2009-03-23 9 浏览
睇到好多人話 豬肋骨 好好食 於是去試試 我地叫左四樣野 : 一個 Twin Pizza 一個 煙三文魚意大利飯全份豬肋骨兩件炸雞Twin pizza 全晚最好食既一樣 其它都好一般 尤其係炸雞 很差!! 雖然吃得很飽 但帶點失望離去*豬肋骨 全份ge 份量好大, 2個人 食左1半已經好夠` 其它打包拎走lu
睇到好多人話 豬肋骨 好好食 於是去試試

我地叫左四樣野 :
一個 Twin Pizza
一個 煙三文魚意大利飯
全份豬肋骨
兩件炸雞

Twin pizza 全晚最好食既一樣

其它都好一般
尤其係炸雞 很差!!

雖然吃得很飽 但帶點失望離去

煙三文魚意大利飯
全份豬肋骨
炸雞
2009-01-27
2009-03-16 8 浏览
一年前, 經朋友介紹, 就來這裡試下。 即使當日要排三百張飛(近二個鐘), 我地都排, 最後的確無令我失望!但今年.... 由落order 到上菜, 只需八分鐘, 效率比快餐店仲快, 大家可以想像一下質數如何!我地四人叫左:1.) 半份豬肋骨: 唔熱, 極多肥膏!2.) 雜錦拼盤(芝士薯塊 + 蝦 + 雞翼): 唔熱, 薯塊淋bat bat, 蝦和雞翼很普通~3.) 煙三文魚pizza: 唔熱, 很薄, 少少脆口~4.) 肉醬意粉: 唔熱, 味道尚可~問題在那? 唔熱!!! 八分鐘上菜, 好明顯係一早煮定 排長龍換來一餐美食, 我會再幫趁, 但有效率換來凍冰冰一餐, 叫我下次點回頭呀?

我地四人叫左:

1.) 半份豬肋骨: 唔熱, 極多肥膏!

3.) 煙三文魚pizza: 唔熱, 很薄, 少少脆口~

4.) 肉醬意粉: 唔熱, 味道尚可~

問題在那? 唔熱!!! 八分鐘上菜, 好明顯係一早煮定

2009-03-15
2009-02-05 1 浏览
今日試咗兩個午市套餐:1. 雞絲粟米沙律2. 煙三文魚Pizza 和 肉醬意粉3.普通飲品雞絲粟米沙律:沙律夠凍,不過味道就麻麻,薯仔偏硬而且無味,雞絲不見但有腸仔絲煙三文魚Pizza:味道很好,煙三魚很香,Pizza很薄很可口,但裝飾的青豆就好咸肉醬意粉:味道偏酸,有很多材料和有芝士香味,不過不失飲品﹕沒有特別選擇,所以要了檸水和檸茶,一定是比茶餐廳差總結:如果午市就不會再到此餐廳了
今日試咗兩個午市套餐:
1. 雞絲粟米沙律
2. 煙三文魚Pizza 和 肉醬意粉
3.普通飲品

肉醬意粉:味道偏酸,有很多材料和有芝士香味,不過不失

飲品﹕沒有特別選擇,所以要了檸水和檸茶,一定是比茶餐廳差

總結:如果午市就不會再到此餐廳了
  • 煙三文魚Pizza
2009-01-30 4 浏览
叫左一個唔記得叫咩既焗通心意粉, 墨西哥卷, salami pizza先黎 焗通心意粉, 個心係凍既, 我要佢即刻換過, 第2碟就好熱, 不過伕普通肉醬意粉, 通心意粉入唔到味, 差!!! 唔值!!!salami pizza比想像中好! 脆餅ok墨西哥卷 亦比想像中好~但服務太可怕! 意粉凍既仲要俾面色我睇!隔離果檯亦投訴一碟野難食, 個waiter 拎轉頭同俾面色我睇既經理講, 一路笑一路問, 意思話果檯客呢樣果樣!仲有, 以為好多人等檯, 其實係有檯唔識分配!唔洗錢都唔再食~

salami pizza比想像中好! 脆餅ok

墨西哥卷 亦比想像中好~

但服務太可怕! 意粉凍既仲要俾面色我睇!

仲有, 以為好多人等檯, 其實係有檯唔識分配!

