2024-11-09 0 浏览
通常諗唔到食乜嘢有少少口痕同肚餓就會去食唐記主要係因為佢比較平同埋快我會嗌下佢啲包或者係佢有個燒賣腸粉嘅拼盤都ok抵再肚餓啲會嗌佢嗰個飯醫肚嚟講我覺得佢都係方便又快捷
通常諗唔到食乜嘢

會嗌佢嗰個飯
醫肚嚟講我覺得佢都係方便又快捷
2024-11-04
2024-10-30 30 浏览
康城站裡面呢間唐包點個小食拼盤都幾抵食,有燒賣、魚蛋、腸粉,燒賣既質素都算係咁,唔會係個種好假既燒賣感覺,魚蛋都幾彈牙,不過如果有埋咖喱汁就好,腸粉就冇乜特別正常嘢,如果口痕可以試吓,當下午茶
小食拼盤
2024-10-30
下午茶
小食拼盤
2024-10-15 20 浏览
雖然好似畀出面嘅唐記貴少少,叫咗一個燒賣同珍珠雞都叫做熱辣辣但係食個熱辣辣嘅點心都係唔錯,下次試下佢個咖哩牛腩飯, 個咖哩牛腩飯賣相都唔錯喺康城嘅美食沙漠,算係窮人恩物
雖然好似畀出面嘅唐記貴少少,
叫咗一個燒賣同珍珠雞都叫做熱辣辣
但係食個熱辣辣嘅點心都係唔錯,
下次試下佢個咖哩牛腩飯, 個咖哩牛腩飯賣相都唔錯
喺康城嘅美食沙漠,
算係窮人恩物
2023-08-08 218 浏览
地點非常好,喺地鐵站出入口。經常都會幫襯唔想煮飯嗰陣就買一個肉餅蒸飯!都幾新鮮,俾小朋友食感覺都幾健康。佢地既蒸奶皇包都好食,小朋友成日經過都話要買,但係價錢給比較貴。。
2022-01-27 530 浏览
Today I went to 唐包點, 叫了一個皮蛋瘦肉粥食, 無落胡椒粉果啲任何調味料,食落有d清淡,算係健康?但分量有啲細。價錢黎講okay,整體而言都okay geh。
2019-10-23 860 浏览
早晨起来返工,總會在唐記買一個包子,一邊走一邊吃,最愛的是叉燒包,面皮鬆軟,叉燒香甜,一個包子一杯豆漿,早餐營養豐富。中餐晚餐的蒸飯也是不錯的選擇,價錢合理,品質好。
2019-09-23 386 浏览
經朋友介紹話一定要試試, 今次食咗佢哋嘅豬軟骨飯三十蚊都唔洗仲要即叫, 即刻就已經可以拎俾你唔需要等👍🏼👍🏼外賣拎返屋企食, 夠晒方便, 企理~豬軟骨同白飯是分開用不同的碗放的我覺得咁樣幾好,唔一定要食晒啲汁冇咁肥😁😁豬軟骨都幾林, 亦唔算太肥味道唔錯, 唔會太咸另外仲有兩舊薯仔,非常入味!啲汁都幾好味可以用黎餸飯, 但係最好片走面頭嗰層油先層油都幾多... 成個飯嘅份量啱啱好如果自己煮幾條青菜🥬,點佢d汁, 咁就更加正~
經朋友介紹話一定要試試,
今次食咗佢哋嘅豬軟骨飯
三十蚊都唔洗
仲要即叫, 即刻就已經可以拎俾你
唔需要等👍🏼👍🏼
外賣拎返屋企食,
夠晒方便, 企理~

豬軟骨同白飯是分開用不同的碗放的
我覺得咁樣幾好,唔一定要食晒啲汁
冇咁肥😁😁
豬軟骨飯

豬軟骨都幾林,
亦唔算太肥
味道唔錯, 唔會太咸
另外仲有兩舊薯仔,非常入味!

