2020-06-24 202 浏览
平日晏晝冇人排隊即入,立刻點咗黑松露芝士牛堡、薯條和支裝椰青水,盛惠$70,原本點埋炸芝士不過個女仔話冇貨,由於堂食有位所以坐低咗,等了幾分鐘食物好快送到首先薯條非常粗非常熱不過我覺得冇味,跟住食黑松露芝士牛堡,雖然牛堡賣相不太好,麵包有一部份凹咗,心諗如果好食都冇所謂啦!點知一咬落去個人覺得個包好似隔咗幾個夜晚唔新鮮勁鞋口差過金x門,黑松露醬有點兒酸,個人覺得塊漢堡扒完全唔juicy冇咩牛肉味,感受不到一路食一路滴牛肉汁,失望😞!塊芝士正正常常,值得一讚係嗰塊生菜係新鮮青綠色的,可能之前睇到太多好評,所以本人對呢餐食物質素感到有啲失望,覺得大部分食評overrated咗呢間餐廳,奉勸繼續努力改善總好過禁止留劣評,由於收到feedback比我留劣評要負責法律風險,所以唯有試吓修改一下呢個食評,怪不得只有一個喊様😂
呢間嘉寶漢堡十分多連登仔推介,今日就黎呢間舖頭食漢堡睇下啲連登仔講得真唔真🤨。店面偏細,大約10個座位,要排一陣隊,食緊途中都好多人買外賣自取。————————————————————舔舔脷指數 : 🐽🐽🐽🐽🐽🐽🐽🐽 8.5/10抵食指數:🐽🐽🐽🐽🐽🐽🐽🐽 8/10 ————————————————————黑松露芝士牛堡🍔🍟($50+$15套餐薯條可樂)個漢堡包係即叫即整,上碟個陣熱辣辣同即刻聞到濃厚嘅黑松露味。個包烘到好脆,塊肉厚肉多汁😋😋,配埋黑松露味好好味,唯一有少少可以挑剔嘅係陣黑松露味係有少少搶咗陣牛肉味。薯條都係熱辣辣🔥咁上,係切到好粗嘅薯條,炸到好脆,不過個人黎講麻麻地粗嘅薯條,因為好似食緊淨薯仔咁,但係朋友就覺得幾好食。香辣煙肉磨菇芝士牛堡🍔🍟($42+$15套餐薯格可樂)口感十分juicy💦,好足料,非常值得一試👍🏻。薯格都係岩岩炸起,好食過薯條。其實呢個價錢食到好食加足料嘅漢堡包真係幾抵。炸芝士2件🧀($10)好食,熱辣辣拉曬絲,夠曬芝士味。————————————————————店面有文宣,612同85罷市,參與良心飯卷和你埋單活動,寄買同路人作品💛💛。
————————————————————
舔舔脷指數 : 🐽🐽🐽🐽🐽🐽🐽🐽 8.5/10
黑松露芝士牛堡🍔🍟($50+$15套餐薯條可樂)

香辣煙肉磨菇芝士牛堡🍔🍟($42+$15套餐薯格可樂)

炸芝士2件🧀($10)
好食,熱辣辣拉曬絲,夠曬芝士味。

————————————————————
2020-06-08 623 浏览
小編對「嘉寶漢堡」嘅印象,係以前成日夜晚六七點就會喺社交平台出post話啲食材賣晒,要提早收舖😂 同埋成日都大排長龍,搞到小編今次都係第一次食。今次揀咗去尖沙咀店,餐廳size比葵涌嗰間細,但就同個廚房近啲😏 😋 黑松露芝士牛堡 $50😋 漢堡套餐:薯條+汽水 +$15落完單坐低,過幾分鐘個餐就整好,侍應將個擺低個餐嗰一刻已經聞到好大陣黑松露味,底面兩層包係黑松露醬、芝士、牛肉、蕃茄同埋一塊大生菜。兩層包都係有烘過,塊牛係手打牛肉,食落口好juicy同埋比較軟身,仲食得出啲牛筋,原來嘉寶嘅漢堡扒係用牛肋條整,再用慢煮方法烹調。黑松露醬嘅份量都好多,每啖都會咬到黑松露入口。漢堡扒下面嘅蕃茄生菜無畀啲醬污染,令個包好fresh~ 薯條方面係用咗粗薯條,茄汁要自己出去按自己需要撳。薯條係即炸,所以由第一條食到食完個包再食最後一條薯條,條條都係熱嘅,入啲啲薯仔好香馬鈴薯味,唔太鹹,份量都幾多~食完嘉寶,小編真心唔明點解咁多人仲係戒唔甩金拱門。就算金記唔係中資背景,其實都好值得搵替代。由環境到食物質素,由塊包到塊漢堡扒再到塊生菜,金記都無一樣係好過嘉寶,金記塊包就直接用塊凍嘅嘉頓包,芝士得半塊仲