唔洗錢都唔再食~

2009-01-20 5 浏览
Around 5-ish I am already hungry after SHOPPING exercise We wanna just sit down n have an early dinner, my sis suggested pizza, so here we are.We ordered RINK*Appletiser - this is very sweet- not too bad with strong apple favor- like the sparkle*grapetiser- this is even sweeter than appletiser?! *faint*-strong taste of grape- have a sparkling drink once awhile is good Twin pizza* we ordered seafood pesto + Indi Chicken - i do love pesto, so does my sis, so this seafood pesto side is DONE in no

We ordered :

DRINK
*Appletiser
- this is very sweet
- like the sparkle
*grapetiser
-strong taste of grape

Twin pizza
- i do love pesto, so does my sis, so this seafood pesto side is DONE in no time!
- my sis love indian food, so this is what we ordered. the Indi chicken...i don't really like the spice, but i mean overall it's ok to have. Just i don't like how it taste.

Baby Back rib
* WHAT?! after 30 mins they told us they FORGOT to place our order *faint*

Well we do not want to wait anymore, plus we are ok full, we will just go without.
正 Twin Pizza
正 Twin Pizza
2009-01-14 19 浏览
第一次咁有衝動打食評,係因為呢度真係差到唔講得笑!坐低order左汽水……汽水冇汽,同個經理講完佢換返同一個杯比我,入面既汽水我唔知佢有冇換比我,但係都一樣係糖水黎,仲見到有兩粒冰浮o係面… 之後仲可怕…我地兩個人叫左一個seafood pizza, baby rib (half) 同白汁菠菜燒雞pasta ﹣ 第一樣見到係pasta,個樣好似冇問題,一食之下係凍既… 可能我地十點先到啦,灘凍左掛,雞係硬既(雪藏風味濃烈),白汁完全冇味嫁,唯有狂灑芝士粉…之後鎮店之寶pizza到喇,一心等呢個pizza,以為招牌菜會有返d水準啦,點知呢個pizza殺傷力反而最大…一口咬落去覺得好腍,個餅底同麵包冇分別,d海鮮都keep到同餅底一樣既冇水準!雪藏,有沙(蜆)…食左半塊已經食唔落去!End up 個 baby rib 算正常,硬左d 但係肚餓都係要食d野嫁啦… 順帶一提,waiter 們完全冇禮貌,入去既時候枱面咩都冇,坐低佢都冇比我,問佢拎佢竟然叫我自己去拎,唔知以為佢係fast food shop啊!仲有,佢地好鍾意收碟,行過唔問你食完未就一手搶左去,我有比足錢喎…總結得三個字:好可怕
第一次咁有衝動打食評,係因為呢度真係差到唔講得笑!
之後仲可怕…

總結得三個字:好可怕!
2009-01-05 10 浏览
新城市, 常常給我的印象係....無咩好食, 多是大型連鎖店, 又或係價錢較貴而質素不相稱的食肆. 是日友人推介呢間人氣店, 咁都好, 試下囉! 不愧為人氣店, 閒日晚上, 也要等二十張枱, 唯有周圍逛逛先. 不用30 分鐘, 已輪到我們了. 二個人, 本來見隔鄰的龍蝦pizza 極吸引, 但若點了, 我想沒有可能再點別的, 還係放棄了. 最後點了經濟的二人餐. 包括 :磨菇忌廉湯, 有磨菇蓉, 令湯有少少咬口, ok.頭盤~沙律: ok, 不過不失. 小食~炸雞和炸蝦拼盤 : 炸蝦係雪藏貨, ok咁啦. 炸雞係黑椒味, 都幾惹味. 跟kfc 有幾分相似. 本人幾好kfc, 所以ok 啦!雙拼pizza : 呢個係最晚最好的選擇. 分別有蕃茄芝士味和辣肉腸pizza. 前者清新, 跟平時食pizza 有油膩感覺大不同. 蕃茄切得較厚, 烤焗後仍能保持水份, 正! 辣肉腸真係有辣味, 帶少少剌激, 跟剛才蕃茄正強烈的對比, 兩個都鍾意. 批底不是最crispy 那種, 但又唔覺飽飽滯滯. 剛好吧!另一主菜係烤骨意大利粉 : 那是枇杷骨吧! 跟羊的手抓骨很像. 但質感完全係兩回事. 呢個係

磨菇忌廉湯, 有磨菇蓉, 令湯有少少咬口, ok.
頭盤~沙律: ok, 不過不失.

另一主菜係烤骨意大利粉 : 那是枇杷骨吧! 跟羊的手抓骨很像. 但質感完全係兩回事. 呢個係豬的一部份, 不知是否overdone, 較乾, 有點un. 雖加了黑椒, 但只係在表面那層, 咬下去味道欠奉. 意大利飯完全不是用那種米, 口感不對辦, 又過份濕淋淋, 係最晚最失色的一味.

