2024-01-09 221 浏览
今日啱啱響呢間餐廳試咗啲超正嘅街頭小食,飽滿得滯嘅爆汁小籠包🥟,咬落去聽到“脆”嘅音,肉汁即刻喺口腔爆發,簡直係講得出嘅爽字!花生醬招牌手工波提🥜就真係豪華版曲奇嚟㗎,香脆加上啲花生醬味,香到彭彭聲!好食到停唔到口!真皇牌蚵仔煎,每一啖都食到蚵仔嘅海鮮味,仲有間中嘅鮮甜大白菜,淋上啲自製辣醬,辣得嚟又唔蓋過其他味,簡直刺激得嚟又惹味🌶️!喺台灣夜市都難搵到這麼出彩嘅味道呢!而個九寸玉棒嘅蕉思暮想🍌就真係意想不到嘅創意,玉桂和香蕉嘅結合,又甜又香,真係得意又好食。成個感覺就似去咗台灣遊蕩,齋食得就心滿意足啦!飲品方面,芋泥鮮奶同朱古力Oreo飲品🥤都係冇得輸,一啲都唔膩口,芋泥順滑,朱古力Oreo就係至愛不過,兩樣都喝得出材料嘅新鮮同用心!班友,下次想食啲平民又有創意嘅小食,記得去試吓!真係好抵食得喎!👍👍

大家好!今日我地試試 2人HK$300 可以食到幾多野同推介下邊間係必食!食評次序: 3分 - 慧食貓 -> 無辣不歡 -> DP Dessert -> 萬波島嶼紅茶 -> 2分 - 屯の大阪章魚燒 -> Chok雞 -> 1分 - 烤焗工房 -> 冇分 - 嘆杯貓茶 -> 緣味之家 -> Free D Coffee -> 丸子茶(自家評分,滿分3個【好食!】,口味各有不同,評分只供參考!)經過嘆杯貓茶,很好奇爆汁小籠包味道如何。落單後即叫即炸,等約15分鐘,雖然小籠包冇爆汁,不過味道亦不錯,我地亦只試左呢一樣食品,所以唔特別評分了。爆汁小籠包(4粒)・HK$12VLOG:

經過嘆杯貓茶,很好奇爆汁小籠包味道如何。

爆汁小籠包(4粒)

爆汁小籠包(4粒)

爆汁小籠包(4粒)・HK$12

VLOG:
2023-05-27
午餐
2023-06-24 195 浏览
脆炸爆汁小籠包 $20/10粒呢個一定要趁熱食😍,小籠包炸咗之後入面都好Juicy招牌手工波提以為係冬甩,點知之後發現係一粒一粒,唔怪得叫波提,咬落好煙煙韌韌,七彩顏色嘅朱古力針更加吸睛同打卡🧡🧡🧡🧡招牌絲襪奶茶配黑白珍珠 $25奶茶茶味幾香,黑白珍珠好特別好有咬口,而且煮得啱啱好!$25有咁大杯好抵👏🏻👌👌👌叫完d野食仲可以去附近既貓cafe坐低食,同玩下貓,帶單過去仲會有優惠🐱
脆炸爆汁小籠包 $20/10粒
呢個一定要趁熱食😍,小籠包炸咗之後入面都好Juicy

招牌手工波提

招牌絲襪奶茶配黑白珍珠 $25
奶茶茶味幾香,黑白珍珠好特別好有咬口,而且煮得啱啱好!
$25有咁大杯好抵👏🏻👌👌👌

2023-06-19 180 浏览
上篇(九鳥)戟食評提到,4-6-2023(Sun)晏晝,同老公帶亞姨嚟葵涌廣場避暑兼買嘢,就順便掃街,我喺(九鳥)戟買嘢食,老公就喺呢喥用$25.00買個朱古力冬甩,大家同一時間就有齊,就嚟張合照.老公先食呢個冬甩,然後到我同亞姨食,個冬甩好我意,裡面嗰層係煙韌嘅,而成個包括朱古力漿都唔太甜同唔太膩.詳細評分係:味道: 3.5    環境: 3      服務: 3    衛生: 3   抵食: 2.5       ok 題外話:老公買完後,店員俾張紙佢,話可以去位於金龍工業中心嘅店內免費坐.

上: 朱古力冬甩, 下: 大白象工程
食𡁵嘅朱古力冬甩
而成個包括朱古力漿都唔太甜同唔太膩.

