2010-01-31 7 浏览
已光顧過其他的分店.. 這家分點算是第一次吧!環境不是太好.. 因為餐廳和商場是打通的..冷氣感覺不足夠.. 有點熱和焗束.. 像快餐店般..食物賣相是可以的.. 但不夠熱.. 品質也不大好..侍應生也沒有那麼熱誠.. 沒有太多的禮貌!
已光顧過其他的分店.. 這家分點算是第一次吧!

環境不是太好.. 因為餐廳和商場是打通的..
冷氣感覺不足夠.. 有點熱和焗束.. 像快餐店般..
食物賣相是可以的.. 但不夠熱.. 品質也不大好..
侍應生也沒有那麼熱誠.. 沒有太多的禮貌!
10月25日, 踩完單車, 出咗一身汗, 未到5點已經好肚餓, 喺新城市廣場搵到呢間食pizza為主嘅餐廳, 又有tea set, 人又唔多, 所以就入咗去食野~::: 夏威夷風情 7”pizza lunch set::: $62因為tea set嘅pizza唔吸引, 所以我地都係要叫一個lunch set. 有頭盤3款選擇, 我地要咗脆薯拼吉列脆蝦, 味道都唔錯, 都熱辣辣, 尤其是脆蝦, 卜卜脆點上沙律醬超級好食… 脆薯都幾脆, 不過鹹咗d. 再黎就係主菜pizza, 作為餐廳主打pizza, 呢個pizza可以話係好睇唔好食…夏威夷風情成日都食, 都係菠蘿火腿咁, 料係算多架喇, 烘出黎嘅pizza邊有少少燶, 香氣撲鼻~ 但係食落真係好似OK便利店外賣貨色, 餅底好軟淋淋, 唔似食薄餅, 似食麵包多d. 味道亦係偏淡… 所以pizza係唔合格. ::: 豬肋骨天使麵 tea set ::: $48tea set因為俾佢個豬肋骨吸引到, 所以叫咗~ 豬肋骨的確係唔錯, 醬汁甜甜地好夾個肉, 同埋肉地唔係好鞋都食得過~ 不過配意大利麵真係好怪, 底下嘅天使麵係用白汁, 味道都可以,

::: 豬肋骨天使麵 tea set ::: $48
tea set因為俾佢個豬肋骨吸引到, 所以叫咗~ 豬肋骨的確係唔錯, 醬汁甜甜地好夾個肉, 同埋肉地唔係好鞋都食得過~ 不過配意大利麵真係好怪, 底下嘅天使麵係用白汁, 味道都可以, 但係要當成2樣野咁食, 好過撈埋食.