環境有點嘈雜, 有點像foodcourt. 雖然是夜質素平平, 但仍很想一試那龍蝦pizza, 再作定案.

有咬口的磨菇湯
疑似kfc的炸雞
雙拼pizza, 全晚最好
賣相不俗, 但味道欠佳
  • 雙拼pizza
2008-12-29
Christmas~~出街食飯慶祝!點知到處都好多人.其實都冇所謂,最唔高興大時大節有最低消費係好正常.但個位登記姐姐都唔同人講.去排隊登記已經難,(前面企住D人等位,又唔肯借借)只係貼張紙,講真邊度會睇到呢?仲要唔係當眼處.等了接近一個鐘.終於都有位啦!隨便點了兩,三款食物,2個人都夠啦!點知轉頭有個waiter同我地講未夠數$我都有D奇怪,到個時先知道有最低消費.......過份無奈.....都要叫夠數Order:一份pizzie,一份豬肋骨,一個湯&小食(後加)其實款式唔算多,但做得比其他店好味
Christmas~~出街食飯慶祝!點知到處都好多人.
其實都冇所謂,最唔高興

大時大節有最低消費係好正常.但個位登記姐姐都唔同人講.
去排隊登記已經難,(前面企住D人等位,又唔肯借借)
只係貼張紙,講真邊度會睇到呢?仲要唔係當眼處.

等了接近一個鐘.終於都有位啦!
隨便點了兩,三款食物,2個人都夠啦!
點知轉頭有個waiter同我地講未夠數$
我都有D奇怪,到個時先知道有最低消費.......過份
無奈
.....都要叫夠數

其實款式唔算多,但做得比其他店好味
  • 豬肋骨
2008-12-09 4 浏览
well~~~因為唔想咁早食lunch,同個friend 入0左沙田再搵地方食0野, 無奈地以前0係沙田返工0個陣都試過哂其他0野,唯一係呢間0野我係由佢開張到而家先第一次食....見佢個lunch menu 好似都幾抵,就試0下佢la~~~叫0左兩個set,一個pasta set, 一個pizza set,pasta 叫0左個蜜糖芥末雞扒扁意粉,pizza 叫0左個夏威夷pizza,一人一個湯~~~個pasta 好快就到0左,賣相都ok, 不過當我0地分緊0的意粉0既時候,佢0的湯先至到....well~~咁就飲0左佢個湯先la~~~一開始以為係龍蝦湯,點知又唔係wor, 有蕃茄0既味道,不過又好creamy 咁........酸酸地, 普普通通啦....講返個意粉先....0係我0地飲完湯0既時候已經凍0左,所謂0既蜜糖芥末就只係講緊舊雞扒,well, 可以話有等於冇, 因為真係好淡,個意粉本身係用白汁....唔知係我平時食得鹹定點呢, 食落真係一0的味都冇.....係咪冇落盬ar??結果我係喪落芝士粉先叫做有0的味.....個pizza 呢.....不過不失la~~~~味道同一般
well~~~因為唔想咁早食lunch,
同個friend 入0左沙田再搵地方食0野,
無奈地以前0係沙田返工0個陣都試過哂其他0野,
唯一係呢間0野我係由佢開張到而家先第一次食....
見佢個lunch menu 好似都幾抵,
就試0下佢la~~~

叫0左兩個set,
一個pasta set, 一個pizza set,
pasta 叫0左個蜜糖芥末雞扒扁意粉,
pizza 叫0左個夏威夷pizza,
一人一個湯~~~

個pasta 好快就到0左,
賣相都ok, 不過當我0地分緊0的意粉0既時候,
佢0的湯先至到....
well~~咁就飲0左佢個湯先la~~~
一開始以為係龍蝦湯,
點知又唔係wor, 有蕃茄0既味道,
不過又好creamy 咁........
酸酸地, 普普通通啦....

講返個意粉先....
0係我0地飲完湯0既時候已經凍0左,
所謂0既蜜糖芥末就只係講緊舊雞扒,
well, 可以話有等於冇, 因為真係好淡,
個意粉本身係用白汁....
唔知係我平時食得鹹定點呢,
食落真係一0的味都冇.....
係咪冇落盬ar??
結果我係喪落芝士粉先叫做有0的味.....