啲汁都幾好味
可以用黎餸飯, 但係最好片走面頭嗰層油先
層油都幾多...

成個飯嘅份量啱啱好
如果自己煮幾條青菜🥬,點佢d汁,
咁就更加正~
2019-08-16 291 浏览
Bread 🍞 has always been my favorite things on earth especially bread with fillings. Chinese buns have always been my favorite until I started to eat healthy. However, tong bao dim never stop me from craving for their buns - steamed Chinese buns will good fillings! I decided to have it for breakfast today, I have made the correct decision as it just made my Friday morning better & happier. each outlet actually offer different types of rice and buns. Here, they have more bread options! Rice too, b
each outlet actually offer different types of rice and buns. Here, they have more bread options! Rice too, but only offer more choices after 12.
I picked their milk tea for breakfast, it was smooth and sweet and also HK made.
picked their chicken mushroom bun, freshly made with full fillings! Definitely satisfied my morning craving.
I have also picked siu mai for dim sum option, it was juicy and delicious 😋 loved it so much that I will order it again!
lastly, I couldn’t resist the steamed rice option so I definitely have to order the mushroom chicken rice with soy sauce. This was my favorite of all the picks and will come back for it as it was very cheap for its quality and perfect for takeaway!
2019-08-14 202 浏览
✨中女獨食難肥日誌 ✨唐包點(日出康城)原本想吃新出品的粥,但可能太受歡迎一早就售罄了..香滑奶茶 $12想不到唐包點出的奶茶不錯呀!茶味濃,而且味道是港式奶茶,不過甜,有驚喜!叉燒包 $7.5包軟綿綿的,襯熱吃很好吃,甜甜的,也不像連鎖麵包店的空氣包,中間真材實料!菜肉包 $7.5平時最常吃菜肉包,料足又好味,口味適中,不過咸過淡足料糯米雞 $27好大好足料的一隻糯米雞!有冬菇、雞肉、還有一隻雞翼!吃一個就已經好夠飽肚,抵吃!鮮竹卷 $18一份有三條鮮竹卷,分量足又有口感!
✨中女獨食難肥日誌 ✨
唐包點(日出康城)
原本想吃新出品的粥,但可能太受歡迎一早就售罄了..

香滑奶茶 $12

叉燒包 $7.5

菜肉包 $7.5

平時最常吃菜肉包,料足又好味,口味適中,不過咸過淡

足料糯米雞 $27

鮮竹卷 $18

一份有三條鮮竹卷,分量足又有口感!
2019-08-13
$42 (早餐)
2019-08-06 180 浏览
懶得煮晚餐但又已經返到去康城站...作為一個康城人應該好有共鳴嘅係.... 搵食艱難因為附近根本冇嘢食...好彩地鐵站有便利店同埋好重要嘅:唐記包點!想有辣辣嘅晚餐?easy la👌🏼👌🏼👌🏼第一次食唐記蒸飯以外既飯🤔🤔試左秘製豬軟骨飯嘩,有驚喜! 估唔到係咁好食!豬軟骨好林,而且非常入味🤤有入口即溶嘅感覺,雖然只係$29飯同埋肉嘅份量比想像中多!D汁甜甜地,又有少少黏口,睇嚟骨膠原豐富 餸飯一流!再加埋支豆漿$9令到成個晚餐更加圓滿~營養爆燈🥰🥰🥰無添加,又唔會太甜我仲買多左兩支聽日早餐飲~
懶得煮晚餐
但又已經返到去康城站...
作為一個康城人
應該好有共鳴嘅係.... 搵食艱難
因為附近根本冇嘢食...

好彩地鐵站有便利店同埋好重要嘅:
唐記包點!
想有辣辣嘅晚餐?
easy la👌🏼👌🏼👌🏼

第一次食唐記蒸飯以外既飯🤔🤔
試左秘製豬軟骨飯
嘩,有驚喜!
估唔到係咁好食!
豬軟骨好林,而且非常入味🤤
有入口即溶嘅感覺,
雖然只係$29
飯同埋肉嘅份量比想像中多!