估唔到, 以pizza為主打嘅shakey pizza竟然pizza唔好食, 話晒佢同pizza hut係外國嘅競爭者, 但係 pizza hut 嘅pizza真係好食d, 又啱香港人口味多d, 睇怕shakey’s pizza都幾難喺香港立足…
脆薯拼吉列脆蝦 吉列脆蝦好味
夏威夷風情
豬肋骨天使麵 分開食好食
餐飲
2009-10-25
在一些西方的節日,如聖誕,除夕及復活節,總是喜歡吃西餐. 今天是26/12,我和朋友也不例外,不想到酒樓及上海菜一些中式的餐廳,所以今晚我們決議了,選擇到沙田Shakey's吃 Pizza .在已決定選擇Shakey's Pizza ,朋友已大力推介-秘制豬肋骨,由於我之前未試過品嚐過Shakey's Pizza 任何一間分店,所以我在完全信任我的朋友情況下order了秘制豬肋骨half.首先,就說說這一個秘制豬肋骨1) 秘制豬肋骨 half -$62又真係幾好味喎. 其實,我真的很怕吃到又"鞋"又"韌"的肉,特別是豬類,但這個豬肋骨真的不"鞋"也不"韌",而且"肋骨"與"肋骨"之間也有很多肉,不是瘦瘦沒有肉的肋骨,再加上這一個汁,真的是絕配. 今晚,我留意到隔離幾張枱也order了這一個秘制豬肋骨,相信今晚這一碟真的是很暢銷,但眼見每一碟秘制豬肋骨也不會因為銷量高而馬虎,不錯不錯.2) 煙肉蛋忌廉汁長通粉 - $72反而這一碟真的帶點我失望. 因長通粉很像還未熟透,因長通粉很硬,如果長通粉可以煮耐一點,相信長通粉便軟軟地,一定會更加好食. 而且這一碟小小的長通粉價錢是$72,相比秘制
首先,就說說這一個秘制豬肋骨
1) 秘制豬肋骨 half -$62
2) 煙肉蛋忌廉汁長通粉 - $72
反而這一碟真的帶點我失望. 因長通粉很像還未熟透,因長通粉很硬,如果長通粉可以煮耐一點,相信長通粉便軟軟地,一定會更加好食. 而且這一碟小小的長通粉價錢是$72,相比秘制豬肋骨 貴了點,總覺得長通粉價錢不太合理.
3)雜錦拼盆 - $82
其實本人不是太喜歡吃炸的東西,就算身邊的朋友order了炸物,我也會過了15分鐘後才食,而我今晚只是吃了"水牛城雞翼"及"吉列脆蝦",雖然,當我食進口時,炸物已"林"了,但總覺得味道也是不錯,特別是雞翼.
4) 維京勇士 - $128
很多時,屋企及公司開party時,總喜歡order pizza hut的pizza,次次也是大同小異,但今次來了Shakey's Pizza ,一定要試試和pizza hut不同口感的pizza.由於我和朋友也是喜歡吃三文魚,所以也揀選了擁有很多三文魚在pizza上的-維京勇士,真的好好味,再加上每塊pizza上也有一粒馬槟郎來吊吊味,使每一片pizza份外有新鮮的感覺.
5) 紫色派對 - $32
最後,為了想繼續在這餐廳坐多一會兒,我們便order了不同的飲品. 今晚我便order了這一杯" 紫色派對",味道和利賓納一樣,但可惜這杯"紫色派對" 真的很甜,使我沒有心機把整杯"紫色派對"喝完.
由於今天是26/12星期六,在餐廳門外輪候的人眾多,職員也在我們訂位的時候說,今晚我們只可以在這餐廳享受美食只有1.5小時,也沒有所謂,難得可以和舊同學一起在boxing day的節日裏食飯慶祝,真的特別溫暖.

煙肉蛋忌廉汁長通粉 - $72
秘制豬肋骨 half -$62
  • 秘制豬肋骨
  • 維京勇士
2010-01-05 5 浏览
和女朋友吵架過後,我們也沒好好談談。昨晚我們吃過飯後(詳情請參閱食評-《陌生》)我們談了一個晚上,問題似乎解決,誤會已經釐清,今天我們睡到日上三竿才起床。女朋友提議到沙田逛逛(其實女朋友非常喜歡逛沙田的)順便可以去吃點東西(早餐午餐共冶一爐)坐車到了沙田新城市廣場,大家也飢腸轆轆,決定先吃點東西。我們到了廣場的一樓,可能是平日的關係,大部份食肆都不用等位,在沙田來說,這實在是難得一見的奇景。時近三點,部份食肆已到了下午茶時段,可我們也太肚餓了,因此選擇一些還有午餐供應的餐廳較適合我們,最後我們選擇了Shakey’s Pizza Restaurant。商場罕有的冷清,餐廳內的客人也是寥寥可數,因此我們兩人也可坐到圓形的沙發位置。看過餐牌,我和女朋友分別點了一客南瓜意大利飯及鮮茄雞肉肉腸意大利粉,每一客主菜配一個頭盤及飲品,基於女朋友的Share政策,我們要了一個波士頓周打蜆湯及一份煙三文魚凱撒沙律,飲品則押後再點。波士頓周打蜆湯波士頓周打蜆湯呈淡橙色,湯內放入了一些淡忌廉,看起來,湯的質感很是濃稠。喝了一口,味道偏鹹,像極了普通的忌廉湯,質感非常濃稠(感覺像罐頭湯沒加開水倒出來的一樣)淡