😋 黑松露芝士牛堡 $50
😋 漢堡套餐:薯條+汽水 +$15
薯條

食完嘉寶,小編真心唔明點解咁多人仲係戒唔甩金拱門。就算金記唔係中資背景,其實都好值得搵替代。由環境到食物質素,由塊包到塊漢堡扒再到塊生菜,金記都無一樣係好過嘉寶,金記塊包就直接用塊凍嘅嘉頓包,芝士得半塊仲要唔溶嘅,牛肉就算係足三両都係硬掘掘嘅,無肉汁仲要係榎口,塊菜都通常切晒絲同索晒啲汁。到包薯條,金記唯一出色係多到食唔晒,但又幼又有一半係炸到硬晒。講到價錢,原來安格斯磨菇牛堡餐都要40幾蚊,咁喺多方面都輸畀其他漢堡小店嘅情況下,希望大家諗諗係咪真係要繼續食金記啦🥺

⭐️評分⭐️(5⭐️為滿分)
味道 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
環境 ⭐️⭐️⭐️⭐️
抵食 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
2020-04-02
薯條
2020-06-02 558 浏览
B4 烤菇芝士牛堡($55)好多人都推介呢一個,塊菇都幾大塊,而且我烤得好香,個牛亦非常有質感,亦鎖得住肉汁,調味方面亦做到恰到好處!👍S2 蝦牛堡 ($60)呢個絕對係我食過最好食嘅burger top 3之一, 一食落去就有一種要叫出嚟嘅感覺,第一啖淨係咬到塊牛,覺得普普通通, 但一連埋塊蝦一齊咬,就真係正到不得了!個配搭係match到不得,真係一試難忘!😭😭黃店漢堡店來講佢都非常出名,未開鋪就好多人排隊,不過鋪頭好小位,多數d人都係外賣食。呢間絕對係鍾情漢堡包嘅人要試既漢堡包黃店!👍👍😆
B4 烤菇芝士牛堡($55)

S2 蝦牛堡 ($60)

終於的起心肝去試依間新派既港式漢堡🍔香港應該除佐茶記快餐店都好少有得食到,知佢係黃店更加要黎支持下~ 裝修外觀都偏新式,有霓虹燈招牌寫住:嘉寶 兩字,唔知係咪因為賣港式漢堡,小店有種莫明親切感🥰漢堡🍔有5款料可以簡:牛,雞,豬,蝦,羊。小食同野飲都可以嗌set🙆🏼‍♀️.黑松露芝士牛堡 $50可能因為尾貨所以個包皮係燶佐少少🥺 但食落都依然好鬆脆但又唔會太乾~ 一啖可以咬到晒想食既野😍 個牛食落去都幾juicy同埋好香黑松露味🤤.烤菇芝士牛堡 $55(+$15 有飲品🥤+薯條🍟)烤菇都係漢堡無得輸既配搭😍 仲要有雙層芝士,個牛咬落又唔會好乾身,岩岩好有啲肉汁,加埋一齊食口感更加豐富同juicy🤤 薯條🍟都炸得岩岩好,調味都適中~~.總結,性價比相當高,雖然唔係哇一聲果種好食,但依個價錢食到果個味道係會好滿足😍 水凖之上好驚喜🥰 如果無乜budget又想試下港式🍔,真係可以試下🤤 不過記得要早啲去排隊~ 我地果日好好彩地做佐果日最後既客人🙈 行遲一步都無🤭

黑松露芝士牛堡 $50

烤菇芝士牛堡 $55
(+$15 有飲品🥤+薯條🍟)