詳細評分係:

題外話:
老公買完後,店員俾張紙佢,

話可以去位於金龍工業中心嘅店內免費坐.
2023-06-04
3 分钟 (外卖自取)
$8.33 (下午茶)
⸜ 嘆杯貓茶💓食住幫助流浪貓⸝‍我好鐘意貓貓🐱每當見到流浪貓貓嘅時候好想搵辦法幫佢哋❤️大家知唔知係葵廣買小食都可以幫助到流浪喵喵呢!最近去嘅呢一間小食店會將每個月嘅部份收益捐比浪浪機構🫶🏻≣≣≣≣≣✿≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣#HK_gfoodie葵芳食好西#Hk_gfoodiein荃灣≣≣≣≣≣✿≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣我哋今次叫咗兩杯嘢飲同兩個小食🫶🏻≣≣≣≣≣✿≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣≣招牌絲襪奶茶配黑白珍珠👑 $25呢個係王牌😆對佢都有幾分期待奶茶茶味幾香,好似真係喺茶餐廳飲緊咁🤍加咗黑白珍珠好特別好有咬口,而且煮得啱啱好!$25有咁大杯咁多真係好抵👏🏻朱古力鮮忌廉Oreo脆脆$34面頭落咗好多Oreo脆脆同忌廉好夾!朱古力唔會話好甜而且仲好香濃😚個杯真係超級超級可愛😚可以揀+3蚊要大杯啲~~脆炸爆汁小籠包 $20/10粒提提大家呢個一定要趁熱食😍細細粒迷你嘅小籠包炸咗之後都好Juicy好彩叫左10粒先夠喉🤣🤣🤣🤣招牌手工波提(可轉花生醬)外表係查咗朱古力醬嘅冬甩🍩後尾望清楚啲發現,原來佢係一粒一粒
⸜ 嘆杯貓茶💓食住幫助流浪貓⸝‍

#HK_gfoodie葵芳食好西
#Hk_gfoodiein荃灣
我哋今次叫咗兩杯嘢飲同兩個小食🫶🏻

招牌絲襪奶茶配黑白珍珠👑 $25
呢個係王牌😆對佢都有幾分期待
奶茶茶味幾香,好似真係喺茶餐廳飲緊咁🤍
加咗黑白珍珠好特別好有咬口,而且煮得啱啱好!
$25有咁大杯咁多真係好抵👏🏻

朱古力鮮忌廉Oreo脆脆$34
面頭落咗好多Oreo脆脆同忌廉好夾!
朱古力唔會話好甜而且仲好香濃😚
個杯真係超級超級可愛😚
可以揀+3蚊要大杯啲~~

脆炸爆汁小籠包 $20/10粒
提提大家呢個一定要趁熱食😍
細細粒迷你嘅小籠包炸咗之後都好Juicy
好彩叫左10粒先夠喉🤣🤣🤣🤣

招牌手工波提(可轉花生醬)
外表係查咗朱古力醬嘅冬甩🍩後尾望清楚啲發現,原來佢係一粒一粒咁樣嘅~咬落去好煙韌唔會好甜😆加咗啲七彩顏色嘅朱古力針更加Cute同靚😆
小店製作需時等候🤍諗到可以幫到流浪喵都值🥹
可以行住葵廣等都得!👍 食完小食外賣店仲可以去佢哋好近嘅貓Cafe同喵喵們玩下🤍帶單過去會有優惠🐱

嘆杯貓茶 (葵芳)
地址:葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓007號舖
地址(✨貓Cafe✨):葵芳大連排道162-170號金龍工業中心二座24樓J號舖
  • 脆炸爆汁小籠包
大波may份量都幾多,係佢首本名曲波提配上邪惡嘅岩鹽奶蓋,仲有Oreo碎,極度邪惡食完要跑10個圈,佢嘅波提有啲似麻糬mix少少麵包/雞蛋仔夾咗麻薯喺入邊嘅混合體,有啲煙韌,幾過癮絲襪珍珠奶茶佢查底係同茶餐廳絲襪奶茶一樣,不過建議走冰,越嚟越淡後尾,珍珠好煙韌好淋蠔仔煎已經唔可以叫做蠔仔,佢係四隻超大隻蠔,同埋佢外型真係台灣嘅蠔仔煎,呈半透明狀態,滑溜溜口感。(聽講價錢可以落唔知咩粉,對男人有益補腎)
大波may