波士頓周打蜆湯

波士頓周打蜆湯呈淡橙色,湯內放入了一些淡忌廉,看起來,湯的質感很是濃稠。喝了一口,味道偏鹹,像極了普通的忌廉湯,質感非常濃稠(感覺像罐頭湯沒加開水倒出來的一樣)淡忌廉亦因為太鹹太稠的關係,失去了令湯更滑更香的點睛效果。其實湯在第一口喝起來已經感覺偏鹹的話,喝到中段肯定是難以下嚥的了,因此我們只喝了半碗就舉手投降了。

煙三文魚凱撒沙律

喝過濃得不像話的所謂周打蜆湯,來了煙三文魚凱撒沙律,賣相一般,份量適中,不過用料尚算新鮮,羅馬生菜還算清新爽口,麵包粒新鮮香脆;煙三文魚切成幼條,吃起來帶點鹹香味,加上一些沙律醬,味道豐富,亦可沖刷一下味蕾因周打蜆湯留下的鹹味。

鮮茄雞肉肉腸意大利粉及南瓜意大利飯同時送來,我和女朋友當然是Share來吃了。

鮮茄雞肉肉腸意大利粉

賣相普通,不算太吸引,看上去餸料不多,雞肉肉腸也沒看見有多少片。吃了一口,又是周打蜆湯的問題,味道偏鹹,鮮茄味道不彰,意粉軟硬度還算可以,雞肉腸切片,不過比例太少,對整體食味沒什麼大影響。反而是這個標榜鮮茄的意粉,鮮茄固然沒了蹤影,而且本身茄汁應該是偏重酸甜味的,但這個意粉仍然偏鹹得非常嚴重,可以想見廚子下鹽的狠勁。

南瓜意大利飯

南瓜意大利飯賣相比較討好,整個南瓜意大利飯呈鮮黃色,未吃已感受到那份濃郁的南瓜香,唯飯面放了一塊彎月形的南瓜片,感覺有點不倫不類。食味方面,入口有很濃郁的南瓜甜香味,意大利飯很有嚼勁,飯粒吃起來亦很有南瓜的味道,加上飯粒中亦放入了些南瓜粒,味道突出之餘,亦增加了嚼勁。南瓜汁濃稠度適中,既香且滑,意大利飯吃起來亦很Creamy。整體味道令人滿意。不過令人啼笑皆非的是那片南瓜,本身做為裝飾已經有點格格不入,吃起來還要發現是沒煮腍的,真有畫虎不成反類犬之感。

吃過主菜,女朋友興之所致,說看到有些特飲想點來試試看(雖然特飲要另加十多個大洋,但女朋友還是興致勃勃,躍躍欲試)我一看就決定了紫色派對(因為我最喜歡紫色)女朋友想了想後,決定要天使之吻。

天使之吻

天使之吻是由薄荷葉、青檸、熱情果糖漿及梳打混合而成。賣相似Fruit Punch,面上灑上了一些薄荷葉碎。女朋友給我試了一口,味道頗特別,感覺不太甜,味道其實不錯。可惜的是飲品不夠凍,大大影響了喝起來應有的一種清涼的感覺。

紫色派對

我對這杯飲品也頗期待(一方面,我非常喜歡提子味道的產品,另一方面我又很愛紫色)紫色派對則是由巨峰提子汁及巨峰提子果凍組成,用雞尾酒杯盛載,賣相類似沙冰,唯喝起來沒什麼巨峰提子味道,沙冰刨得不夠細碎,有些甚至結成大的硬塊!基本上是喝不到的。而所謂的果凍更是大海撈針,喝罷整杯也沒見到多少粒,整體令人失望。

還記得第一次光顧Shakey’s Pizza Restaurant是在apm,第一次吃的時候感覺頗令人驚喜,食物質素不錯而價錢合理。可惜今次重臨,食物質素下降之餘,價錢卻上漲不少,令人有點失望。其實在沙田找吃的經驗不在少數,唯總以失望的居多,現在,在沙田吃飯總會小心選擇,又或是放下期望,好讓自己不會失望,然而今次的經驗,再一次印證我在沙田找吃失敗的魔咒似乎仍未解除呢!

