2022-06-10 811 浏览
個面係軟趴趴既;正常嘅上海麵係有輕微彈性嘅;佢係發咗嘅上海麵;個湯係冇味嘅好似滾水加小小鹽啩;雪菜肉絲得個鹹字冇任何鮮味;個香茅豬扒係正常嘅;好痛苦咁食咗兩啖食曬個豬扒;走人…唯一細個成日食係好好食嘅;而家難食到不能接受;但凡有用少少心機煮都唔會可以難食到咁………………………………………………………………………………
2022-01-22 1087 浏览
每次做完嘢,經過葵涌廣場,我都會去唯一麵家 ,食北京餡餅$18和香茅豬扒上海菜飯$55。北京餡餅外脆內嫩, 皮薄餡多 ,一個圓圓嘅餡餅開四份,方便食,記得趁熱吃啊, 凍咗就冇咁好食。香茅豬扒用一個小碟裝,下邊配小棠菜 ,豬扒的香茅香味很濃,又入味 。上海菜飯裡的菜好新鮮,飯也很好吃,配上嫩滑惹味 的豬扒,簡直食到停唔到口。

2022-01-01 890 浏览
每次去到葵廣都好似會患上選擇困難症咁因為太多嘢食,唔知食邊樣好咁啱大家今日都想食啲粉麵類所以就嚟咗呢間度食Lunch時間真係好多人不過好彩都唔係等咗好耐就已經入得炸饅頭 -28/5pc其中一樣我最鍾意食嘅嘢咬第一啖係好食嘅但再咬深啲就唔係好搞得掂因為佢唔係全粒炸,淨係炸咗半粒底個塊膠紙都未搣所以食落個感覺係岀面脆同熱,但入面就凍同油有少少傷心擔擔雲吞麵 -52同想像中嘅擔擔麵有啲岀入本身諗住係乾啲,好似撈麵咁但點知原來係咁稀不過花生味都香嘅雲吞大大粒平時少食幼麵同埋好耐無食過兒時回憶返晒嚟🤣🤣雖然啲麵唔係特別彈牙,不過都唔算太差,唔會太淋雙併牛腩水餃麵 -54麵量十足牛腩都整得淋水餃係韭菜餡,好食的但如果消化唔係咁好嘅朋友如果食晒咁多粒就可能有啲辛苦蔥油餅 -15係失望嘅因為睇相好吸引所以先叫但咬落好乾好硬中間好粉同無味☹️-豆漿 -加$4唔太甜,都滑幾好飲
每次去到葵廣都好似會患上選擇困難症咁
因為太多嘢食,唔知食邊樣好
咁啱大家今日都想食啲粉麵類
所以就嚟咗呢間度食
Lunch時間真係好多人
不過好彩都唔係等咗好耐就已經入得

炸饅頭 -28/5pc
其中一樣我最鍾意食嘅嘢
咬第一啖係好食嘅
但再咬深啲就唔係好搞得掂
因為佢唔係全粒炸,淨係炸咗半粒
底個塊膠紙都未搣
所以食落個感覺係岀面脆同熱,但入面就凍同油
有少少傷心

擔擔雲吞麵 -52
同想像中嘅擔擔麵有啲岀入
本身諗住係乾啲,好似撈麵咁
但點知原來係咁稀
不過花生味都香嘅
雲吞大大粒
平時少食幼麵同埋好耐無食過
兒時回憶返晒嚟🤣🤣
雖然啲麵唔係特別彈牙,不過都唔算太差,唔會太淋

雙併牛腩水餃麵 -54
麵量十足
牛腩都整得淋
水餃係韭菜餡,好食的
但如果消化唔係咁好嘅朋友如果食晒咁多粒就可能有啲辛苦

唔太甜,都滑
幾好飲
2021-12-07
2021-11-23 897 浏览
真係超級耐冇食過上海嘢,同朋友去葵廣冇掃街🤣🤣入咗去唯一食麵同菜飯呀🤩🤩🤩你睇我哋叫幾多嘢😂就知我哋餓咗好耐😂😂一人一碗,我叫咗豬扒菜飯😍😍碗飯都算大兜,都多菜粒喺入面,好耐冇食,我覺得好好食🤣🤣🤤🤤豬扒份量亦算多,都幾入味,唔韌,口感都唔錯,底下仲有堆菜墊底🤤朋友叫咗排骨擔擔麵,係招牌嗰隻,個幼麵好食👍🏻👍🏻👍🏻撈堆佢個擔擔醬,好味🤤🤤排骨亦炆到好淋,好入味,唔錯🤩🤩另外朋友介紹我食北京餡餅,佢極推介😂😂又真係幾好食,個皮唔厚,勁爆餡🤣🤤入面個肉餡好食👍🏻👍🏻我都推介🤣餃王嘅我,點會唔叫餃食🤣🤣🤣碟煎餃子冇令我失望,初頭未食以為個皮好厚,但食落係好薄皮🤩好好味👍🏻👍🏻👍🏻-無錫排骨拼唯一擔擔麵 $50 加$6 凍檸茶-香茅豬扒上海菜飯 $52 加$6- 凍檸茶-北京餡餅 $17-北京煎餃 $26

