醬,絶配

這家自家小店,上碟需時,請耐心等候
若怕太辣,可以吩咐侍應小辣

勁滑口水雞
勁滑口水雞
水煮牛
青檸梳打
2017-06-23 425 浏览
🍽🍽🍽呢間新開既川菜好好味👍🏻👍🏻👍🏻酸菜魚大部分都係大大塊魚肉,無乜骨,嫩滑彈牙🐠🐠😋醉蝦同鴨舌好入味,水煮黃鱔🌶🌶🌶無得頂呀!個個送都好好食,辣同唔辣都一樣咁掂😍😍😍小朋友都好岩食!價錢又平,色香味俱全!抵食!服務態度仲要勁好👏🏻👏🏻👏🏻已經同過好多班唔同既朋友去食,個個都讚不絕口!絕對有下次喎!😎😎😎仲要外賣啲醉蝦同涼拌第二日做午餐,聽晚又再去喇😆😆😆
2017-06-22 338 浏览
美味之選,偶然同朋友二人經過,入去一試,點知超出咗我預算,雖然環境唔似得一啲餐廳咁靚,但佢嘅環境乾淨,服務態度親切,同佢哋傾咗一輪,原來係家庭式作業,所以佢哋都好客,見到有好多住附近嘅街坊都會嚟食,而且同佢哋都好熟,整晚食飯氣氛都好好,出菜速度仲好快添,味道比好多坊間好多食肆,首先食咗個麻辣蓮藕片,辣度夠,又夠爽,份量正常,再嚟手撕雞,雖然份量唔係太多,但2-3人食,就差唔多,味道適中,之後再試個水煮牛肉,真係好辣,但又唔會話辣到入唔到口,愈食愈想食,認真我一定會反來再食
,認真我一定會反來再食
2017-06-22
  • 手撕雞