2021-01-07 538 浏览
啡人前地方細細,只有一張L型bar table. 咖啡師同客人就有更多交流。個人偏向喜歡中烘焙嘅咖啡,所以當日就揀咗台南嘅甘單咖啡豆。朋友就揀咗更strong既KENYA咖啡豆.當日係假日,黎嘅人源源不絕,但咖啡師仍然認真地向每位客人介紹每款咖啡豆甚至唔同形狀嘅杯飲出嚟嘅味道有咩分別都一一介紹。整個experience都好好,亦係一個好relax既下午.♦ 手沖咖啡 ⋆ $60+.✨✨去之前記得book定位!

♦ 手沖咖啡 ⋆ $60+
✨✨去之前記得book定位!
啡·嚐 @ 啡人前一個能樣靈魂放空嘅地方IG follow左好耐,一直想試,難得放長假,終於搵到平日無咁多人時去下。一去到門口,已經好有日本feel,一個咖啡師,幾位客人在bar枱飲啡,交流。老闆都好好人,用心對待每一位客人,先唔講咖啡,就係老闆態度同環境,已經知道會係一間好嘅咖啡店。咖啡方面其實都無得輸,好耐無試過飲手沖可以咁放鬆,再配合慢旋律嘅日本音樂,同成個環境,真係令我放低所有煩惱,靈魂放空😌整體來講,無論咖啡,音樂,環境,互動,都係令人回味的地方😌😌食物:⭐️⭐️⭐️⭐️咖啡:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️互動:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️番叮:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️#aus_cafe
啡·嚐 @ 啡人前

番叮:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

#aus_cafe
2020-12-01
2020-06-16 1010 浏览
居酒屋的氛圍,讓啡師與客人有近距離的交流,咖啡豆選擇多,啡師沖煮手法亦因應客人喜好而定,旨在讓客人找到適合自己口味的咖啡,是很以客為本的品嚐咖啡的體會。店主對手沖咖啡有豐富知識及經驗,重要是很樂意與客人分享交流,啡師(即店主)的親切,讓新手或初飲的客人亦能自在的交流分享。這裡更有供客人學習/體驗手沖咖啡的選項,例如供客人自行手沖似「自主手沖」,與啡師各自手沖同一/兩隻豆,然而互相品嚐彼此成品,交流味感的「交流手沖」以及逢週五晚舉行的「夜啡遊」,讓參加者可嚐到不同豆種/烘焙度的咖啡,是愛啡又喜愛交流一族的Friday Night Fever.

2020-06-11 646 浏览
在香港找到咖啡小店有咖啡香味,而店內没有蒜蓉油味是很困難的,還有一位有禮貌不黑面的咖啡師更是難上加難, 這小店竟然齊全! 坐下來看到 menu有一名稱(夜啡遊) 頗為吸引, 原來係咖啡Omakase之旅但歷程須2小時,噢,下次下次吧!今次点了手沖荳~哥倫比亞的水洗 Pink Bourbon,咖啡師用同一啡荳,用不同的磨豆方法,沖出不一樣味道的咖啡出來, 真是非常有趣。後記,來前最好先預約,還要準備充足時間耐心等候, 喝一杯咖啡可以作為小修行!
2020-06-10
  • 手沖單一精品咖啡
2020-06-10 447 浏览
平時都好鍾意周圍搵咖啡飲, 今次見到店內裝潢設計有格調,二話不說就同老公走入去坐低試試。一進入啡人前,就像到了日本的街頭小店一樣,有一種日本職人的感覺。啡人前咖啡質素非常高,真心沖得幾好好飲!老闆又用心介紹咖啡種類及沖咖啡教授。一定要再去呀!:)Really nice  coffee shop that we were glad to have discovered. Really glad we did as it was delicious!!  Coffee was great and there was a lot of choice. Owner was lovely and we'll definitely be back again.
Coffee
咖啡
题外话/补充资料: 一進入啡人前,就像到了日本的街頭小店一樣,有一種日本職人的感覺
2020-03-12
Coffee
咖啡
  • 一進入啡人前,就像到了日本的街頭小店一樣,有一種日本職人的感覺