-無錫排骨拼唯一擔擔麵 $50
加$6 凍檸茶
-香茅豬扒上海菜飯 $52
加$6- 凍檸茶
-北京餡餅 $17
-北京煎餃 $26
2021-11-12 694 浏览
晚餐想食上海炒年糕, 喺葵芳食上海嘢, 但去到新都會啲餐廳比較貴, 行行下去到葵涌廣場食唯一麵家, 坐呢係諗住散叫或者嗌叫晚餐, 姐姐幫落單時同我地講仲有下午茶! 🤫原來下午茶去到夜晚七點👍🏻我地叫咗個香茅豬扒上海麵, 煎餃, 雪菜肉絲炒年糕香茅豬扒上海麵冇乜特別!😗 煎餃老公話好好食😋$28有五隻, 煎得好香脆.。雪菜肉絲炒年糕冇下午茶, 我散叫$72一碟, 好大碟, 好好味, 年糕好煙韌!👍🏻😋 麵都好大碗! 如果習慣早食飯可以試下, 真係抵食。

我地叫咗個香茅豬扒上海麵, 煎餃, 雪菜肉絲炒年糕

如果習慣早食飯可以試下, 真係抵食。
2021-11-06
2021-11-02 503 浏览
今天吃熏魚豬扒上海麵, 熏魚炸得剛剛好,不會油膩,很有魚味,我喜歡吃。豬扒煎得很香,很有肉味,配上雪菜上海麵,非常之夾,再加一點生菜,健康之選!價錢非常平,生意非常好。
2021-10-29 319 浏览
晚上吃上海晚餐,點了京蔥牛肉菜飯和滑蛋蝦仁菜飯。牛肉很新鮮,味道比較重,幸好有生菜洋蔥薦底,令到味道剛剛好,好吃!份量很夠,一個人吃超飽!蝦仁炒蛋,都有好多蝦,炒蛋非常嫩滑,不油膩,好吃!份量非常之大,吃完絕對感到很滿足。難怪每次去都有很多人。下午茶時間,還有飲品送,非常抵吃!但是我嫌豆漿味道太甜,如果可以選擇無糖就更加好。現代人都不喜歡吃太甜的東西,對身體不好。店舖不是太大,座位都是比較狹窄,但價錢絕對是超值。
晚上吃上海晚餐,點了京蔥牛肉菜飯和滑蛋蝦仁菜飯。
店舖不是太大,座位都是比較狹窄,但價錢絕對是超值。

2021-10-04 435 浏览
同朋友兩個人去食,朋友個肚唔太舒服,就點左個雪菜肉絲粗麵。而自己就叫咗個牛腩四川擔擔麵。之後我地再加咗個炸饅頭。雪菜肉絲粗麵方面,個湯底好清淡。然後個粗麵感覺比出面餐廳粗。雪菜就一般般,一般茶記Level。肉絲有咬口,帶有少少肉味。整體偏中下等級,唔太好食。牛腩四川擔擔麵方面,其實如果唔講嘅話,我都完全食唔出佢係擔擔麵。味道同一般嘅擔擔面唔同,佢有好重炆豬手嘅味道。我個人就幾鍾意嘅,但係我個朋友就完全接受唔到。所以陣味道真係幾見仁見智。但係啲材料就落得幾足嘅,花生非常多。牛腩不過不失。整體OK。26$一碟炸饅頭有5舊。食落外脆內軟,唔洗沾煉奶都已經夠甜。依家真係幾值得推薦。因為喺葵廣,所以環境方面就唔使諗有幾舒服。而且啲枱枱登登舖得非常密,所以有啲迫。但係有時間都推薦大家試一試。

2021-09-28
  • 炸饅頭
2021-10-01 469 浏览
去得葵芳廣場食嘢,都係貪佢夠平民,價錢應該點都平過市區。喺地下發現呢一間餐廳,晏晝時間座無虛席,見佢裏面座位間隔都幾好,好多一人座位,咁就坐低食個午餐先繼續做嘢吧。叫咗酸辣雲吞麵,再加$4有一杯凍或者熱嘅豆漿。熱豆漿都幾香,好似真係自家製咁,不過就偏甜。酸辣雲吞麵都幾大碗,雲吞超級大粒,總共有四大粒,好彩面唔係超級多,再飲埋豆漿個肚真係差啲爆炸。酸辣湯好得意,未見過啲材料係咁大舊,師傅嘅刀工😆😆👍🏼👍🏼冬菇又係非常大片。一個午餐$50加$4 ,性價比都算非常高。