絲襪珍珠奶茶

蠔仔煎
2023-05-26 68 浏览
琴日同老婆去開葵涌廣場行街,又唔想坐低食,想掃下街食啲小食,於是就見到呢一間嘆杯貓茶。見佢以貓做主題,我老婆又非常之鍾意玩貓,見到佢啲奶茶同小食有幾吸引喎,於是就去嗌杯嘢飲同叫啲小食試吓。我哋嗌咗一杯黑糖珍珠鮮奶茶,同埋一杯朱古力鮮忌廉Oreo脆脆。見有啲口痕,又嗌埋小食,嗌咗個脆炸爆汁小籠包,同埋一個甜食朱古力冬甩。我哋就企咗喺隔離食,個爆汁小籠包真係包如其名,一咬啲汁就咇晒出嚟,差啲唧咗落隔離嗰個人嗰度。食落個小籠包又幾香口,炸得嚟又唔過分油膩。嗰兩杯飲料都比一般台式茶飲店好飲,啲黑糖夠濃郁鮮奶夠嫩滑。另一杯Oreo脆脆,口感好好,朱古力同忌廉比例恰到好處,加埋啲Oreo夠晒爽口。個店員仲好友善,同我哋傾咗好多貓經,佢仲邀請我哋下次有時間,可以拎埋啲小食去佢哋距離唔遠嘅貓Cafe,可以玩住貓咁飲嘢,貓Cafe嘅收入仲會撥作救助流浪貓嘅用途𠻹。

2023-05-18 64 浏览
葵廣美食聚多,佢靜靜係角落用好多猫猫既相吸引左我😚🔸朱古力鮮忌廉oreo脆脆滿滿既忌廉,加上朱古力沙冰,入口順滑,上面有oreo脆脆增加口感🔸招牌絲襪奶茶配黑白珍珠冇平時台式既咁甜,而且飲到茶底既白濃,珍珠煙un,咬口岩岩好🔸齋戒沐浴盒有炸鮮奶、地瓜丸同芝士波各3粒+杏鮑菇一份炸物都炸得岩岩好,唔會太乾,個D香料粉真係好有台灣既感覺呀~🔸流心芝士雞扒盒子配薯角咬開芝士就流出黎,答配左雞肉唔會好漏佢仲話行5mins就可以去到猫cafe呀,下次我出黎又多個原因😏因為我要去探下d猫猫🐱
葵廣美食聚多,佢靜靜係角落用好多猫猫既相吸引左我😚

🔸朱古力鮮忌廉oreo脆脆

🔸招牌絲襪奶茶配黑白珍珠

🔸齋戒沐浴盒
有炸鮮奶、地瓜丸同芝士波各3粒+杏鮑菇一份

🔸流心芝士雞扒盒子配薯角
咬開芝士就流出黎,答配左雞肉唔會好漏

10 分钟 (外卖自取)
行葵廣比一間以貓貓做主題既小食店吸引左🐱 脆炸爆汁小籠包 $20小籠包細細粒 一口一件岩岩好 炸得幾脆皮 過下口癮都幾好🥟波波Double May $32波堤分成一粒粒大小 口感煙韌軟糯 超好咬口🤣 黑糖奶蓋再加上OREO脆脆 入口仲有陣陣奶香🍩朱古力鮮忌廉Oreo脆脆 $34朱古力味道濃郁 鮮忌廉口感香滑 每一啖都有粒粒OREO脆脆 口感更豐富~ 呢個配搭唔會輸 飲落唔會太甜🍫 杯蓋都畫左貓貓樣 好qq🐱芋泥鮮奶 $28芋泥綿綿的 加埋鮮奶好夾 芋泥比得一啲都唔孤寒🥛買完之後 店員仲問我哋會唔會去貓貓Cafe 原來小食店嘅嘢食可以帶去貓貓Cafe食 大概5分鐘就到 價錢又唔貴又可以同貓貓玩 CP值幾高喎~ 貓cafe收入撥出支援救援浪浪用途 值得支持🥂嘆杯貓茶 @acupofcat_cafe 📍葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓007號舖
行葵廣比一間以貓貓做主題既小食店吸引左🐱

