2023-09-02 420 浏览
知道一陣打8號風,去呢間買左2饅頭2叉燒凍包,諗住反去自己蒸。。個個包望落去好正常,點知蒸出黎個包縮水皺皮。仲硬到死。 啲叉燒有啲酸酸地既味。。大佬呀~做生意啫。打風吾洗攞反啲過期包黎賣既
2023-09-02
2023-08-23 383 浏览
🍴餐廳:唐記包點📍屯門鄉事會路2A號H.A.N.D.S地下S117號舖今次喺友愛邨分店買唐記包點每一次買,其實我每一次都想講,可唔可以加返張紙包住個包。。佢嘅包點同飯都幾好食,但係衛生我就覺得一般,啲膠袋咁污糟,包點成日就咁掉落個膠袋度唔係咁好,希望會有所改善。唐記我通常都買蒸飯,佢嘅飯嘅軟硬程度幾好食,而且係長形一粒粒嘅米第一次買咖哩雞飯,估唔到幾好食,而且都幾辣,分量好多,有八成都係雞好抵食。粟米肉粒飯,我覺得唔夠多汁,同埋啲肉可以再細粒少少
🍴餐廳:唐記包點
📍屯門鄉事會路2A號H.A.N.D.S地下S117號舖

今次喺友愛邨分店買唐記包點

粟米肉粒飯,我覺得唔夠多汁,同埋啲肉可以再細粒少少

2022-08-19 465 浏览
(´・ω・)┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈糧尾飯之選!一個蒸飯只需$24🤪款式都唔少咖,有肉餅飯都有滑雞飯呢~┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈𐂐 ⠜鹹蛋肉餅飯 $24 今晚屋企無煮飯,經過見到幾平就買左做晚餐。有肉餅仲有少許生菜仔,飯係落左鼓油的~肉餅有厚度同大塊,正常質素。飯比較乾,而且鼓油唔平均,可能要先撈勻再食比較好🙈份量唔係好多,比較適合細食人士┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈Ig @cheri_foodiary
(´・ω・)
𐂐 ⠜鹹蛋肉餅飯 $24
今晚屋企無煮飯,經過見到幾平就買左做晚餐。
飯比較乾,而且鼓油唔平均,可能要先撈勻再食比較好🙈
份量唔係好多,比較適合細食人士

Ig @cheri_foodiary
2022-05-19 243 浏览
夜麻麻收工為數不多選擇就係包點唐記總是偶爾成為首選 因為懶得等餐廳又想快d返屋企食完訓覺覺 所以呢間都係首選之一 或者麥當勞肯德基之類 我買咗一份鳳爪和一個組合搭配鳳爪基本記得18蚊一份 而一個搭配套餐印象中好似$20鳳爪琳琳地幾入味 又可以過下食港式點心的感覺 另外一個搭配組合就係 印象當中20蚊4件算抵食 其中我選擇咗粟米餅之後春卷仲有兩個鹹水角 都脆口又裹腹 實在太多一個人食唔晒Ka建議大家叫埋啲朋友仔一齊食可以相互分享下
鳳爪基本記得18蚊一份 而一個搭配套餐印象中好似$20

鳳爪琳琳地幾入味 又可以過下食港式點心的感覺
鳳爪

2020-01-13 1399 浏览
每朝早經過這間唐記包點,都有很多人排隊,今朝我都趁下熱鬧😂😂原來選擇都唔少唔係剩係得包,仲有蒸飯,晨早流流食蒸飯冬天都唔錯🤪🤪試吓佢個蒸飯饅頭先,最簡單亦都最能體驗佢嘅真功夫,唔錯!口感綿滑,早餐一人份量剛剛好,下次試吓佢其他嘢先😝

2019-09-25 651 浏览
番工路經仲要撞下彩,去左第二次先食到既限定包,問過職員原來要因應分店供應量(聽聞45隻)而且要10點前先有售喔! 之前已經錯過左一次喇,今期既柯華田味包新加入麻糬橫店都係,就買埋支華田奶茶試下咬左兩淡就食到煙韌既麻糬,急不及待再大淡咬,柯華田爆漿咁出曬黎好似心太軟咁,流曬口咁至於支華田奶茶,幾好飲!真係有港式奶茶底味整體黎講,唔係咁好甜既朋友仔就會先得好溜同有點濟,相反鐘意麻糬既你可以一試,不過要刻意早上去買但會係個好滿足既早餐。