一個午餐$50加$4 ,性價比都算非常高。
2021-09-29 231 浏览
呢度係主要食上海菜,但係呢度嘅上海菜嘅味道同我出邊食嘅唔同。例如佢個擔擔麵,食落去唔係平時嗰種花生味,而係有一浸鹹鹹地嘅味,似係豬手味。呢度嘢食嘅份量都幾大碗,值得一試。
2021-09-20 338 浏览
好掛住北京餡餅,但呢間嘅餡餅未如理想,唔夠熱真係大打折扣。北京餡餅 $17餡餅係好多料好爆餡,但唔多汁又唔熱,味道大打拆扣,而且食到好重韭菜味,無咩肉味,皮夠哂薄,但就唔香脆。以係煎熟好耐,番熱再給客,但番熱又整得唔夠熱。北京煎餃(5隻) $26個皮有麵粉香,都煎得香口,但都係唔夠熱,餡料同北京餡餅一樣,份量都算多。上海湯年糕 $53個味幾溫和,有少少鑊氣味,年糕好軟燸煙韌,配冬菇、椰菜、肉絲,味道都幾好,抵食飽肚。
好掛住北京餡餅,但呢間嘅餡餅未如理想,唔夠熱真係大打折扣。

北京餡餅 $17

北京煎餃(5隻) $26

上海湯年糕 $53

2021-09-18
午餐
2021-06-06 1115 浏览
通常年輕人去到葵涌廣場都係會掃街,但係計過數其實不停掃街嘅話分分鐘仲貴過食餐飯,哈哈,所以就搵少少嘢墊一墊底先,再慢慢掃街! 葵涌廣場其實都有唔少餐廳,不過我自己本身好鍾意食唯一麵家嘅餡餅,所以就入去食咗個餡餅同一個麵再加多個蔥油餅,落咗單之後上菜速度都好快,北京餡餅會預先幫你分開四份,個皮都好脆,而且入面亦都有肉汁仲有滿滿嘅韭菜香, 所以食完之後好彩有個口罩,如果唔係都唔係好敢同人講嘢,蔥油餅都係好香都好脆口,仲好熱喇,所以一上到菜就唔好即刻食,如果唔係好易辣親。
2021-06-05
2021-05-28 606 浏览
我與朋友叫了酸辣麵,水餃麵和蔥油餅,首先望睇一眼就D唔太想食了,酸辣麵嘅味道就好似落左半支醋嘅碗仔翅加,一啲彈性都冇嘅面。而水餃麵就基本上可以用冇味黎形容。蔥油餅更加係粉漿嘅味道。所叫嘅食物全部都好難食得落口。🤢總之一句講晒,真係好鬼難食🤢🤮
2021-05-28
2021-04-18 963 浏览
今日夜晚嚟咗葵涌廣場嘅唯一麵家度食晚餐。其實以前見到呢間舖頭都想入去試吓,入到去坐低望吓餐牌見到啲嘢食價錢都幾平民化,咁就叫咗幾樣嘢食。叫咗個北京餡餅個餡餅味道好香韭菜味,肉汁好濃郁。北京煎餃煎到外皮香脆,熱辣辣好好食,咬開餃子外皮有好多肉汁漏出嚟,仲有好香韭菜味。天津烤豬肉菜飯個烤豬肉有驚喜,豬肉有好香嘅香料味,味道調得啱啱好,非筆墨能所形容。小籠包皮厚咗少少但味道唔錯嘅。凍豆漿好香豆味甜到啱啱好。呢間舖頭食得好滿足,而且CP值好高,有機會會再去食。
2021-04-17
2021-04-06 638 浏览
今日路過葵廣俾我發現原來入邊有唯一麵家😱實在開心到唔識點樣形容 以前成日都會去尖沙咀食 但執下執下就得番好小間 好可惜 難得有得食真係第一時間衝左入去坐低叫咗天津烤牛肉配菜飯 仲飲酸辣湯 老實講 真係同以前嘅味道一模一樣 仲係好好食😋份量仲要唔細 烤牛肉好多味道dd甜但又有d燒烤味咁配埋洋蔥🧅撈埋d汁食 真係好好送飯 酸辣湯入面好足料 仲有木耳豆腐果d 絕對唔係好似台灣果d酸辣湯咁水 另外想推介一下無錫小排骨 呢個又係必食 好似糖醋排骨咁 配飯或者麵都冇問題