Berlin
Shakey's Pizza Restaurant
波士頓周打蜆湯
煙三文魚凱撒沙律
鮮茄雞肉肉腸意大利粉
庆祝纪念
圣诞节
2010-01-02 1 浏览
豬肋骨半份,比想象中鞋口,肉的bbq味不夠重,骨肉難以分離,所謂的半分是五塊肉,分量是唯一可以接受的。12吋薄餅,係就可能有12吋(其實我林無啦),但係寬度我林三吋都無.....換言之就是一個長方形的薄餅,6塊薄薄的,真吝嗇。配料是蝦和帶子,menu中相片是有起碼每一薄薄片是有蝦和帶子各三,四顆的,點知係一片各一顆,最討厭比人騙。加兩支酒后差不多三百元。完全驚訝。

加兩支酒后差不多三百元。完全驚訝。
2009-12-07
今晚同老公去新城市廣場行完街,就去找食肆食dinner,見到shakey's pizza的pizza是薄批,而我們鍾意食薄批關係,同埋見到匯豐信用卡做緊promo,所以入去試下;坐下order 了優惠套餐﹕深海龍皇pizza 套餐(個名好似係呢個)套餐包括﹕1. 煙三文魚凱撒沙律2. 龍蝦湯3. 鮮蝦忌廉蝴蝶粉4. 龍蝦pizza (真正的菜名已忘記)5. 朱古力mousse6. 咖啡或茶 煙三文魚凱撒沙律 > 不過不失 龍蝦湯 > 好味道 鮮蝦忌廉蝴蝶粉 > yummy yummy 龍蝦pizza > 值得一試 very good,好香脆 朱古力mousse > 唔會好甜,不過略為硬少少 飲品>
套餐包括﹕
1. 煙三文魚凱撒沙律
2. 龍蝦湯
3. 鮮蝦忌廉蝴蝶粉
4. 龍蝦pizza (真正的菜名已忘記)
5. 朱古力mousse
6. 咖啡或茶