個pizza 呢.....不過不失la~~~~
味道同一般0既夏威夷pizza差唔多,
冇咩驚喜, 不過個餅底都幾好食ge,
唔太林, 又唔會話脆到整損你0既牙肉~~~

不過我都係要落芝士粉, 因為覺得佢0既cheese 落得唔夠~~~

果然係未食過0既時候先會令人期待去試,
試過之後呢.......有得揀會去0左其他地方先~~~
不過我未食過佢0的招牌pizza,
可能試0左會有另一個體會ge~~~
2008-12-03 6 浏览
以前成日要排兩個鐘頭隊,今日只需十五分鐘,海嘯都影響呢D新派食肆,真慘... 點左個龍蝦Pizza~蝦夠彈口 C'sar salad~菜夠新鮮 Angel hair~淡左D: 豬肋骨~夠睇頭 南瓜飯~很creamy侍應都很快手,好過以前個個黑口黑面、掛住傾唔理人,不過D檯依然無變很迫坐得唔舒服,下次要早D黎坐sofa至得!
點左個龍蝦Pizza~蝦夠彈口

C'sar salad~菜夠新鮮

Angel hair~淡左D

: 豬肋骨~夠睇頭

南瓜飯~很creamy

M & I try Shakey's pzza for the first time i have wanted to come as my sis recommandment it so badly before she left~ It's still crowded after 9pm. We sat down and ordered a set dinner for 2. Cream of mushroom * normal, not too bad, not too good we have fried chicken for appetizer* this is good as they are made to order. It is still hot and fresh when it's out on your table twin pizza* not as good as i expected, but still ok. One side is just vegetarian, the other is sausage with cheeze. pa
Cream of mushroom
pasta
* this is just normal spaghetti with sauce
It's an average dinner. I mean it's not up to my expectation, so i'm a bit disappointed with it.

2008-11-15 5 浏览
本身幾想試下這間,加上唔洗等位就有得食,我們便入去了,點了一個pizza一個意粉,可揀既款式少得可憐,而且又普通喎,所以諗左好耐。我寫這篇食評既重點係食完好鬼口渴囉!!!!!渴左成晚,好唔得呀!我一定唔會再幫襯,食pizza hut 好過食佢!而且pizza hut好味過佢和坐得舒服過佢,這裡和之間既距離太窄,行出行入會撞到人地d,總之這間店無樣好啦!
可能受ruby tuesday的影響~對美國菜總是有一份莫名的期望~其實今天是第二次光臨此店,想給它多一次機會,看看會不會有驚喜第一次跟6位友人光顧,把大部份出名的、不出名的都嘗試過但是那次自知期望過高,沒有一絲滿意之感這次重臨,本著平常心再吃,都沒驚喜,兩人點了以下三款菜﹕1)凱撒沙律加三文魚 (楚更喜歡oliver sandwich的沙律又新鮮又多汁又多芝又沒腥味)2)芝薯 (楚那麼愛芝同薯的人,都嫌它不夠味道,不是它味道不夠濃,而是味道不合)3)夏威夷風情pizza (楚認為pizza hut的水平更高)其實它們不難吃,但不算很出眾,價錢不算便宜,地方不算舒服,楚今天本來打算吃ruby tuesday的,但人太多才轉向~而楚猜不到之前要等上一個小時的shakey's pizza,現在竟然只輪候了一張枱,不到5分鐘的時間就有了...這可能表示它要面對危機吧
可能受ruby tuesday的影響~
對美國菜總是有一份莫名的期望~

第一次跟6位友人光顧,把大部份出名的、不出名的都嘗試過
但是那次自知期望過高,沒有一絲滿意之感

這次重臨,本著平常心再吃,都沒驚喜,兩人點了以下三款菜﹕

影完婚紗相,想住食餐好的獎勵下大家,見未試過lee間又沒有甚麼人就試試啦,可惜...覺得非常失望~(1)豬肋骨半份: 唔熱,個汁唔好味,得5件(2) 肉眼扒: 簡直...$128的價錢,百佳惠康$50的貨色,把刀就大喇,塊扒...哼!(3) 芝士薯塊: 又係普通貨色,自己在家煎都差不多,一D芝士味都食唔到*原先想住好食下次同家人一起來,現在...一定不會再來,哼!

(1)豬肋骨半份: 唔熱,個汁唔好味,得5件

2008-10-21 8 浏览
燒豬肋骨,半條肋骨加軟骨,非常嫩,加左好多好多BBQ醬,正呀! 煙三文魚薄pizza:薄批底是脆的。每件pizza 上面都有一粒鹹欖,但我唔鐘意伴著一齊食!三文魚好新鮮好靚!雜錦拼盤(各4件)-脆薯,太薄太油;脆蝦,外皮很鬆脆但略軟;雞翼,普通貨式。

雜錦拼盤
煙三文魚薄pizza