之前已經錯過左一次喇,今期既柯華田味包新加入麻糬
橫店都係,就買埋支華田奶茶試下

至於支華田奶茶,幾好飲!真係有港式奶茶底味

但會係個好滿足既早餐。
2019-08-28 434 浏览
去咗幾次屋企樓下唐記睇,都好快就賣晒,次次都食唔到,之後入到去屯門,我表姐就話屯門長期都有,佢話試過好晏去買都有,咁我五點幾去到,竟然真係仲有!😍😍1️⃣阿華田包 $5⭐️⭐️⭐️⭐️熱辣辣一meet開一半,真係流心岀黎的😍好濃既阿華田味,意外地同包好夾,同真係幾飽肚,食一個就飽唒😂😂/2️⃣阿華田奶茶 $9⭐️⭐️⭐️清楚飲到阿華田同奶茶既味,但濃郁過頭,冇阿華田包咁驚喜-各大唐記包點有售

1️⃣阿華田包 $5
⭐️⭐️⭐️⭐️
2️⃣阿華田奶茶 $9
⭐️⭐️⭐️
清楚飲到阿華田同奶茶既味,但濃郁過頭,冇阿華田包咁驚喜
各大唐記包點有售
2019-08-27
2019-08-26 322 浏览
今日收工諗唔到食咩晚餐又唔想食粥粉麵飯🙈咁岩經過一於就買啲點心及包返去食下算啦😋本身想買份嗰$14有三粒但係已經售罄左唯有留返下一次再食今次食其他,發現佢推出左個新品係阿華田系列有阿華田留心包及阿華田奶茶二話不說一於買來試一試😋😋仲要有推廣價真係又抵又好食阿華田包拎返屋企叮一叮佢真係流心㗎,好濃嘅阿華田味同埋好似食緊朱古力醬咁真係好正😍😍至於阿華田奶茶有嘅茶香味仲另外有阿華田嘅味道都幾夾值得可以試一試呢個期間限定嘅新產品👍👍😋另外再買左一份鵪鶉蛋燒賣及燒賣仲有雞札及牛丸
另外再買左一份鵪鶉蛋燒賣及燒賣仲有雞札及牛丸
2019-08-14 315 浏览
之前已經想試新出既阿華田包,有次去到店員話已經賣哂,要聽日11點先有😂😂 咁唯有等下次有機會先試啦😝咁岩今日路經唐記,終於俾我買到阿華田包啦😋 個包大約一隻手掌既size,暖暖地好軟熟,包嘅顏色係淺啡色,搣開個包裏面有好多阿華田流心,心心眼♥️♥️咬落去唔會太膩太甜🤤🤤 味道一流!大家可以試下🤗然後,我都有買紅豆砵仔糕,面頭有好多粒粒紅豆,仲好大粒, 咬落去煙煙靭靭,亦都唔會好甜, 值得推介👍👍👍

2019-08-14
2019-07-19 175 浏览
唐記包點除咗十幾款中式蒸包選擇之外,仲有蒸飯同點心,好多唔同的款式選擇。 點解我咁鍾意食糖記,原因好簡單,就係因為夠平!6蚊就有大大個熱辣辣嘅蒸包,而且非常好味。番薯包,香菇雞包係我的favorite。試過不同的中式包點舖頭,最好味都係唐記包點。香菇雞包 $6食得出一舊舊的雞肉,而且冇咩脂肪,感覺幾健康。 麵包好鬆軟, 而且食得出淡淡香菇味。最近新出紅豆砵仔糕,推廣價五蚊,紅豆好多, 鋪滿成個表面,砵仔糕好煙韌,相當好味, 忘記影相。

香菇雞包 $6

香菇雞包

2019-07-18
香菇雞包
2019-06-26 188 浏览
今日收工,喺唐記,買咗個鹹魚肉餅飯,十分之抵, 20幾蚊,熱辣辣,仲有菜,好過返屋企慢慢煮啦,佢嘅鹹魚肉餅一啲都唔Hea,肉餅好厚架,而且一打開個盒,已經充滿濃濃嘅鹹魚香氣,飄散係空氣每一個細胞,真係口水都流晒啊, 啲飯唔會太濕,而且粒粒都晶瑩剔透,食嘢真係好滿足。而且我仲叫咗個點心架,就係金錢肚,份量都好多架,最緊要嘅係佢個味唔會濃龍,恰到好處,而且仲有啲蘿蔔,蘿蔔又淋又甜,份外美味。香港人放工都已經好夜,好彩仲有呢間良心鋪頭。
香港人放工都已經好夜,好彩仲有呢間良心鋪頭。
2019-06-19 189 浏览
天氣熱唔想煮晚飯,走去買唐記外賣,因為最近見佢除左包點,仲出埋盅飯,都幾多選擇,價錢又唔貴北菇蒸雞飯 $25:夠入味又淋,雞夠大件章魚肉餅飯 $25肉餅配章魚好少有伏,帶咸香味既肉餅送飯一流買飯時店員會問要唔要跟菜,梗係要啦,均衡下!淨食飯對大胃王緊係唔夠啦,所以再叫小食點心!見到有呢個至抵組合:$14蚊3件包點!揀左韮菜包,蔥油餅同煎餃。個包咬開即見到大大舊餡,唔係空氣麵包,感動!蔥油餅夠大件,加埋煎餃食晒已經飽左,經濟實惠,趁熱食好味道~鵪鶉蛋燒賣 $14好耐冇食過咁經典咁高膽固醇的美食了! 呢個價位有3粒真係抵食香滑奶茶 $12平時好少飲奶茶,見呢枝細細枝可以淺嚐一下,入口幾有驚喜,香滑,茶味濃又夠凍!有質素,推薦黑芝麻豆漿 $8大大枝健康之選,最緊要入口唔甜!以上既外賣組合都係$96,飽到不行,懶煮飯可以買唐記快靚正