煙三文魚凱撒沙律 > 不過不失

龍蝦湯 > 好味道

鮮蝦忌廉蝴蝶粉 > yummy yummy

龍蝦pizza > 值得一試 very good,好香脆
朱古力mousse > 唔會好甜,不過略為硬少少
飲品>

2009-12-07
  • 龍蝦pizza (真正的菜名已忘記)
琴晚同左女友去左呢間店度食晚飯,好多人等位,我地等左成半個鐘先有位,我地叫左個四式芝士拼德洲風味薄餅,同一個海鮮意粉,個意粉煮得岩岩好,有少許彈牙,但個茄醫比較酸,而料亦都算足,可以一試,個四式芝士拼德洲風味薄餅,一定要試下個四式芝士,一上枱己經好香芝士味,一食一啖d芝士味超濃,而且仲有藍芝士,味道更有層次,而德洲風味味道普通,可以不理.d小二態度唔錯,可以來試下.
琴晚同左女友去左呢間店度食晚飯,
好多人等位,我地等左成半個鐘先有
位,我地叫左個四式芝士拼德洲風味
薄餅,同一個海鮮意粉,個意粉煮得岩
岩好,有少許彈牙,但個茄醫比較酸,而
料亦都算足,可以一試,個四式芝士拼
德洲風味薄餅,一定要試下個四式芝士,
一上枱己經好香芝士味,一食一啖d芝士
味超濃,而且仲有藍芝士,味道更有層次,
而德洲風味味道普通,可以不理.
d小二態度唔錯,可以來試下.
2009-11-24 4 浏览
今日本來想食burger, 但另一半反對食快餐, 於是幫襯 Shakey's.個lunch menu都幾多選擇, 有pizza, 有飯意粉燒排骨.... 除咗主餐單, 枱上仲有個細細lunch menu膠牌, 花多眼亂呀.我想揀雞+香腸意粉, 睇清楚, 英文部份寫係two sausage, 因為唔明, 所以點咗豬肉蝴蝶粉($38). 前菜係煙三文魚凱撒沙律, 個沙律份量比我想像中大, dressing好好味. 主菜嚟咗碟"豬扒"蝴蝶粉, 個粉係意大利菜湯作湯底, 份量啱啱好, 而單尾的熱咖啡亦非常香濃.老公點咗龍脷柳配茄蓉意粉, 前菜係湯+一塊細菠蘿pizza ($52), 份龍脷都幾大碟架, 上面有mushroom cream sauce, 意粉係通心意粉, 特別吸味添.呢餐連加一係$99 吓, 點解會咁平架, 坐定定有人serve喎, 隔離食漢堡包要自己排隊買飛兩個人都唔止啦.真係離奇檔案X FILE, 唔明唔明.

呢餐連加一係$99

真係離奇檔案X FILE, 唔明唔明.
2009-11-24
從前總是由他呆呆的等待8pm下班的我,現在卻換成5pm下班的我痴痴的等待6、7pm下班的他…朝九晚五的生活,實在太爽了!晚上騰出來的時間更令人覺得有點奢侈呢(至少比以前多出四小時)…待一切安頓好後,我便會找點東西進修一下、善用時間…加油!!!是晚我們到了沙田買點東東,也許是星期一的關係,大部份食肆都不用等位,最後選了比較「就腳」的《Shakey's Pizza》…其實,很久很久很久很久以前已嘗過了,只是那時沒有拍照的習慣罷!(現在就拍個夠)我們選了$198的套餐,先端來的是忌廉粟米湯,算是比同層的《TUTTO》之出品有heart…之後就是煙三文魚田園沙律,都是那句「總之是菜菜菜便能討我們歡心」!!!!這裡的肉醬意粉比我想像中的好吃,配料亦比預期多,內裡除了肉碎外,還有冬菇、肉腸、青紅椒等等…pizza方面選了餡料比較多的「喜客披薩(包括:青紅椒、橄欖、黑椒肉、菠蘿、火腿及芝士等等)」,味道挺不錯!整體來說比pizza hut好吃得多…最後點了凍啡及凍檸茶作結…嗯,除了食物挺不錯之外,這裡的服務也不俗喔!侍應收碟的速度超快(還是因為那時人客不多的關係呢?!哈哈),添水的次數還頗頻密的(直

嗯,除了食物挺不錯之外,這裡的服務也不俗喔!侍應收碟的速度超快(還是因為那時人客不多的關係呢?!哈哈),添水的次數還頗頻密的(直至我們結帳前那刻還添水予我們呢…)

他即時以$199申請成為Shakey's會員,即時得到一堆coupon(現金券、pizza/美食換領券、優惠券等),且可以即時使用呢(不過每次只可以用一張)!另外每次惠顧還可以儲分,儲夠一定分數便可換食物或現金券…

是次連加一共$220,減了$50的coupon,即$160左右(說穿了,其實那張$50coupon是付出的入會費之一吧?!嘿嘿)!