D汁甜甜地,又有少少黏口,
睇嚟骨膠原豐富

餸飯一流!

豆漿

再加埋支豆漿$9
令到成個晚餐更加圓滿~
營養爆燈🥰🥰🥰

無添加,又唔會太甜
我仲買多左兩支聽日早餐飲~
豆漿
2019-06-23 93 浏览
夜晚約左朋友跑步,跑之前決定食個light dinner,買左1個(全天侯推介)豬軟骨飯同埋芝麻豆漿,另外燒賣、生竹牛肉、菜肉包同雞包係聽日同男朋友嘅早餐。首先要讃嘅係整潔嘅包裝,未食之前已經有好感。一個個pack好嘅食物,蓋上仲貼左label,一定唔會拎錯。豬軟骨飯好足料,肉有3-4大片,將汁淋上飯再加埋肉送入口,好味到不得了。黑芝麻豆漿叮熱飲當飲甜品結尾,非常滿足。第二日早餐:燒賣$18 有4粒,有蝦肉同豬肉,食落已知肉夠新鮮爽口。山竹牛肉亦大粒新鮮。兩個包都夠軟熟同埋料夠哂,$7·5一個實在係幾抵。簡直係早餐精選⭐️搭地鐵返工前買早餐或desk lunch ,唐包點都係推介之選😊

燒賣
永恆推介2菜肉包
  • 菜肉包
  • 豬軟骨飯
2019-05-22 94 浏览
同小朋友們野餐完一家都好攰,買左d飯番屋企一齊食。今次叫左排骨飯,豬軟骨飯,咖哩雞飯。排骨夠多,夠林滑,每個飯既飯底都乾爽粒粒分明,唔會濕立立。豬軟骨好入味,甜甜地好軟林幾好味wor仲有少少芝麻增加香味,不過豬軟骨有點肥咖喱雞飯有好香濃咖哩味,唔會好辣,雞都好入味,雞肉唔會鞋。豬軟骨飯同咖喱雞飯既汁都好送飯。今次又飲香滑奶茶,茶味香濃亦好夠滑,雪凍好好飲。唐包點成日都會好多人黎外賣買包同買飯。我都好鍾意黎買包俾大帝食,因為標明無添加。
同小朋友們野餐完一家都好攰,買左d飯番屋企一齊食。

今次叫左排骨飯,豬軟骨飯,咖哩雞飯。

排骨夠多,夠林滑,每個飯既飯底都乾爽粒粒分明,唔會濕立立。

咖喱雞飯有好香濃咖哩味,唔會好辣,雞都好入味,雞肉唔會鞋。

豬軟骨飯同咖喱雞飯既汁都好送飯。

今次又飲香滑奶茶,茶味香濃亦好夠滑,雪凍好好飲。

2019-05-04 84 浏览
天氣熱熱地唔想煮飯食一於去唐包點買飯餐食偷佢夠方便快捷又唔駛等位快靚正店員包得好整齊企理不會漏汁膠盒可以重用用來盛載其他食物循環再用抵到爛鮮竹卷$18好多汁之餘餡料豐富梅菜蒸肉餅飯$27好有家既感覺好有水準無味精好健康咸甜適中秘製豬軟骨$29超多汁好香濃仲有薯仔都好淋甜飯好靚好過自己煮慳水慳力粒粒分明米身都算長兩飯一點心食到包包有時候懶既唔想煮飯又想食得健康一點唐包點既飯餐或是點心都係營養之選柚子蜜天氣熱熱地岩哂啦可生津止渴潤喉消滯生姜茶好有口感真有生姜養血安神滋潤養顏飯後一點甜唔算太甜好健康估唔到呢個蕃薯包食落個內涵都幾似真蕃薯蕃薯愛好者必選包好鬆軟就算擰到番屋企先食都能保持水準仲要包到好靚好整齊食都食得開心同放心