嘆杯貓茶 @acupofcat_cafe
📍葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓007號舖
外卖自取
2023-05-11 37 浏览
擁有主子既奴才小編,今日發現到葵廣有間小食店原來係可以帶領你去面聖更多主子架!🤤呢間喺2樓既嘆杯貓茶@acupofcat_cafe,你買完小食店既野食可以帶去附近嘅貓cafe,路程5分鐘就到,最最最重要既係你可邊嘆小食,被主子寵幸仲可以=做緊善事!因為貓cafe既收入會撥作支援救援浪浪用途,店主都係帶愛心💗既人要大大力支持!🫶🏻叫左幾份小食同兩杯野飲就可以同主子們度過左一個開心既晚上🤤主子們都好主動好嗲,入到去未坐低已係咁捽我🤤🤤🤤*溶化* 仲陪住喺你隔離望實你食野😂奴才小編至中意主子咁喜歡親近奴才❤️小食亦做得相當唔錯,波波Double may 咬口超好,好chewy! 齋戒沐浴盒子入面有好多種小食包括炸鮮奶、地瓜丸、杏鮑菇等等,每粒都唔同口感好新鮮!而飲品朱古力鮮忌廉Oreo脆脆同抹茶鮮忌廉Oreo脆脆既杯蓋上店員都幫我地畫左個好得意既貓貓🐱喺上面,睇住都心情靚靚🥰💥 嘆杯貓茶 📍 葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓007號舖美食 #香港美食 #吃貨 #相機食先 #tagforfood #foodie #foodlover #hkrestaurant #gastronomy#hkigfood

💥 嘆杯貓茶
📍 葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓007號舖

美食 #香港美食 #吃貨 #相機食先 #tagforfood #foodie #foodlover #hkrestaurant #gastronomy#hkigfood #hkfood #hkfoodpic #hkfoodstagram #hkfoodshare #hkfoodlover #hkfoodie #hongkong #hongkongfood #hkig#hkgirl #hongkongfoodies #香港美食 #相機食先 #食好西 #mm7 #mm7.foodie#打卡好去處#高質餐廳#葵芳餐廳推介#葵廣美食#葵涌廣場
2023-05-08 44 浏览
發現香港越黎越多貓貓Cafe!真係愛貓人士嘅福音啦!呢間小食店買完野食係可以帶去貓貓cafe一邊食一邊玩貓~路程只需5分鐘!加上貓cafe部分收入會捐助流浪機構!👍咁值得支持下~cafe 冇最低消費同加一服務費!$50/1小時同$88/2小時$118 就係玩足全日~招牌手工波提 $25波波double may $32招牌絲襪奶茶黑白珍珠 $25朱古力鮮忌廉Oreo 脆脆 $34個人鐘意杯奶茶啊 唔會好甜多珍珠!嘆杯貓茶 (葵芳)葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓007號舖
發現香港越黎越多貓貓Cafe!真係愛貓人士嘅福音啦!
$118 就係玩足全日~

招牌手工波提 $25
波波double may $32
招牌絲襪奶茶黑白珍珠 $25
朱古力鮮忌廉Oreo 脆脆 $34

個人鐘意杯奶茶啊 唔會好甜多珍珠!

嘆杯貓茶 (葵芳)
葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓007號舖
🍴🍽🍴🍽🍴🍽🍗🍗🍗🍗🍗🍴 🍽🍴🍽🍴🍽-去開葵芳就一定要過葵廣🤣 今次就揀左d未食過嘅小店,見呢間幾多選擇就揀左黎試先🤣。🥢流心芝士雞扒盒子配薯角 $53 🆗盒入面有芝士雞扒、腸仔、薯角。雞扒做到流心嘅效果,薯角炸得炸外皮酥脆,內裡鬆軟。如果可以提供到醬料應該會更出色🤣🥢 齋戒沐浴盒 $58 🆗盒子入面有炸鮮奶、地瓜丸、芝士丸、杏鮑菇。杏鮑菇幾出色,好Juicy,令人食唔停口😋炸鮮奶嘅牛奶味都幾重👍🏻🥢脆炸爆汁小籠包(10粒) $20 🆗小籠包細細粒,一啖一粒份量岩岩好。小籠包皮幾脆👍🏻🥢芋圓芋泥鮮奶 $34🥢Oreo鮮奶茶 $20呢到嘢飲選擇幾多,價錢亦都相宜💰📌鍾意嘅話亦都可以行5分鐘去到佢哋嘅貓Cafe嗰度坐低食嘢飲嘢同貓貓玩👍🏻貓cafe嘅收入亦都會用作支援同救援流浪貓用途,可以同貓玩又可以幫到佢哋,一舉兩得😆-🙃評價 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴𝘀🙃食物 𝗙𝗼𝗼𝗱 6.5/10環境 𝗘𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁 7/10服務 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 7/10性價比 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗠𝗼𝗻𝗲𝘆 7.5/10整體 𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 7/10 -🍴🍽🍴🍽🍴🍽🍗🍗🍗🍗🍗🍴🍽🍴🍽🍴🍽-🗺 嘆杯貓茶 (葵芳)葵芳葵富