晚餐後才八時多,逛了逛、買了東西後便回家去…

尚有更多照片於我的BLOG內,有興趣的話可入內看看
忌廉粟米湯
煙三文魚田園沙律
肉醬意粉
喜客披薩
煙三文魚田園沙律
肉醬意粉
喜客披薩
2009-11-02 6 浏览
經過沙田, 見到除左必勝pizza之外仲有其他選擇, 就試下黎呢間食星期一至五lunch先可以book位, 所以星期六就預早少少去到等假日都唔算好多人等位, 可能佢座位較多, 所以等左10分鐘左右, 有d人埋單就好快有位了因為halloween關係, 有好多佈置, 雖然我唔鐘意halloween, 不過欣賞佢地佈置得好好一坐低waiter就拎menu黎, 服務都唔錯, 好有禮貌menu都有好多野揀, set lunch係前菜+主菜+飲品我地揀左2個pizza set, 一個係印國物語, 一個係維京勇士, d名都得意過人 前菜:白菌忌廉湯 - 好creamy既湯, 忍廉味唔錯, 最重要係上面一抹類似芝士物體, 賣相好之餘仲真係好味好多! 喜客脆薯及吉列脆蝦 - 2塊大大塊既脆薯, 雖然唔厚身, 不過勝在特別, 而且炸到好脆, 脆蝦其實係蝦餅加埋蝦尾俾你, 都一樣唔細件架~ 點埋d醬好味好多! 主菜:印國物語 - 印式烤雞唔知係唔係印式, 不過味道唔錯, 芝士好多, 鋪滿成個pizza, 仲可以有拉長效果~ 維京勇士 - 說穿了其實只係煙三文魚, 不過的確成塊pizza都鋪滿晒, 份量非常

一坐低waiter就拎menu黎, 服務都唔錯, 好有禮貌

前菜:

主菜:

維京勇士 - 說穿了其實只係煙三文魚, 不過的確成塊pizza都鋪滿晒, 份量非常足!

2個pizza都叫厚批, 厚度適中, 仲會脆脆地, 證明新鮮出爐!!

飲品:
因為加$12就可以改為鮮果特飲, 所以就轉埋佢!
天使之吻 - 點呢個純粹個名好靚, 哈哈, 不過有少少後悔, 一心以為好靚, 點知拎到黎, 橙色既fruit punch感覺, 所謂薄荷葉, 以為會擺得好有心思, 可惜係幾塊爛爛地梅梅地既葉仔浮係面...感覺頓時跌落谷底...
飲落去係ok既, 真係似fruit punch囉...唔覺有薄荷味, 熱情果糖醬就略嫌甜左少少...呢個係失望既分...

紫色派對 - 絕對係因為4個字而點佢:「巨峰提子」!!!
雖然拎到黎我男友有d失望, 因為所謂果凍, 原來係刨冰!
都係巨峰提子味既, 成杯紫色, 女仔會鐘意多d囉, 再加上男友對冰有d恐懼感, 所以飲得佢好辛苦, 不過大致上係絕對好睇又好味過天使之吻既!

服務態度一直都唔錯, 而且環境都算舒服, 假日多人又嘈在所難免
雖然價錢算貴少少, 不過如果再經過沙田既, 都會再黎食既!
Set Lunch Menu (背頁仲有其他意粉主菜, 不過無影到)
喜客脆薯及吉列脆蝦
白菌忌廉湯
印國物語
維京勇士
2009-10-22 7 浏览
$198的兩人套餐,份量足夠奶油蘑菇湯:還OK三文魚沙律:一般般,朋友說三文魚有點腥味肉醬意粉:味道不錯,蕃茄醬味夠濃。火腿口感很特別,軟軟的~~ cheese份量如果再多點就好了喜客至尊Pizza:薄餅很特別,香香脆脆的好好吃,cheese夠足,配料有青椒、菠蘿、火腿等~~鮮果特飲:我點的是帶椰汁的那個,非常好喝哦~~~ 是那種帶綿綿冰的飲品,冰沙很綿軟,口感超好,凉凉糯糯的。強烈推薦這個
$198的兩人套餐,份量足夠