• 黑松露芝士牛堡
  • 烤菇芝士牛堡
正品本地漢堡系列,嘉寶漢堡🍔好彩當日去到唔係太多人,好快就可以入去點餐,點樣之後返座位等,同老公一人一個餐,試咗好多人推介嘅黑松露芝士牛堡,果然名不虛傳!—————👉🏻必點系列:黑松露芝士牛堡,超級多嘅黑松露醬,配上即煎嘅牛肉,芝士同埋菜,一點也不dry!!!!👉🏻黑松露醬簡直係成個包嘅靈魂,一啲都唔吝嗇!滿滿嘅黑松露醬真係好滿足,同個漢堡又好夾。👉🏻+$15 可以配番薯條或者薯條及飲品,同老公揀咗一個番薯條同一個薯條,兩隻薯條🍟都粗切,超級正!個人比較鍾意番薯條,因為比較少地方食到,即叫即炸,仲係熱辣辣㗎👉🏻很滿足的說😻😻😻😻————-$50+$15性價比高嘉寶漢堡—————-
—————

👉🏻很滿足的說😻😻😻😻

————-
$50+$15
性價比高
嘉寶漢堡
—————-
2020-05-25 434 浏览
店鋪座位唔多,排左成粒鐘先有位,之後先發現可以叫外賣,快好多。套餐加$25,有小食同飲品。#黑松露芝士牛堡 (右) $50黑松露醬超重手,配上車打芝士,以為兩樣濃味既食材會搶去牛堡既地位??咁就錯啦,反而特出左牛味,而且煎得外脆內嫩,好juicy!#香辣孜然羊堡 (左) $42好驚有羊羶味,但呢個原全冇! 雖然欠缺辣味,有啲失望,但配上甜甜地既蕃茄洋蒽醬,好滋味。#番薯條 #薯格趁熱食,卜卜脆! 雖然番薯條要另加$5,但都值得試,橙心番薯好粉甜,用少少鹽調味已夠足夠。歡迎follow IG: fatsnow02,睇更多好食好玩分享。

套餐加$25,有小食同飲品。

#黑松露芝士牛堡 (右) $50
咁就錯啦,反而特出左牛味,而且煎得外脆內嫩,好juicy!

#香辣孜然羊堡 (左) $42

#番薯條 #薯格

2020-05-23
2020-05-25 376 浏览
呢間漢堡店真係長期人龍🤫黑洞排唔到耐 都係買外賣方便d等10分鐘到就有得食😎-🔸Impossible Burger ($62)老老豆豆 黑洞好鍾意食Impossible Meat以植物肉黎講 佢個味同真牛扒最似🤗零膽固醇 鐵質同蛋白質同牛肉相約夾住芝士同生菜一齊食 真係幾可亂真😶搞到黑洞一路食一路懷疑人生🤣-🔸香辣煙肉蛋羊堡($52)香辣汁甜甜辣辣  食落幾重BBQ味羊堡夠冧唔羶 好易入口😋加埋煎蛋同煙肉 口感好豐富🤤-🔸凱撒沙律(轉餐跟飲品+$15沙律另+$5)黑洞略嫌沙律醬同芝士粉太重手🙈食落比較重口味🤭條菜吸晒d醬冧左-🔸番薯條(轉餐跟飲品+$15番薯條另+$5)新鮮熱辣 簡單天然番薯甜味🥰比起薯條更特別😗
呢間漢堡店真係長期人龍🤫
黑洞排唔到耐 都係買外賣方便d
等10分鐘到就有得食😎

🔸Impossible Burger ($62)

老老豆豆 黑洞好鍾意食Impossible Meat
以植物肉黎講 佢個味同真牛扒最似🤗
零膽固醇 鐵質同蛋白質同牛肉相約
夾住芝士同生菜一齊食 真係幾可亂真😶
搞到黑洞一路食一路懷疑人生🤣
🔸香辣煙肉蛋羊堡($52)

香辣汁甜甜辣辣  食落幾重BBQ味
羊堡夠冧唔羶 好易入口😋
加埋煎蛋同煙肉 口感好豐富🤤
🔸凱撒沙律(轉餐跟飲品+$15沙律另+$5)