北菇蒸雞飯 $25:
夠入味又淋,雞夠大件

章魚肉餅飯 $25
肉餅配章魚好少有伏,帶咸香味既肉餅送飯一流

買飯時店員會問要唔要跟菜,梗係要啦,均衡下!
淨食飯對大胃王緊係唔夠啦,所以再叫小食點心!

見到有呢個至抵組合:$14蚊3件包點!
揀左韮菜包,蔥油餅同煎餃。
個包咬開即見到大大舊餡,唔係空氣麵包,感動!

鵪鶉蛋燒賣 $14

香滑奶茶 $12

黑芝麻豆漿 $8
大大枝健康之選,最緊要入口唔甜!

以上既外賣組合都係$96,飽到不行,懶煮飯可以買唐記快靚正
2019-06-14
  • 香煎韮菜包
  • 香滑奶茶
2019-05-08 187 浏览
哈哈在這個打麻將的日子裡面,買了一堆包回家慢慢啃😂,反正看樓下新開了一間店,還推出了不少新產品!除此之外,唐記新的精選蒸飯及凍飽優惠都好抵,好方便!5人餐單參考(飽足程度:★★★★★):糯米雞 x1番薯包 x1香芋 x2香煎蔬菜香菇包 x1香煎韭菜包 x1香煎蔥油餅 x1豆漿 x1黑芝麻豆漿 x1奶茶 x1蔥花卷 x1菜肉包 x1叉燒包 x1麥皮饅頭 x1白饅頭 x1一共HK$111.5👆糯米雞 $24(推薦指數:★★★★☆)唐記的糯米雞一向是小編最愛的,別無二選。價格便宜,內陷多得不得了,讓你有滿滿的飽足感。而且每天是限量發售的!👆香煎蔬菜香菇包、香煎蔥油餅(推薦指數:★★★★☆)這個相比之下肯定會比較油一點,但是搭個豆漿還蠻過癮的,當中蔥油餅最出色!
除此之外,唐記新的精選蒸飯及凍飽優惠都好抵,好方便!

5人餐單參考(飽足程度:★★★★★):
叉燒包 x1
麥皮饅頭 x1
白饅頭 x1
一共HK$111.5

👆糯米雞 $24(推薦指數:★★★★☆)
而且每天是限量發售的!

👆香煎蔬菜香菇包、香煎蔥油餅(推薦指數:★★★★☆)
2019-05-04 156 浏览
The location is right front of light rail station, easy to spot the shop. When I just went to the shop, there are already long line out there.I ordered my all time favorite Steamed Rice with spare ribs and chicken feet which is pretty good, haa And my lovely siu mine is good too, haaa, but I want more shrimp insides Tofu sheet rolls with chicken is yummy too. I esp like the soft taro insides, the chicken is just finePork & cabbage bun is the hottest item here and fine too, good for breakfastmenu

, the chicken is just fine
Siu mai & Tofu sheet rolls with chicken
Pork & cabbage bun
menu:
Good service here, go and grab your breakfast, ha
Pork & cabbage bun
2019-04-25 113 浏览
不需要花巧既工藝,不需要指南的褒嘗,實而不華郤深入民心,保留本土精髓又隨處可見,唐記包點雖然滿佈各區,集團雖大但都會以大眾化既思維去最好每一個項目,親民既價錢,體貼既效率,為身於急速城市內既學生哥和職場人士提供了溫飽,在各大集團忙於窄乾小市民的一分一毫既同時,唐記包點堅持以低價格去經營,可算是港人之福!奶皇包奶皇香味濃郁,柔滑質感餡料將包既空間完全填滿,甜度亦都剛剛好!糯米卷黏韌香濃既糯米,包皮厚薄適宜,搭上爽脆既花生,令軟軟既身驅添上不一樣既爽快感!足料糯米雞糯米雞用料十分充足,內藏豐富肉汁並有大量豬肉,意想不到地可以收埋一隻雞亦和咸蛋黃,超抵食!

奶皇包

糯米卷