奶油蘑菇湯:還OK
三文魚沙律:一般般,朋友說三文魚有點腥味

2009-10-22
  • 鮮果特飲(Coco),喜客至尊Pizza
2009-10-10 1 浏览
我食過shakey's 幾次,當日發現佢地換左menu,於是就試試新pizza!!鴨芝物語,名字跟配撘確實有點怪相.... 不過是次用餐會為試新東東,daddy mammy又覺得有生果好健康,於是點了一個。出奇地好食!以為又咸又甜會很怪,但此pizza令我發現新大陸一樣!! 鴨胸同蜜桃出奇地match, perfect match!蜜桃軟,鴨胸煙"un",餅底脆!加上千島醬,感覺很清新,一點也不膩,果然健康!(感覺上)除pizza,還點了parma ham cheese sticks, ribs 和caesar salad。cheese stick 的cheese很軟,有拉出芝士絲的效果,好玩又好食!cheese味道淡淡的,與咸咸的parma ham 又是另一個perfect match。ribs 比上一次好多了,上一次切不開又乾,今次回復水準,可喜可賀!caesar salad 味道可以,但食物外表沒有誠意....

2009-10-01
  • 鴨芝物語
2009-10-07 3 浏览
星期日入咗沙田新城市行街shopping, 先去Shakey’s Pizza食個lunch, 1:00pm多成個場都差不多坐滿95%, 我地人少得兩個人, 所以唔駛等位, 但係四人檯以上就要排隊啦。我地order咗兩個set lunch, set lunch包appetizer + main dish + drinks, appetizer有3款, 而main dish都有7, 8款比你選擇。set lunch A :Appetizer: 脆薯+炸蝦 - 吉列炸蝦要點d sauce食, 幾好, 都幾脆; .脆薯上面灑咗d香料﹐幾好, 一般American的做法。Main dish: Tandori Chicken pizza (厚批) - d雞比較乾, 成個pizza同pizza hut or spaghetti house比冇咁油同淡味d, 比較健康d, 但係講真又真係冇咁野味bor。set lunch B:Appetizer: salad - 得幾粒波蘿同幾粒雞, 再加d沙律菜, 抱歉食完唔覺得開胃咗。Main dish : 迷你豬肋骨意大利飯 - D豬肋骨幾入味, 有少

set lunch A :

set lunch B:

Main dish : 迷你豬肋骨意大利飯 - D豬肋骨幾入味, 有少少酸甜的味道, 幾好, 鍾意lun骨的對呢個菜一定ok, 下面d resotto好creamy、 好香, 少少略嫌過濕, 但都可以接受。

Service唔錯, d食物黎得好快, 整體都ok。

salad
炸蝦薯餅
豬肋骨意大利飯
  • 迷你豬肋骨意大利飯 -
2009-09-29 1 浏览
幾天前特登去shakey’s pizza 食飯, 因為睇openrice d評價都唔錯嘛.自己一個去食, 一入到去覺得環境比較幾好叫左2大隻炸雞脾, 炸到金黃色, 心諗..真係好熱氣食落去個皮好鬆脆, 雞肉就好鮮味.. 唔似係其他餐廳既炸雞脾一樣都好特別,食完雞脾之後.其實真係好飽.但係一開始重叫埋個至尊pizza.. d芝士融融地幾好, 好夠味. 吃完仲想再吃.最重要係.. 價錢好抵..D staff都好nice 啊.下次再去.
自己一個去食, 一入到去覺得環境比較幾好
叫左2大隻炸雞脾, 炸到金黃色, 心諗..真係好熱氣
最重要係.. 價錢好抵..D staff都好nice 啊.
下次再去.
2009-09-18
  • 喜客至尊pizza
2009-09-29 6 浏览
幾天前特登去shakey’s pizza 食飯,
因為睇openrice d評價都唔錯嘛.
自己一個去食, 一入到去覺得環境比較幾好
叫左2大隻炸雞脾, 炸到金黃色, 心諗..真係好熱氣
最重要係.. 價錢好抵..D staff都好nice 啊.
下次再去.
2009-09-18