黑洞略嫌沙律醬同芝士粉太重手🙈
食落比較重口味🤭條菜吸晒d醬冧左
🔸番薯條(轉餐跟飲品+$15番薯條另+$5)
新鮮熱辣 簡單天然番薯甜味🥰
比起薯條更特別😗
2020-05-24 249 浏览
黃店:參與罷工食品1:黑松露芝士牛堡價錢:$50評分:8.5/10.食品2:薯條(原味)+飲品(套餐)價錢:加$15評分:5/10.食品3:炸芝士(追加)價錢:加$10評分:8/10.尖沙咀店舖唔大,位置唔多,所以好大機會要等位。一入到去未坐低先落order,店員態度還好,好似好趕急咁趕住落單,俾人個感覺冇咁好。.食物唔洗等好耐,好快就有。漢堡有黑松露味,不過好易俾牛肉味蓋過咗~不過塊肉都好juicy,唔會好乾!.至於薯條,其實我唔想要原味,不過menu又冇寫有咩醬/粉嘅選擇,收銀員冇提就assume咗我要原味,其實都有啲無奈,因為真係好淡,同埋唔算特別脆,有啲失望。.炸芝士就好食好多,冇拉絲效果,不過芝士味夠濃,亦都好脆,可惜冇得就咁跟餐~.漢堡幾正!會再幫襯!
黃店:參與罷工
食品1:黑松露芝士牛堡
價錢:$50
評分:8.5/10
食品2:薯條(原味)+飲品(套餐)
價錢:加$15
評分:5/10
食品3:炸芝士(追加)
價錢:加$10
評分:8/10
漢堡幾正!會再幫襯!
黑松露芝士牛堡、原味薯條、炸芝士
黑松露芝士牛堡、原味薯條、炸芝士
  • 黑松露芝士牛堡
  • 炸芝士
2020-05-24 246 浏览
突然之間想食漢堡包🍔知道尖沙咀有一間食漢堡包都幾好味而且係黃店💛所以都去試下喇😋1️⃣黑松露芝士牛堡好香嘅黑松露味!🤤加上牛肉非常juicy 好入味!😍配上芝士蕃茄生菜🧀🍅🥬勁正😋2️⃣香辣孜然羊堡好少漢堡有羊肉🐐呢間就有啦而且唔會好騷👍🏻辣味又夠🌶鐘意食羊既朋友仔可以試下😋3️⃣薯格🥔都幾大塊 而且薯仔味好重😍點埋茄汁正🤪4️⃣雞翼(BBQ味)燒烤汁係酸酸甜甜咁🍢配上雞翼食都幾得意🤭

突然之間想食漢堡包🍔

鐘意食羊既朋友仔可以試下😋

3️⃣薯格🥔
都幾大塊 而且薯仔味好重😍
點埋茄汁正🤪

4️⃣雞翼(BBQ味)
燒烤汁係酸酸甜甜咁🍢
配上雞翼食都幾得意🤭
嘉寶漢堡依排好熱門,佢地唔單止係本地小店仲要係黃店黎嫁,價錢非常之平民,漢堡包大概四十至五十蚊就有交易,真係糧尾恩物🤑不過食飯時間去嘅話,因為店內嘅座位唔多,所以好大機會都要排隊嫁!**********<烤菇芝士牛堡> $55依個烤菇芝士牛堡係有一隻完整嘅大啡菇,睇落好吸引,塊漢堡扒似係手打漢堡,食落肉質會比較鬆軟,味道方面會有少少煙熏味,牛肉味唔算好重,成個漢堡都幾足料,連芝士都係雙層嫁🤣**********<蜜糖芥末菠蘿雞堡> $39*加炸燒賣&汽水 +$15個雞堡係夾住菠蘿同埋煎雞扒,塊雞扒好嫩滑,食落完全唔會有鞋口嘅感覺,不過唔係好食到蜜糖芥末個醬嘅味,淨係覺得有少少沙律醬咁樣,不過可能因為有菠蘿嘅關係,所以成個漢堡食落都幾juicy😋另外轉套餐嘅話加$15就可以有炸燒賣同埋一罐汽水,值得一提嘅係佢地嘅炸燒賣真係好好食,外皮脆卜卜但裏面就做到軟糯嘅口感,而且加左啲好似酸忌廉芝士嘅醬,真係要試下啊!