天氣熱熱地唔想煮飯食

仲要包到好靚
好整齊
食都食得開心同放心
2019-04-28 196 浏览
今日Happy Friday, 直接叫媽咪唔好煮飯,我放工買外賣番去食~叫左唐包點,因唐包點就在附近地鐵站旁~佢地既食物都算多原化,有飯、粥、包點、點心 etc.雖則店鋪只得外賣,沒有堂食但都依然好多人排隊買~新登場既特式蒸飯(梅菜肉餅飯/牛肉餅飯)2個都好似唔錯,就每款要一個點心要燒賣蒸包就要叉燒包和菜肉包特飲有推廣價 $9一支就要埋蜂蜜紅棗生薑茶買完嗱嗱淋番屋企最開心就係食飯既時候🤗杞子蝦燒賣 $18燒賣一客有4粒,上面仲有蝦肉同杞子梅菜肉餅飯 $27梅菜甜甜地好好食,肉餅都整得好鬆軟再淋埋蒸飯豉油,正呀🤤牛肉餅飯 $27牛肉肉質比較淋身,肉餅都好鬆軟同埋好juice~菜肉包和叉燒包 各$7.5叉燒包麵包軟熟包入面有好多叉燒,味道甜甜地,好食蜂蜜紅棗生薑茶 推廣價$9呢支特飲好岩女士們,滋潤養顏,熱血安神~裏面有好多紅棗同薑碎,味道甜甜辣辣~唐包點真係好方便快捷,最適合唔想煮或冇時間煮既人
今日Happy Friday
, 直接叫媽咪唔好煮飯,
我放工買外賣番去食~

叫左唐包點,因唐包點就在附近地鐵站旁~

佢地既食物都算多原化,
有飯、粥、包點、點心 etc.

雖則店鋪只得外賣,沒有堂食
但都依然好多人排隊買~

新登場既特式蒸飯

(梅菜肉餅飯/牛肉餅飯)
2個都好似唔錯,就每款要一個

杞子蝦燒賣 $18

燒賣一客有4粒,
上面仲有蝦肉同杞子

梅菜肉餅飯 $27
梅菜甜甜地好好食,肉餅都整得好鬆軟

再淋埋蒸飯豉油,正呀🤤

牛肉餅飯 $27

牛肉肉質比較淋身,
肉餅都好鬆軟同埋好juice~

菜肉包和叉燒包 各$7.5

叉燒包

麵包軟熟
包入面有好多叉燒,
味道甜甜地,好食

蜂蜜紅棗生薑茶 推廣價$9

呢支特飲好岩女士們,
滋潤養顏,熱血安神~
裏面有好多紅棗同薑碎,
味道甜甜辣辣~

唐包點真係好方便快捷,
最適合唔想煮或冇時間煮既人
  • 叉燒包
  • 梅菜肉餅飯
2019-04-26 162 浏览
見女友呢排咁勤力溫書,我當然要盡男友既本份,就係買個份量充足既早餐,食完先有精神溫書。估唔到唐包點早上咁熱鬧排曬長龍。早餐當然食吓點心蒸包,尤其係菜肉包,話晒熱賣。糯米雞非常足料,入面有雞翼、冬菇、蛋黃。買完返屋企過左15分鐘,但糯米雞依然熱辣辣。燒賣$18四大件,上面仲有🦐。唐包點嘅蒸包一直係最受歡迎,所以叫左奶皇包同菜肉包。包裝相當可愛,味道方面,包非常軟熟,菜肉包口感分明,奶皇包充滿奶香。早餐加埋飲品就完美!我同女友一人一支唔使爭。

早餐當然食吓點心蒸包,尤其係菜肉包,話晒熱賣。

燒賣$18四大件,上面仲有🦐。

早餐加埋飲品就完美!我同女友一人一支唔使爭。
2019-04-24