🍴🍽🍴🍽🍴🍽🍗🍗🍗🍗🍗🍴 🍽🍴🍽🍴🍽

🥢流心芝士雞扒盒子配薯角 $53 🆗

🥢 齋戒沐浴盒 $58 🆗

🥢脆炸爆汁小籠包(10粒) $20 🆗
小籠包細細粒,一啖一粒份量岩岩好。小籠包皮幾脆👍🏻

🥢芋圓芋泥鮮奶 $34
🥢Oreo鮮奶茶 $20
呢到嘢飲選擇幾多,價錢亦都相宜💰

🙃評價 𝗥𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴𝘀🙃
食物 𝗙𝗼𝗼𝗱 6.5/10
環境 𝗘𝗻𝘃𝗶𝗿𝗼𝗻𝗺𝗲𝗻𝘁 7/10
服務 𝗦𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 7/10
性價比 𝗩𝗮𝗹𝘂𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗠𝗼𝗻𝗲𝘆 7.5/10
整體 𝗢𝘃𝗲𝗿𝗮𝗹𝗹 7/10
🍴🍽🍴🍽🍴🍽🍗🍗🍗🍗🍗🍴🍽🍴🍽🍴🍽
🗺 嘆杯貓茶 (葵芳)
葵芳葵富路7號葵涌廣場2樓007號舖
#bakdiu港式 #bakdiu小食 #bakdiu葵芳
2023-05-05 35 浏览
作為擁有主子🐱🐱嘅人應該好明白,有時見到有貓樣嘅用品或者有貓樣嘅餐廳都會留意多一番.今日同姨甥仔行過葵涌廣場就被一間貓貓主題小食店吸引.吸引佢嘅係色彩繽紛小食甜品類,而我就係比d貓樣吸引咗🤣🔸手工招牌波提$25🔸波波Double may $32🔸招牌絲襪鮮奶配黑白珍珠$25🔸朱古力鮮忌廉Oreo脆脆$34原來「波堤」唔係自己作嘅名稱,製作材料包括白玉粉或糯米粉等,口感更為煙韌,很有嚼勁!前者樣貌似冬甩但口感更煙韌朱古力醬甜度剛好!後者加上黑糖奶蓋味道較甜,加上餅碎增添口感加上朱古力鮮忌廉Oreo脆脆,姨甥仔好喜歡💕小朋友確係抗拒唔到甜食原來佢同附近一間貓Cafe有聯繫~可以買完小食上cafe而且部份收益會作支援拯救浪浪嘅日常非常有意義✨

🔸手工招牌波提$25
🔸波波Double may $32
🔸招牌絲襪鮮奶配黑白珍珠$25
🔸朱古力鮮忌廉Oreo脆脆$34

原來佢同附近一間貓Cafe有聯繫~
可以買完小食上cafe
而且部份收益會作支援拯救浪浪嘅日常
非常有意義✨
2023-05-03 51 浏览
天氣開始熱, 係時候轉季啦😊😊今日約咗朋友去葵芳行街買衫, 行到有啲肚餓就係葵涌廣場搵野食醫肚.上到去2 樓, 非常熱鬧, 超多野食, 疫情後好耐未見過d d 埸面, 可以不停掃街, -次過食唔同既野😋😋💕經過見到d 間小食店好多貓貓相同貓貓報置, 即刻吸引行過去,見到有d 小食同飲品賣, 重見到張poster 寫住原來附近有間貓貓cafe , d 間小食店既野食可以攞埋去貓貓cafe -路食一路同貓玩👍我地叫咗3 杯野飲+ 3 份小食, 埋單都係$99 , 好抵🥳

2023-04-30
下午茶
2023-05-01 37 浏览
嘆杯貓茶🐈脆炸爆汁小龍包 🥠 $20現炸外脆內多汁,就好似一個硬淨將軍內心有個少女心,我要食十個!(即係啱啱好一份😆)香脆鹽酥雞粒 🐔 $30份量好多,有成18粒,新鮮即炸脆卜卜,外脆內嫩,而且外層乾身,完全無油膩波波 double may $32波提變成一口大細,Q彈煙韌,酥脆香口,一口就有齊,Oreo碎,奶蓋,就算飛到台灣都未必試到嘆杯貓自家拼配純茶 🍵 $16味道好特別,啱晒消油解膩!仲要十幾蚊就有一杯!無可挑剔抵飲之選💓朱古力鮮忌廉Oreo 脆脆 $34忌廉好豐盈,朱古力味相當濃郁,加上鮮忌廉口感更香滑,而且每吸一口都有朱古力碎
嘆杯貓茶🐈
脆炸爆汁小龍包 🥠 $20