**********

烤菇芝士牛堡
蜜糖芥末菠蘿雞堡
炸燒賣
2020-05-15 566 浏览
見疫情無咁嚴重, 放LUNCH 就去一間想去好耐GE 舖頭食漢堡,雖然離公司好遠,大約要行20分鐘先到,但食完覺得係非常值得既。去到門口見大排長龍,但都想堂食,但店內位置不多,驚趕唔切返工,所以都係外賣算,店員效率都幾高,大約十分鐘就拎得!我點了牛肉漢堡,跟餐只係加$15有薯格仲要包飲品,好抵食嘅價錢。漢堡即叫即整用上手工慢煮牛肉,漢堡肉好juicy,配上半溶的芝士、生菜,估唔到咁好食,首先,漢堡用上手工慢煮牛肉,雖然等候的時間較長,不過牛肉有一股特別的好像煙燻的香味,這個味道我很喜歡。套餐小食方面,特別喜歡個薯格,炸得又香又脆,份量超多!個薯格好食到我食哂D碎

2020-05-15
15 分钟 (外卖自取)
2020-05-14 401 浏览
呢排見到黃店list 有嘉寶漢堡,網圖睇相外貌十分吸引,而且價錢都相當抵食! 香港的漢堡包🍔普通價格都要$50-60一個,上次去尖沙咀無意中走左入抵間新開既西餐,主打all day breakfast, 買左個burger 餐都要成百蚊,一個包加少量薯角。講返嘉寶burger, 最經典應該係B1 牛肉芝士漢堡(含烤洋蔥)$39我另加$2 多左個生洋蔥,如果你喜歡黑松露,不妨加少少錢試佢既黑松露牛肉芝士漢堡。另外加多$15 有個套餐,多份薯格同一罐飲品。 Burger 食落去都幾有口感,內有蕃茄、生菜、烤洋蔥和厚厚的漢堡。juicy 的漢堡加上配料一口咬落去,很有滿足感! 配上可樂更滿足! 但薯格就略微鹹左啲,炸得幾脆,頗香口。可再戰! 抵食指數: 4.3/5 美味指數: 4/5

另外加多$15 有個套餐,多份薯格同一罐飲品。

但薯格就略微鹹左啲,炸得幾脆,頗香口。

可再戰!

抵食指數: 4.3/5
美味指數: 4/5
2020-05-12
10 分钟 (外卖自取)
午餐
  • 烤菇芝士牛堡
2020-05-10 562 浏览
🔺嘉寶漢堡好耐無出黎尖沙咀喇 疫情下好多餐廳都好冷清🙁唯獨呢間小店大排長龍🧐🧐店舖坐位唔算多 小編都等左30分鐘😯排緊隊個陣都見到好多熟客嗌外賣 好有人氣🤭.日式芥辣蝦堡🍔漢堡包加$15就有小食同飲品🍟🥤小編揀左炸薯格同汽水 薯格好大份漢堡包新鮮即製 蝦餅入面有粒粒爽口蝦肉🦐生菜同蕃茄好fresh 減低油膩感👍🏻
🔺嘉寶漢堡
小編揀左炸薯格同汽水 薯格好大份
漢堡包新鮮即製 蝦餅入面有粒粒爽口蝦肉🦐
生菜同蕃茄好fresh 減低油膩感👍🏻
2020-05-07 582 浏览
成日見人推介呢間啲漢堡,雖然離公司好遠,要行15分鐘先到,但食完覺得係值得既🍔👍店內位置不多,所以都係外賣算,店員效率都幾高,唔洗十分鐘就拎得!.▪️烤菇芝士牛堡 $55雖然張相睇唔到,但一打開,有原隻啡菇,芝士同個肉汁好香,勁足料,好食過金拱門十倍▫️薯格及汽水 $25番到公司食仲係熱辣辣,脆脆地!▪️雞翼兩隻 $10bbq醬倒得太多,開黎食個陣,浸到喊咗小小
▪️烤菇芝士牛堡 $55

▫️薯格及汽水 $25
番到公司食仲係熱辣辣,脆脆地!
▪️雞翼兩隻 $10
bbq醬倒得太多,開黎食個陣,浸到喊咗小小